25 Nisan 2008 Cuma

Üç Gün Daha..

Hamilelik hayatına devam..Kızımız bize üç gün daha süre verdi:) Annemle babam üç gün daha kafalarını dinlesinler dedi sonra ben bomba gibi düşücem zaten hayatlarına..Dün girdiğmiz NST'de yüksek bi sancı gözükmeyince doktor Pazartesiyi bekleme kararı alaraktan beni çok mutlu etti..İnşallah ben de son kez bağlanmış oldum Nst cihazına..Zira en sıkıcı bişey kendileri.20 dak. boyunca gözlerini tavana dikip öööyle beklemek...Tabii benden çok Nst hemşiresi sevindi bu duruma..Zira kadıncağız beni kapıda her gördüğünde 'yine mi sen, yine mi kabus dolu 20 dakika' der gibi bakıyodu suratıma.. 20 dakika boyunca o cihazı içerde fık fık oynan Ece hanımın kalbinde sabitleyebilme çabası mesleğinden edecekti kadını:))Diğer hastalara cihazı bağlayıp masada kitabını okumaya devam ederkene kendisi, benim başımda 20 dakika dikiliyodu kolay mı??

Yalnız ben cidden çok tırsak bi insamışım tahmin ettiğimden daha da tırsak..NST sonucunu doktora gösterirken ödüm koptu yürü ameliyathaneye diycek diye...Elim ayağım kesildi...Pazartesiye kaldı diye alnından mucckkk diye öpesim geldi kedisini...Ha kokunun ecele faydası varmı yok tabi üç gün sonra olan olcak ama ne biliyim üç gün kar ettim işte..

Cihaza bağlıyken hep doğumu düşündüm...Bilimum doğum şekillerini geçirdim aklımdan...Normal doğum yapabilirmiydim acaba dedim..Sonra o ilk hastaneye gidişim geldi aklıma..Kese görünmeyip de dış gebelikten şüphelenilince yapılan ilk alttan muayene..Öküz mü öküz bi erkek doktorun önünde bacakları iki yana açtırılmış koyun gibi beklerken ve kendisine hiçbir açıklama yapılmazken, zaten dış gebeliğin ne olduğnu bile bilmeyen ve acaba bana ne yapçaklar diye bekleyen bu bünye yok dedi o zaman kimse beni bidaha şu pozisyona sokamaz...O ana kadar doğum hakkında hiçbir sabit fikri olmayan ben o gün vazgeçtim normal doğumdan...Biliyorum en sağlıklısı en güzeli..Adı üstünde yani normal doğum ama ben yapamam..

Epiduralli sezaryen olsam dedim orda yatarken...O neşter karnıma batırlırken, organlarım tek tek çıkarılıp karnımın üstüne konurken benim gözüm açık olursa pisikopata bağlarım heralde dedim sonra...Zira hamile kaldığımı öğrenince o kadar çok doğum videosu izledim ki internetten (halt varmış gibi) ne yaptıkları mıh gibi aklımda yani...Herşeyi hssediyomuşum gibi gelir valla..Sonra lohusalık depresyonlarından kurtulmaya çalışırken eklenir bi de şizofrenlik...Yok dedim en iyisi ben baygınken olsun bitsin herbişeycik..Belki çocuğumun ilk ağlamasını duyamam ama olsun o sağlıkla doğsun annesinin psikolojisi de yerinde kalsın da napalım...

Sezaryende en büyük korkum ayılınca artık içi boş olan ama hala yerinde duran bi göbek görmek...Zira bu konuda da birine çok şaşırmışlığım var da şom ağzlılığımdan korkuyom gene..Hani ayak meselesinde anlattıydım birinin şişmiş ayaklarına şaşırıp da bende de aynılarının nasıl ortaya çıktığını...Ramazan bayramıydı Ankaraya gitmiştik daha ikibuçuk aylık hamileyim...Mide özsuyuna kadar çıkrıp da artık midemde çıkarcak bişey kalmadığı halde öğürmeye devam edince tansiyonum yerlerde sürünüp bayılınca orda acile kaldırdılar beni...Neyse bayram ya hastanede bikaç kişiyiz serum yerken bi kadıncağız geldi yanıma..İşte geçmiş olsun kaç aylık falan filan..Ben de dedim sizi de Allah kurtarsın benim şimdiki karnımdan pek de küçük olmayan karnına bakarak...Kadın anlamadı ama bişiy de diyemedi gülümsedi geçti..Neyse serumları yedik kalktık ayağa giderken odasına bakıyorum kadın demez mi gel gel bebeğime bak diye..Allah Allah dedim ne bebeği bu karnındaki ikinci çocuk mu acep diye düşünüyom ben hala ayıkmadım...Meğer kadın o sabah sezaryen olmuşmuş..Geçmiş olsun Allah bağışlasın dedim ağzım açık çıktım ordan..Şimdi hep öylece kalır mı bende de göbek diye şom ağızlılığım gene beni bulur mu diye korkuyorum..Bakalım görcez anyayı konyayı üç güne kadar...

Bu arada Pazartesi bi panikle herbi işimi bitirdim ben de iyi oldu..Yoksa herzamanki gibi yumurta gelip dayanıncaya kadar bekliycekmişim..O gece oturdum Mabelden aldığım çikolatalara kocacığın yaptığı çıktıları yapıştırdım..Epey uğraştırdı..Hatta bi ara yok böyle olmıycak olduğu gibi verelim dedim ama sora evliliğimi tehlikeye atmıyım dedim zira bir aydır ambalajlı çikolata diye kafasının etini yemişim adamın...Zurnanın son deliği Tuzladan Bağdat caddesine sırf çikolata için üç defa götürtmüşüm boğabilirdi beni..Neyse sabaha kadar oturdum 70 kare yaprak çikolatanın kendi etiketini çıkarıp, çıktılardan muntazaman kestiğim bizim etiketleri yapıştırdım sonra..

Hastane valzimi haırladım ..Yalnız bi valiz üç çanta oldular benimkiler abarttım mı acep diye düşündüm..Aman ya bana ne sırtımda taşımıycam ya..Ona da kafa yoramam şimdi..Ve dün itibariyle elimi elimin üstüne koydum bekliyorum bakalım..Gerçi pek sıkıcı oluyomuş böyle haftalar süren bi koşturmacadan sonra oturmak ama herkes tadını çıkar dediğine göre vardır bi bldikleri...Çıkaralım bakalım..

Kalın sağlıcakla..Dualarınızı da kesmeyin...İhtiyacım olucak en çok da Pazartesi'ye....

12 yorum:

KeLeBeK dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
KeLeBeK dedi ki...

canım, ben de dün sayfana bakmış, esra naptı acaba şu anda bebeğiyle mi birlikte :) haberini bize kim verecek demiştim. pazartesiye kalmış demekki...
korkunun ne ecele ne sezaryene faydası yok esracım :) yatıyosun acımadan kesiyolar :)
saka bir yana saglıkla bebeğini kucaklamanı diliyorum, kalan göbek meselesine gelince, senin gördüğün sabah doğum yapmış bir bayanmış, öyle oluyor canım, ilk gün 6 aylık hamile gibiydim, 3. gün inmeye başladı şimdi epey bir indi, tabi karın kaslarının kalan gevşekliği artık bizim toparlama arzumuza kalacak sanırım :)

уαѕємin... dedi ki...

canım ya Allah yardımcın olsun dualarım seninle..

sağlıcakla al bebişini kucağına bir nefeste benim için çek cennetten düşen meleğinin gıdısından

öpüyoruz seni

Betül dedi ki...

Esracım sen yazmayınca bende doğurdu herhalde dedim ama pazartesiye kalmış..Hayırlısı bakalım..Allah sağlıkla kavuştursun sizi..Sezeryan konusuna gelince bende herzaman normal istediğimi belirtiyorum doktoruma..İnşallah bir aksilik olmazda normal yaparım.Ama sezeryan olursa ben epidural istiyorum.Sanırım cesaretliyim şimdilik...Ama son anda ne olur acep?

benimkuzum dedi ki...

kızımı epidıral sezeryanla doğurdum , çünkü narkoz almaktan çok korkuyordum.Epidural olduğu için hiç pişman olmadım karnımdan aldıkları anda gördüm kızımı.. göbeği de dert etme sonraki koşuşturma içinde eriyip gidiyor... son akşam o koca göbişinle bir resim çektir , ertesi sabahın stresi heyecanı yüzüne nasıl yansımış bir bak sonra :)
kararın ne olursa olsun sağlıkla kızını kucağına almanı diliyorum
sevgilerimle

annesininoglusu dedi ki...

güzel haberinizi merakla bekliyoruz:))
bu arada her sezaryan olanda karın kalacak diye birşey yok takma kafana.
dualarımız seninle:))

aysarayı dedi ki...

hadi hayırlısı...allah kolaylık versin..

aysarayı dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mısır Patlağı :) dedi ki...

Canım ya benden sana ufak bir tavsiye lütfen normal doğumu dene lüütfen ...

Bunu yaşamak bile harika birşey inan bana ben ve dr. bebeğimi normal doğum yoluyla kucağıma almayı planlıyorduk ama olmadı mevla izin vermeyince olmadı ve ben 9,5 - 10 cm açılan rahimle 14 saat sancılara dayanmama rağmen nazlımı sezeryanla dünyaya getirdim hiç pişman değilim denemiş olmaktan ama ilk zamanlar çıkamadım tabiki neden normal doğum olmadı ben mi yapamadım gibi sorulardan ama Atlattım senin ise kaybedeceğin umutların yok bizim gibi sezeryanı kafaya koymuşsun ama bak biz bekledik olmadı beklenmeyen şekilde oldu doğum belki sende de öyle olacak sen bile şaşıracaksın belki bizim gibi ...

Kesnlikle herşey normalse bu dediğimi yabana atma kelebeğinde dediği gibi keşke biri filmi geri alsada tekrardan istediğimiz gibi olsa herşey ..

Çok uzattım ama nolur sanki denesen bebişinin ilk ağlamasını ohh diyerek onu hemen kucağına almayı doğumhaneden son derece keyifle gülerek belki etrafındakilere öle gururla başardım diye bakarak dimdik ayakta :)çıkmayı düşün ben çok istedim bunu yapmayı ama olmadı .

Benden sonra gelen nice kişiler Ki açılmalarıda zar zor olmasına rağmen bebeklerini kucaklarına aldılar ben sancı çekerken onlar kurtulmuşlardı sezeryan sonrasında ben hastaneden çıkamadım üzerine yine başka doğum için gelenler bebeklerine kavuştu bense elim boş çıktım doğumhaneden oysa nasıl da hissediyordum bu sefer olacak diyordum ama olmadı ..

Bence şansını dene herşey normalse dene ...

Sevgiler.

mummy dedi ki...

Kelebekçim inşallah sadece ilk güne has bişiy olur benimki de..Geçekten korkuyorum doğumdan sonra da yarı göbekle yaşamaktan:)

Yasemincim teşekkür ettim dualarını kesme...

Betülcüm inşallah gönlüne göre olur herşey..İstediğin şekilde ve sağlıkla geçsin doğumun..

Benimkuzum teşekkür ettim güzel dileklerine.Evet hastaneye giderken son bi fotoğraf çektiricem ben de merak ediyorum o an yüzümün alacağı şekli:)...Dualarını eksik etme..

Sevgili annesininoğluşu evet her sezaryen olanda kalmıyodur belki ama bendeki bu şomağızlılık var ya gelir beni bulur diye korkuyorum...Teşekkür ettim dualarna..

Saolasın aysarayı dualarnı bekliyorum...

Mısırpatlağım söylediklerinde o kadar haklısın ki hiçbir itirazım yok tabiiki ben de normal doğumla ilk dakikada kavuşmak isterim kızıma...Ama tam da dediklerinin olmasından korkuyorum yani deneyip de yapamamak..Hem normal doğum sancısı hem de sezaryen ağrısını çekmek sonra..Çümkü bu ara normal doğum diye hastaneyey atıp o sancıları çekip sezaryen olan o kadar çok kişi duydumki korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan..Cesaretim yok denemeye anlayacağın:((

mesecina dedi ki...

esracım,
bizi merak ettiğin içinteşekkürler iyi olmaya çalışıyoruz şükür.durum itibariyle herşey üstüste gelip ben tepetaklak olunca,adaptasyonsürem uzadı:) seni rahatlatayım biraz istedim: ben son 2-3 haftayakadar normal dourcam diyordum. doktorum izin vermeyince, bebekde kilolu olunca sezeryana karar verdik. epidural olacaktım annemde girecekti sözde:) p.tesi herşey acil geliştiği için anneminameliyattan çıktı-iyi telefonu geldi, ben girdim ameliyata, ostresle anesteziste bayıltın beni en azından kendi kesilmemin stresini yaşamayım dedim. sezeryandançok güzel çıktım,ne bir inleme, aglama. uyanınca her önüme gelene kızı sordum iyi mi diye.odama çıkınca getirdiler hemen emzirdim. ertesi günü gazturu atarken tartı gördüm; sadece 4 kilo gitmişti ve göbek hala yerindeydi:( evde hiç yatmadım, 1 hafta sonrasında korse giydim. hem daha rahat hareket ediyorsun çünkü göbek sıkılaşmadığında dikişlere baskı yapıyor,korse giyince toparladı ve hiç dikişi hissetmedim. göbek şimdi daha indi hatta agobun kazı gibi yediğim halde 12 kg gitti şimdiden. Sana bol şans diliyorum. Allah yardımcın olsun.

KeLeBeK dedi ki...

mummycim şu an hastanede ya da hastane yolunda olmalısın Rabbim hayırlısıyla kurtarsın, mısır patlağına katılıyorum keşke bir deneseydın, ben ne denediğimden ne de cektıgım sancıdan pısman olmadım hıc, ve soranlara da gururla "denedim rabbim nasip etmedi" diyebildim, neyse artık bunu konusmanın bir anlamı yok sen kendın ıcın en dogru kararı vermıssındır canım Hayırlısıyla ve saglıkla ece bebeği kucağına al ınsaAllah biz de burdan senın dogum hıkayeni okuyalım
bu arada mısır patlağı, biz senin dogum hıkayenı okumadık, yazmayı dusunmez mısın, dogrusu cok merak ettım sımdı 10 cm acıklıga ragmen nasıl olmadı bu ıs??

25 Nisan 2008 Cuma

Üç Gün Daha..

Hamilelik hayatına devam..Kızımız bize üç gün daha süre verdi:) Annemle babam üç gün daha kafalarını dinlesinler dedi sonra ben bomba gibi düşücem zaten hayatlarına..Dün girdiğmiz NST'de yüksek bi sancı gözükmeyince doktor Pazartesiyi bekleme kararı alaraktan beni çok mutlu etti..İnşallah ben de son kez bağlanmış oldum Nst cihazına..Zira en sıkıcı bişey kendileri.20 dak. boyunca gözlerini tavana dikip öööyle beklemek...Tabii benden çok Nst hemşiresi sevindi bu duruma..Zira kadıncağız beni kapıda her gördüğünde 'yine mi sen, yine mi kabus dolu 20 dakika' der gibi bakıyodu suratıma.. 20 dakika boyunca o cihazı içerde fık fık oynan Ece hanımın kalbinde sabitleyebilme çabası mesleğinden edecekti kadını:))Diğer hastalara cihazı bağlayıp masada kitabını okumaya devam ederkene kendisi, benim başımda 20 dakika dikiliyodu kolay mı??

Yalnız ben cidden çok tırsak bi insamışım tahmin ettiğimden daha da tırsak..NST sonucunu doktora gösterirken ödüm koptu yürü ameliyathaneye diycek diye...Elim ayağım kesildi...Pazartesiye kaldı diye alnından mucckkk diye öpesim geldi kedisini...Ha kokunun ecele faydası varmı yok tabi üç gün sonra olan olcak ama ne biliyim üç gün kar ettim işte..

Cihaza bağlıyken hep doğumu düşündüm...Bilimum doğum şekillerini geçirdim aklımdan...Normal doğum yapabilirmiydim acaba dedim..Sonra o ilk hastaneye gidişim geldi aklıma..Kese görünmeyip de dış gebelikten şüphelenilince yapılan ilk alttan muayene..Öküz mü öküz bi erkek doktorun önünde bacakları iki yana açtırılmış koyun gibi beklerken ve kendisine hiçbir açıklama yapılmazken, zaten dış gebeliğin ne olduğnu bile bilmeyen ve acaba bana ne yapçaklar diye bekleyen bu bünye yok dedi o zaman kimse beni bidaha şu pozisyona sokamaz...O ana kadar doğum hakkında hiçbir sabit fikri olmayan ben o gün vazgeçtim normal doğumdan...Biliyorum en sağlıklısı en güzeli..Adı üstünde yani normal doğum ama ben yapamam..

Epiduralli sezaryen olsam dedim orda yatarken...O neşter karnıma batırlırken, organlarım tek tek çıkarılıp karnımın üstüne konurken benim gözüm açık olursa pisikopata bağlarım heralde dedim sonra...Zira hamile kaldığımı öğrenince o kadar çok doğum videosu izledim ki internetten (halt varmış gibi) ne yaptıkları mıh gibi aklımda yani...Herşeyi hssediyomuşum gibi gelir valla..Sonra lohusalık depresyonlarından kurtulmaya çalışırken eklenir bi de şizofrenlik...Yok dedim en iyisi ben baygınken olsun bitsin herbişeycik..Belki çocuğumun ilk ağlamasını duyamam ama olsun o sağlıkla doğsun annesinin psikolojisi de yerinde kalsın da napalım...

Sezaryende en büyük korkum ayılınca artık içi boş olan ama hala yerinde duran bi göbek görmek...Zira bu konuda da birine çok şaşırmışlığım var da şom ağzlılığımdan korkuyom gene..Hani ayak meselesinde anlattıydım birinin şişmiş ayaklarına şaşırıp da bende de aynılarının nasıl ortaya çıktığını...Ramazan bayramıydı Ankaraya gitmiştik daha ikibuçuk aylık hamileyim...Mide özsuyuna kadar çıkrıp da artık midemde çıkarcak bişey kalmadığı halde öğürmeye devam edince tansiyonum yerlerde sürünüp bayılınca orda acile kaldırdılar beni...Neyse bayram ya hastanede bikaç kişiyiz serum yerken bi kadıncağız geldi yanıma..İşte geçmiş olsun kaç aylık falan filan..Ben de dedim sizi de Allah kurtarsın benim şimdiki karnımdan pek de küçük olmayan karnına bakarak...Kadın anlamadı ama bişiy de diyemedi gülümsedi geçti..Neyse serumları yedik kalktık ayağa giderken odasına bakıyorum kadın demez mi gel gel bebeğime bak diye..Allah Allah dedim ne bebeği bu karnındaki ikinci çocuk mu acep diye düşünüyom ben hala ayıkmadım...Meğer kadın o sabah sezaryen olmuşmuş..Geçmiş olsun Allah bağışlasın dedim ağzım açık çıktım ordan..Şimdi hep öylece kalır mı bende de göbek diye şom ağızlılığım gene beni bulur mu diye korkuyorum..Bakalım görcez anyayı konyayı üç güne kadar...

Bu arada Pazartesi bi panikle herbi işimi bitirdim ben de iyi oldu..Yoksa herzamanki gibi yumurta gelip dayanıncaya kadar bekliycekmişim..O gece oturdum Mabelden aldığım çikolatalara kocacığın yaptığı çıktıları yapıştırdım..Epey uğraştırdı..Hatta bi ara yok böyle olmıycak olduğu gibi verelim dedim ama sora evliliğimi tehlikeye atmıyım dedim zira bir aydır ambalajlı çikolata diye kafasının etini yemişim adamın...Zurnanın son deliği Tuzladan Bağdat caddesine sırf çikolata için üç defa götürtmüşüm boğabilirdi beni..Neyse sabaha kadar oturdum 70 kare yaprak çikolatanın kendi etiketini çıkarıp, çıktılardan muntazaman kestiğim bizim etiketleri yapıştırdım sonra..

Hastane valzimi haırladım ..Yalnız bi valiz üç çanta oldular benimkiler abarttım mı acep diye düşündüm..Aman ya bana ne sırtımda taşımıycam ya..Ona da kafa yoramam şimdi..Ve dün itibariyle elimi elimin üstüne koydum bekliyorum bakalım..Gerçi pek sıkıcı oluyomuş böyle haftalar süren bi koşturmacadan sonra oturmak ama herkes tadını çıkar dediğine göre vardır bi bldikleri...Çıkaralım bakalım..

Kalın sağlıcakla..Dualarınızı da kesmeyin...İhtiyacım olucak en çok da Pazartesi'ye....

12 yorum:

KeLeBeK dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
KeLeBeK dedi ki...

canım, ben de dün sayfana bakmış, esra naptı acaba şu anda bebeğiyle mi birlikte :) haberini bize kim verecek demiştim. pazartesiye kalmış demekki...
korkunun ne ecele ne sezaryene faydası yok esracım :) yatıyosun acımadan kesiyolar :)
saka bir yana saglıkla bebeğini kucaklamanı diliyorum, kalan göbek meselesine gelince, senin gördüğün sabah doğum yapmış bir bayanmış, öyle oluyor canım, ilk gün 6 aylık hamile gibiydim, 3. gün inmeye başladı şimdi epey bir indi, tabi karın kaslarının kalan gevşekliği artık bizim toparlama arzumuza kalacak sanırım :)

уαѕємin... dedi ki...

canım ya Allah yardımcın olsun dualarım seninle..

sağlıcakla al bebişini kucağına bir nefeste benim için çek cennetten düşen meleğinin gıdısından

öpüyoruz seni

Betül dedi ki...

Esracım sen yazmayınca bende doğurdu herhalde dedim ama pazartesiye kalmış..Hayırlısı bakalım..Allah sağlıkla kavuştursun sizi..Sezeryan konusuna gelince bende herzaman normal istediğimi belirtiyorum doktoruma..İnşallah bir aksilik olmazda normal yaparım.Ama sezeryan olursa ben epidural istiyorum.Sanırım cesaretliyim şimdilik...Ama son anda ne olur acep?

benimkuzum dedi ki...

kızımı epidıral sezeryanla doğurdum , çünkü narkoz almaktan çok korkuyordum.Epidural olduğu için hiç pişman olmadım karnımdan aldıkları anda gördüm kızımı.. göbeği de dert etme sonraki koşuşturma içinde eriyip gidiyor... son akşam o koca göbişinle bir resim çektir , ertesi sabahın stresi heyecanı yüzüne nasıl yansımış bir bak sonra :)
kararın ne olursa olsun sağlıkla kızını kucağına almanı diliyorum
sevgilerimle

annesininoglusu dedi ki...

güzel haberinizi merakla bekliyoruz:))
bu arada her sezaryan olanda karın kalacak diye birşey yok takma kafana.
dualarımız seninle:))

aysarayı dedi ki...

hadi hayırlısı...allah kolaylık versin..

aysarayı dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mısır Patlağı :) dedi ki...

Canım ya benden sana ufak bir tavsiye lütfen normal doğumu dene lüütfen ...

Bunu yaşamak bile harika birşey inan bana ben ve dr. bebeğimi normal doğum yoluyla kucağıma almayı planlıyorduk ama olmadı mevla izin vermeyince olmadı ve ben 9,5 - 10 cm açılan rahimle 14 saat sancılara dayanmama rağmen nazlımı sezeryanla dünyaya getirdim hiç pişman değilim denemiş olmaktan ama ilk zamanlar çıkamadım tabiki neden normal doğum olmadı ben mi yapamadım gibi sorulardan ama Atlattım senin ise kaybedeceğin umutların yok bizim gibi sezeryanı kafaya koymuşsun ama bak biz bekledik olmadı beklenmeyen şekilde oldu doğum belki sende de öyle olacak sen bile şaşıracaksın belki bizim gibi ...

Kesnlikle herşey normalse bu dediğimi yabana atma kelebeğinde dediği gibi keşke biri filmi geri alsada tekrardan istediğimiz gibi olsa herşey ..

Çok uzattım ama nolur sanki denesen bebişinin ilk ağlamasını ohh diyerek onu hemen kucağına almayı doğumhaneden son derece keyifle gülerek belki etrafındakilere öle gururla başardım diye bakarak dimdik ayakta :)çıkmayı düşün ben çok istedim bunu yapmayı ama olmadı .

Benden sonra gelen nice kişiler Ki açılmalarıda zar zor olmasına rağmen bebeklerini kucaklarına aldılar ben sancı çekerken onlar kurtulmuşlardı sezeryan sonrasında ben hastaneden çıkamadım üzerine yine başka doğum için gelenler bebeklerine kavuştu bense elim boş çıktım doğumhaneden oysa nasıl da hissediyordum bu sefer olacak diyordum ama olmadı ..

Bence şansını dene herşey normalse dene ...

Sevgiler.

mummy dedi ki...

Kelebekçim inşallah sadece ilk güne has bişiy olur benimki de..Geçekten korkuyorum doğumdan sonra da yarı göbekle yaşamaktan:)

Yasemincim teşekkür ettim dualarını kesme...

Betülcüm inşallah gönlüne göre olur herşey..İstediğin şekilde ve sağlıkla geçsin doğumun..

Benimkuzum teşekkür ettim güzel dileklerine.Evet hastaneye giderken son bi fotoğraf çektiricem ben de merak ediyorum o an yüzümün alacağı şekli:)...Dualarını eksik etme..

Sevgili annesininoğluşu evet her sezaryen olanda kalmıyodur belki ama bendeki bu şomağızlılık var ya gelir beni bulur diye korkuyorum...Teşekkür ettim dualarna..

Saolasın aysarayı dualarnı bekliyorum...

Mısırpatlağım söylediklerinde o kadar haklısın ki hiçbir itirazım yok tabiiki ben de normal doğumla ilk dakikada kavuşmak isterim kızıma...Ama tam da dediklerinin olmasından korkuyorum yani deneyip de yapamamak..Hem normal doğum sancısı hem de sezaryen ağrısını çekmek sonra..Çümkü bu ara normal doğum diye hastaneyey atıp o sancıları çekip sezaryen olan o kadar çok kişi duydumki korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan..Cesaretim yok denemeye anlayacağın:((

mesecina dedi ki...

esracım,
bizi merak ettiğin içinteşekkürler iyi olmaya çalışıyoruz şükür.durum itibariyle herşey üstüste gelip ben tepetaklak olunca,adaptasyonsürem uzadı:) seni rahatlatayım biraz istedim: ben son 2-3 haftayakadar normal dourcam diyordum. doktorum izin vermeyince, bebekde kilolu olunca sezeryana karar verdik. epidural olacaktım annemde girecekti sözde:) p.tesi herşey acil geliştiği için anneminameliyattan çıktı-iyi telefonu geldi, ben girdim ameliyata, ostresle anesteziste bayıltın beni en azından kendi kesilmemin stresini yaşamayım dedim. sezeryandançok güzel çıktım,ne bir inleme, aglama. uyanınca her önüme gelene kızı sordum iyi mi diye.odama çıkınca getirdiler hemen emzirdim. ertesi günü gazturu atarken tartı gördüm; sadece 4 kilo gitmişti ve göbek hala yerindeydi:( evde hiç yatmadım, 1 hafta sonrasında korse giydim. hem daha rahat hareket ediyorsun çünkü göbek sıkılaşmadığında dikişlere baskı yapıyor,korse giyince toparladı ve hiç dikişi hissetmedim. göbek şimdi daha indi hatta agobun kazı gibi yediğim halde 12 kg gitti şimdiden. Sana bol şans diliyorum. Allah yardımcın olsun.

KeLeBeK dedi ki...

mummycim şu an hastanede ya da hastane yolunda olmalısın Rabbim hayırlısıyla kurtarsın, mısır patlağına katılıyorum keşke bir deneseydın, ben ne denediğimden ne de cektıgım sancıdan pısman olmadım hıc, ve soranlara da gururla "denedim rabbim nasip etmedi" diyebildim, neyse artık bunu konusmanın bir anlamı yok sen kendın ıcın en dogru kararı vermıssındır canım Hayırlısıyla ve saglıkla ece bebeği kucağına al ınsaAllah biz de burdan senın dogum hıkayeni okuyalım
bu arada mısır patlağı, biz senin dogum hıkayenı okumadık, yazmayı dusunmez mısın, dogrusu cok merak ettım sımdı 10 cm acıklıga ragmen nasıl olmadı bu ıs??