5 Mayıs 2009 Salı

'Bebek in, kariyer out' muş...

Ben,ben diyorum...Beceremezmişim,yapamazmışım anladım...İki hafta gösterdi ki ben öyle çocuk da yaparım kariyerde tipinde bir bağyan değilmişim..Yapabilenlerin ellerinden öpülür..Nasıl beceriliyor yahu??Çocuk,ev,eş ve iş?Nasıl denge sağlanıyor bu dörtlü arasında..Ufacık tefecik bir kadınım altı üstü..Cüsseme uymaz,üstüme oturmazmış..Hemi de iş hayatımın hepi topu ne kadar olduğunu söylesem gülersiniz bi tarafınızla..Haftada üç gün,9-15 saatleri arasında okuldayım, gel gör ki bu üç gün benim için ölü gün..Gelince pestilim çıkmış oluyor ve manda gibi yayılıyorum yatağa..Mutfak kayınvalideme emanet zaten iki haftadır,yemek yemek ve su içmek dışında girmiyorum vallahi...Sağolsun kadıncağız..Bi tembellik,bir uyuzluk durumum var.. Hamladım tabi 14 ay az bir zaman değil ara vermek için..

Tabi şu son iki haftanın beni psikolocik olarak çok yormuş olmasının da etkisi var bu durumda..Aslıcığımın hastalığı ile başlayan aksilikler silsilesi diyelim..Büyük küçük bir sürü aksilik..Şaka mı bu ulen diye düşündüren,ardıardına gelen ve evden dışarıya adımımı atarken acaba bugün ne olcak diye bekler olduğum aksilikler..Annemlerin hırsızlık olayı,annemin antibiyotik alerjisi atlatması,arabanın aynasının çalınması,cep telefonumun denize düşerek bana veda etmesi,okulda norm fazlası olduğum için dağbaşı denebilecek uzak bir okula sürgün gönderilmiş olmam vs vs...Üzerine önce benim azan faranjitim ve soğuk algınlığımdan,sonra Ece'nin 39.7'yi bularak yüreğimizi yerinden oynatan ateşinden acilde geçirdiğimiz iki gece de tuz biber..Mutlu eden,içimizi ferahlatan tek şey de Aslıcığımın nihayet pnömokok bakterisini yenerek hızla iyiye doğru gidiyor olması..Dört gözle bekliyoruz hastaneden çıkmasını..Çifte bayram yapacağız inşallah,Ece'ciğimin doğumgünü ile beraber kutlayacağız teyzeciğimin iyileşmesini..Gelsin artık o gün,çok çekti kuzucuğum benim..

Alışıyoruz yeni hayatımıza..Çekirdek aile hayatımızdan, babanneli dedeli komün hayatına benim adapte olmam biraz uzun sürecek olsa da Ece tahminimden daha çabuk alıştı..Gündüzleri problemsiz geçiyor da ben geldikten sonra yakama mıknatıs gibi yapışıyor yavrucuk..Hatta bu yapışık kalma durumunu gece de arzuladığı için kendisi,annesini uykusuz, kurbağa gözlerle okula gönderiyor..Derse giriyorum,anlatıyorum ama ne söylediğimi bilmiyorum bazen..Beşyüzküsür yıllık gerçekleri değiştirip İstanbul'u Kanuniye fethettiriyodum geçen..facianın eşiğinden döndüm..Çocuklara tarih yerine bebek bakımı dersi versem daha başarılı olabilirdim diye düşünüyorum..

Tabi bu moralsiz günlerde,gayet keyifsiz ve malesef özensiz yazabildiğim Ece'ciğimin doğumgünü yazısına yorum gönderen birsürü blog arkadaşıma teşekkür etmezsem olmaz buradan..Gerçekten herbir yorumda gözlerim doldu,çok mutlu oldum..Hepinize çok çok teşekkürler..Zor günlerde,güzel günlerde iki cümleciği esirgemeyerek beni mutlu eden,mail gönderen ve telefon eden blog dostları,iyi ki varsınız:))Dilediğiniz tüm güzel dilekleri ben de bilmukabele sizlere gönderiyorum:))

Herkese sevgiler,bebelere öpücükler..
Kalın sağlıcakla..

17 yorum:

Ozguranne dedi ki...

Ne demiş şair? Kızım sen de Kanuniler doğuracak yaştasın demiş, git İStanbul'u fethet dememiş di mi ama:)))

İş mi, ne yapmalı derken tam üstüne geldi yazın. Allah kolaylık versin bacım. Biraz biraz alışılıyordur heralde. Ayşe (Hayatıma dair) diyor ki çalışan annelerin çocukları daha iyi oluyormuş istatistiksel olarak filan. Ne bileyim... Hastalıkların etkileri bir geçsin, biraz adapte olun, biraz uyku alın. Söylemesi kolay tabi:(

Bence anneler için daha uygun işler yapsınlar. Dağ başına vermesinler. Evden çalışma imkanı filan olsa... Geleceğin büyüklerini yetiştiriyoruz, birazcık ayrıcalık en azından bi süre, nolur yahu?

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

oyyy
allahtan çalışmıyorum diyorum zaten sık sık. çalışsaydım halim aynen böyle olurdu benim de.. iş güçle ilgili yazacak bişeylerişm var ama tuna şu an mızırdanıyo öperim

Ömer Tuna dedi ki...

tam şu anda yazını okurken gelecek Eylül dönemindeki hayalim gözümün önünde canlandı benimdemi halim böyle olacak şu anda bile kronik yorgunum , börtlemiş gözlerle ortalıkta geziniyorum okuldan sonraki halimi hiç düşünemiyorum.
Hepimize kolay gelsin kısa zamanda bu komine hayata alışırsın inşallah bende aynı durumda olucak galiba

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Eminim ki bu zor günler çabucak geçecek, herşey yoluna girecek.. Daha çok başındasın herşeyin, zamanla tüm taşlar yerine oturacak:)
Aslı'nın iyileşme yönündeki gelişmelerine ise çok sevindim, kuzucuk artık rahat bir nefes alsın değil mi ama?

Öpüyorum seni ve Ece'ciği...

huysuz dedi ki...

hımmm... tecrübelerimi aktarayım azıcık sevgili mummycim, zira biraz morale ihtiyacın var senin :)

bence alışma süresi var her iki taraf için de. siz şu anda o zamanları yaşıyorsunuz. emin ol geçecek bu sıkıntılar ve alışacaksınız. düzeniniz oturacak mutlaka. böyle kalmayacak :)

tabi, çalışma hayatına geri dönüp de, bundan pişmanlık duyan biri olmadığım için böyle konuşuyorum. efe arkamdan ağlamadı hiç, ben de evden ayrılırken ağlamadım mesela. her sabah evden çıkarken akşama geleceğimi söyleyip onay alıyorum ondan tabi :) kafasını sallayıp hıhı diyor :)

herkesin doğruları farklı inan. ama 2 ay sonra da kariyer senin için out ise belki düşünmek gerekir gerçekten üstünde...

sevgiler

Sibel GÖZ dedi ki...

çalışan bir anne olarak sana katılıyorum...çoçuk,eş,iş,,ev ayy insan kafayı yiyecek valla...iyiki annelerimiz var...allah onlardan razı olsun....
ece İYİKİ DOĞDUN....bunuda ekleyeyim...
sevgiyle...

aysarayı dedi ki...

okula başladığımda ilk günler 5-10 defa arardım bakıcıyı,şimdi öğle arası bi uğruyorum,bi de çıkışta almaya gidiyorum...cümlelerim de düzeldi nihayet.sen de atlatacaksın,hatta atlatamadan yaz tatiline gireceksin...aslının iyileşme sürecine çok sevindim...allah esirgemiş...

annevebebisibahceisleri dedi ki...

Hayirli olsun diyelim :) Rutine oturunca her sey daha kolaylasacak. Ama hem cocuk buyuten hem ise gidip calisan kadinlarin bir de evde ev islerininin yukunu tasimasi cok buyuk haksizlik hatta bence zalimlik. Islerin en azindan 1/3'unu kocalarin sorumluluguna vermek, bazi isleri de, ammaaan hem calisiyorum, hem cocuk buyutuyorum, bir de bunlarla mi ugrasicam, sal cayira demek gergin anne bunyesine cok faydali oluyor :D

annevebebisi

Güneş dedi ki...

Çalışma saatlerin süper, hiç şikayet etme, heleki kayınvaliden mutfaktaysa :) çabuk geçecek, merak etme,öptük sizi :) Bu arada Doğum günü postunuzu ben mi görmedim, yapmadın mı anlayamadım ?

yeliz dedi ki...

3 haftam kaldı, sonra ben de başlayacağım işe, öyle korkuyorum ki... en çok da vicdan azabından, nasıl bırakacağım bilmiyorum, bak en azından sen 14 ayını geçireibildin bebişle, bu da ancak teselli olur di mi:)
sevgiler

уαѕємin... dedi ki...

allah kolaylık versin canımm :))

bu arada anneler günün kutlu olsun.kuzuyla sağlıklı mutlu bir anneler günü geçirmen dileği ile ....

sevgilerrrr

mummy dedi ki...

Özgürcüm okumuştum son yazını..Evet zor oluyor dönmeye karar vermek..Ama ben kullanabileceğim tüm izinlerimi kullandım..Eh alışıyoruz işte..Ah birazcık da devlet (ya da işveren) anlayış gösterse dediğin gibi..:((

Hülyacım bakabildiğin kadar bak valla..Yorucu oluyo böyle çok..

Ö.Tuna'nın annesi, teşekkürler..Yorgunluk bütün anneler de var galiba..Ama çocuğun için yorulmak bile güzelmiş:))

Rapucuğum çok teşekkürler güzel dileklerine..

Huysuzcum dediğin gibi alışma sürecindeyiz heralde..Sanki son günlerde biraz daha düzene oturuyoruz gibi..Aslında Ece'nin de arkamdan ağlama ve beni çok arama durumu yok ama ben biraz bitik geliyorum eve:))Tek problem bu şimdilik..

mummy dedi ki...

Sibel teşekkür ederiz..

Aysarayı teşekkürler..Evet,aslında en büyük tesellim yaz tatilinin yakın olması..Bir an önce gelsin ama di mi?:))

Esracım evet biraz salmak gerek ama gel de anlat şu bünyeye..Elim dokunmasa işlere gözüm dokunuyo..Biraz da bu kuruyasıca huylarım yoruyo beni zaten:(

Güneşçim doğumgününü kutlamadık biz Ece'nin..Aslıcığımızın hastaneden çıkmasını ve iyileşmesini bekliyoruz kutlama yapmak için..

Yelizcim çok çok kolay gelsin sana da..Gerçekten bir yaşına kadar beraber olabilmek bile büyük bir lüks çalışan kadın için bu ülkede..O yüzden mutluyum ama alışma sürecinde zorlanıyor insan..

Yasemincim çook teşekkürler tüm güzel dileklerine..Senin de anneler günün kutlu olsun..Sevgiler..

Ömer Tuna dedi ki...

annele gününüz ve Ece'nin yeni yaşı kutlu olsun

Gül dedi ki...

off. cok haklısın..zor olsa gerek. ben de haftada 3 gun yuksek lisans icin okula giiyorum. ama is baska bir sey. cok kolay gelsin.
anneler gunumuz de kutlu olsun. sevgiler,

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

esra
tam şu an senden ses çıkmayınca aklıma geldin. herhalde işi başından aşkın derken yorumun geldi. anam kalp kalbe bu kadar mı karşı olur?

Burcu dedi ki...

çok güldüm yazını okurken ne güzel yazmışsın çok akkıcı, hiç yormayan... uzun ama ne zaman bitti bu yazı dedim içimden.. zor güzelim hem iş hem eş hem anne hem kadın, hem öğretmen...vb olmak... Ben işe sadece para kazanmak için geliyorum Arda'dan sonra.. kariyermiş, yükselmeymiş ohooooooo.... Baniniiiiiii.. yükseltmesinler varsın... Turp gibi oğluşum var yaa.... :)

5 Mayıs 2009 Salı

'Bebek in, kariyer out' muş...

Ben,ben diyorum...Beceremezmişim,yapamazmışım anladım...İki hafta gösterdi ki ben öyle çocuk da yaparım kariyerde tipinde bir bağyan değilmişim..Yapabilenlerin ellerinden öpülür..Nasıl beceriliyor yahu??Çocuk,ev,eş ve iş?Nasıl denge sağlanıyor bu dörtlü arasında..Ufacık tefecik bir kadınım altı üstü..Cüsseme uymaz,üstüme oturmazmış..Hemi de iş hayatımın hepi topu ne kadar olduğunu söylesem gülersiniz bi tarafınızla..Haftada üç gün,9-15 saatleri arasında okuldayım, gel gör ki bu üç gün benim için ölü gün..Gelince pestilim çıkmış oluyor ve manda gibi yayılıyorum yatağa..Mutfak kayınvalideme emanet zaten iki haftadır,yemek yemek ve su içmek dışında girmiyorum vallahi...Sağolsun kadıncağız..Bi tembellik,bir uyuzluk durumum var.. Hamladım tabi 14 ay az bir zaman değil ara vermek için..

Tabi şu son iki haftanın beni psikolocik olarak çok yormuş olmasının da etkisi var bu durumda..Aslıcığımın hastalığı ile başlayan aksilikler silsilesi diyelim..Büyük küçük bir sürü aksilik..Şaka mı bu ulen diye düşündüren,ardıardına gelen ve evden dışarıya adımımı atarken acaba bugün ne olcak diye bekler olduğum aksilikler..Annemlerin hırsızlık olayı,annemin antibiyotik alerjisi atlatması,arabanın aynasının çalınması,cep telefonumun denize düşerek bana veda etmesi,okulda norm fazlası olduğum için dağbaşı denebilecek uzak bir okula sürgün gönderilmiş olmam vs vs...Üzerine önce benim azan faranjitim ve soğuk algınlığımdan,sonra Ece'nin 39.7'yi bularak yüreğimizi yerinden oynatan ateşinden acilde geçirdiğimiz iki gece de tuz biber..Mutlu eden,içimizi ferahlatan tek şey de Aslıcığımın nihayet pnömokok bakterisini yenerek hızla iyiye doğru gidiyor olması..Dört gözle bekliyoruz hastaneden çıkmasını..Çifte bayram yapacağız inşallah,Ece'ciğimin doğumgünü ile beraber kutlayacağız teyzeciğimin iyileşmesini..Gelsin artık o gün,çok çekti kuzucuğum benim..

Alışıyoruz yeni hayatımıza..Çekirdek aile hayatımızdan, babanneli dedeli komün hayatına benim adapte olmam biraz uzun sürecek olsa da Ece tahminimden daha çabuk alıştı..Gündüzleri problemsiz geçiyor da ben geldikten sonra yakama mıknatıs gibi yapışıyor yavrucuk..Hatta bu yapışık kalma durumunu gece de arzuladığı için kendisi,annesini uykusuz, kurbağa gözlerle okula gönderiyor..Derse giriyorum,anlatıyorum ama ne söylediğimi bilmiyorum bazen..Beşyüzküsür yıllık gerçekleri değiştirip İstanbul'u Kanuniye fethettiriyodum geçen..facianın eşiğinden döndüm..Çocuklara tarih yerine bebek bakımı dersi versem daha başarılı olabilirdim diye düşünüyorum..

Tabi bu moralsiz günlerde,gayet keyifsiz ve malesef özensiz yazabildiğim Ece'ciğimin doğumgünü yazısına yorum gönderen birsürü blog arkadaşıma teşekkür etmezsem olmaz buradan..Gerçekten herbir yorumda gözlerim doldu,çok mutlu oldum..Hepinize çok çok teşekkürler..Zor günlerde,güzel günlerde iki cümleciği esirgemeyerek beni mutlu eden,mail gönderen ve telefon eden blog dostları,iyi ki varsınız:))Dilediğiniz tüm güzel dilekleri ben de bilmukabele sizlere gönderiyorum:))

Herkese sevgiler,bebelere öpücükler..
Kalın sağlıcakla..

17 yorum:

Ozguranne dedi ki...

Ne demiş şair? Kızım sen de Kanuniler doğuracak yaştasın demiş, git İStanbul'u fethet dememiş di mi ama:)))

İş mi, ne yapmalı derken tam üstüne geldi yazın. Allah kolaylık versin bacım. Biraz biraz alışılıyordur heralde. Ayşe (Hayatıma dair) diyor ki çalışan annelerin çocukları daha iyi oluyormuş istatistiksel olarak filan. Ne bileyim... Hastalıkların etkileri bir geçsin, biraz adapte olun, biraz uyku alın. Söylemesi kolay tabi:(

Bence anneler için daha uygun işler yapsınlar. Dağ başına vermesinler. Evden çalışma imkanı filan olsa... Geleceğin büyüklerini yetiştiriyoruz, birazcık ayrıcalık en azından bi süre, nolur yahu?

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

oyyy
allahtan çalışmıyorum diyorum zaten sık sık. çalışsaydım halim aynen böyle olurdu benim de.. iş güçle ilgili yazacak bişeylerişm var ama tuna şu an mızırdanıyo öperim

Ömer Tuna dedi ki...

tam şu anda yazını okurken gelecek Eylül dönemindeki hayalim gözümün önünde canlandı benimdemi halim böyle olacak şu anda bile kronik yorgunum , börtlemiş gözlerle ortalıkta geziniyorum okuldan sonraki halimi hiç düşünemiyorum.
Hepimize kolay gelsin kısa zamanda bu komine hayata alışırsın inşallah bende aynı durumda olucak galiba

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Eminim ki bu zor günler çabucak geçecek, herşey yoluna girecek.. Daha çok başındasın herşeyin, zamanla tüm taşlar yerine oturacak:)
Aslı'nın iyileşme yönündeki gelişmelerine ise çok sevindim, kuzucuk artık rahat bir nefes alsın değil mi ama?

Öpüyorum seni ve Ece'ciği...

huysuz dedi ki...

hımmm... tecrübelerimi aktarayım azıcık sevgili mummycim, zira biraz morale ihtiyacın var senin :)

bence alışma süresi var her iki taraf için de. siz şu anda o zamanları yaşıyorsunuz. emin ol geçecek bu sıkıntılar ve alışacaksınız. düzeniniz oturacak mutlaka. böyle kalmayacak :)

tabi, çalışma hayatına geri dönüp de, bundan pişmanlık duyan biri olmadığım için böyle konuşuyorum. efe arkamdan ağlamadı hiç, ben de evden ayrılırken ağlamadım mesela. her sabah evden çıkarken akşama geleceğimi söyleyip onay alıyorum ondan tabi :) kafasını sallayıp hıhı diyor :)

herkesin doğruları farklı inan. ama 2 ay sonra da kariyer senin için out ise belki düşünmek gerekir gerçekten üstünde...

sevgiler

Sibel GÖZ dedi ki...

çalışan bir anne olarak sana katılıyorum...çoçuk,eş,iş,,ev ayy insan kafayı yiyecek valla...iyiki annelerimiz var...allah onlardan razı olsun....
ece İYİKİ DOĞDUN....bunuda ekleyeyim...
sevgiyle...

aysarayı dedi ki...

okula başladığımda ilk günler 5-10 defa arardım bakıcıyı,şimdi öğle arası bi uğruyorum,bi de çıkışta almaya gidiyorum...cümlelerim de düzeldi nihayet.sen de atlatacaksın,hatta atlatamadan yaz tatiline gireceksin...aslının iyileşme sürecine çok sevindim...allah esirgemiş...

annevebebisibahceisleri dedi ki...

Hayirli olsun diyelim :) Rutine oturunca her sey daha kolaylasacak. Ama hem cocuk buyuten hem ise gidip calisan kadinlarin bir de evde ev islerininin yukunu tasimasi cok buyuk haksizlik hatta bence zalimlik. Islerin en azindan 1/3'unu kocalarin sorumluluguna vermek, bazi isleri de, ammaaan hem calisiyorum, hem cocuk buyutuyorum, bir de bunlarla mi ugrasicam, sal cayira demek gergin anne bunyesine cok faydali oluyor :D

annevebebisi

Güneş dedi ki...

Çalışma saatlerin süper, hiç şikayet etme, heleki kayınvaliden mutfaktaysa :) çabuk geçecek, merak etme,öptük sizi :) Bu arada Doğum günü postunuzu ben mi görmedim, yapmadın mı anlayamadım ?

yeliz dedi ki...

3 haftam kaldı, sonra ben de başlayacağım işe, öyle korkuyorum ki... en çok da vicdan azabından, nasıl bırakacağım bilmiyorum, bak en azından sen 14 ayını geçireibildin bebişle, bu da ancak teselli olur di mi:)
sevgiler

уαѕємin... dedi ki...

allah kolaylık versin canımm :))

bu arada anneler günün kutlu olsun.kuzuyla sağlıklı mutlu bir anneler günü geçirmen dileği ile ....

sevgilerrrr

mummy dedi ki...

Özgürcüm okumuştum son yazını..Evet zor oluyor dönmeye karar vermek..Ama ben kullanabileceğim tüm izinlerimi kullandım..Eh alışıyoruz işte..Ah birazcık da devlet (ya da işveren) anlayış gösterse dediğin gibi..:((

Hülyacım bakabildiğin kadar bak valla..Yorucu oluyo böyle çok..

Ö.Tuna'nın annesi, teşekkürler..Yorgunluk bütün anneler de var galiba..Ama çocuğun için yorulmak bile güzelmiş:))

Rapucuğum çok teşekkürler güzel dileklerine..

Huysuzcum dediğin gibi alışma sürecindeyiz heralde..Sanki son günlerde biraz daha düzene oturuyoruz gibi..Aslında Ece'nin de arkamdan ağlama ve beni çok arama durumu yok ama ben biraz bitik geliyorum eve:))Tek problem bu şimdilik..

mummy dedi ki...

Sibel teşekkür ederiz..

Aysarayı teşekkürler..Evet,aslında en büyük tesellim yaz tatilinin yakın olması..Bir an önce gelsin ama di mi?:))

Esracım evet biraz salmak gerek ama gel de anlat şu bünyeye..Elim dokunmasa işlere gözüm dokunuyo..Biraz da bu kuruyasıca huylarım yoruyo beni zaten:(

Güneşçim doğumgününü kutlamadık biz Ece'nin..Aslıcığımızın hastaneden çıkmasını ve iyileşmesini bekliyoruz kutlama yapmak için..

Yelizcim çok çok kolay gelsin sana da..Gerçekten bir yaşına kadar beraber olabilmek bile büyük bir lüks çalışan kadın için bu ülkede..O yüzden mutluyum ama alışma sürecinde zorlanıyor insan..

Yasemincim çook teşekkürler tüm güzel dileklerine..Senin de anneler günün kutlu olsun..Sevgiler..

Ömer Tuna dedi ki...

annele gününüz ve Ece'nin yeni yaşı kutlu olsun

Gül dedi ki...

off. cok haklısın..zor olsa gerek. ben de haftada 3 gun yuksek lisans icin okula giiyorum. ama is baska bir sey. cok kolay gelsin.
anneler gunumuz de kutlu olsun. sevgiler,

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

esra
tam şu an senden ses çıkmayınca aklıma geldin. herhalde işi başından aşkın derken yorumun geldi. anam kalp kalbe bu kadar mı karşı olur?

Burcu dedi ki...

çok güldüm yazını okurken ne güzel yazmışsın çok akkıcı, hiç yormayan... uzun ama ne zaman bitti bu yazı dedim içimden.. zor güzelim hem iş hem eş hem anne hem kadın, hem öğretmen...vb olmak... Ben işe sadece para kazanmak için geliyorum Arda'dan sonra.. kariyermiş, yükselmeymiş ohooooooo.... Baniniiiiiii.. yükseltmesinler varsın... Turp gibi oğluşum var yaa.... :)