3 Nisan 2008 Perşembe

Nisan gelmiş hoşgelmiş..

36. haftayı da devirmeye çalışırken artık (inşallah) kızımızın geleceği Nisan ayına da girmiş bulunuyoruz..Muhtemel doğum 28 Nisan olarak söylendiğine göre 25'den gerisayım başladı....Yani inşallah öyledir..Bahar gelmiş deyip kendini dışarlara atma sakın kızım daha annenin yapacak çok işi var..

Ece Hanımın odası geldi geçen hafta..Ama henüz mobilyaların yeri konusunda kararsızım..Yer bolluğundan değil maalesef yer darlığından..Odamız küçük olduğu için mobilyaları koyunca hareket etçek yer kalmıyo biraz..Bugün adamlar tekrar gelicek bazı eksikler için artık son şeklini vermem lazım..Bu arada tekstillerimizi de aldık Sezin Hanımdan..Ellerine emeğine sağlık çok cici olmuşlar.Hepsi çok içime sindi..İnşallah mobilya kokusu çıkıp temizlik yapılınca keyifle yereştiricem eşyalarını:)

 
Posted by Picasa


Bi süredir bu kanguru meselesine takılmış durumdayız kocişle..Geçenlerde İkea'da gezerken böyle gencecik, biri güsel öteki yakışıklı ve mini bebişli bir çiftte gördüm ösedim..(Bu arada kızın hiç yeni doğum yapmış bi hali yoktu annesi değilmiydi acep yoksa şu hamileliği 5-6 kiloyla tamamlayıp doğum sonrası da çubuk gibi salınan uzaydan gelmiş olabileceklerini düşündüğüm cinslerdenmiydi bilemiyorum)Çocuk daha 2,5-3 aylık oh misler gibi duruyodu kanguruda bizim çiftler de elele alışveriş yapıyolardı..Zaten aklımdaydı 9 ay biz taşıdık 9 ay da kocamız taşısın karnında diye düşünüyodum ama sakıncalı mıdır diye de şüphe ediyorum..Sanki çocuk asılmış gibi duruyor ya acaba çocuğun anotomik yapısını bozar mı bunları kullanmak..Zaten 2 aydan sonra ve günde yarım saatten daha az süreyle kullanılması gerktiğini biliyorum ama eğer kullanışsızsa para vermek de istemiyorum...Zira bunarın kaliteli olanları bazı pusetlerle aynı fiyatta:)Kullanan varsa ya da bilgisi olan yorumlarını bekliyorum bi zaamet...

Bu arada bugün ablamın uyarısıyla nette araştırma yaptığım PARABEN maddesi ile ilgli bir yazı buldum eğer o da ne ki diyosanız buyrun:

PARABEN ALARMI..ÇOCUĞUNUZUN VE SİZİN KULLANDIĞINIZ KOZMETİK ÜRÜNLERDE PARABEN MADDESİ VAR!!
Bebek ve yetişkinler için üretilmiş kozmetik ürünlerinde kullanılan Paraben adlı madde, ürünün güvenirliğini sürdürmesi ve uzun süre korunması içindir. Genellikle diğer koruyuculara göre çok daha ucuza mal edilebildiği için çoğu firma tarafından tercih edilen bu maddenin kanserojen olduğu çoğu labarotuar çalışmasıyla da ispatlanmıştır. Parabenler isim olarak kolaylıkla tanınmaktadır, methylparaben, ethylparaben, buthylparaben ya da benzylparaben gibi çeşitleri bulunur.

Bu yil içinde yakin zamanda medyada yer alan, Ingiliz arastirmacilarin raporuna göre meme tümörlerinin örneklerinin içinde paraben oldugu saptanmistir.

Bundan dolayi, inandiricilik adina arastirmacilardan, Edinburgh’da üniversitede okuyan onkoloji uzmani Philippa Darbe yeni bir çalisma yapmistir. Kimyasal olarak 20 tümörün 18’inde Paraben tespit etmistir. Bu da göstermektedir ki, onlar cildimize yaptigimiz bazi uygulamalardan kaynaklanmaktadir. En olasi aday mevcut deodorantlar, antiperspirantlar, kremler ve vücut sprayleridir. Paraben adı verilen bu madde hormonal etkileri arttırmakadır. Bu nedenle de özellikle östrojen hormonunun vücutta aşırı artımıyla ortaya çıkan meme kanserinin yaygınlaşmasına sebep olmuştur.Göğüs dokusundaki yoğun yağ oranı vüuttaki toksik maddelerin burada toplanmasına ve göğüs kanserinin en yaygın kanser çeşidi olmasına sebep olmaktadır..

Bu çalışmayı yapanlar bu maddenin piyasadan kaldırılması için uyarıda bulunmuşlardır.



Bu yazıyı okur okumaz önce bebiş için aldığım ürünlere baktım..Benim aldğım markanın (şimdi marka ismi vermiyim başıma bela olmasın dava neyim açarlar gerçi adamlar oturup benim bloğu takip ediyolardır eminim emme olsun tedbiri elden bırakmayalım) tüm ürülerinde var maalesef:( Şampuandır, kremdir, bebe yağıdır, poposildir hepsinin içindekiler kısmında hem de bikaç tanesinin adı birden geçiyor..Kendim kullandığım şampuan duş jeli ve kremlerin bazılarında da çıktı maalesef..

Bu bebe ürünlerini Ankaradaki e-bebek'ten aldıydım değişim zamanı da geçmiştir..Aslında alırken epey terddüt ettim ama heralde aralarında pek de bir fark yoktur diyip şekilleri daha cicili bicili olan (ayıcıklı şampuan, ayıcıklı sabunluklu falan anladınız siz onu) markayı aldım..Artık bunların içindekilerle halı ve perdeleri yıkayıp kutularını da dekoratif amaçlı kullancaz napalım:(Sebamed ve Mustela markalarında bulunmuyomuş yeni alıcaklara duyurulur..

İşin kötüsü Paraben pek çok gıda maddesinde de koruyucu olarak kullanılıyor..Bazı çikolatalarda bile var mesela...Ya ben ne yiycez ne içicez ne sürücez şaşırdım artık hayatımızda var olan herşey kanser yapıyor..Yarın bu insanlnlar çıkıp nefes almak kansere neden oluyor diycekler napçaz o zaman hep beraber nefesimizi mi tutçaz..Allah sonumzu hayretsin..

Kalın sağlıcakla...

19 yorum:

Adsız dedi ki...

Mummy'cim,
1. kangurudan hiiiiçbişeycik olmaz, rahat ol. ben çok kullandım.. tabi çocuk sevmezse onu bilemem.. ama sling de kullanabilirsin, inanılmaz rahat görünüyor.(google görsellerde baby sling yazınca görebilirsin şeklini,şemalini..)
2.evet ne yazık ki bu illet edici maddelerle kuşatılmış bulunuyoruz. şekline bakma hiç, sebamed' ten de şaşma derim ben. gıdalarda da üzerini oku, E ile başlayan maddeler içeriyorsa, uzak dur. e zaten bebeğe herşeyi kendin yap mümkün olduğunca.
3. kızım doğduğunda yaşadığımız evde, ki eşimin yalnız yaşadığı bir evdi, ben yanına taşınmıştım, odası küçüktü çok. ama bebekler küçükken zaten büyük odaya çok ihtiyacın olmuyor, al yataktan, yatır yatağa..:) ama büyüdünde elbette ihtiyacın olacak.. önemli olan güneş ışığı alması..
bak bak tecrübeli anne sıfatıyla neler döktürdüm:) e ne zaman ihtiyacın olursa burdayım şekerim;) bi hişt de yeter..:)

huysuz dedi ki...

hımm, ben de sana mustela öneriyorum kesinlikle. çok çok iyi tüm ürünleri. mesela, efe'nin cildi çok kuru, hatta atopik, mustela'nın bir ürününü kullanıyoruz bunun için, sonuç harika.
kanguru meselesine gelince, ben de henüz çözebilmiş değilim. jokerden bebe comfort'unkini aldım, ürün hatalı çıktı. ben onu değiştirene kadar da bizim velet 7 kiloyu buldu :))

Mademoiselle dedi ki...

Merhaba,
Blogunuzu uzun suredir takip ediyordum ama hic yorum yazmamistim. Bugunku konu uzerine sessiz kalamayacagim cunku hepimizin sagligi acisindan cok onemli bir konu. Ben evdeki urunlere baktim ve Lancome, Clinique, Neutrogena, Carex, Got, Estee Lauder markalari iceriginde Paraben maddesi tasiyordu. Bu maddeye sahip olmayan urunler ise organik el sabunlari ve Palmolive urunleriydi(sadece bizim evdeki urunlerden). Bence markalari acik acik yazmaliyiz. Sonucta o firmalar bize birsey yapamaz, asil bizim onlara dava acmamiz lazim sagligimizi tehlikeye attiklari icin...Bu yazidan ve Huysuz ve Tatli'nin yorumundan sonra Mustela markasini arastirdim ve kullananlarin cok memnun kaldigini gordum. Ustelik harika urunleri varmis , aralarindan secim yapmak bile zor. Pisik kremi, gogus catlak kremi, hamilelik icin catlak kremi, bebe yagi, bebe sampuani ve sabunsuz temizleyicileri(hastane cikisi bebek vucudunu temizlemek ve sonrasinda disarida bebegin yedigi ictigi herseyden sonra yuzunu ve hatta alt degistirmeden sonra poposunu temizlemek icin)inanilmaz guzel oduller almis.

Kanguru olayina gelince bence de Sling modelleri yeni doganlar icin daha elverisli. Ben kendi bebegim icin almayi dusunmuyorum cunku cok uzun bir sure kullanilmiyor ama kullanan arkadaslarim gercekten cok memnunlar...

annesininoglusu dedi ki...

yakınlığın için teşekkürler
tecrübelli bir anne olarak kangurunun ilk aylarda kullanışlı olduğuna garanti veririm ama sadece birkaç ay(?)
sevgiler:))

Adsız dedi ki...

Mummy'cim, bende Mustele ürünlerinden çok memnunum ;)Aklında olsun..Bu arada bende 6 kiloyla hamileliği tamamladım:) Uzaylı değiliz ama benim gibi doğum anına kadar iftifra etsen öyle olurdu. Doktora 1 sn doğurmadan önce çıkartmalıyım dedim ve oldu.. Son ana kadar yani:)
Ben kanguru kullanmadım, bu konuda yardımcı olamayacağım canım..
Sevgiler,
Hülya

gezicini dedi ki...

paraben ile ilgili bilgi için teşekkürler, hemen kontrol etmeye gidiyorum.
sevgiler
gorki

mummy dedi ki...

Elifçim çok saol verdiğin bilgiler için..Valla şu blog dünyasında tanıdığım en tecrübeli anne sensin tabii ki döktürcen..Ben senin gibi olsam kurs falan açar işi ticarete bile dökerdim ne diyosun güzelim:)Sen istedin bundan onra bütün sorular sana,bunaldım deme bak sonra:)

Huysuzcum Mustela ve sebamed kullancam ben de bundan sonra..Senin kanguru da gıpgıcır kardeşine kalcak desene..Sizin gibi ablalarla bizim sırtımız yere gelmez güzelim:)

Merhabalar mademoiselle..Aslında haklısın bu markaları yazmak lazım ama zaten içindekiler kısımlarında açık açık yazmak zorunda oldukları için kolaylıkla
anlaşılıyor.Dediğin gibi çok ünlü markaların çoğunda da var..Bakmadan almıcaz artık..Sevgiler.

Merhabalar annesininoğluşu..Dediğin gibi çok kısa bir süre kullanıyor kangurular ama heves ettik işte içimizde kalmasın:)Sevgiler..

Hülyacm var ya yazarken aklıma geldi ya dedim şimdi 6 kilo almış biri okurda bu yazıyı alınır pot kırarım diye..Ya tamam kıskandım da yazdım uzaylı muzaylı diye:)Hasetim ben güselim:))Şaka maka tebrikler yahu..Gerçi isteyerek olmamış ama..Mustela'yı senin blogda görüp araştırmıştım zaten..Saol canım..

Rica ederim Gorkicim..Ben de netten okudum ablam söyleyince sevgiler...

Esra dedi ki...

Kanguruyu ben cok az kullandim. Ikinci cocuga mutlaka sling alacagim. Slingi siddetle tavsiye ederim. Her aya gore baglama sekli var. Yeni dogmus bebek bile cok konforlu bir sekilde kucakta yatabilir.

Perabenle ilgili yazini okuyunca hemen gidip Defne'nin banyo urunlerini kontrol ettim, icinde peraben yok. Oh rahat nefes aldim. Penaten kullaniyorum. Annem de ben bebekken onu kullanmis. Cok memnunum.

Ayça dedi ki...

MErhaba,
ben kanguru ya da farklı birşey kullanmadım. Çevremdeki kimse tavsiye etmedi.Aldığımız baston bebek arabası tam yatış pozisyonu aldığından onu arabasına yatırıp bizde geziyorduk.o kadar rahattı ki gerek bile duymadık açıkçası başka birşeye. Bebek araasından o kadar memnunum ki bence çocuk doğmadan ilk alınması gereken şey o. Arabasına binince mışıl mışıl uyumaya başluıyor zaten bebekler. Hele ilk zamanlar kolik durumları oluyor ki o zaman salonun ortasına koyup sürdüğüm oluyordu. :HEmen susup uyumaya başlıyordu bizimki :)

Ben bloga da yazmıştım sebamed şampuan ve sabun kullanıyorum. Çooookk memnunum. O kadar farkediyor ki diğer marka ürünlerle. Sabun ve şampuan dışında başka sadece saf zeytinyağı kullanıyorum hem pişik kremi hem de bebek yağı niyetine. aktarlardan alabilir ve güvenle kullanabilirsin. mükemmel bir sonuç veriyor. diğerlerine verdiğim paraya acıdım ve faydasını görmedim doğrusu. yine de sen bilirsin.

çok uzattım kusura bakma.
öpüyorum

уαѕємiη dedi ki...

mustele ürünleri biraz pahalı ama çok güzel kanguru hiç kullanmadık rahatlığı konusunda pek bi fikrim yok il çıktıkları zaman hiç sevmezdim ne o öle çocuk salalnıyo deridm şimdi daha bi şirin gözüküyor gözüme

bende hamilliğim boyunca 5 kg aldım buna ne demeli :))

öpüyoruz sizi

siyap dedi ki...

merhaba,ben kanguruyu 2 ayı dolunca ilk kullanmıştım ama 15 dak.sürmemişti marketten birşey alıp çıkmıştık.geçen gün bizimki sürekli gezmek isteyince evde taktım kanguruyu bir yandan iş yaptım bir yandan onu gezdirdim pamuş içinden çıkmak istemedi başladı ağlamaya çok hoşuna gitti.bazen zor durumlarda işe yarıyor yani benimki isviçreden alınmış bir kanguruydu emniyeti, çocuğu sarması falan çok güzel.

sebamedi ben de tavsiye ediyorum,çok güzel ürünleri.ayrıca içerisinde paraben olmayışı da ayrıca mutlu etti beni.

paraben ile ilgili verdiğin bilgi için de teşekkürler şimdi hemen kendi kullandığım ürünlere bakıcam,sevgileeer...

mummy dedi ki...

Esra'cım sling daha rahat gözüküyor dediğin gibi..Benim de hoşuma gitti küçük bebeklere daha uygun galiba..

Sevgili Ayça sen bebeği bastonda gezmeyi seven şanslı annelerdensin o zaman:) Ben de belki arabadan hoşlanmaz ilk başlarda kanguru daha rahat olur diye düşünmüştüm ama bebek arabasının yerini tabii ki tutmaz..Sen de Sebamed diyorsun demek..Bu kadar memnun kalındığına göre diğerlerinden farkı var demek ki..Saol tavsiyeler için..

Yasemin sana da teşekkürler tavsiye için..Bu arada sen de uzaylılardansın yapçak bişi yok:)

Merhabalar Siyap..Sana da teşekkür ederim tavsiyeler için..SEvgiler..

senem dedi ki...

Esra, parabenle ilgili bilgiyi verdigin cok iyi olmus. Boyle seyleri paylasmak onemli hakkaten. Ben de banyodan sonra kullandigim vucut kremine baktim, icinde iki cesit paraben var. Ozellikle hamilelikte kullanmis oldugum icin biraz uzuldum, tabi artik kullanmiyorum. Anlasilan bu konuda da elden geldigince organik urunler kullanmak cok onemli.

Sevgiler
Senem

senem dedi ki...

Bu arada son bir not: Doktorumun tavsiye ettigi ve bir dunya para verdigim Bonal marka catlak kreminin icinde belki 5 cesit paraben var. Buyrun bakalim!!!

KeLeBeK dedi ki...

bu yorumu düştükten sonra paraben kontrolü için banyoya gideceğim.
bu arada daha 36 haftalıksın mummycim acele etme stres yapma, bak ben 37. haftada her içimi bitirim de noldu, üç haftadır sinek avlayarak küçük hanımın keyfinin gelmesini bekliyoruz :) ve bu bekleyiş çok sıkıcı ve sabırsız oluyor emin ol :)))

mummy dedi ki...

Senem'cim pek çok kremde var bu madde ama dediğim gibi bu internette bulduğum bir yazı...Yani ben de bilemiyorum yüzde yüz doğrumudur değilmidir...Sen gene de bir doktoruna danış istersen....

Kelebekçim ben de fazla salmış durumdayım daha pek çok şey var yapacak korkuyorum kızım erken gelecek de kalacak işler diye...

Sevgiler...

Mademoiselle dedi ki...

Mustela urunlerinde Paraben yok diyen kimdi????Sirf bu kadar ovgu aldigi icin markanin tum urunlerini avucla para harcayip aldim. Sonuc: sadece bebe yagi, bebe vucut sutu ve kreminde yok Paraben. Mustela'nin tum sampuan ve diger urunlerinde Paraben maddeleri var:(

mummy dedi ki...

Mademoiselle şimdi gördüm son yorumunu şaşırdım...O markanın ürünlerini kullanan bi akadaşıma baktırmıştm ben de...Dediğim gibi o zaman bu ürünlerin içindekiler kısımlarını tek tek okumadan almıycaz...Bir de yazımda da söylediğim gibi bu intenetten bulunmuş bir bilgi..Bi de uzmana sormak gerekiyo galiba..Cildiyeler ya da çocuk doktrları bu konuda daha sağlıklı bilgi verebilirler sanıyorum...Sevgiler...

Unknown dedi ki...

arkadaşlar araştırmadan neolur bişey yazmayın mustelanın herşeyini kullanıyorum okuyunca ödüm koptu hemen baktım şampuanı,sabunu,pişik kremi,ıslak mendili,güneş sonrası nemlendiricisi,hdyra bayb yüz kremi hepsinin üzerinde kocaman sans paraben yani paraben yok yazıyor sadece yüz temizleme suyu ve güneş kreminde paraben türevleri var diğerlerini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz:))

3 Nisan 2008 Perşembe

Nisan gelmiş hoşgelmiş..

36. haftayı da devirmeye çalışırken artık (inşallah) kızımızın geleceği Nisan ayına da girmiş bulunuyoruz..Muhtemel doğum 28 Nisan olarak söylendiğine göre 25'den gerisayım başladı....Yani inşallah öyledir..Bahar gelmiş deyip kendini dışarlara atma sakın kızım daha annenin yapacak çok işi var..

Ece Hanımın odası geldi geçen hafta..Ama henüz mobilyaların yeri konusunda kararsızım..Yer bolluğundan değil maalesef yer darlığından..Odamız küçük olduğu için mobilyaları koyunca hareket etçek yer kalmıyo biraz..Bugün adamlar tekrar gelicek bazı eksikler için artık son şeklini vermem lazım..Bu arada tekstillerimizi de aldık Sezin Hanımdan..Ellerine emeğine sağlık çok cici olmuşlar.Hepsi çok içime sindi..İnşallah mobilya kokusu çıkıp temizlik yapılınca keyifle yereştiricem eşyalarını:)

 
Posted by Picasa


Bi süredir bu kanguru meselesine takılmış durumdayız kocişle..Geçenlerde İkea'da gezerken böyle gencecik, biri güsel öteki yakışıklı ve mini bebişli bir çiftte gördüm ösedim..(Bu arada kızın hiç yeni doğum yapmış bi hali yoktu annesi değilmiydi acep yoksa şu hamileliği 5-6 kiloyla tamamlayıp doğum sonrası da çubuk gibi salınan uzaydan gelmiş olabileceklerini düşündüğüm cinslerdenmiydi bilemiyorum)Çocuk daha 2,5-3 aylık oh misler gibi duruyodu kanguruda bizim çiftler de elele alışveriş yapıyolardı..Zaten aklımdaydı 9 ay biz taşıdık 9 ay da kocamız taşısın karnında diye düşünüyodum ama sakıncalı mıdır diye de şüphe ediyorum..Sanki çocuk asılmış gibi duruyor ya acaba çocuğun anotomik yapısını bozar mı bunları kullanmak..Zaten 2 aydan sonra ve günde yarım saatten daha az süreyle kullanılması gerktiğini biliyorum ama eğer kullanışsızsa para vermek de istemiyorum...Zira bunarın kaliteli olanları bazı pusetlerle aynı fiyatta:)Kullanan varsa ya da bilgisi olan yorumlarını bekliyorum bi zaamet...

Bu arada bugün ablamın uyarısıyla nette araştırma yaptığım PARABEN maddesi ile ilgli bir yazı buldum eğer o da ne ki diyosanız buyrun:

PARABEN ALARMI..ÇOCUĞUNUZUN VE SİZİN KULLANDIĞINIZ KOZMETİK ÜRÜNLERDE PARABEN MADDESİ VAR!!
Bebek ve yetişkinler için üretilmiş kozmetik ürünlerinde kullanılan Paraben adlı madde, ürünün güvenirliğini sürdürmesi ve uzun süre korunması içindir. Genellikle diğer koruyuculara göre çok daha ucuza mal edilebildiği için çoğu firma tarafından tercih edilen bu maddenin kanserojen olduğu çoğu labarotuar çalışmasıyla da ispatlanmıştır. Parabenler isim olarak kolaylıkla tanınmaktadır, methylparaben, ethylparaben, buthylparaben ya da benzylparaben gibi çeşitleri bulunur.

Bu yil içinde yakin zamanda medyada yer alan, Ingiliz arastirmacilarin raporuna göre meme tümörlerinin örneklerinin içinde paraben oldugu saptanmistir.

Bundan dolayi, inandiricilik adina arastirmacilardan, Edinburgh’da üniversitede okuyan onkoloji uzmani Philippa Darbe yeni bir çalisma yapmistir. Kimyasal olarak 20 tümörün 18’inde Paraben tespit etmistir. Bu da göstermektedir ki, onlar cildimize yaptigimiz bazi uygulamalardan kaynaklanmaktadir. En olasi aday mevcut deodorantlar, antiperspirantlar, kremler ve vücut sprayleridir. Paraben adı verilen bu madde hormonal etkileri arttırmakadır. Bu nedenle de özellikle östrojen hormonunun vücutta aşırı artımıyla ortaya çıkan meme kanserinin yaygınlaşmasına sebep olmuştur.Göğüs dokusundaki yoğun yağ oranı vüuttaki toksik maddelerin burada toplanmasına ve göğüs kanserinin en yaygın kanser çeşidi olmasına sebep olmaktadır..

Bu çalışmayı yapanlar bu maddenin piyasadan kaldırılması için uyarıda bulunmuşlardır.



Bu yazıyı okur okumaz önce bebiş için aldığım ürünlere baktım..Benim aldğım markanın (şimdi marka ismi vermiyim başıma bela olmasın dava neyim açarlar gerçi adamlar oturup benim bloğu takip ediyolardır eminim emme olsun tedbiri elden bırakmayalım) tüm ürülerinde var maalesef:( Şampuandır, kremdir, bebe yağıdır, poposildir hepsinin içindekiler kısmında hem de bikaç tanesinin adı birden geçiyor..Kendim kullandığım şampuan duş jeli ve kremlerin bazılarında da çıktı maalesef..

Bu bebe ürünlerini Ankaradaki e-bebek'ten aldıydım değişim zamanı da geçmiştir..Aslında alırken epey terddüt ettim ama heralde aralarında pek de bir fark yoktur diyip şekilleri daha cicili bicili olan (ayıcıklı şampuan, ayıcıklı sabunluklu falan anladınız siz onu) markayı aldım..Artık bunların içindekilerle halı ve perdeleri yıkayıp kutularını da dekoratif amaçlı kullancaz napalım:(Sebamed ve Mustela markalarında bulunmuyomuş yeni alıcaklara duyurulur..

İşin kötüsü Paraben pek çok gıda maddesinde de koruyucu olarak kullanılıyor..Bazı çikolatalarda bile var mesela...Ya ben ne yiycez ne içicez ne sürücez şaşırdım artık hayatımızda var olan herşey kanser yapıyor..Yarın bu insanlnlar çıkıp nefes almak kansere neden oluyor diycekler napçaz o zaman hep beraber nefesimizi mi tutçaz..Allah sonumzu hayretsin..

Kalın sağlıcakla...

19 yorum:

Adsız dedi ki...

Mummy'cim,
1. kangurudan hiiiiçbişeycik olmaz, rahat ol. ben çok kullandım.. tabi çocuk sevmezse onu bilemem.. ama sling de kullanabilirsin, inanılmaz rahat görünüyor.(google görsellerde baby sling yazınca görebilirsin şeklini,şemalini..)
2.evet ne yazık ki bu illet edici maddelerle kuşatılmış bulunuyoruz. şekline bakma hiç, sebamed' ten de şaşma derim ben. gıdalarda da üzerini oku, E ile başlayan maddeler içeriyorsa, uzak dur. e zaten bebeğe herşeyi kendin yap mümkün olduğunca.
3. kızım doğduğunda yaşadığımız evde, ki eşimin yalnız yaşadığı bir evdi, ben yanına taşınmıştım, odası küçüktü çok. ama bebekler küçükken zaten büyük odaya çok ihtiyacın olmuyor, al yataktan, yatır yatağa..:) ama büyüdünde elbette ihtiyacın olacak.. önemli olan güneş ışığı alması..
bak bak tecrübeli anne sıfatıyla neler döktürdüm:) e ne zaman ihtiyacın olursa burdayım şekerim;) bi hişt de yeter..:)

huysuz dedi ki...

hımm, ben de sana mustela öneriyorum kesinlikle. çok çok iyi tüm ürünleri. mesela, efe'nin cildi çok kuru, hatta atopik, mustela'nın bir ürününü kullanıyoruz bunun için, sonuç harika.
kanguru meselesine gelince, ben de henüz çözebilmiş değilim. jokerden bebe comfort'unkini aldım, ürün hatalı çıktı. ben onu değiştirene kadar da bizim velet 7 kiloyu buldu :))

Mademoiselle dedi ki...

Merhaba,
Blogunuzu uzun suredir takip ediyordum ama hic yorum yazmamistim. Bugunku konu uzerine sessiz kalamayacagim cunku hepimizin sagligi acisindan cok onemli bir konu. Ben evdeki urunlere baktim ve Lancome, Clinique, Neutrogena, Carex, Got, Estee Lauder markalari iceriginde Paraben maddesi tasiyordu. Bu maddeye sahip olmayan urunler ise organik el sabunlari ve Palmolive urunleriydi(sadece bizim evdeki urunlerden). Bence markalari acik acik yazmaliyiz. Sonucta o firmalar bize birsey yapamaz, asil bizim onlara dava acmamiz lazim sagligimizi tehlikeye attiklari icin...Bu yazidan ve Huysuz ve Tatli'nin yorumundan sonra Mustela markasini arastirdim ve kullananlarin cok memnun kaldigini gordum. Ustelik harika urunleri varmis , aralarindan secim yapmak bile zor. Pisik kremi, gogus catlak kremi, hamilelik icin catlak kremi, bebe yagi, bebe sampuani ve sabunsuz temizleyicileri(hastane cikisi bebek vucudunu temizlemek ve sonrasinda disarida bebegin yedigi ictigi herseyden sonra yuzunu ve hatta alt degistirmeden sonra poposunu temizlemek icin)inanilmaz guzel oduller almis.

Kanguru olayina gelince bence de Sling modelleri yeni doganlar icin daha elverisli. Ben kendi bebegim icin almayi dusunmuyorum cunku cok uzun bir sure kullanilmiyor ama kullanan arkadaslarim gercekten cok memnunlar...

annesininoglusu dedi ki...

yakınlığın için teşekkürler
tecrübelli bir anne olarak kangurunun ilk aylarda kullanışlı olduğuna garanti veririm ama sadece birkaç ay(?)
sevgiler:))

Adsız dedi ki...

Mummy'cim, bende Mustele ürünlerinden çok memnunum ;)Aklında olsun..Bu arada bende 6 kiloyla hamileliği tamamladım:) Uzaylı değiliz ama benim gibi doğum anına kadar iftifra etsen öyle olurdu. Doktora 1 sn doğurmadan önce çıkartmalıyım dedim ve oldu.. Son ana kadar yani:)
Ben kanguru kullanmadım, bu konuda yardımcı olamayacağım canım..
Sevgiler,
Hülya

gezicini dedi ki...

paraben ile ilgili bilgi için teşekkürler, hemen kontrol etmeye gidiyorum.
sevgiler
gorki

mummy dedi ki...

Elifçim çok saol verdiğin bilgiler için..Valla şu blog dünyasında tanıdığım en tecrübeli anne sensin tabii ki döktürcen..Ben senin gibi olsam kurs falan açar işi ticarete bile dökerdim ne diyosun güzelim:)Sen istedin bundan onra bütün sorular sana,bunaldım deme bak sonra:)

Huysuzcum Mustela ve sebamed kullancam ben de bundan sonra..Senin kanguru da gıpgıcır kardeşine kalcak desene..Sizin gibi ablalarla bizim sırtımız yere gelmez güzelim:)

Merhabalar mademoiselle..Aslında haklısın bu markaları yazmak lazım ama zaten içindekiler kısımlarında açık açık yazmak zorunda oldukları için kolaylıkla
anlaşılıyor.Dediğin gibi çok ünlü markaların çoğunda da var..Bakmadan almıcaz artık..Sevgiler.

Merhabalar annesininoğluşu..Dediğin gibi çok kısa bir süre kullanıyor kangurular ama heves ettik işte içimizde kalmasın:)Sevgiler..

Hülyacm var ya yazarken aklıma geldi ya dedim şimdi 6 kilo almış biri okurda bu yazıyı alınır pot kırarım diye..Ya tamam kıskandım da yazdım uzaylı muzaylı diye:)Hasetim ben güselim:))Şaka maka tebrikler yahu..Gerçi isteyerek olmamış ama..Mustela'yı senin blogda görüp araştırmıştım zaten..Saol canım..

Rica ederim Gorkicim..Ben de netten okudum ablam söyleyince sevgiler...

Esra dedi ki...

Kanguruyu ben cok az kullandim. Ikinci cocuga mutlaka sling alacagim. Slingi siddetle tavsiye ederim. Her aya gore baglama sekli var. Yeni dogmus bebek bile cok konforlu bir sekilde kucakta yatabilir.

Perabenle ilgili yazini okuyunca hemen gidip Defne'nin banyo urunlerini kontrol ettim, icinde peraben yok. Oh rahat nefes aldim. Penaten kullaniyorum. Annem de ben bebekken onu kullanmis. Cok memnunum.

Ayça dedi ki...

MErhaba,
ben kanguru ya da farklı birşey kullanmadım. Çevremdeki kimse tavsiye etmedi.Aldığımız baston bebek arabası tam yatış pozisyonu aldığından onu arabasına yatırıp bizde geziyorduk.o kadar rahattı ki gerek bile duymadık açıkçası başka birşeye. Bebek araasından o kadar memnunum ki bence çocuk doğmadan ilk alınması gereken şey o. Arabasına binince mışıl mışıl uyumaya başluıyor zaten bebekler. Hele ilk zamanlar kolik durumları oluyor ki o zaman salonun ortasına koyup sürdüğüm oluyordu. :HEmen susup uyumaya başlıyordu bizimki :)

Ben bloga da yazmıştım sebamed şampuan ve sabun kullanıyorum. Çooookk memnunum. O kadar farkediyor ki diğer marka ürünlerle. Sabun ve şampuan dışında başka sadece saf zeytinyağı kullanıyorum hem pişik kremi hem de bebek yağı niyetine. aktarlardan alabilir ve güvenle kullanabilirsin. mükemmel bir sonuç veriyor. diğerlerine verdiğim paraya acıdım ve faydasını görmedim doğrusu. yine de sen bilirsin.

çok uzattım kusura bakma.
öpüyorum

уαѕємiη dedi ki...

mustele ürünleri biraz pahalı ama çok güzel kanguru hiç kullanmadık rahatlığı konusunda pek bi fikrim yok il çıktıkları zaman hiç sevmezdim ne o öle çocuk salalnıyo deridm şimdi daha bi şirin gözüküyor gözüme

bende hamilliğim boyunca 5 kg aldım buna ne demeli :))

öpüyoruz sizi

siyap dedi ki...

merhaba,ben kanguruyu 2 ayı dolunca ilk kullanmıştım ama 15 dak.sürmemişti marketten birşey alıp çıkmıştık.geçen gün bizimki sürekli gezmek isteyince evde taktım kanguruyu bir yandan iş yaptım bir yandan onu gezdirdim pamuş içinden çıkmak istemedi başladı ağlamaya çok hoşuna gitti.bazen zor durumlarda işe yarıyor yani benimki isviçreden alınmış bir kanguruydu emniyeti, çocuğu sarması falan çok güzel.

sebamedi ben de tavsiye ediyorum,çok güzel ürünleri.ayrıca içerisinde paraben olmayışı da ayrıca mutlu etti beni.

paraben ile ilgili verdiğin bilgi için de teşekkürler şimdi hemen kendi kullandığım ürünlere bakıcam,sevgileeer...

mummy dedi ki...

Esra'cım sling daha rahat gözüküyor dediğin gibi..Benim de hoşuma gitti küçük bebeklere daha uygun galiba..

Sevgili Ayça sen bebeği bastonda gezmeyi seven şanslı annelerdensin o zaman:) Ben de belki arabadan hoşlanmaz ilk başlarda kanguru daha rahat olur diye düşünmüştüm ama bebek arabasının yerini tabii ki tutmaz..Sen de Sebamed diyorsun demek..Bu kadar memnun kalındığına göre diğerlerinden farkı var demek ki..Saol tavsiyeler için..

Yasemin sana da teşekkürler tavsiye için..Bu arada sen de uzaylılardansın yapçak bişi yok:)

Merhabalar Siyap..Sana da teşekkür ederim tavsiyeler için..SEvgiler..

senem dedi ki...

Esra, parabenle ilgili bilgiyi verdigin cok iyi olmus. Boyle seyleri paylasmak onemli hakkaten. Ben de banyodan sonra kullandigim vucut kremine baktim, icinde iki cesit paraben var. Ozellikle hamilelikte kullanmis oldugum icin biraz uzuldum, tabi artik kullanmiyorum. Anlasilan bu konuda da elden geldigince organik urunler kullanmak cok onemli.

Sevgiler
Senem

senem dedi ki...

Bu arada son bir not: Doktorumun tavsiye ettigi ve bir dunya para verdigim Bonal marka catlak kreminin icinde belki 5 cesit paraben var. Buyrun bakalim!!!

KeLeBeK dedi ki...

bu yorumu düştükten sonra paraben kontrolü için banyoya gideceğim.
bu arada daha 36 haftalıksın mummycim acele etme stres yapma, bak ben 37. haftada her içimi bitirim de noldu, üç haftadır sinek avlayarak küçük hanımın keyfinin gelmesini bekliyoruz :) ve bu bekleyiş çok sıkıcı ve sabırsız oluyor emin ol :)))

mummy dedi ki...

Senem'cim pek çok kremde var bu madde ama dediğim gibi bu internette bulduğum bir yazı...Yani ben de bilemiyorum yüzde yüz doğrumudur değilmidir...Sen gene de bir doktoruna danış istersen....

Kelebekçim ben de fazla salmış durumdayım daha pek çok şey var yapacak korkuyorum kızım erken gelecek de kalacak işler diye...

Sevgiler...

Mademoiselle dedi ki...

Mustela urunlerinde Paraben yok diyen kimdi????Sirf bu kadar ovgu aldigi icin markanin tum urunlerini avucla para harcayip aldim. Sonuc: sadece bebe yagi, bebe vucut sutu ve kreminde yok Paraben. Mustela'nin tum sampuan ve diger urunlerinde Paraben maddeleri var:(

mummy dedi ki...

Mademoiselle şimdi gördüm son yorumunu şaşırdım...O markanın ürünlerini kullanan bi akadaşıma baktırmıştm ben de...Dediğim gibi o zaman bu ürünlerin içindekiler kısımlarını tek tek okumadan almıycaz...Bir de yazımda da söylediğim gibi bu intenetten bulunmuş bir bilgi..Bi de uzmana sormak gerekiyo galiba..Cildiyeler ya da çocuk doktrları bu konuda daha sağlıklı bilgi verebilirler sanıyorum...Sevgiler...

Unknown dedi ki...

arkadaşlar araştırmadan neolur bişey yazmayın mustelanın herşeyini kullanıyorum okuyunca ödüm koptu hemen baktım şampuanı,sabunu,pişik kremi,ıslak mendili,güneş sonrası nemlendiricisi,hdyra bayb yüz kremi hepsinin üzerinde kocaman sans paraben yani paraben yok yazıyor sadece yüz temizleme suyu ve güneş kreminde paraben türevleri var diğerlerini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz:))