20 Şubat 2009 Cuma

Ek Gıdalara Eklemece..


Hiçbir zaman mutfakla aram iyi olmadı..(Yapmak konusunda yani:)Yemek konusunda hamile kaldığımdan beri günbegün aşıyorum kendimi..Girmeyelim bu konuya hiç..)En sona hep yemek işim kalmıştır,hep yemeği sallamışımdır..Evi dipköşe temizlemek,dağ gibi ütüleri bitirmek bile zor gelmemiştir yemek yapmak kadar..Zaten repartuar da pek kısıtlı..Ancak bir hafta idare ediyo sonra döndür çevir başa al..Menüde çok bilindik..Öyle antin kuntin sebzeler,deniz ürünleri,afilli et yemekleri falan hiç yapmışlığım yoktur..Bildiğin kuru fasülye pilav falan..Koca kişisini de baştan uyardığım için -ki şükretsin bu halime evlendiğimde sadece makarna haşlayabiliyodum,hoş Ece doğduğundan beri baştacı yemeğimiz kendisi- problem çıkmıyo pek..Arada et yiyesi geliyo dışarıda görüyoz işimizi..

Övünmek gibi oldu bilakis uyuz oluyorum bu duruma...Öyle yarım saatte üç tencere yemeği ateşe koyan hatunlara da bitiyorum valla..Bu uyuz durumum yüzünden sofra kurma ve süsleme işini çok sevmeme rağmen -insanlara boş tabak ve şık peçeteleri yediremeyeceğim için- üç yıllık evlilik hayatımda üç kere yemekli misafirim oldu:( İlki zaten acemilik hevesi ile yaptığım ve stresten yiyemediğim için tadını bilemediğim yemek denemelerimden oluşuyodu...Misafir de kocanın müdürü ve eşi..(Cesarete bak!)Aman neyse sadete geleyim..

Tabi anne olup o muhteşem o bitmeyesi altı ayı devirince Mummy'nin paçalar tutuştu..Bi de bizim hatun o bildiğiniz bebeklere ilk verilen sebze çorbasını inatla reddedince mecbur değişik çorbalara geçtik..Tarhana okey koy arıştır ama yoğurt çorbası hiç yapmamışım mesela(yuh di mi)Neyse açtım tel. annemden öğrendim..Şehriye,mercimek, şu bu derken öğrendim çorbaları..Hanım hala sebze yemiyodu bu arada..Doktorun verdiği sabah,öğle,akşam programına geçip de iki öğünü de aynı çorbayla tamamlamak abuk gelmeye başlayınca (biliyorum artık herkes biliyor) şu sitedeki yoğurtlu karnabahar çorbasını denedim..Sonuç harika..Hapur hupur yedi..İçindeki yoğurdun aşkına yedi valla..Sonra yoğurtlu sebzeli yemeklerin herbirini denedim..Hiçbirini reddetmedi..Şimdi yoğurtsuz da olsa sebzeyi yiyor hanım..Nasıl mes'udum anlatamam..Patates ve havuçu az bişey mercimek çorbasına ekliyodum onun dışında kendim tadına bile bakmadığım enginar,brokoli,karnabahar,pırasa,balkabağı denediklerimiz ve yiyip beğendikleri...(maşallah maşallah)Arada da ceviz büyüklüğünde toplar halinde dondurduğum kıymadan ekliyorum yemeklerine..Tavuk suyuna çrbayı denedim böö diye tepki verdi resmen..Eti,tavuğu ve balığı nasıl yedirebilirimin derdindeyim şimdi..Zira çok taneli şeyler yemiyor hala..Bu da benim eline bişey tutuşturamamdan -evde yalnız olduğum için boğullur da bişiy yapamam diye korkuyorum, paranoyağım bu konularda biraz- kaynaklanıyor..Bu sorunu da aşmalı ama nasıl??

Bi de şu organik işini üzülerek bıraktım malesef..Yakınımızda -sanırım Anadolu yakasında yok zaten- organik pazar kurulmuyor..Online sipariş veriyodum sitelerinden..Ama siparişler belli günlerde alınıyor ve her verdiğim ürün gelmeyebiliyor..Mesela patates var havuç yok o hafta..E birini öyle birini böyle kullanmak da saçma oluyor..Yani taşıma suyla değirmen dönmüyor..Özellikle pazardan alarak-marketlere göre daha taze ürün geliyor-,mevsim sebzesi ve meyvesi dışında bişey almayarak,özellikle kabuksuz yedireceklerimi elma sirkeli suda bekleterek kendimce tedbirler alıyorum ama içim rahat değil tabi..Allah'a emanetler artık..

Bi de başta çok taktığım onun tabak ve kaşıklarını ayrı yıkama durumu vardı onu da bıraktım... Çünkü onun ayrı tabağı kaşığı yok artık..Cam kaselerde ve bildiğiniz tatlı kaşığıyla yediriyorum..O plastikleri kullanmıyorum..E hal böyle olunca tüm mutfak eşyaları onun eşyası..Sadece oyuncakları ve kıyafetleri için ayrı deterjan kullanıyorum..Bulaşıklar makineye:))

Ha bi de gitmeden ekleyeceğim bilen biliyodur benim gibi yeni tanışanlara hatırlatayım..İBB (halk ekmek)nin organik tam buğday ekmeği var tadı nefis..Bebişlere de gönül rahatlığıyla yedirilebilir kanımca..(Kendiniz evde yapıyosanız öperim o elinizi ben tabi) Zira bu bebek ekmeği diye satılan ürünleri hiç sevmedim ben..Zaten etimek gibi ve tuzlu tuzlu kokuyor tadı bir garip..Ben İBB'nin ekmeğini katıyorum çorbalara ve bazen kahvaltısına..Geri kalan da benim mideye artık:)

Herkese bol selam eder büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öperim..

P.S.:Hemen tarihe not düşelim:Ece kızımın üstten ilk,toplamda üçüncü dişi çıktı bugün..Sol tarafta bir incimiz daha var artık:)Yanındakinin de eli kulağında

17 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

esracım benim bir tezim vardı hep. anne neyi sevmiyorsa bebek de onu sevmiyor. benim yemediğim tek meyve armuttur. tunaya takla atarak falan yedirdim bir iki kere.. o da kaşığın hatırına. elma da pek sevmem. tuna da sevmiyor. sebzeye bayılırım, tuna verdiğim her sebzeyi yedi. balıksız hayat düşünemem, tunaya löp löp balık bile yedirdim.
bak sen de sebzeden zerre hazzetmiyosun ece kız da sevmiyor.
ben tunanın hemen her çorbasına kıyma koyuyorum. az ya da çok her gün et ya da mercimek gibi bir protein veriyorum. tavuk&et suyunun fazla protein değeri yok. tat veriyor sadece. gerek yok yani ille et suyu yapcam diye kasma. kıymanın kendini ver daha iyi.
hijyen konusunda biraz rahatlamana sevindim.
afiyet olsun :))

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Esracım merhaba,

Nazlı'da pütürlü yemiyor hala:( Bu da benim en büyük problemim:( Çok ama çok zormuş bu durum. Balık ve tavuğunu çorbalarına katıp blendırdan geçiriyorum ben. Tabak, kaşıkları ise bende ayırmıyorum, plastiği bırakalı çoook oldu.

Ben de tam tersi, gecenin bir yarısı bile kalkıp hiç üyenmeden yemek, pasta, kek yapabilirim. Ah ahh keşke Nazlı'da yaptığım herşeyi hapur hupur yese. İşte benim en mutlu olduğum durumdur bu!

Kıvır Anniş dedi ki...

MEraba Esra... Sonunda beslenmeyle ilgili mutlu bir yazı okudum sende...Ben bile rahatladım senin adına,kimbilir sen nasıl rahatlamışsındır. :) Eşim bazen beni azarlıyor niye zorluyosun ,yemek istemiyo işte diye.Ama anneler bebekleri yiyince kendi yemiş gibi rahatlıyor.Bunu henüz anlayamıyolar. Seni tebrik ederim.uğraşların boşa çıkmamış. :)
Bu bahsettiğin ekmeği birinden daha duydum.ilk fırsatta denicem. Evet et yemekleri için blender yöntemi kullanıcaksın o zaman.Ama ara ara denemeyi bırakma.Toprak pütürlülerde ilk zamanlar öğürdü.Sonunda alıştı.Yanında olduğun sürece de eline birşey verebilirsin.Özellikle bisküvi ve makarna öneririm.
Buarada maşallaaah diyelim yemek konusunda nazar etmeyelim :)

benimkuzum dedi ki...

esracım tavuk ve eti önce haşlayıp blendırdan geçirip yemeklerine katabilirsin , kasaptan tavuk ve eti kuşbaşı kestirip minik paketler yaptırıp buzluğa koyuyorum sağolsunlar kasaptakiler 2 yıldır uğraşıyolar benimle , kıymada dahil olmak üzere irem'in etlerini bu şekilde tüketiyorum.
Hülya'nın tezine de katılıyorum , anne karnında öğreniyorlar daha ağız tadını , yemediğim sevmediğim hiç bişi yok irem'de aynı, birde kendin sevmesende herşeyin tadına baktır ece'ye sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Esra bizde ek gıdalara geçiş hiç sorun olmadı çok şükür, hiç yemek ayırt etmedi,organik gıdalarda ise tanıdığım bir beslenme uzmanı bana,sürekli organik besleyeceksen organik al,ama besleyemeyeceksen normal pazardakilere alışsın bünyesi dedi ve ekledi organik olarak aldıkların ne kadar organik tartışılmalı dedi.Esraya da Begüme de kocaman Bir Maşallah..
Sevgiler.

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Minik prensesin yeni tadlara alışmış olması çok sevindirici.. Umarım sorunsuz bir şeklide tavuk ve balığı da yer bundan sonra; en mantıklısı bana da alışana kadar çorbalarına eklemen konusuna katılıyorum..

Bu arada Anadolu Yakası'nda organik pazar olmaması beni de çok üzüyor:(

Sımsıcak sevgiler.....

zeynep dedi ki...

blender kullanmamak gerekiyor ama kıymayı süzgeçten geçirene kadar anam ağlıyor benim. kıymayı blenderden geçirip veriyorum o yüzden.normalde pürtüklü yemesine rağmen kıymayı pürtüklü vermek istemedim. sonuçta sebze yada meyve gibi ağızda eriyen birşey değil. boğulacak diye korkuyorum.bu arada ben de nefret ettim etini bebek ekmeğinden. ekmek yapma makinesinde çok kolay tam buğday unu ekmeği oluyor.
ben mi göremedim ama mail adresin sanırım blogda yok. sana soracağım bir şey vardı.
sevgiler.

ozlemhan dedi ki...

Merhaba esra hanım.tam tersi bende mutfaktan çıkmak istemiyorum.benimde eşim yemeğe düşkün değil bakalım kızım nasıl olacak.sizleri takip ediyoruz. kızımın ablalarını

xxx dedi ki...

merhaba Esra Hanım; adaşım :)
mutfak konusunda bende sizin gibiyim. heleki bı yoğun tempoda acayip bir yük.. karın doysun yeter benim için. Balık, kıyma ve tavuk blendırdan değil de, rondoda bir kere çekince minik ufantılar oluyor. başta yemek istemiyorlar ama sonra alışıyorlar. pütürlü yiyeceklere alıştırmak için tavsiye derim. Kızlarımızın arasında bir gün var bu arada. Hoş tesadüf. Temizlik konusunuda takmayın , rahat olmak en güzeli..
sevgiler

sinem dedi ki...

Bir insan kendini ancak b kadar sempatiyle anlatabilir. Bu aralar gülmeye ihtiyacı olan beni fazlasıyla gülümsettiniz. Çok sevindim minik Ece'nin ek gıdalarda sorun yaşamamasına.Geçişi biraz sorunluda olsa çok güzel başarmışsınız. Darısı benim hiçbirşey yemeyen (anne sütü de dahil)kızımın başına.Sizi blog listeme ekliyorum mahsuru yoksa:)

KeLeBeK dedi ki...

tebessümle okudum yazını, her zamanki gibi, sıcak ve samimi...
ek gıdalarda birilerinin bari mesafe katediyor olması ne güzel, bize de uğrar bir gün iştah umarım

gezicini dedi ki...

tavuk haşlayıp didikliyorum, çorbalara katıyorum. dana kıymayı kavurup tarhana çorbasına katıyoruz. ne bileyim, diğer n eçorba varsa, şehriye filan, içlerine minik minik et tanecikleri koyuyoruz(annem ve ben).
inşallah hep yer seninki...
sevgiler
gorki

havvanur dedi ki...

ne güzel anlatmışsınız sz takibe aldıkk bz henüz 5 aya grdik bakalımm ek gıdaya kaşık mamasıyla bi heves başladım ama çok zormuşş 2kaşık mamyı yarım saat yakın yedirebildim biberona lışmış oda kabız yaptı anne olmakk zor sevgilerr

DEMET ERTAN dedi ki...

O dünyalar güzelini öp benim için Esracığım. Ek besin problemini çözdüğünüz için tebrikler. Darısı bizim başımıza...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Slm bende 7 aylık hamileyim.kızımın odasını hazırlıyorum.ecenin uyku setine ve cibinliğine bayıldım.Acaba bende aynısından bulabilir miyim diye merak ediyorum nerden aldınız?

mummy dedi ki...

Herkese çok teşekkürler yorumlar ve tavsiyeler için..

Zeynepçim mail adresim:
esracemil@gmail.com

Adsız Hanım:)
Öncelikle Allah sağlıkla kavuştursun bebeğinize..Ben Ece'nin tekstillerini hazır almadım
Kadıköy/Çiftehavuzlar'da müşterilerinin istekleri doğrultusunda çizim yaparak kendi atölyesinde dikim yapan Sezin Hanım'a yaptırdım.Eğer ilgilenirseniz adresi ve telefonunu da verebilirim.Mail atmanız yeterli..

Sevgiler herkese:))

Filiz Morkoç dedi ki...

MErhaba, çok oldu değilmi görüşmeyeli...

Balık çorbası yapıyorum ben de Emre'ye, şöyle bak, deniz levreği ya da çiipurasını filota yaptırıp bir balığı dörde böldürüyorum. Haftada iki gün balık mecburi zaten. Ufacık bir tencereye az su ve balığı koy, bir havuç dilimle yada bir domates dilimle, 15 dak. haşla.. Sonra balığı parçalamadan çıkar, ayıkla, çıkardığın suya geri koy, blenderdan geçir,tekrar ocağa koy, 1 tatlı kaşığı un ekle, bir taşım kaynat, altını kapat, 1 tatlı kaşığı zeytinyağ ekle.. Emre böyle yapınca çok seviyo mesela.. Tavuğu da ufacık kuşbaşı yapıp sebzeyle karıştır, hele tavuklu tarhana güzel oluyor..

sevgiler, pembe kızını çok öperim..

20 Şubat 2009 Cuma

Ek Gıdalara Eklemece..


Hiçbir zaman mutfakla aram iyi olmadı..(Yapmak konusunda yani:)Yemek konusunda hamile kaldığımdan beri günbegün aşıyorum kendimi..Girmeyelim bu konuya hiç..)En sona hep yemek işim kalmıştır,hep yemeği sallamışımdır..Evi dipköşe temizlemek,dağ gibi ütüleri bitirmek bile zor gelmemiştir yemek yapmak kadar..Zaten repartuar da pek kısıtlı..Ancak bir hafta idare ediyo sonra döndür çevir başa al..Menüde çok bilindik..Öyle antin kuntin sebzeler,deniz ürünleri,afilli et yemekleri falan hiç yapmışlığım yoktur..Bildiğin kuru fasülye pilav falan..Koca kişisini de baştan uyardığım için -ki şükretsin bu halime evlendiğimde sadece makarna haşlayabiliyodum,hoş Ece doğduğundan beri baştacı yemeğimiz kendisi- problem çıkmıyo pek..Arada et yiyesi geliyo dışarıda görüyoz işimizi..

Övünmek gibi oldu bilakis uyuz oluyorum bu duruma...Öyle yarım saatte üç tencere yemeği ateşe koyan hatunlara da bitiyorum valla..Bu uyuz durumum yüzünden sofra kurma ve süsleme işini çok sevmeme rağmen -insanlara boş tabak ve şık peçeteleri yediremeyeceğim için- üç yıllık evlilik hayatımda üç kere yemekli misafirim oldu:( İlki zaten acemilik hevesi ile yaptığım ve stresten yiyemediğim için tadını bilemediğim yemek denemelerimden oluşuyodu...Misafir de kocanın müdürü ve eşi..(Cesarete bak!)Aman neyse sadete geleyim..

Tabi anne olup o muhteşem o bitmeyesi altı ayı devirince Mummy'nin paçalar tutuştu..Bi de bizim hatun o bildiğiniz bebeklere ilk verilen sebze çorbasını inatla reddedince mecbur değişik çorbalara geçtik..Tarhana okey koy arıştır ama yoğurt çorbası hiç yapmamışım mesela(yuh di mi)Neyse açtım tel. annemden öğrendim..Şehriye,mercimek, şu bu derken öğrendim çorbaları..Hanım hala sebze yemiyodu bu arada..Doktorun verdiği sabah,öğle,akşam programına geçip de iki öğünü de aynı çorbayla tamamlamak abuk gelmeye başlayınca (biliyorum artık herkes biliyor) şu sitedeki yoğurtlu karnabahar çorbasını denedim..Sonuç harika..Hapur hupur yedi..İçindeki yoğurdun aşkına yedi valla..Sonra yoğurtlu sebzeli yemeklerin herbirini denedim..Hiçbirini reddetmedi..Şimdi yoğurtsuz da olsa sebzeyi yiyor hanım..Nasıl mes'udum anlatamam..Patates ve havuçu az bişey mercimek çorbasına ekliyodum onun dışında kendim tadına bile bakmadığım enginar,brokoli,karnabahar,pırasa,balkabağı denediklerimiz ve yiyip beğendikleri...(maşallah maşallah)Arada da ceviz büyüklüğünde toplar halinde dondurduğum kıymadan ekliyorum yemeklerine..Tavuk suyuna çrbayı denedim böö diye tepki verdi resmen..Eti,tavuğu ve balığı nasıl yedirebilirimin derdindeyim şimdi..Zira çok taneli şeyler yemiyor hala..Bu da benim eline bişey tutuşturamamdan -evde yalnız olduğum için boğullur da bişiy yapamam diye korkuyorum, paranoyağım bu konularda biraz- kaynaklanıyor..Bu sorunu da aşmalı ama nasıl??

Bi de şu organik işini üzülerek bıraktım malesef..Yakınımızda -sanırım Anadolu yakasında yok zaten- organik pazar kurulmuyor..Online sipariş veriyodum sitelerinden..Ama siparişler belli günlerde alınıyor ve her verdiğim ürün gelmeyebiliyor..Mesela patates var havuç yok o hafta..E birini öyle birini böyle kullanmak da saçma oluyor..Yani taşıma suyla değirmen dönmüyor..Özellikle pazardan alarak-marketlere göre daha taze ürün geliyor-,mevsim sebzesi ve meyvesi dışında bişey almayarak,özellikle kabuksuz yedireceklerimi elma sirkeli suda bekleterek kendimce tedbirler alıyorum ama içim rahat değil tabi..Allah'a emanetler artık..

Bi de başta çok taktığım onun tabak ve kaşıklarını ayrı yıkama durumu vardı onu da bıraktım... Çünkü onun ayrı tabağı kaşığı yok artık..Cam kaselerde ve bildiğiniz tatlı kaşığıyla yediriyorum..O plastikleri kullanmıyorum..E hal böyle olunca tüm mutfak eşyaları onun eşyası..Sadece oyuncakları ve kıyafetleri için ayrı deterjan kullanıyorum..Bulaşıklar makineye:))

Ha bi de gitmeden ekleyeceğim bilen biliyodur benim gibi yeni tanışanlara hatırlatayım..İBB (halk ekmek)nin organik tam buğday ekmeği var tadı nefis..Bebişlere de gönül rahatlığıyla yedirilebilir kanımca..(Kendiniz evde yapıyosanız öperim o elinizi ben tabi) Zira bu bebek ekmeği diye satılan ürünleri hiç sevmedim ben..Zaten etimek gibi ve tuzlu tuzlu kokuyor tadı bir garip..Ben İBB'nin ekmeğini katıyorum çorbalara ve bazen kahvaltısına..Geri kalan da benim mideye artık:)

Herkese bol selam eder büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öperim..

P.S.:Hemen tarihe not düşelim:Ece kızımın üstten ilk,toplamda üçüncü dişi çıktı bugün..Sol tarafta bir incimiz daha var artık:)Yanındakinin de eli kulağında

17 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

esracım benim bir tezim vardı hep. anne neyi sevmiyorsa bebek de onu sevmiyor. benim yemediğim tek meyve armuttur. tunaya takla atarak falan yedirdim bir iki kere.. o da kaşığın hatırına. elma da pek sevmem. tuna da sevmiyor. sebzeye bayılırım, tuna verdiğim her sebzeyi yedi. balıksız hayat düşünemem, tunaya löp löp balık bile yedirdim.
bak sen de sebzeden zerre hazzetmiyosun ece kız da sevmiyor.
ben tunanın hemen her çorbasına kıyma koyuyorum. az ya da çok her gün et ya da mercimek gibi bir protein veriyorum. tavuk&et suyunun fazla protein değeri yok. tat veriyor sadece. gerek yok yani ille et suyu yapcam diye kasma. kıymanın kendini ver daha iyi.
hijyen konusunda biraz rahatlamana sevindim.
afiyet olsun :))

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Esracım merhaba,

Nazlı'da pütürlü yemiyor hala:( Bu da benim en büyük problemim:( Çok ama çok zormuş bu durum. Balık ve tavuğunu çorbalarına katıp blendırdan geçiriyorum ben. Tabak, kaşıkları ise bende ayırmıyorum, plastiği bırakalı çoook oldu.

Ben de tam tersi, gecenin bir yarısı bile kalkıp hiç üyenmeden yemek, pasta, kek yapabilirim. Ah ahh keşke Nazlı'da yaptığım herşeyi hapur hupur yese. İşte benim en mutlu olduğum durumdur bu!

Kıvır Anniş dedi ki...

MEraba Esra... Sonunda beslenmeyle ilgili mutlu bir yazı okudum sende...Ben bile rahatladım senin adına,kimbilir sen nasıl rahatlamışsındır. :) Eşim bazen beni azarlıyor niye zorluyosun ,yemek istemiyo işte diye.Ama anneler bebekleri yiyince kendi yemiş gibi rahatlıyor.Bunu henüz anlayamıyolar. Seni tebrik ederim.uğraşların boşa çıkmamış. :)
Bu bahsettiğin ekmeği birinden daha duydum.ilk fırsatta denicem. Evet et yemekleri için blender yöntemi kullanıcaksın o zaman.Ama ara ara denemeyi bırakma.Toprak pütürlülerde ilk zamanlar öğürdü.Sonunda alıştı.Yanında olduğun sürece de eline birşey verebilirsin.Özellikle bisküvi ve makarna öneririm.
Buarada maşallaaah diyelim yemek konusunda nazar etmeyelim :)

benimkuzum dedi ki...

esracım tavuk ve eti önce haşlayıp blendırdan geçirip yemeklerine katabilirsin , kasaptan tavuk ve eti kuşbaşı kestirip minik paketler yaptırıp buzluğa koyuyorum sağolsunlar kasaptakiler 2 yıldır uğraşıyolar benimle , kıymada dahil olmak üzere irem'in etlerini bu şekilde tüketiyorum.
Hülya'nın tezine de katılıyorum , anne karnında öğreniyorlar daha ağız tadını , yemediğim sevmediğim hiç bişi yok irem'de aynı, birde kendin sevmesende herşeyin tadına baktır ece'ye sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Esra bizde ek gıdalara geçiş hiç sorun olmadı çok şükür, hiç yemek ayırt etmedi,organik gıdalarda ise tanıdığım bir beslenme uzmanı bana,sürekli organik besleyeceksen organik al,ama besleyemeyeceksen normal pazardakilere alışsın bünyesi dedi ve ekledi organik olarak aldıkların ne kadar organik tartışılmalı dedi.Esraya da Begüme de kocaman Bir Maşallah..
Sevgiler.

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Minik prensesin yeni tadlara alışmış olması çok sevindirici.. Umarım sorunsuz bir şeklide tavuk ve balığı da yer bundan sonra; en mantıklısı bana da alışana kadar çorbalarına eklemen konusuna katılıyorum..

Bu arada Anadolu Yakası'nda organik pazar olmaması beni de çok üzüyor:(

Sımsıcak sevgiler.....

zeynep dedi ki...

blender kullanmamak gerekiyor ama kıymayı süzgeçten geçirene kadar anam ağlıyor benim. kıymayı blenderden geçirip veriyorum o yüzden.normalde pürtüklü yemesine rağmen kıymayı pürtüklü vermek istemedim. sonuçta sebze yada meyve gibi ağızda eriyen birşey değil. boğulacak diye korkuyorum.bu arada ben de nefret ettim etini bebek ekmeğinden. ekmek yapma makinesinde çok kolay tam buğday unu ekmeği oluyor.
ben mi göremedim ama mail adresin sanırım blogda yok. sana soracağım bir şey vardı.
sevgiler.

ozlemhan dedi ki...

Merhaba esra hanım.tam tersi bende mutfaktan çıkmak istemiyorum.benimde eşim yemeğe düşkün değil bakalım kızım nasıl olacak.sizleri takip ediyoruz. kızımın ablalarını

xxx dedi ki...

merhaba Esra Hanım; adaşım :)
mutfak konusunda bende sizin gibiyim. heleki bı yoğun tempoda acayip bir yük.. karın doysun yeter benim için. Balık, kıyma ve tavuk blendırdan değil de, rondoda bir kere çekince minik ufantılar oluyor. başta yemek istemiyorlar ama sonra alışıyorlar. pütürlü yiyeceklere alıştırmak için tavsiye derim. Kızlarımızın arasında bir gün var bu arada. Hoş tesadüf. Temizlik konusunuda takmayın , rahat olmak en güzeli..
sevgiler

sinem dedi ki...

Bir insan kendini ancak b kadar sempatiyle anlatabilir. Bu aralar gülmeye ihtiyacı olan beni fazlasıyla gülümsettiniz. Çok sevindim minik Ece'nin ek gıdalarda sorun yaşamamasına.Geçişi biraz sorunluda olsa çok güzel başarmışsınız. Darısı benim hiçbirşey yemeyen (anne sütü de dahil)kızımın başına.Sizi blog listeme ekliyorum mahsuru yoksa:)

KeLeBeK dedi ki...

tebessümle okudum yazını, her zamanki gibi, sıcak ve samimi...
ek gıdalarda birilerinin bari mesafe katediyor olması ne güzel, bize de uğrar bir gün iştah umarım

gezicini dedi ki...

tavuk haşlayıp didikliyorum, çorbalara katıyorum. dana kıymayı kavurup tarhana çorbasına katıyoruz. ne bileyim, diğer n eçorba varsa, şehriye filan, içlerine minik minik et tanecikleri koyuyoruz(annem ve ben).
inşallah hep yer seninki...
sevgiler
gorki

havvanur dedi ki...

ne güzel anlatmışsınız sz takibe aldıkk bz henüz 5 aya grdik bakalımm ek gıdaya kaşık mamasıyla bi heves başladım ama çok zormuşş 2kaşık mamyı yarım saat yakın yedirebildim biberona lışmış oda kabız yaptı anne olmakk zor sevgilerr

DEMET ERTAN dedi ki...

O dünyalar güzelini öp benim için Esracığım. Ek besin problemini çözdüğünüz için tebrikler. Darısı bizim başımıza...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Slm bende 7 aylık hamileyim.kızımın odasını hazırlıyorum.ecenin uyku setine ve cibinliğine bayıldım.Acaba bende aynısından bulabilir miyim diye merak ediyorum nerden aldınız?

mummy dedi ki...

Herkese çok teşekkürler yorumlar ve tavsiyeler için..

Zeynepçim mail adresim:
esracemil@gmail.com

Adsız Hanım:)
Öncelikle Allah sağlıkla kavuştursun bebeğinize..Ben Ece'nin tekstillerini hazır almadım
Kadıköy/Çiftehavuzlar'da müşterilerinin istekleri doğrultusunda çizim yaparak kendi atölyesinde dikim yapan Sezin Hanım'a yaptırdım.Eğer ilgilenirseniz adresi ve telefonunu da verebilirim.Mail atmanız yeterli..

Sevgiler herkese:))

Filiz Morkoç dedi ki...

MErhaba, çok oldu değilmi görüşmeyeli...

Balık çorbası yapıyorum ben de Emre'ye, şöyle bak, deniz levreği ya da çiipurasını filota yaptırıp bir balığı dörde böldürüyorum. Haftada iki gün balık mecburi zaten. Ufacık bir tencereye az su ve balığı koy, bir havuç dilimle yada bir domates dilimle, 15 dak. haşla.. Sonra balığı parçalamadan çıkar, ayıkla, çıkardığın suya geri koy, blenderdan geçir,tekrar ocağa koy, 1 tatlı kaşığı un ekle, bir taşım kaynat, altını kapat, 1 tatlı kaşığı zeytinyağ ekle.. Emre böyle yapınca çok seviyo mesela.. Tavuğu da ufacık kuşbaşı yapıp sebzeyle karıştır, hele tavuklu tarhana güzel oluyor..

sevgiler, pembe kızını çok öperim..