10 Mart 2009 Salı

Bir Ece,bir sobe..

Ece kızın 10. ay kontrolü vardı geçen hafta..Aslında bu ay gitmemize gerek yoktu ama kulak iltihabı ile ilgili olarak çağırılmıştık zaten son gidişte..Velhasılı iltihab geçmiş çok şükür..Ben kulağı zaman zaman kızardığı ve çok sık kulağıyla oynadığı için şüphelenmiştim acaba tekrarladı mı filan diye..Ama tertemiz dedi doktor hastalıktan hiçbişey kalmamış..Rahatladım.

Kilo 11.100 boy 74 olmuş bu arada..Benim kolların neden kalınlaşmaya başladığı belli oldu..Hamza Yerlikayaya rakip olacağım kararlıyım..Bu doktorla ilk tanışma olduğu için önce biraz şaşırdı kilosuna,sonra diğer aylara bakınca gelişimi çok iyi dedi..Beslenme düzenini sordu anlattım..Ekmeğe,muhallebiye fazla yer vermeyin dedi..Zaten ekmeği tek öğün tam buğday unu veriyodum..Muhallebiyi hiç yemedi (bir iki kere denedim gece tok tutar da uyur diye..cık..)Hazır olarak kullandığım sadece 1 kaşık tahıl karışımı var kahvaltı için zaten..Onun dışında hazır bişiy de kullanmıyoruz dedim..(Yani bu kızı ek gıda değil ana sütü bu hale getirdi demek istedim:) )Sahi şimdiye kadar o kadar çok soran oldu ki maamyla mı besliyosunuz diye..Hatta direk mama markası sormakla işe girişen bile oldu saçmalığa bak..Hani mama kof şişkinlik yapar gibi bi mesnetsiz bi kanaat var ya çoğunlukta..Anacım zayıf görseler bi fikir beyan ederler,kilolu görseler gene öyle..Tuhafız toplum olarak..Özellikle belli yaş üstünde var bu tutum hep bi yorumları var -hiç sallamadığım-..

Ece kız bugün bir kaşığı ortadan ikiye ayırmak suretiyle ilk zararlığını da yapmış oldu..Bildiğiniz ucu metal sapı plastik tatlı kaşığı..Mama sandalyesine vura vura kırdı..Bir Herküllük durumu var kendisinde gerçekten..Eli pek ağır hani vurdum mu....
Geçen hafta dördüncü bugün de beşinci dişini çıkardı tarihe not düşelim unutulmasın..

Gelelim sobemize..Sevgili Özlem soblemiş..Konu:Çocuğumuza başkalarının evindeki davranışları hakkında nasıl eğitim vermeli?Malum bizimki henüz yürümediği için bu konuda tecrübem yok..Şöyle yaparım böyle yaparım gibi büyük laflar edip de sonra tükürdüğümü yalamak da istemem..Zira çocuk bu yeri geliyor beş takla attırıyor adama..Zaman gösterecek ne yapacağız nasıl davranacağız..Ben sadece tanık olduğum iki örneği anlatayım burda..

Henüz Ece karnımda ve hatta aklımda bile yokken çocukluk arkadaşım gelmişti iki yaşındaki oğluyla..Oturup iki laf edememiştik koşuşturmaktan..Daha kapısüsünden başladı işe içeri girmeden..Kızcağız elinden mumu alıyor o gidiyor vazoya sarılıyor,onu alıyor kapıdaki boncuklara atlıyor falan..Dakikalar içinde elini atmadığı şey kalmadı..Dedim Allah kolaylık versin sana nasıl başa çıkıyosun evde..'O ayaklanmadan ben evdeki her türlü süs eşyasını kaldırmıştım' dedi..Ortada hiçbişey bırakmamış elleyebileceği..Çekmeceler,dolaplar,salonun kapısı kilitlenmiş..Ben de o zaman böyle yapması normal demiştim..Çocuk evde görmediği bilmediği kurcalayamadığı başka yerde görünce karıştırmak istiyor tabi..

Bir başka arkadaşımın evinde tanıştığım bir bayanın da 1,5 yaşında bir kızı vardı..Kız elini oynanmayacak bişeye dokunur dokunmaz annesi hemen 'oyuncak değil o kızım cici hadi koyalım yerine' filan diye açıklama yapıp eline oyuncağı tutuşturuyodu..Evde hiçbişeyi kaldırmamış..(Çok tehlikeli olabilecek şeyler dışında)Gözönüündeyken ellmesne,dokunmasına müsade ediyomuş,sonra yerine koyduruyomuş..Dışarı giderken de sadece dışarısı için kullandığı bir iki oyuncak alıyomuş yanına..Evde görmediği için çocuk daha çok oyalanabiliyor bunlarla..Çok hoşuma gitmişti davranışı..

Tabi bu durum çocuğun kararkteriyle de birebir alakalı..Ama ben de öyle ortadan herşeyi kaldırma taraftarı değilim..Merakını gidermedikçe fırsat bulduğu her yerde gidermeye çalışacak bu kesin..Tabi 'hadi yavrum elimizdeki şişi pirize sokalım bakalım noluyor' gibi bişiyden bahsetmiyorum burda..Çok tehlike arzetmeyecek şeylerle oynamasına,içinde zararlı şeylerin bulunmadığı çekmeceleri karıştırmasına müsade edilmeli bence..Ablam da yeğenimde böyle yapmıştı,bazen vitrindeki bardakları indirip yerine koyuyodu yeğenim yanımızda..Ama şimdi ne evde ne başka yerde hiç elini sürmez..En fazla çocuklu evse bir iki oyuncak ister o kadar..

Nasıl bir çocuk olacağını bilmiyorum ileride..Ama -alabileceğimiz tedbirlere rağmen-eğer içeri dalar dalmaz ellemediği yer komayan bir kızımız olursa büyüyünce fazla ev gezmesi yapmam heralde..Ya da çocuk eve ısınıp açılmadan kalkılır bilemiyorum..Sadece öyle olmamasını diliyorum şimdilik..

Sevgiler herkese..

11 yorum:

Adsız dedi ki...

evet butun cabalarima ragmen, cocuk baska evlerde karistirmaya meyilli bir cocuk olursa, ya misafirlerimizi bize cagiririz, ya da disarda gorusmeyi tercih ederim diye dusunuyorum. Buyuk konusmamakta fayda var sizinde yazdiginiz uzre.
Zaman gosterecek.

Burcu dedi ki...

Kilo, mama olayı bizde de var. 11 aylık kontrolünde Arda 11 kilo boyu da 76,5 cm di. Çok mama verme diye bıdı bıdı ediyordu insanlar, hala daha öyle. napıyım anne sütü almıyor ve ayrıca mamayı (artık aptamil junior ve inek sütü oldu) sadece geceleri uykudan önce içiyor. Onun haricinde her türlü sebze meyve et yiyor. Çocuk iştahlı kardeşim napıyım aç mı bırakıyım?? O yüzden obez olmadıkça ya da gidişat obez olmadıkça hiç sallama bence bu söylenenleri.. Daha 1 yaşındalar yürümeye başlayınca kilo mu kalacak sanki... Sevgiler..

ELİF dedi ki...

merhaba,
aslında her çocuğun yeme alışkanlığı,iştahı farklı mesela ben rüyaya hiç biberonla mama içiremedim suya bile zor alıştı biberondan,herşeyi kaşıkla yiyor,biberon maması yeseydi eminim kilosu biraz daha fazla olabilirdi ama sorun değil en önemlisi sağlıklı olmaları bence.
Çocukların karıştırma ve söz dinleme olayına gelince insan senin de dediğin gibi hiç büyük konuşmamalı ben neye kızdıysam başıma geliyor.
Sevgiler...

Rahsan Collyer dedi ki...

Mummy bu ne yahu, hakaten tam tosuncuk olmuş Ece kız. Bir de geçen ay gittiğimiz doktor Mina'yı tombiş bulduydu, Ece'yi görse hepten şaşırırmış demek ki:) Ben de tombiş bebek sevenlerdenim (hemen her Türk insanı gibi) ama babası Mina'yı biraz şişman buluyor. Bebekken tombiş seviyorum da ayaklanıp bebeklikten çocukluğa geçtiklerinde de zayıf, narin bir kız olsun isterim tabi. Hehe:)) O zaman diyete sokucam Mina'yı, şimdilik yesin bakalım:)

Anne İş'te dedi ki...

Öncelikle maşallah,herşey hep böyle yolunda gitsin.Bizim toplumda mı yoksa heryerde mi böyle bilmiyorum ama laf olsun diye konuşan çok bizde:(((Her kilolu çocuğu mamalı sanan(ki yanlış anlaşılmasın Ezel 6.aydan beri mama alıyor)her mamalı çocuğu sağlıksız sanan,çocukları karşılaştıran,kıyaslayan...Üzerine düşsün düşmesin konuşuyorlar;bıdı bıdı...Oysa her anne en iyisini ister ve bebeğinin sesini dinlemeyi bilen her anne için olumlu sonuçlar kaçınılmaz Gerisi de biraz kısmet!Sobe'yi okurken düşündüm ben ne yapardım diye;ben de evde hiçbirşeyi kaldırmadım.Sivri köşeleri koruyucu,prizlere,klozete güvenlik emniyeti dışında.Ezoş'un her odada boşaltıp doldurmasına izin verdiğim bir çekmecesi var..Merakı beni de heyecanlandırıyor biraz daha ayaklanınca ne olacak???zaman gösterecek ama durmuyor ise hem yapma etmelerle kendi çocuğumu bunaltmak hemde evsahibine rahatsızlık vermek yerine herhalde bir müddet ev gezmelerine arar verirdim.Çok uzun oldu dimi???Kaçtım ben

Sevgiler...

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Ece'nin kilosuna boyuna kocaman maaşallah. "Elin ağzı torba değil ki büzesin" değil mi? Millet yine de konuşacak laf atacak birşey buluyor. Bende aldırmıyorum kim ne derse desin pehh:)

Ayrıca mamanın kilo yaptığına inanmıyorum, eğer bebeklerin vücudu kilo almaya müsait ise su da içse kilo yapar. Bu tamamen vücutla alakalı bence. Ben yemesine çok ama çok dikkat ediyorum, uyumadan önce muhallebisini yediriyorum, içine muz da rendeliyorum, ama kilomuz normal.

Bende evde tehlike olabilecek her türlü şeyi kaldırdım. Ama Nazlı yine gidip onu buluyor:) Bende ona Nazlıı hayır onunla oynanmaz deyip elinden alıp yerine koyuyorum.

Birde bizim kız şimdi yürüyor, koşturmaktan ben yoruluyorum:) Nasıl enerjidir bu Allah'ım:)

gezicini dedi ki...

ooo maşallah annesi, boyu kilosu herşey ile maşallah! doktor normal bulduktan sonra gerisini boşver gitsin..
çok güzel sağlıklı günler :-)
sevgiler
gorki

Sen Gelince dedi ki...

Benim kızım da 10. ayını doldurduğunda sanırım aynı kilolarda olacak. 9. ay itibariyle 10.5 idi. Mamayı sadece gece yatmadan önce veriyorum ve de bir çok kişiye göre az. Bu biraz da çocuğun bünyesiyle ilgili. Gelişimi normal olduktan sonra takmamak gerek. Gerçi artık taşımakta çok zorlanıyorum ama:)
Ben de tehlike yaratacak şeyleri kaldırma taraftarıyım ama bunun sınırı yok. Büyük konuşmak istemiyorum ama çocuğa neyin oyuncak olduğunu bilmesi yönünde hareket etmek gerek. Şimdilik kaldırmadım. Uzandığı şeylerin oynanması gerektiğini anlatıyorum. Ne kadar anlıyor bilmiyorum. Ama tabii ki çocuğun mizacı da çok önemli... Ece'ye sevgiler...

Anne ve Bebisi dedi ki...

Kiz cocuklari ve erkek cocuklari marslilar ve venusluler kadar birbirine benziyor ancak :)) Erkek cocuklari ile kiz cocuklarini ayri ayri incelemek lazim bence :D

zeynep dedi ki...

ece'nin kilosu da boyu da çok iyi maşallah. bu konuda darısı benim kızın başına diyorum:)
çocuğu olan herkesin çocuk büyütmekle ilgili doğru yada yanlış pek çok fikri olabiliyor ama bir de senin fikrini dinleme olgunluğuna sahip olmayıp biz de vaktiylen bilmem ne kadar çocuk büyüttük diye cevap verenlere gerçekten çok sinir olyorum. he he deyip geçmeli böylelerini:))

KeLeBeK dedi ki...

maşaAllah ece'ye ne diyim :)
çilek de bu aralar evi kurcalama modunda, boyuna gelen herşeyi yerer atıyor kırılacak şeyleri kaldırdım, ahşap ve mumlar var sadece, defalarca atıyor ben kaldırıyorum, cici ellenmez diyorum sürekli, bana mısın demiyor öğrenicek diye umut ediyoruz bakalım...

10 Mart 2009 Salı

Bir Ece,bir sobe..

Ece kızın 10. ay kontrolü vardı geçen hafta..Aslında bu ay gitmemize gerek yoktu ama kulak iltihabı ile ilgili olarak çağırılmıştık zaten son gidişte..Velhasılı iltihab geçmiş çok şükür..Ben kulağı zaman zaman kızardığı ve çok sık kulağıyla oynadığı için şüphelenmiştim acaba tekrarladı mı filan diye..Ama tertemiz dedi doktor hastalıktan hiçbişey kalmamış..Rahatladım.

Kilo 11.100 boy 74 olmuş bu arada..Benim kolların neden kalınlaşmaya başladığı belli oldu..Hamza Yerlikayaya rakip olacağım kararlıyım..Bu doktorla ilk tanışma olduğu için önce biraz şaşırdı kilosuna,sonra diğer aylara bakınca gelişimi çok iyi dedi..Beslenme düzenini sordu anlattım..Ekmeğe,muhallebiye fazla yer vermeyin dedi..Zaten ekmeği tek öğün tam buğday unu veriyodum..Muhallebiyi hiç yemedi (bir iki kere denedim gece tok tutar da uyur diye..cık..)Hazır olarak kullandığım sadece 1 kaşık tahıl karışımı var kahvaltı için zaten..Onun dışında hazır bişiy de kullanmıyoruz dedim..(Yani bu kızı ek gıda değil ana sütü bu hale getirdi demek istedim:) )Sahi şimdiye kadar o kadar çok soran oldu ki maamyla mı besliyosunuz diye..Hatta direk mama markası sormakla işe girişen bile oldu saçmalığa bak..Hani mama kof şişkinlik yapar gibi bi mesnetsiz bi kanaat var ya çoğunlukta..Anacım zayıf görseler bi fikir beyan ederler,kilolu görseler gene öyle..Tuhafız toplum olarak..Özellikle belli yaş üstünde var bu tutum hep bi yorumları var -hiç sallamadığım-..

Ece kız bugün bir kaşığı ortadan ikiye ayırmak suretiyle ilk zararlığını da yapmış oldu..Bildiğiniz ucu metal sapı plastik tatlı kaşığı..Mama sandalyesine vura vura kırdı..Bir Herküllük durumu var kendisinde gerçekten..Eli pek ağır hani vurdum mu....
Geçen hafta dördüncü bugün de beşinci dişini çıkardı tarihe not düşelim unutulmasın..

Gelelim sobemize..Sevgili Özlem soblemiş..Konu:Çocuğumuza başkalarının evindeki davranışları hakkında nasıl eğitim vermeli?Malum bizimki henüz yürümediği için bu konuda tecrübem yok..Şöyle yaparım böyle yaparım gibi büyük laflar edip de sonra tükürdüğümü yalamak da istemem..Zira çocuk bu yeri geliyor beş takla attırıyor adama..Zaman gösterecek ne yapacağız nasıl davranacağız..Ben sadece tanık olduğum iki örneği anlatayım burda..

Henüz Ece karnımda ve hatta aklımda bile yokken çocukluk arkadaşım gelmişti iki yaşındaki oğluyla..Oturup iki laf edememiştik koşuşturmaktan..Daha kapısüsünden başladı işe içeri girmeden..Kızcağız elinden mumu alıyor o gidiyor vazoya sarılıyor,onu alıyor kapıdaki boncuklara atlıyor falan..Dakikalar içinde elini atmadığı şey kalmadı..Dedim Allah kolaylık versin sana nasıl başa çıkıyosun evde..'O ayaklanmadan ben evdeki her türlü süs eşyasını kaldırmıştım' dedi..Ortada hiçbişey bırakmamış elleyebileceği..Çekmeceler,dolaplar,salonun kapısı kilitlenmiş..Ben de o zaman böyle yapması normal demiştim..Çocuk evde görmediği bilmediği kurcalayamadığı başka yerde görünce karıştırmak istiyor tabi..

Bir başka arkadaşımın evinde tanıştığım bir bayanın da 1,5 yaşında bir kızı vardı..Kız elini oynanmayacak bişeye dokunur dokunmaz annesi hemen 'oyuncak değil o kızım cici hadi koyalım yerine' filan diye açıklama yapıp eline oyuncağı tutuşturuyodu..Evde hiçbişeyi kaldırmamış..(Çok tehlikeli olabilecek şeyler dışında)Gözönüündeyken ellmesne,dokunmasına müsade ediyomuş,sonra yerine koyduruyomuş..Dışarı giderken de sadece dışarısı için kullandığı bir iki oyuncak alıyomuş yanına..Evde görmediği için çocuk daha çok oyalanabiliyor bunlarla..Çok hoşuma gitmişti davranışı..

Tabi bu durum çocuğun kararkteriyle de birebir alakalı..Ama ben de öyle ortadan herşeyi kaldırma taraftarı değilim..Merakını gidermedikçe fırsat bulduğu her yerde gidermeye çalışacak bu kesin..Tabi 'hadi yavrum elimizdeki şişi pirize sokalım bakalım noluyor' gibi bişiyden bahsetmiyorum burda..Çok tehlike arzetmeyecek şeylerle oynamasına,içinde zararlı şeylerin bulunmadığı çekmeceleri karıştırmasına müsade edilmeli bence..Ablam da yeğenimde böyle yapmıştı,bazen vitrindeki bardakları indirip yerine koyuyodu yeğenim yanımızda..Ama şimdi ne evde ne başka yerde hiç elini sürmez..En fazla çocuklu evse bir iki oyuncak ister o kadar..

Nasıl bir çocuk olacağını bilmiyorum ileride..Ama -alabileceğimiz tedbirlere rağmen-eğer içeri dalar dalmaz ellemediği yer komayan bir kızımız olursa büyüyünce fazla ev gezmesi yapmam heralde..Ya da çocuk eve ısınıp açılmadan kalkılır bilemiyorum..Sadece öyle olmamasını diliyorum şimdilik..

Sevgiler herkese..

11 yorum:

Adsız dedi ki...

evet butun cabalarima ragmen, cocuk baska evlerde karistirmaya meyilli bir cocuk olursa, ya misafirlerimizi bize cagiririz, ya da disarda gorusmeyi tercih ederim diye dusunuyorum. Buyuk konusmamakta fayda var sizinde yazdiginiz uzre.
Zaman gosterecek.

Burcu dedi ki...

Kilo, mama olayı bizde de var. 11 aylık kontrolünde Arda 11 kilo boyu da 76,5 cm di. Çok mama verme diye bıdı bıdı ediyordu insanlar, hala daha öyle. napıyım anne sütü almıyor ve ayrıca mamayı (artık aptamil junior ve inek sütü oldu) sadece geceleri uykudan önce içiyor. Onun haricinde her türlü sebze meyve et yiyor. Çocuk iştahlı kardeşim napıyım aç mı bırakıyım?? O yüzden obez olmadıkça ya da gidişat obez olmadıkça hiç sallama bence bu söylenenleri.. Daha 1 yaşındalar yürümeye başlayınca kilo mu kalacak sanki... Sevgiler..

ELİF dedi ki...

merhaba,
aslında her çocuğun yeme alışkanlığı,iştahı farklı mesela ben rüyaya hiç biberonla mama içiremedim suya bile zor alıştı biberondan,herşeyi kaşıkla yiyor,biberon maması yeseydi eminim kilosu biraz daha fazla olabilirdi ama sorun değil en önemlisi sağlıklı olmaları bence.
Çocukların karıştırma ve söz dinleme olayına gelince insan senin de dediğin gibi hiç büyük konuşmamalı ben neye kızdıysam başıma geliyor.
Sevgiler...

Rahsan Collyer dedi ki...

Mummy bu ne yahu, hakaten tam tosuncuk olmuş Ece kız. Bir de geçen ay gittiğimiz doktor Mina'yı tombiş bulduydu, Ece'yi görse hepten şaşırırmış demek ki:) Ben de tombiş bebek sevenlerdenim (hemen her Türk insanı gibi) ama babası Mina'yı biraz şişman buluyor. Bebekken tombiş seviyorum da ayaklanıp bebeklikten çocukluğa geçtiklerinde de zayıf, narin bir kız olsun isterim tabi. Hehe:)) O zaman diyete sokucam Mina'yı, şimdilik yesin bakalım:)

Anne İş'te dedi ki...

Öncelikle maşallah,herşey hep böyle yolunda gitsin.Bizim toplumda mı yoksa heryerde mi böyle bilmiyorum ama laf olsun diye konuşan çok bizde:(((Her kilolu çocuğu mamalı sanan(ki yanlış anlaşılmasın Ezel 6.aydan beri mama alıyor)her mamalı çocuğu sağlıksız sanan,çocukları karşılaştıran,kıyaslayan...Üzerine düşsün düşmesin konuşuyorlar;bıdı bıdı...Oysa her anne en iyisini ister ve bebeğinin sesini dinlemeyi bilen her anne için olumlu sonuçlar kaçınılmaz Gerisi de biraz kısmet!Sobe'yi okurken düşündüm ben ne yapardım diye;ben de evde hiçbirşeyi kaldırmadım.Sivri köşeleri koruyucu,prizlere,klozete güvenlik emniyeti dışında.Ezoş'un her odada boşaltıp doldurmasına izin verdiğim bir çekmecesi var..Merakı beni de heyecanlandırıyor biraz daha ayaklanınca ne olacak???zaman gösterecek ama durmuyor ise hem yapma etmelerle kendi çocuğumu bunaltmak hemde evsahibine rahatsızlık vermek yerine herhalde bir müddet ev gezmelerine arar verirdim.Çok uzun oldu dimi???Kaçtım ben

Sevgiler...

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Ece'nin kilosuna boyuna kocaman maaşallah. "Elin ağzı torba değil ki büzesin" değil mi? Millet yine de konuşacak laf atacak birşey buluyor. Bende aldırmıyorum kim ne derse desin pehh:)

Ayrıca mamanın kilo yaptığına inanmıyorum, eğer bebeklerin vücudu kilo almaya müsait ise su da içse kilo yapar. Bu tamamen vücutla alakalı bence. Ben yemesine çok ama çok dikkat ediyorum, uyumadan önce muhallebisini yediriyorum, içine muz da rendeliyorum, ama kilomuz normal.

Bende evde tehlike olabilecek her türlü şeyi kaldırdım. Ama Nazlı yine gidip onu buluyor:) Bende ona Nazlıı hayır onunla oynanmaz deyip elinden alıp yerine koyuyorum.

Birde bizim kız şimdi yürüyor, koşturmaktan ben yoruluyorum:) Nasıl enerjidir bu Allah'ım:)

gezicini dedi ki...

ooo maşallah annesi, boyu kilosu herşey ile maşallah! doktor normal bulduktan sonra gerisini boşver gitsin..
çok güzel sağlıklı günler :-)
sevgiler
gorki

Sen Gelince dedi ki...

Benim kızım da 10. ayını doldurduğunda sanırım aynı kilolarda olacak. 9. ay itibariyle 10.5 idi. Mamayı sadece gece yatmadan önce veriyorum ve de bir çok kişiye göre az. Bu biraz da çocuğun bünyesiyle ilgili. Gelişimi normal olduktan sonra takmamak gerek. Gerçi artık taşımakta çok zorlanıyorum ama:)
Ben de tehlike yaratacak şeyleri kaldırma taraftarıyım ama bunun sınırı yok. Büyük konuşmak istemiyorum ama çocuğa neyin oyuncak olduğunu bilmesi yönünde hareket etmek gerek. Şimdilik kaldırmadım. Uzandığı şeylerin oynanması gerektiğini anlatıyorum. Ne kadar anlıyor bilmiyorum. Ama tabii ki çocuğun mizacı da çok önemli... Ece'ye sevgiler...

Anne ve Bebisi dedi ki...

Kiz cocuklari ve erkek cocuklari marslilar ve venusluler kadar birbirine benziyor ancak :)) Erkek cocuklari ile kiz cocuklarini ayri ayri incelemek lazim bence :D

zeynep dedi ki...

ece'nin kilosu da boyu da çok iyi maşallah. bu konuda darısı benim kızın başına diyorum:)
çocuğu olan herkesin çocuk büyütmekle ilgili doğru yada yanlış pek çok fikri olabiliyor ama bir de senin fikrini dinleme olgunluğuna sahip olmayıp biz de vaktiylen bilmem ne kadar çocuk büyüttük diye cevap verenlere gerçekten çok sinir olyorum. he he deyip geçmeli böylelerini:))

KeLeBeK dedi ki...

maşaAllah ece'ye ne diyim :)
çilek de bu aralar evi kurcalama modunda, boyuna gelen herşeyi yerer atıyor kırılacak şeyleri kaldırdım, ahşap ve mumlar var sadece, defalarca atıyor ben kaldırıyorum, cici ellenmez diyorum sürekli, bana mısın demiyor öğrenicek diye umut ediyoruz bakalım...