28 Şubat 2009 Cumartesi

O bir küçük Hanfendi:)

Hemi de bugün itibariyle tam 10 aylık..Tek rakamlı ayları geride biıraktık artık..Çift rakamlılarımız hayırlı uğurlu ola..Evet çok şey değşiyor hayatında/hayatımızda..Her yeni günle,haftayla,ayla..Ama bu son ay anneliğin tadı daha bir mi çıkar oldu ne..Hergün yeni bir numarayla karşımıza çıkan minik bir hanım var artık evimizde..




10 aylık bizim cimcime:

- Bu son iki haftada müthiş hareketlenmiş durumda..Emeklemesinden ümidi kesmiştik zaten..Oturmayı keşfeder keşfetmez(4,5 ay civarı) yatmayı kesinlikle reddeden hanımkızımız yürümeyi keşfeder keşfetmez de(7 ay civarı) öyle sürünüp cebelleşmeyi falan bıraktı..Gözünü açar açmaz eller havaya..Ellerinden tutulup yürütülecek,bir dolap,çekmece görülünce hemen popo yere konup içinde tek birşey kalmayıncaya dek boşaltılacak ve iş bitince yine eller havaya kaldırılıp 'deh' komutuyla gezmeye devam edilecek..Bu arada olan bana oluyo tabi..Bel sırt kalmıyo akşama kadar..

-Acayip şebek bişiy oldu kendisi..Bir yaptığına gülmeyegörelim..Bi şımarıklıkla tekrarlıyo da tekrarlıyo artık..Yani tedbir alma zamanı geldi..Yapmasını istemedeğimiz bişeye gülmek yok..Hemen sırnaşıveriyo hemen..

-Baybay,başbaş,alkış,bir bir zaten epeydir yapıyodu..Annesi tel sarar olayını yeni öğrendiği için-gerçekten hareketini ve tekerlemenin gerisini bilmiyodum duymamışım napıyım- ancak gösterdiği tel sarara sardı bu ara..Eller habire tel sarıyo..Yemek yerken,emerken,altını temizlerken tel sarar kızım tel sarar..

-Artık ikazlardan anlıyo..Cıs,hayır gibi ikazlara ya elini çekerek tepki veriyo ya da aeaah diye bir çığırtı koparıyo niye durdurmuşuz diye..

-Al-ver yapıyo..Oyuncağı alıyo ver kızım deyince veriyo..Özellikle topunu tanıyo artık..'Top nerde Ece' deyince topuna bakıyo..

-Bu ara çokça babasının arkasından ağlıyo..Daha babası paltosunu giyer giymez başlıyo mızırdanmaya..Ve babası gelince beni hiç görmüyo hain:(Hemen satıyo..Bozuluyorum ne yalan söyliyim..

-Her dediğimize karşılık veriyo kendince..Tabi baba,dede,eanni dışında henüz anlamlı bir kelimecik duyabilmiş değiliz kendisinden ama dıgıl dıgıl sürekli bişiyler anlatıyo..

-Müziği duyar duymaz ya kafayı iki yana sallıyo hızlı hızlı,ya da popodan yukarısını ileri geri sallamaya başlıyo köçek..Anası da hayatta oynamaz alem içinde..Kime çekti bilmem:) (Ha küçükken düğünlerde masaların üzerinden indiremezlermiş o ayrı tabi!!)

-Bikaç saniye dengede kalabiliyo ellerini bırakıp..Ama ellerini bıraktığını farkeder farketmez panikleyip ya bana ya en yakın koltuğa yapışıyo..zaten oldum olası acayip temkinli..Mesela verdiğiniz bişeyi öyle lap diye almaz..Önce bi dokunur elini çeker..Bidaha dokunur falan emin olunca alır ancak..Bu temkinlilik durumu yürüme konusunda da aynı olursa vay annenin haline..

-Epey hızlı sıralıyo bu ay..Koltuğun bir ucundan öbür ucuna gidip geliyo..Ama yere ayaktayken oturma konusunda ustalaşamadı daha..yere düşen oyuncağı almak isterken pek komik hallere bürünüyo..Öyle yapıyo olmuyo böyle yapıyo olmuyo yapamayınca pat diye bırakıveriyo popoyu yere..Yerden kendi kendine kalkma konusunda da aynı..Epey çabalıyo ama kalkamıyo henüz..

-Ve son olarak 'Dilin nerde Ece'cim'dediğimizde soldaki, 'Çirkin ol kızım' dediğimizde sağdaki şekillere sokuyor suratını:))


Yani diyeceğim o ki o artık bebek değil o..Herşeyi her dediğimiz anlayan ve kendini de anlatmaya çalışan küçük bir hanım..Tepkiler bakışlar hareketler ben bebek değilim artık diyor..Aklımda yazacak bissürü şey vardı ama uçtu gitti gecenin bu saatinde..Belki sonra eklerim ara ara bu ay yaptıklarına..Unutulmasınlar..Hamileyken çok garipserdim böyle çocuğum şunu yaptı bunu yaptı diye yazanları..'Eee gayet normal yani' falan diye geçiridim içimden..Demek ki insanın gözünün önünde, öylece koyduğun yerde koyduğun şekilde kalan bir varlıktan yürüyen konuşan bir insan yavurusuna dönüşmesi 'mucize' gibi görmene neden oluyormuş her hareketini..

Özellikle artık taklit etmeye başlaması,bir kere söylediğin gösterdiğin bişeyi aklında tutup hemen yapması hem heyecanlandırıyor hem telaşlandırıyor beni..Evet bebekler söylediklerimizi hissettiklerimizi davranışlarımızı anlıyorlar ama böyle aynı gün içinde dönütler gelince insan 'nasıl yetiştirmeli' konusuna daha çok kafa yorar oluyor..

Durumlar böyle şimilik..Artık doğumgününe doğru hızla yuvarlanıyoruz sanki..Büyüdükçe günler daha hızlı geçer oluyor..Ve beni iki ay sonra geri döneceğim iş hayatının stresi basmış durumda fena halde..Yaşayıp göreceğiz annelik+ev hanımlığı+öğretmenlik nasıl oluyomuş..

Sevgiler herkese..

20 yorum:

zeynep dedi ki...

yeni yazınız görünce, bebeği olup, gecenin bu saatinde benden başka uyumayanlarda varmış dedim.
10. ayınızı hayırlı olsun. gerçekten, ece böyle ağır başlı hanım hanıcık bir kız çocuğuna dönüşmüş de sanki hiç yaramazlık yapmazmış, annesinin sözünden çıkmazmış gibi bir havası da var.
öpüyorum ece kızı:)
sevgiler.

havvanur dedi ki...

tel sarar kızlar tel sarar tel bulmazsa ne sarar komşunun ogluna el sallar eceyede annesi çok kızar ecede annesine küserr.))bnd başka bi blogcu anneden okumuştum işe yarıyorr.maşalah çok sevimlii sevgilerr

Adsız dedi ki...

Merhaba esra, gerçekten çok çabuk büyüyorlar? ben begüm 3 aylıkken çalışmaya başladım, zor yanları çok tabiki ama güzel yanları da var bence daha düzenli oluyorsun ve kızımla bazı şeyleri kaçırıyormuyum telaşı içerisinde daha verimli zamanlar geçirme fırsatı buldum ben,
Ece maşallah subhanallah çok tatlı olmuş elbisesi çok yakışmış,o dilini yerler onun ama :)Bende yazarken çok şeyi unuturum ve baska bloglarda gorunce a bunu begümde yaptı ama ben yazmadım nasıl unuttum derim.
Sevgiler.

Sevgiler.

Birben dedi ki...

oy oy onun elbisesini yerim ben.
süper çirkin oluyor ececik gel beni ısır diyor resmen:)maşallah

Rahsan Collyer dedi ki...

Esra, çok güzel giiydiriyorsun Ece'yi, bayılıyorum kıyafetlerine. Ben hep tulum giydiriyorum ve aldığımız ciciler daha giyilmeden küçülyorlar diye kızıyor babası bana. Haklı valla, ama tembelim bu konuda biraz. Bi de bunlar ufaklar ya daha, hala 2 saatte bir uyksuu geliyor biizm kızın, üstündekilerle rahat uyuyamıyor eğer elbise tarzı birşey giydirmişsem, zor geliyor değiştirmek tekrar. Tembel anneyim ben sanırım biraz:)

İşe başlamana daha 2 ay var, düşünmemeye çalış. Ayrıca 2 ay oldukça uzun bir süre. Şaka maka 1 yaşına getireceksin kızını işe başlamadan, süper birşey bu! Doğumdan 2 ay sonra işe dönenler var.

Çok tatlı Ece çookk, maşallah. Daha da bi güzelleşmiş mi ne sanki. Öpenzi.

Seyhan dedi ki...

eteğini kaldırdığı poz varya çok tatlı ya edepsiz kız yerim seni :)

annecik dedi ki...

10 ayınız hayırlı olsun yeni gelişmelerle yeni güzel sağlıklı aylar gelsin sırasıyla

fotolar çok güsel bu kıza gülmek yakışıyor vesselam hastayken o durgun fotosu çok üzmüşdü beni

maş. herhalleri ayrı hayrete düşürüyorlar bizi sevgiler

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

bebekler herşeyi taklit ediyor gerçekten. tuna yemekte nazlanırsa hoop bi kaşık hüpletiyorum aynen devam :))
çok ama çok dikkatli yaşamak gerek evde. ben babasına mesela "çok gürültülü ve coşkulu sevmemesini" tembihliyorum sık sık. "naif ve sakin hareketler aşkım piliizz" diye diye dolanıyorum. ayna gibiler çünkü. zaten bazı sevmediğim huylarımı tuna'da görünce deli oluyorum.
ecenin son pozları da enfes.. dilini yerim leyn senin, tombul tavşan!!

Sen Gelince dedi ki...

Bu bloğu yeni keşfettim ama ortak konu bebekler olunca, hele bir de ayları yakın bulunca yorum yazamadan duramadım:)

Öncelikle küçük hanfendinin 10. ayını kutluyorum. Anlaşılan o ki bu ay da benim için çok keyifli geçecek. Zira ben de 9. aydan çok keyif alanlardanım. Ama Ece'nin gelişimine bakınca beni daha büyük sürprizlerin beklediğini görebiliyorum. Bu arada maşallah Ece'ye çok şeker:)

mine dedi ki...

maşallah ece hanım cok ama cok büyümüş...gittikçe tatlılaşıyor bu kız yaa..yeşil elbiseli resme bayıldım...hele o çirkin oluşu..çok şeker çokk..ısırasım geldi vallahi..1 yaşına girmesine de azkalmıs ne kadar cabuk gecıyor zaman blogunuzu keşfettiğimde küçücüktü ececik şimdi 10 aylık olmus koca kız olmuş..eceye uzun ömürler ve sizede aile boyu mutluluklar..benim için öpün eceyi...

Esin dedi ki...

Çok tatlı olmuş ece kız yeşil elbiseyle :)
Maşallah...

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Ece Hanımefendinin 10. ayı kutlu olsun:) Elbiselerde peeek yakışmış, maaşallah tontiş kızına.

Demek sende çalışan anneler gurubunansın:( Neyse daha 2 ayın varmış. Bakıcı mı bakacak Ece'ye. Allah sabırlar versin ve kolay gelsin. Çalışan anne olmak çok ama çok zor.

Hayırlısı olsun.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhaba,12 aylık oğlum var.öğretmenim.
ikinci dönem okula başladım ama ne başlamak. yarım gün gitmeme rağmen anam ağlıyor.3 haftada 3 kilo vermişim.ev işleri bebek derken üçüncü bir iş daha bulundu.
Hem kafa hem beden yoruluyor ama dışarıdaki hayatı unutmuşum.psikoljim çok bozuktu evde kafayı yemiştim.çalışmak iyi geldi.valla moral oldu diyebilirim

Burcu dedi ki...

Çok şeker yaa pek de yakışmış kıyafetleri.. Beni süt iznim biteli 1 hafta oldu, ve oğlum 9,5 aylıkken işe başladım. Gerçekten çok zor oluyor ilk başlarda onu evde bırakıp gitmek ama zaanla insan o rutine de alışıyor.. Umarım sen de kolay alışırsın, tabii ki bıcırık da :) Ama kalan 2 ayını da bu stres yüzünden mahfetme bence, bol bol tadını çıkarmaya bak...

Anne İş'te dedi ki...

Öncelikle maişallah Ece'ye ve daha nice aylar görünüz..

Kızım 6 aylık iken çalışma hayatına geri döndüm.Zorlukları elbetteki fazla ama inanın çalışmak da iyi gelecek!

Annelik,bitmeyen bir vicdan azabını da içinde barındırıyor hem de;çalışisan da çalışmasan da!

Mucizevi yönlerinin tadını çıkartmak galiba en iyisi..Zira zaman onlarla çok hızlı akıyor.

Adsız dedi ki...

hele bu elbiseyle tam bir küçük hanım olmuş :) çok tatlı Maşallah :)
Herkes söylemiş ben eksik kalmayayım. Hiç stress olma işe başlayacağım diye... kalan iki ayın tadını çıkart. Sonrası da korktuğun gibi olmuyor.

senem dedi ki...

Düğme burun!!! Tokaslı haline de bayıldım valla.. çok tatlı bir kız bu Esra yaaa, maşallah ona.

Bu arada ben de tıpkı Rahşan gibi kızıma sürekli tulum, eşofman altı vs giydiriyorum. Sanki elbiseyle rahat edemeyecekmiş gibi geliyor. Böyle güzel güzel giyinmiş Ece'yi görünce ben de hevesleniyorum ama.. Zaten psikolog bir arkadaşım kız çocuklarının en azından özel günlerde cicili bicili giydirilmelerinin cinsel kimliklerinin gelişimi açısından faydalı olduğunu söylemişti.

Bu arada işe başlamak iyi gelecek inan.

gunlukcugum dedi ki...

COK TATLI SEKER BIR KIZ BU ANNESI..

Mısır Patlağı :) dedi ki...

:)) Uyy yerim onu yaaa nasıl tatlı fıstık olmuş yeşil yeşil...

Nice güsel aylara inş. hep beraber sizi takip etmek ececikten haberler almak gün gün ay ay büyüdüğünü görmek harika :)

Şekilden şekile giren miniş suratını yesinler :) sevgler.

уαѕємin... dedi ki...

Çok tatlı Ece çookk elbiseside çok cici

büyüdükçe anlamlanıyor herşey onlara dair

tüm güzellikler sizinle olsunn ;)

28 Şubat 2009 Cumartesi

O bir küçük Hanfendi:)

Hemi de bugün itibariyle tam 10 aylık..Tek rakamlı ayları geride biıraktık artık..Çift rakamlılarımız hayırlı uğurlu ola..Evet çok şey değşiyor hayatında/hayatımızda..Her yeni günle,haftayla,ayla..Ama bu son ay anneliğin tadı daha bir mi çıkar oldu ne..Hergün yeni bir numarayla karşımıza çıkan minik bir hanım var artık evimizde..




10 aylık bizim cimcime:

- Bu son iki haftada müthiş hareketlenmiş durumda..Emeklemesinden ümidi kesmiştik zaten..Oturmayı keşfeder keşfetmez(4,5 ay civarı) yatmayı kesinlikle reddeden hanımkızımız yürümeyi keşfeder keşfetmez de(7 ay civarı) öyle sürünüp cebelleşmeyi falan bıraktı..Gözünü açar açmaz eller havaya..Ellerinden tutulup yürütülecek,bir dolap,çekmece görülünce hemen popo yere konup içinde tek birşey kalmayıncaya dek boşaltılacak ve iş bitince yine eller havaya kaldırılıp 'deh' komutuyla gezmeye devam edilecek..Bu arada olan bana oluyo tabi..Bel sırt kalmıyo akşama kadar..

-Acayip şebek bişiy oldu kendisi..Bir yaptığına gülmeyegörelim..Bi şımarıklıkla tekrarlıyo da tekrarlıyo artık..Yani tedbir alma zamanı geldi..Yapmasını istemedeğimiz bişeye gülmek yok..Hemen sırnaşıveriyo hemen..

-Baybay,başbaş,alkış,bir bir zaten epeydir yapıyodu..Annesi tel sarar olayını yeni öğrendiği için-gerçekten hareketini ve tekerlemenin gerisini bilmiyodum duymamışım napıyım- ancak gösterdiği tel sarara sardı bu ara..Eller habire tel sarıyo..Yemek yerken,emerken,altını temizlerken tel sarar kızım tel sarar..

-Artık ikazlardan anlıyo..Cıs,hayır gibi ikazlara ya elini çekerek tepki veriyo ya da aeaah diye bir çığırtı koparıyo niye durdurmuşuz diye..

-Al-ver yapıyo..Oyuncağı alıyo ver kızım deyince veriyo..Özellikle topunu tanıyo artık..'Top nerde Ece' deyince topuna bakıyo..

-Bu ara çokça babasının arkasından ağlıyo..Daha babası paltosunu giyer giymez başlıyo mızırdanmaya..Ve babası gelince beni hiç görmüyo hain:(Hemen satıyo..Bozuluyorum ne yalan söyliyim..

-Her dediğimize karşılık veriyo kendince..Tabi baba,dede,eanni dışında henüz anlamlı bir kelimecik duyabilmiş değiliz kendisinden ama dıgıl dıgıl sürekli bişiyler anlatıyo..

-Müziği duyar duymaz ya kafayı iki yana sallıyo hızlı hızlı,ya da popodan yukarısını ileri geri sallamaya başlıyo köçek..Anası da hayatta oynamaz alem içinde..Kime çekti bilmem:) (Ha küçükken düğünlerde masaların üzerinden indiremezlermiş o ayrı tabi!!)

-Bikaç saniye dengede kalabiliyo ellerini bırakıp..Ama ellerini bıraktığını farkeder farketmez panikleyip ya bana ya en yakın koltuğa yapışıyo..zaten oldum olası acayip temkinli..Mesela verdiğiniz bişeyi öyle lap diye almaz..Önce bi dokunur elini çeker..Bidaha dokunur falan emin olunca alır ancak..Bu temkinlilik durumu yürüme konusunda da aynı olursa vay annenin haline..

-Epey hızlı sıralıyo bu ay..Koltuğun bir ucundan öbür ucuna gidip geliyo..Ama yere ayaktayken oturma konusunda ustalaşamadı daha..yere düşen oyuncağı almak isterken pek komik hallere bürünüyo..Öyle yapıyo olmuyo böyle yapıyo olmuyo yapamayınca pat diye bırakıveriyo popoyu yere..Yerden kendi kendine kalkma konusunda da aynı..Epey çabalıyo ama kalkamıyo henüz..

-Ve son olarak 'Dilin nerde Ece'cim'dediğimizde soldaki, 'Çirkin ol kızım' dediğimizde sağdaki şekillere sokuyor suratını:))


Yani diyeceğim o ki o artık bebek değil o..Herşeyi her dediğimiz anlayan ve kendini de anlatmaya çalışan küçük bir hanım..Tepkiler bakışlar hareketler ben bebek değilim artık diyor..Aklımda yazacak bissürü şey vardı ama uçtu gitti gecenin bu saatinde..Belki sonra eklerim ara ara bu ay yaptıklarına..Unutulmasınlar..Hamileyken çok garipserdim böyle çocuğum şunu yaptı bunu yaptı diye yazanları..'Eee gayet normal yani' falan diye geçiridim içimden..Demek ki insanın gözünün önünde, öylece koyduğun yerde koyduğun şekilde kalan bir varlıktan yürüyen konuşan bir insan yavurusuna dönüşmesi 'mucize' gibi görmene neden oluyormuş her hareketini..

Özellikle artık taklit etmeye başlaması,bir kere söylediğin gösterdiğin bişeyi aklında tutup hemen yapması hem heyecanlandırıyor hem telaşlandırıyor beni..Evet bebekler söylediklerimizi hissettiklerimizi davranışlarımızı anlıyorlar ama böyle aynı gün içinde dönütler gelince insan 'nasıl yetiştirmeli' konusuna daha çok kafa yorar oluyor..

Durumlar böyle şimilik..Artık doğumgününe doğru hızla yuvarlanıyoruz sanki..Büyüdükçe günler daha hızlı geçer oluyor..Ve beni iki ay sonra geri döneceğim iş hayatının stresi basmış durumda fena halde..Yaşayıp göreceğiz annelik+ev hanımlığı+öğretmenlik nasıl oluyomuş..

Sevgiler herkese..

20 yorum:

zeynep dedi ki...

yeni yazınız görünce, bebeği olup, gecenin bu saatinde benden başka uyumayanlarda varmış dedim.
10. ayınızı hayırlı olsun. gerçekten, ece böyle ağır başlı hanım hanıcık bir kız çocuğuna dönüşmüş de sanki hiç yaramazlık yapmazmış, annesinin sözünden çıkmazmış gibi bir havası da var.
öpüyorum ece kızı:)
sevgiler.

havvanur dedi ki...

tel sarar kızlar tel sarar tel bulmazsa ne sarar komşunun ogluna el sallar eceyede annesi çok kızar ecede annesine küserr.))bnd başka bi blogcu anneden okumuştum işe yarıyorr.maşalah çok sevimlii sevgilerr

Adsız dedi ki...

Merhaba esra, gerçekten çok çabuk büyüyorlar? ben begüm 3 aylıkken çalışmaya başladım, zor yanları çok tabiki ama güzel yanları da var bence daha düzenli oluyorsun ve kızımla bazı şeyleri kaçırıyormuyum telaşı içerisinde daha verimli zamanlar geçirme fırsatı buldum ben,
Ece maşallah subhanallah çok tatlı olmuş elbisesi çok yakışmış,o dilini yerler onun ama :)Bende yazarken çok şeyi unuturum ve baska bloglarda gorunce a bunu begümde yaptı ama ben yazmadım nasıl unuttum derim.
Sevgiler.

Sevgiler.

Birben dedi ki...

oy oy onun elbisesini yerim ben.
süper çirkin oluyor ececik gel beni ısır diyor resmen:)maşallah

Rahsan Collyer dedi ki...

Esra, çok güzel giiydiriyorsun Ece'yi, bayılıyorum kıyafetlerine. Ben hep tulum giydiriyorum ve aldığımız ciciler daha giyilmeden küçülyorlar diye kızıyor babası bana. Haklı valla, ama tembelim bu konuda biraz. Bi de bunlar ufaklar ya daha, hala 2 saatte bir uyksuu geliyor biizm kızın, üstündekilerle rahat uyuyamıyor eğer elbise tarzı birşey giydirmişsem, zor geliyor değiştirmek tekrar. Tembel anneyim ben sanırım biraz:)

İşe başlamana daha 2 ay var, düşünmemeye çalış. Ayrıca 2 ay oldukça uzun bir süre. Şaka maka 1 yaşına getireceksin kızını işe başlamadan, süper birşey bu! Doğumdan 2 ay sonra işe dönenler var.

Çok tatlı Ece çookk, maşallah. Daha da bi güzelleşmiş mi ne sanki. Öpenzi.

Seyhan dedi ki...

eteğini kaldırdığı poz varya çok tatlı ya edepsiz kız yerim seni :)

annecik dedi ki...

10 ayınız hayırlı olsun yeni gelişmelerle yeni güzel sağlıklı aylar gelsin sırasıyla

fotolar çok güsel bu kıza gülmek yakışıyor vesselam hastayken o durgun fotosu çok üzmüşdü beni

maş. herhalleri ayrı hayrete düşürüyorlar bizi sevgiler

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

bebekler herşeyi taklit ediyor gerçekten. tuna yemekte nazlanırsa hoop bi kaşık hüpletiyorum aynen devam :))
çok ama çok dikkatli yaşamak gerek evde. ben babasına mesela "çok gürültülü ve coşkulu sevmemesini" tembihliyorum sık sık. "naif ve sakin hareketler aşkım piliizz" diye diye dolanıyorum. ayna gibiler çünkü. zaten bazı sevmediğim huylarımı tuna'da görünce deli oluyorum.
ecenin son pozları da enfes.. dilini yerim leyn senin, tombul tavşan!!

Sen Gelince dedi ki...

Bu bloğu yeni keşfettim ama ortak konu bebekler olunca, hele bir de ayları yakın bulunca yorum yazamadan duramadım:)

Öncelikle küçük hanfendinin 10. ayını kutluyorum. Anlaşılan o ki bu ay da benim için çok keyifli geçecek. Zira ben de 9. aydan çok keyif alanlardanım. Ama Ece'nin gelişimine bakınca beni daha büyük sürprizlerin beklediğini görebiliyorum. Bu arada maşallah Ece'ye çok şeker:)

mine dedi ki...

maşallah ece hanım cok ama cok büyümüş...gittikçe tatlılaşıyor bu kız yaa..yeşil elbiseli resme bayıldım...hele o çirkin oluşu..çok şeker çokk..ısırasım geldi vallahi..1 yaşına girmesine de azkalmıs ne kadar cabuk gecıyor zaman blogunuzu keşfettiğimde küçücüktü ececik şimdi 10 aylık olmus koca kız olmuş..eceye uzun ömürler ve sizede aile boyu mutluluklar..benim için öpün eceyi...

Esin dedi ki...

Çok tatlı olmuş ece kız yeşil elbiseyle :)
Maşallah...

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Ece Hanımefendinin 10. ayı kutlu olsun:) Elbiselerde peeek yakışmış, maaşallah tontiş kızına.

Demek sende çalışan anneler gurubunansın:( Neyse daha 2 ayın varmış. Bakıcı mı bakacak Ece'ye. Allah sabırlar versin ve kolay gelsin. Çalışan anne olmak çok ama çok zor.

Hayırlısı olsun.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhaba,12 aylık oğlum var.öğretmenim.
ikinci dönem okula başladım ama ne başlamak. yarım gün gitmeme rağmen anam ağlıyor.3 haftada 3 kilo vermişim.ev işleri bebek derken üçüncü bir iş daha bulundu.
Hem kafa hem beden yoruluyor ama dışarıdaki hayatı unutmuşum.psikoljim çok bozuktu evde kafayı yemiştim.çalışmak iyi geldi.valla moral oldu diyebilirim

Burcu dedi ki...

Çok şeker yaa pek de yakışmış kıyafetleri.. Beni süt iznim biteli 1 hafta oldu, ve oğlum 9,5 aylıkken işe başladım. Gerçekten çok zor oluyor ilk başlarda onu evde bırakıp gitmek ama zaanla insan o rutine de alışıyor.. Umarım sen de kolay alışırsın, tabii ki bıcırık da :) Ama kalan 2 ayını da bu stres yüzünden mahfetme bence, bol bol tadını çıkarmaya bak...

Anne İş'te dedi ki...

Öncelikle maişallah Ece'ye ve daha nice aylar görünüz..

Kızım 6 aylık iken çalışma hayatına geri döndüm.Zorlukları elbetteki fazla ama inanın çalışmak da iyi gelecek!

Annelik,bitmeyen bir vicdan azabını da içinde barındırıyor hem de;çalışisan da çalışmasan da!

Mucizevi yönlerinin tadını çıkartmak galiba en iyisi..Zira zaman onlarla çok hızlı akıyor.

Adsız dedi ki...

hele bu elbiseyle tam bir küçük hanım olmuş :) çok tatlı Maşallah :)
Herkes söylemiş ben eksik kalmayayım. Hiç stress olma işe başlayacağım diye... kalan iki ayın tadını çıkart. Sonrası da korktuğun gibi olmuyor.

senem dedi ki...

Düğme burun!!! Tokaslı haline de bayıldım valla.. çok tatlı bir kız bu Esra yaaa, maşallah ona.

Bu arada ben de tıpkı Rahşan gibi kızıma sürekli tulum, eşofman altı vs giydiriyorum. Sanki elbiseyle rahat edemeyecekmiş gibi geliyor. Böyle güzel güzel giyinmiş Ece'yi görünce ben de hevesleniyorum ama.. Zaten psikolog bir arkadaşım kız çocuklarının en azından özel günlerde cicili bicili giydirilmelerinin cinsel kimliklerinin gelişimi açısından faydalı olduğunu söylemişti.

Bu arada işe başlamak iyi gelecek inan.

gunlukcugum dedi ki...

COK TATLI SEKER BIR KIZ BU ANNESI..

Mısır Patlağı :) dedi ki...

:)) Uyy yerim onu yaaa nasıl tatlı fıstık olmuş yeşil yeşil...

Nice güsel aylara inş. hep beraber sizi takip etmek ececikten haberler almak gün gün ay ay büyüdüğünü görmek harika :)

Şekilden şekile giren miniş suratını yesinler :) sevgler.

уαѕємin... dedi ki...

Çok tatlı Ece çookk elbiseside çok cici

büyüdükçe anlamlanıyor herşey onlara dair

tüm güzellikler sizinle olsunn ;)