9 Eylül 2009 Çarşamba

16 ay+12 gün durum raporu..


Hamilelikteki gibi 36+2 hey gidi heyy..:)

Bir haftalık sınavlar bitti,annem Ankaraya döndü..Ece kız bir hafta annanne ve Aslı ablayla takıldı ben işteyken..Hiç sorunsuz baybay yapa yapa yolladı beni okula..Aslıcığın da etkisi var tabi..Bi taraftan kuma kavgaları devam etse de onunla olunca aramıyor beni çok fazla..İki hafta daha tatilde anne,ne güzel ne güzel:))

Dün kontrole ve aşıya götürdük hanımı (geçen ay suçiçeği aşısını vurdurmamıştık pnömokokla birlikte olmasın diye)..Bi çığırtı bi çığırtı doktoru görünce..Adamcağızı dövmediği kaldı bir..Her kontrol bir eziyet şeklinde devam edecek bundan sonra öyle görünüyo..Bu ay kilo almamış hiç,eyvallah..Zaten geçen ay biraz fazlaca alarak şaşırtmıştı bizi..Muhtemelen çıkardığı üst azılardan kaynaklı..İkisi gözüktü darısı diğerlerine..Kiloya takılmadı doktoru da zaten 11850 gayet iyi bir rakam ayına göre,sebze-meyve-et-tahıl dörtlemesinden azar azar da olsa yiyorsa dert etmeyin dedi..Hemen balığı sordu yine ,haftada iki kere bazen azcık zorlama ve oyalama metoduyla da olsa yediriyorum dedim..Ece ilk denemeden beri sevmiyor balığı,çorbasına katıyorum bazen,bazen bölüp koyuyorum tabağına..Eti ve tavuğu hüplettiği halde balık konulan tabağı geri uzatıyor hanım..(Bide böyle bir takıntı var yemediği şey masasında durmayacak)Ne diyeyim,genetik,anne de pek sevmez,bıngıldak tam kapanmadan beyinciğine biraz omega üç gitçek kadar yesin hayatının geri kalanında kendi bilir artık..

Ek gıdaya dalmışken süt sorunsalı var bir de..Süt içiremiyorum,her yolu denedim ve her akşam-sabah denemeye devam ediyorum..Emzik gibi biberonu da ağzına hiç sokmadığı için ilk denemelerimde (11 aylık civarı)alıştırma bardağına koymuştum..Sonra su içmeyi de reddeder hale geldiğinden şimdi bardakla veriyorum,suyu bardaktan içmeye bayıldığı halde sütü görünce burnunu büküyor hemen..Pipetle falan da denedik yok..Peynir ve yoğurtla arası iyi olduğundan ve hala anne sütü aldığından çok eksiklik yaratacağını düşünmüyorum ama alışması gerek..

Bi süredir tuvalet alıştırmalarına başladık..Bu hafta bezsiz oturtmaya başladım lazımlığa..Büyüğü:)) yakalamak kolay oluyor isabet ettiriyoruz da küçüğü tutturamadık daha:))Şİmdilik uyku önceleri ve sonralarıyla,yemekten 20 dak. sonra 5'er dak. düzenini uyguluyoruz ısrarsız,zorlamasız..Du bakalım alşır mı ister mi diye deneme amaçlı ikea -kıytırık- lazımlık almıştık onu pek sevmedi sanırım..Poposunu acıtıyor ve kalkarken popoya yapışıyor:),oturması kalkması rahat değil..MOthercare'inkini beğendim,50 ytl..Bir mok teknesine:)) Du bakalım işi ilerletsin alıcaz artık:))



Yine iş öncesi 'kendi kendine uyumaya alıştırsaydım' pişmanlıkları var bi de..Aslında gece uykusu çok kötü değil..22:00-03:00 arası bir kere filan uyanıp emerek uyuyor ama sabaha karşı yatağında uyumayı reddediyor ki bu benim sabahları yanıma almamdan kaynaklı bir alışkanlık..Sabah uykusuzluğumu yenip yanıma almayı bıraksam belki güzel uyuyacak ama sabah uykuma hiç dayanamıyorum ben..Gece uykusuz kalırım problem değil ama ne kadar erken yatarsam yatayım sabahın 5'inde kalkamıyorum huyum kurusun..Ben asıl şunu merak ediyorum emzirme işi bitince nolacak?Sadece emerek uyuyan yavru ne şekilde uyuyacak?İŞte o zamanı düşünerek ya şimdi alıtırmak lazım kendi kendi kendine uyutamaya,ya da büyük aile yatağı olayını benimseyip hayata böyle devam etmek!!Düşün Esra belki harekete geçersin kız 18'ine gelmeden..

Aman ya başka şeyler yazacaktım nerden çıktı bunlar,ne yazdım...Bidahaki posta artık..Sağlıcakla..

22 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

esra
lütfen daha çok fotoğraf ve daha çok yazı istiyorum.

Sen Gelince dedi ki...

İlk fotoğrafta ne kadar prenses edasıyla duruyor öyle... Saçlar da süper:)

firdevs dedi ki...

ya sen gercekten lazimliga 50 tl verecek misin ! :p valla ben direk klozete alistirdim :) yoksa cocuklar misafirlikte filan tuvaleti kullanmayi redderlermis oyle diyollaa.

уαѕємiη dedi ki...

bırak annesi istediği kadar yatsın yanında büyüyünce nasıl olsa istemicekler bizi :))

öpüyorum kuzucuğu ;)

ŞEKER dedi ki...

kesinlikle kendi yatağına yatmaya alışması lazım. 11-12 yaşında hala sizinle uyumasını ister misiniz?
benim tanıdıklarım var..
ama fotoğraflar çoook güzel :)

ozlemhan dedi ki...

sürekli takip ediyoruz sizi bizden büyük olduğunuz için engin bilgilerinizden faydalanıyoruz.teşekkür ederiz.Ay bende sabahları babamız gittikten sonra yanıma alıyorum hatamı yapıyorum

Burcu dedi ki...

fotolar çok güzel.. bence dandirik bir lazimlga 50 tl verme, hele ki sesli, oyunlu bir lazımlıksa, ki öyledir o kadar pahalıysa, bunu çocuk gelişim uzmanları hiç önermiyor, tuvalet yapmayı oyunla karıştıracakları için.

iPeK dedi ki...

İzmir'den Slm.lar :)
MUMMY, bloğunda minik Ece'nin 'annesinin' sanırım hiç fotorafı yok.özellikle ilk fotoğrafta ece çok şeker çıkmış.Minik Ece kime benziyor ?anne-baba?
sevgilerle:)

Limonlu Turta dedi ki...

Sevgili Esra,
Süt konusunu hiç dert etme. Yoğurt ve peynir yiyorsa yeter hatta süt içmesinden daha bile iyi diyorlar. Sütü hazmetmek çok zor biliyorsun. Lazımlık konusunda bir önerim olacak. Ben mothercare'de de denetmiştim, ona da poposu yapışmıştı. İkea'nınkini yazlıkta kullanmayı denedim ama tabure muamelesi yaptı. Yaz başında e-bebek mağazasından Selin'e deneterek 35 Tl'ye kapaklı ve müzikli bir lazımlık aldım. Ertesi gün müzik takılıp susmamacasına çalmaya başlayınca kapaktaki parçayı çıkardım. Müziksiz hali Selin'in de hoşuna gitti. Şimdilerde bu lazımlığa benimle beraber oturuyor ve arada bir yakalarsam çişini yapıyor. Aklında bulunsun dedim. Fotoğraf taleplerine ben de katılıyorum.
Sevgiler,
ç.

Hersey Onlar Icin dedi ki...

sekerim duydum ki kizmissin gidiyoruz diyee :)
Benim bloga bi goz at , cocugu hemen uyutmaya basla...Yandin yoksa, annem kilikli o da kalkar sabahin korunde
Ilyas agliyoo gitmem lazim

Bi dost :)))

Hersey Onlar Icin dedi ki...

tuvaaaliyet konusunda arkandan geliyoruz ona gore

fazi dedi ki...

benim kızımda büyüyecek mi böyle :) bornozlu civciv çok tatlı maşallah:)

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

tam lokum olmuş bu kuzu :)

mummy dedi ki...

Hülya örtmenim elektrikler kesikti bu ara:))Bilgisayarım gidici hakkaten ikide ir kapanıyo,bir post yazmak foto yüklem için on kere aç kapa yapıyorum:(

Nilsu'nun annesi teşekkür ettik:)..


irdevsçim direk klozet adaptörünü de düşündüm ama böyle kendisi oturabilir diye düşündüm,bilmiyorum..

Yasemincim öyle de bu şekilde de kesintisiz uykuları olmuyor malesef:(

Şeker tabiiki istemem,o yüzden kafa yoruyorum,teorik larak çok şey biliyorum da uygulama kısmı o kadar kolay olmuyor,hele de emmeye biraz fazlaca düşkün bir bebekle...

Özlemhan estağfurullah öyle engin bi bilgim yok,tecrübe diyelim:)Valla hata mı yapıyosun kısmı göreceli işte..en de karar veremiyorum hata mı ona doymak mı:)

Burcum yok müzikli falan değil işin kötüsü niye pahalı anlamadım.Ben sadece sadndalye gibi arkalıklı,geniş ve rahat bir lazımlık arıyorum ucuzunu bulamadım..

İpsi evet kendifotoğrafımı koymuyorum bloğa..Aslında ikimize de benzetmiyolar Ece'yi desem..Biraz çocukluk fotolarımıza benziyor o kadar..


Çiğdemcim teşekkürler bi bakayım e-bebek'e de o zaman..


Yelizcim ben yorumunu görene kadar sen eski bloğuna devam kararı almışsın bile..Çok sevindim gerçekten..

SEvgiler herkese..

mummy dedi ki...

fazi
göz açıp kapayıncaya kadar:))

Elçin teşekkür ederiz..

füsfüs dedi ki...

defne de sütü hiçbir şekilde içmiyor ben de biraz ara verdim, unutsun diye
gece uyanmıyor artık ben de kendi kendine uyuması için denemeler yaptım yatır kaldır falan çocuk helak oldu
2 saat uyuyamadı, sonlarda çok ağladı, uykusu açıldı vs vs
ben de vazgeçtim hatta vicdan azabından geberdim 2 gün çocuğun uykusuna engel oldum ağlattım diye
napiim eninde sonunda uyuyacak

Adsız dedi ki...

FOTOĞRAFLAR HARİKA,BLOĞUNUZDA ÖYLE...SEVGİLERİMLE...

aysarayı dedi ki...

merhaba..kendimden örnek vereyim uyku sorununa....emmek için kaç defa uyanıyorsa şimdi daha çok uyanıp (ki süt vermeyeli 3 hafta geçti) mem mem diye ağlıyo...kendi kendine dalamıyo..o sersemlikle kucakta salla,ninni söyle pışpış felan....mahvediyo insanı...allah kolaylık versin özellikle çalışan annelere..

burcu dedi ki...

yeni keşfettim ben sizi,izlemeye aldım ve takıldım bir şeye:
benim kızım da16 aylık ama yok bizim aşı takvimimizde su çiçeği.12 aylıkken vurulmuştuk en son aşısını...
bilgi verirsen sevinirim.

Sermin dedi ki...

benim de en büyük kaygım emme bitince nasıl uyuyacağı. a yatır-kaldır ya ferbere. bu aralar birine ciddi ciddi başlayacağım. olmuyor böyle.

mummy dedi ki...

Irmakbebek'in annesi;
Suçiçeği devlet tarafından karşılanmadığı için sağlık ocaklarının aşı takviminde yok..Özel hastaneler yapıyor ve yaptırıp yaptırmama kararı aileye kalmış..Bize doktorumuz yaptırmamzı tavsiye etmişti 15-18 ay arası vurdurulabilir,geç kalmış değilsiniz,doktorunuza bir danışın isterseniz..
SEvgiler..

Filiz Morkoç dedi ki...

Ay maşallah nasıl şeker birşey olmuş öyle:-))) öpüp öpüp mıncırmak geliyor o pembecik omuzbaşlarını:-)))

Balık olayına bizimki de tepkiliydi ama şimdi maşallah ızgara olursa yiyor beyimiz, damak tadına düşkün, çorba yaparsam içmiyor hasbam:-)))

9 Eylül 2009 Çarşamba

16 ay+12 gün durum raporu..


Hamilelikteki gibi 36+2 hey gidi heyy..:)

Bir haftalık sınavlar bitti,annem Ankaraya döndü..Ece kız bir hafta annanne ve Aslı ablayla takıldı ben işteyken..Hiç sorunsuz baybay yapa yapa yolladı beni okula..Aslıcığın da etkisi var tabi..Bi taraftan kuma kavgaları devam etse de onunla olunca aramıyor beni çok fazla..İki hafta daha tatilde anne,ne güzel ne güzel:))

Dün kontrole ve aşıya götürdük hanımı (geçen ay suçiçeği aşısını vurdurmamıştık pnömokokla birlikte olmasın diye)..Bi çığırtı bi çığırtı doktoru görünce..Adamcağızı dövmediği kaldı bir..Her kontrol bir eziyet şeklinde devam edecek bundan sonra öyle görünüyo..Bu ay kilo almamış hiç,eyvallah..Zaten geçen ay biraz fazlaca alarak şaşırtmıştı bizi..Muhtemelen çıkardığı üst azılardan kaynaklı..İkisi gözüktü darısı diğerlerine..Kiloya takılmadı doktoru da zaten 11850 gayet iyi bir rakam ayına göre,sebze-meyve-et-tahıl dörtlemesinden azar azar da olsa yiyorsa dert etmeyin dedi..Hemen balığı sordu yine ,haftada iki kere bazen azcık zorlama ve oyalama metoduyla da olsa yediriyorum dedim..Ece ilk denemeden beri sevmiyor balığı,çorbasına katıyorum bazen,bazen bölüp koyuyorum tabağına..Eti ve tavuğu hüplettiği halde balık konulan tabağı geri uzatıyor hanım..(Bide böyle bir takıntı var yemediği şey masasında durmayacak)Ne diyeyim,genetik,anne de pek sevmez,bıngıldak tam kapanmadan beyinciğine biraz omega üç gitçek kadar yesin hayatının geri kalanında kendi bilir artık..

Ek gıdaya dalmışken süt sorunsalı var bir de..Süt içiremiyorum,her yolu denedim ve her akşam-sabah denemeye devam ediyorum..Emzik gibi biberonu da ağzına hiç sokmadığı için ilk denemelerimde (11 aylık civarı)alıştırma bardağına koymuştum..Sonra su içmeyi de reddeder hale geldiğinden şimdi bardakla veriyorum,suyu bardaktan içmeye bayıldığı halde sütü görünce burnunu büküyor hemen..Pipetle falan da denedik yok..Peynir ve yoğurtla arası iyi olduğundan ve hala anne sütü aldığından çok eksiklik yaratacağını düşünmüyorum ama alışması gerek..

Bi süredir tuvalet alıştırmalarına başladık..Bu hafta bezsiz oturtmaya başladım lazımlığa..Büyüğü:)) yakalamak kolay oluyor isabet ettiriyoruz da küçüğü tutturamadık daha:))Şİmdilik uyku önceleri ve sonralarıyla,yemekten 20 dak. sonra 5'er dak. düzenini uyguluyoruz ısrarsız,zorlamasız..Du bakalım alşır mı ister mi diye deneme amaçlı ikea -kıytırık- lazımlık almıştık onu pek sevmedi sanırım..Poposunu acıtıyor ve kalkarken popoya yapışıyor:),oturması kalkması rahat değil..MOthercare'inkini beğendim,50 ytl..Bir mok teknesine:)) Du bakalım işi ilerletsin alıcaz artık:))



Yine iş öncesi 'kendi kendine uyumaya alıştırsaydım' pişmanlıkları var bi de..Aslında gece uykusu çok kötü değil..22:00-03:00 arası bir kere filan uyanıp emerek uyuyor ama sabaha karşı yatağında uyumayı reddediyor ki bu benim sabahları yanıma almamdan kaynaklı bir alışkanlık..Sabah uykusuzluğumu yenip yanıma almayı bıraksam belki güzel uyuyacak ama sabah uykuma hiç dayanamıyorum ben..Gece uykusuz kalırım problem değil ama ne kadar erken yatarsam yatayım sabahın 5'inde kalkamıyorum huyum kurusun..Ben asıl şunu merak ediyorum emzirme işi bitince nolacak?Sadece emerek uyuyan yavru ne şekilde uyuyacak?İŞte o zamanı düşünerek ya şimdi alıtırmak lazım kendi kendi kendine uyutamaya,ya da büyük aile yatağı olayını benimseyip hayata böyle devam etmek!!Düşün Esra belki harekete geçersin kız 18'ine gelmeden..

Aman ya başka şeyler yazacaktım nerden çıktı bunlar,ne yazdım...Bidahaki posta artık..Sağlıcakla..

22 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

esra
lütfen daha çok fotoğraf ve daha çok yazı istiyorum.

Sen Gelince dedi ki...

İlk fotoğrafta ne kadar prenses edasıyla duruyor öyle... Saçlar da süper:)

firdevs dedi ki...

ya sen gercekten lazimliga 50 tl verecek misin ! :p valla ben direk klozete alistirdim :) yoksa cocuklar misafirlikte filan tuvaleti kullanmayi redderlermis oyle diyollaa.

уαѕємiη dedi ki...

bırak annesi istediği kadar yatsın yanında büyüyünce nasıl olsa istemicekler bizi :))

öpüyorum kuzucuğu ;)

ŞEKER dedi ki...

kesinlikle kendi yatağına yatmaya alışması lazım. 11-12 yaşında hala sizinle uyumasını ister misiniz?
benim tanıdıklarım var..
ama fotoğraflar çoook güzel :)

ozlemhan dedi ki...

sürekli takip ediyoruz sizi bizden büyük olduğunuz için engin bilgilerinizden faydalanıyoruz.teşekkür ederiz.Ay bende sabahları babamız gittikten sonra yanıma alıyorum hatamı yapıyorum

Burcu dedi ki...

fotolar çok güzel.. bence dandirik bir lazimlga 50 tl verme, hele ki sesli, oyunlu bir lazımlıksa, ki öyledir o kadar pahalıysa, bunu çocuk gelişim uzmanları hiç önermiyor, tuvalet yapmayı oyunla karıştıracakları için.

iPeK dedi ki...

İzmir'den Slm.lar :)
MUMMY, bloğunda minik Ece'nin 'annesinin' sanırım hiç fotorafı yok.özellikle ilk fotoğrafta ece çok şeker çıkmış.Minik Ece kime benziyor ?anne-baba?
sevgilerle:)

Limonlu Turta dedi ki...

Sevgili Esra,
Süt konusunu hiç dert etme. Yoğurt ve peynir yiyorsa yeter hatta süt içmesinden daha bile iyi diyorlar. Sütü hazmetmek çok zor biliyorsun. Lazımlık konusunda bir önerim olacak. Ben mothercare'de de denetmiştim, ona da poposu yapışmıştı. İkea'nınkini yazlıkta kullanmayı denedim ama tabure muamelesi yaptı. Yaz başında e-bebek mağazasından Selin'e deneterek 35 Tl'ye kapaklı ve müzikli bir lazımlık aldım. Ertesi gün müzik takılıp susmamacasına çalmaya başlayınca kapaktaki parçayı çıkardım. Müziksiz hali Selin'in de hoşuna gitti. Şimdilerde bu lazımlığa benimle beraber oturuyor ve arada bir yakalarsam çişini yapıyor. Aklında bulunsun dedim. Fotoğraf taleplerine ben de katılıyorum.
Sevgiler,
ç.

Hersey Onlar Icin dedi ki...

sekerim duydum ki kizmissin gidiyoruz diyee :)
Benim bloga bi goz at , cocugu hemen uyutmaya basla...Yandin yoksa, annem kilikli o da kalkar sabahin korunde
Ilyas agliyoo gitmem lazim

Bi dost :)))

Hersey Onlar Icin dedi ki...

tuvaaaliyet konusunda arkandan geliyoruz ona gore

fazi dedi ki...

benim kızımda büyüyecek mi böyle :) bornozlu civciv çok tatlı maşallah:)

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

tam lokum olmuş bu kuzu :)

mummy dedi ki...

Hülya örtmenim elektrikler kesikti bu ara:))Bilgisayarım gidici hakkaten ikide ir kapanıyo,bir post yazmak foto yüklem için on kere aç kapa yapıyorum:(

Nilsu'nun annesi teşekkür ettik:)..


irdevsçim direk klozet adaptörünü de düşündüm ama böyle kendisi oturabilir diye düşündüm,bilmiyorum..

Yasemincim öyle de bu şekilde de kesintisiz uykuları olmuyor malesef:(

Şeker tabiiki istemem,o yüzden kafa yoruyorum,teorik larak çok şey biliyorum da uygulama kısmı o kadar kolay olmuyor,hele de emmeye biraz fazlaca düşkün bir bebekle...

Özlemhan estağfurullah öyle engin bi bilgim yok,tecrübe diyelim:)Valla hata mı yapıyosun kısmı göreceli işte..en de karar veremiyorum hata mı ona doymak mı:)

Burcum yok müzikli falan değil işin kötüsü niye pahalı anlamadım.Ben sadece sadndalye gibi arkalıklı,geniş ve rahat bir lazımlık arıyorum ucuzunu bulamadım..

İpsi evet kendifotoğrafımı koymuyorum bloğa..Aslında ikimize de benzetmiyolar Ece'yi desem..Biraz çocukluk fotolarımıza benziyor o kadar..


Çiğdemcim teşekkürler bi bakayım e-bebek'e de o zaman..


Yelizcim ben yorumunu görene kadar sen eski bloğuna devam kararı almışsın bile..Çok sevindim gerçekten..

SEvgiler herkese..

mummy dedi ki...

fazi
göz açıp kapayıncaya kadar:))

Elçin teşekkür ederiz..

füsfüs dedi ki...

defne de sütü hiçbir şekilde içmiyor ben de biraz ara verdim, unutsun diye
gece uyanmıyor artık ben de kendi kendine uyuması için denemeler yaptım yatır kaldır falan çocuk helak oldu
2 saat uyuyamadı, sonlarda çok ağladı, uykusu açıldı vs vs
ben de vazgeçtim hatta vicdan azabından geberdim 2 gün çocuğun uykusuna engel oldum ağlattım diye
napiim eninde sonunda uyuyacak

Adsız dedi ki...

FOTOĞRAFLAR HARİKA,BLOĞUNUZDA ÖYLE...SEVGİLERİMLE...

aysarayı dedi ki...

merhaba..kendimden örnek vereyim uyku sorununa....emmek için kaç defa uyanıyorsa şimdi daha çok uyanıp (ki süt vermeyeli 3 hafta geçti) mem mem diye ağlıyo...kendi kendine dalamıyo..o sersemlikle kucakta salla,ninni söyle pışpış felan....mahvediyo insanı...allah kolaylık versin özellikle çalışan annelere..

burcu dedi ki...

yeni keşfettim ben sizi,izlemeye aldım ve takıldım bir şeye:
benim kızım da16 aylık ama yok bizim aşı takvimimizde su çiçeği.12 aylıkken vurulmuştuk en son aşısını...
bilgi verirsen sevinirim.

Sermin dedi ki...

benim de en büyük kaygım emme bitince nasıl uyuyacağı. a yatır-kaldır ya ferbere. bu aralar birine ciddi ciddi başlayacağım. olmuyor böyle.

mummy dedi ki...

Irmakbebek'in annesi;
Suçiçeği devlet tarafından karşılanmadığı için sağlık ocaklarının aşı takviminde yok..Özel hastaneler yapıyor ve yaptırıp yaptırmama kararı aileye kalmış..Bize doktorumuz yaptırmamzı tavsiye etmişti 15-18 ay arası vurdurulabilir,geç kalmış değilsiniz,doktorunuza bir danışın isterseniz..
SEvgiler..

Filiz Morkoç dedi ki...

Ay maşallah nasıl şeker birşey olmuş öyle:-))) öpüp öpüp mıncırmak geliyor o pembecik omuzbaşlarını:-)))

Balık olayına bizimki de tepkiliydi ama şimdi maşallah ızgara olursa yiyor beyimiz, damak tadına düşkün, çorba yaparsam içmiyor hasbam:-)))