14 Nisan 2009 Salı

11 ay 17 günlükken sen..


*"Burnum nerde Ece'cim?" dediğimde iki cm'lik işaret parmağınla burnuma 'bıypp' yapıyorsun.."Parmağını yiycem Ece'nin" deyince parmağını seve seve ağzıma sokuyorsun..Dilini,saçını,kulaklarını,ellerini gösteriyorsun..

*Bezini popişine,şapkanı kafana,çoraplarını ayakkabılarını ayağına geçirmeye çalışıyorsun..Terliklerimizi alıp ayaklarımıza giydiriyorsun..


*Pisi kedi nerde dediğimizde hemen pisi kedi kitabını eline alıp 'pıtiii pıtiii' diye diye sayfalarını çeviriyorsun..

*Artık rahatlıkla ellerini tutunmadan uzun süre ayakta durup,-dün itibariyle- bir iki çekingen adım atıyorsun..

*Hiç oturmak istemiyorsun,ne zaman oturtsak paçalarımıza,koltuğa yapışıp kalkmaya çalışıyorsun..Kendi kendine oynasan da gözünün önünde olayım,yanından hiç ayrılmayayım istiyorsun..

*Sabahları işe gitmek için giyinen babaya kendi kendine el sallayıp,uyumaya devam ediyorsun..Zil veya kapı sesi duyduğunda elinde ne varsa fırlatıp çıldırmışçasına kanat çırpıyorsun..Yani gündüz babanı çok özlüyor,onun geldiğini anladığında sevinçten deliye dönüyorsun..

*Çekmece,dolap,sepet dökmeye, tek tek incelemeye bayılıyorsun..Bulaşık makinesini açık,çamaşır makinesini çalışır vaziyette görmeyesin,önünden ayrılmak istemiyorsun..

*Kendi boyunun iki katı elektrikli gırgırı tek elinle tutup 'hıı ıh hıı ıh'diye diye evi süpürüyor,aynı vaziyet arada viledayı da hallediveriyorsun..(Armut dibine mi düşerdi?:) )

*İki tıngırtı duysan kafayı öne eğip iki yana sallamaya,el çırpmaya,göbüşünü ileri ileri attırmaya başlayıveriyorsun..Şu pek meşhur:) FP eğitici köpekçiğin orasına burasına basıp ama bir şekilde müziği bulup oynamaya başlıyorsun..(Ailecek favorimiz 'miniminnacık örümcek' bu arada)

*Ben yemeğini yedirirken kaşığı alıp kendin yemek! istiyorsun,bi ağzına bi benim ağzıma kaşığı dürtüp dürtüp seviniyorsun:))Eline verdiğimiz ekmeği,kurabiyeyi ağzını şaplata şaplata yeyip üzerine suyunu içiyorsun:)Gözünün önünde yediğimiz herşeye saldırıyorsun:)

*Saçını bana taratmıyorsun,kendin tarayıp (!) benim taktığım tokayı da saçlarını koparmak pahasına da olsa çıkarıyor,kendin takmaya çalışıyorsun..

*Bahçedeki çiçeklere 'dıy diuu'(cici) yapıp,boyunu aşan kırmızı gülü koklamak için kaldırılmayı buyruk veriyorsun:))

*Tabii ki tüm çocuklara gibi dışarı çıkmaya,gezmelere gitmeye bayılıyorsun..Montunu giydirirken heyecandan yerinde duramıyorsun..Parkı uzaktan görmek çığlık çığlığa olman için yeterli artık..Kız erkek tüm çocuklara a-ba diye bağırıp kendince laf atıyorsun..Salıncaktan ayrılırken mızırdanıyor,kucağımda parktan uzaklaşırken kendini geri geri attırıp gitmek istemediğini anlatıyorsun..Dışarda gördüğün çocukların,kedilerin arkasından gitmeye çalışıyorsun..

*Dışarda gördüğün yabancılara el sallayıp,pas verip, uzaktan 'del del' diye çağırıp, yanına geldiklerinde ağlıyorsun:D

*Telefon sesi duyduğunda,telefon gördüğünde,alo dediğimizde elini kulağına götürüp bıdır bıdır bişiyler anlatıyorsun..

*Uyurken annee diye,uyanıkken baba diye ağlıyorsun..

*Çok nazlısın,sesimizi azcık yükseltmemiz,kaş çatmamız yeterli dudağın büzülmesi için..Küsüyorsun,küstüğüne birsüre pas vermiyorsun:)

*Ve tabii ki tüm bebekler gibi,tüm çocuklar gibi çok tatlı çok şen çok masum kahkahalar atıp o anlarda 'hayatı burda durdurabilsem keşke' diye düşündürüyorsun..

Yazmakla biter mi bitmez tabi..Büyüyorsun,hergün yeni birşey öğreniyorsun,hergün yeni bir 'Ece' oluyorsun..Ben mi?Ben her haline hayran kalıp,Allah'a şükrediyor ve annelerin içine verdiği bu sevginin nasıl olup da her saniye her dakika biraz daha çoğaldığına ve bu kadar büyük bir sevgiyi nasıl kalbime sığdırabildiğime şaşıp kalıyorum...

Kızımla iş öncesi başbaşa geçireceğim son iki günüm..Perşembe günü babanne geliyor Ece'ye bakmaya,Pazartesi de Mummy iş başında..

12 yorum:

Yelish dedi ki...

Iyki gelmissin , cok mennun oldum :)
Ece cok tatli ve belliki cokta akilli bir bebek.
Ayaklanmis , burnunun yerini ogrenmis :) O geel geel yaptiginda kosuyordur insanlar onada kesin ondan korkuyordur :)
Babasi onun o hallerini gorunce nasilda cildiriyordur kimbilir.Kiz cocuklari daha bi cilveli oluyorlar yaa :)
Bu arada umarim ilk isgunu kolay gecer.Ece simdi hem annesini hemde babasini bekliycek dortgozle

Sevgiler

benimkuzum dedi ki...

çok ama çok tatlı :)
canım ilk gün zor , ikiniz içinde kolay olsun inşallah öpüyorum sevgiler

sinem dedi ki...

Bazen bende çalışmaya başlayacağım günleri özlediğimi düşünüyorum ama kızımdan da ayrılmak çok zor olacak gibi geliyor. Allah kolaylık versin sana...Ama şanslısın yinede babaannesi evde olacak .Bakıcı derdin yok en azından. Tebrk ediyorum kızımızı bu arada ilk adımları için!

Kıvır Anniş dedi ki...

İlk günler zor olsa da herşeye alışıyor insan.Bi an gelicek alışamıyorum hani alışıcaktım diceksin sonra bi bakacaksın alışmışsın :) bu arada hayatı durdurmak istediğin anı o kadar katılıyorum ki.
Ece bir iki adım attıysa çok yakında devamı gelicek demektir.Toprak 18martta ilk adımlarını atmıştı.şimdi pıtı pıtı yürüyor her yana. :)

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Çok şeker çok, denecek fazla bir şey yok, umarım hep böyle sağlıkla, mutlulukla büyür Ece'cik..

İlk günler için şimdiden kolay gelsin diyorum, zamanla herşey düzene girer eminim..

Sımsıcak sevgiler......

yeliz dedi ki...

öncelikle allah yardımcın olsun. ben de 1,5 ay sonra başlayacağım, yine de kendini bu kadar zamandır birlikte geçirebildiğinize sevinerek teselli edebilirsin, ben 3 aylıkken bırakmak zorundayım. bu arada ece harika bir bebek ve anladığım kadarıyla çok iyi gelişiyor, ne mutlu sana:)

Sen Gelince dedi ki...

Ne kadar çok şey yapıyor Ece... 1 ayda bu kadar farkeder mi diye düşündüm.

İşe tekrar başlamadan önceki son günlerime döndüm bir an yazdıklarını okuyunca. Eminim şu an çok karışık duygular içindesindir. Benim için çok zordu son bir hafta. Hiç bitmesin istedim. Ama çabuk alışıyor insan. Ve en güzeli bir yabancı yerine babannesinin bakacak olması. Çok şanslısın, çok şanslıyız... Sevgiler:)

Güneş dedi ki...

Sanırım bir, iki aya kalmaz bunlardan bende yazacağım :) çok güzel böyle önde gidenlerin olması :) ilk gün/LER çok zor, Allahım sabır versin diyorum, çok çok duygusal olup çıkıyorsun ortaya,başarılar diliyorum,oluyor ama bir şekilde :) hatta zaman ilerledikçe diyorsun ki aaa iyide oluyormuş arada böyle,
Sonuç, Özlem ağır bassada , gün içinde ona birşeyler alabilme, grup maillerini daha iyi takip edebilme fırsatları ile mutlu olabiliyorsun. :)

Adsız dedi ki...

canım benim cok tatli cok masallahh.
is yasaminda kolaylıklar diliyorum, sevgiler.

zeynep dedi ki...

Allah, senin de yavrunun da yardımcısı olsun.ikiniz de çabuk atlatırsınız inşallah,


Esra, bunlar böyle bu ayda topluca olan gelişmeler mi? Yaşına doğru ne kadar çok gelişme yaşamışsınız bu ay :o))

mummy dedi ki...

*Yeliz sen de hoşgeldin bloğuma:)Evet babsıyla ilişkilerini kıskanmıyorum desem yalan:)Çok teşekkürler güzel dileklerine..

*Figencim çok teşekkürler..

*Sinem teşekkürler..Evet tek tesellim gözümün arkada kalmayacak olması..Ama tabii ki zorlanacağız ikimiz de..

*Sevgili Toprağın annesi,inşallah ikimiz de çabuk alışırız..Bakalım ben de dört gözle bekliyorum pıtı pıtı yürümesini:))

*Rapucuğum:) çok teşekkürler..Bizden de sevgiler..

mummy dedi ki...

*Yelizcim çok teşekkürler..Evet bir yaşına getirmiş olarak şanslı 'çalışan anne' lerden sayılırım...Allah hepimizin yardımcısı olsun..

*Sevgili Nilsu'nun annesi aslında hepsi son bir ayda birden olan şeyler değildi yazdıklarımın..Bir kısmının zemini önceden vardı..Tam yapabildiklerini sıraladım bu ay..Ama tabii ki son bir ayda belirgin bir farklılık da olmadı değil..Mesela kelimeleri arttı ki bunu da son bir buçuk aydır hergün bahçeye çıkarmama,oyun parkına gitmemize bağlıyorum..Orada gördüğü minikleri taklit etmeye çalışıyor..Onlar çiçekleri kokluyor o da yapıyor,onlar kedinin arkasından pisi pisi diye koşuyor o da benim elimden tutarak kediye gidiyor vs.Yani bizden ziyade kendi boylarına yakın olanları daha çok taklit ediyorlar gördüüm kadarıyla..Tabi bide yaşına yaklaştıkça artık daha rahat ifade eder hale geliyor kendini ve isteklerini..Sen de göreceksin zaten bir ay sonra:)

*Güneşçim evet aslında dediğin çok doğru..Özleyeceğim mutlaka ama başka şeylere de zaman ayırabiliyo olmak rahatlatacak beni eminim..Teşekkürler güzel dileklerine..

*Kirazsevdası teşekkürler güzel dileğin için..

*Zeynepçim teşekkürler güzel dileğin için..Nilsu^'nun annesinin yorumuna da yazdım böyle bir anda oluveren şeyler değil tabi bunlar...Uzun zamandır böyle bir toparlama yapmamıştım,öyle aklıma gelenleri yazılarıma ekleyiveriyodum,bu yazıyı buna ayırınca daha çok şey çıktı ortaya:)Mesela terlikler oturmaya başladığından beri çok dikkatini çekiyordu..Oyuncakları falan bırakıp bizim terliklere saldırıyodu çoğu zaman..Ben de ilgisini dağıtıp elinden alıp ayağıma giyiyordum ağzına götürmesin diye...Sonra baktım terliklerimizi görünce ayağımıza sokmaya çalışıyor..Geçen haftasonu ikisini de giydirdi babasının ayağına..Şaşırdık..Çok iyi bir taklitçi oluyolar 1 yaşına yaklaşırken..Ben elektrikli gırgırı günde üç beş kez açarım mutlaka..Yerini biliyor yürürken ilk ona gidiyor,bir eliyle beni tutup bir eliyle halıyı süpürüyor..Bişeyi iki üç kez tekrarlamayalım akşamına aynısını yapmaya başlıyor:))Siz de yaklaşıyosunuz bu zevkli döneme:))

14 Nisan 2009 Salı

11 ay 17 günlükken sen..


*"Burnum nerde Ece'cim?" dediğimde iki cm'lik işaret parmağınla burnuma 'bıypp' yapıyorsun.."Parmağını yiycem Ece'nin" deyince parmağını seve seve ağzıma sokuyorsun..Dilini,saçını,kulaklarını,ellerini gösteriyorsun..

*Bezini popişine,şapkanı kafana,çoraplarını ayakkabılarını ayağına geçirmeye çalışıyorsun..Terliklerimizi alıp ayaklarımıza giydiriyorsun..


*Pisi kedi nerde dediğimizde hemen pisi kedi kitabını eline alıp 'pıtiii pıtiii' diye diye sayfalarını çeviriyorsun..

*Artık rahatlıkla ellerini tutunmadan uzun süre ayakta durup,-dün itibariyle- bir iki çekingen adım atıyorsun..

*Hiç oturmak istemiyorsun,ne zaman oturtsak paçalarımıza,koltuğa yapışıp kalkmaya çalışıyorsun..Kendi kendine oynasan da gözünün önünde olayım,yanından hiç ayrılmayayım istiyorsun..

*Sabahları işe gitmek için giyinen babaya kendi kendine el sallayıp,uyumaya devam ediyorsun..Zil veya kapı sesi duyduğunda elinde ne varsa fırlatıp çıldırmışçasına kanat çırpıyorsun..Yani gündüz babanı çok özlüyor,onun geldiğini anladığında sevinçten deliye dönüyorsun..

*Çekmece,dolap,sepet dökmeye, tek tek incelemeye bayılıyorsun..Bulaşık makinesini açık,çamaşır makinesini çalışır vaziyette görmeyesin,önünden ayrılmak istemiyorsun..

*Kendi boyunun iki katı elektrikli gırgırı tek elinle tutup 'hıı ıh hıı ıh'diye diye evi süpürüyor,aynı vaziyet arada viledayı da hallediveriyorsun..(Armut dibine mi düşerdi?:) )

*İki tıngırtı duysan kafayı öne eğip iki yana sallamaya,el çırpmaya,göbüşünü ileri ileri attırmaya başlayıveriyorsun..Şu pek meşhur:) FP eğitici köpekçiğin orasına burasına basıp ama bir şekilde müziği bulup oynamaya başlıyorsun..(Ailecek favorimiz 'miniminnacık örümcek' bu arada)

*Ben yemeğini yedirirken kaşığı alıp kendin yemek! istiyorsun,bi ağzına bi benim ağzıma kaşığı dürtüp dürtüp seviniyorsun:))Eline verdiğimiz ekmeği,kurabiyeyi ağzını şaplata şaplata yeyip üzerine suyunu içiyorsun:)Gözünün önünde yediğimiz herşeye saldırıyorsun:)

*Saçını bana taratmıyorsun,kendin tarayıp (!) benim taktığım tokayı da saçlarını koparmak pahasına da olsa çıkarıyor,kendin takmaya çalışıyorsun..

*Bahçedeki çiçeklere 'dıy diuu'(cici) yapıp,boyunu aşan kırmızı gülü koklamak için kaldırılmayı buyruk veriyorsun:))

*Tabii ki tüm çocuklara gibi dışarı çıkmaya,gezmelere gitmeye bayılıyorsun..Montunu giydirirken heyecandan yerinde duramıyorsun..Parkı uzaktan görmek çığlık çığlığa olman için yeterli artık..Kız erkek tüm çocuklara a-ba diye bağırıp kendince laf atıyorsun..Salıncaktan ayrılırken mızırdanıyor,kucağımda parktan uzaklaşırken kendini geri geri attırıp gitmek istemediğini anlatıyorsun..Dışarda gördüğün çocukların,kedilerin arkasından gitmeye çalışıyorsun..

*Dışarda gördüğün yabancılara el sallayıp,pas verip, uzaktan 'del del' diye çağırıp, yanına geldiklerinde ağlıyorsun:D

*Telefon sesi duyduğunda,telefon gördüğünde,alo dediğimizde elini kulağına götürüp bıdır bıdır bişiyler anlatıyorsun..

*Uyurken annee diye,uyanıkken baba diye ağlıyorsun..

*Çok nazlısın,sesimizi azcık yükseltmemiz,kaş çatmamız yeterli dudağın büzülmesi için..Küsüyorsun,küstüğüne birsüre pas vermiyorsun:)

*Ve tabii ki tüm bebekler gibi,tüm çocuklar gibi çok tatlı çok şen çok masum kahkahalar atıp o anlarda 'hayatı burda durdurabilsem keşke' diye düşündürüyorsun..

Yazmakla biter mi bitmez tabi..Büyüyorsun,hergün yeni birşey öğreniyorsun,hergün yeni bir 'Ece' oluyorsun..Ben mi?Ben her haline hayran kalıp,Allah'a şükrediyor ve annelerin içine verdiği bu sevginin nasıl olup da her saniye her dakika biraz daha çoğaldığına ve bu kadar büyük bir sevgiyi nasıl kalbime sığdırabildiğime şaşıp kalıyorum...

Kızımla iş öncesi başbaşa geçireceğim son iki günüm..Perşembe günü babanne geliyor Ece'ye bakmaya,Pazartesi de Mummy iş başında..

12 yorum:

Yelish dedi ki...

Iyki gelmissin , cok mennun oldum :)
Ece cok tatli ve belliki cokta akilli bir bebek.
Ayaklanmis , burnunun yerini ogrenmis :) O geel geel yaptiginda kosuyordur insanlar onada kesin ondan korkuyordur :)
Babasi onun o hallerini gorunce nasilda cildiriyordur kimbilir.Kiz cocuklari daha bi cilveli oluyorlar yaa :)
Bu arada umarim ilk isgunu kolay gecer.Ece simdi hem annesini hemde babasini bekliycek dortgozle

Sevgiler

benimkuzum dedi ki...

çok ama çok tatlı :)
canım ilk gün zor , ikiniz içinde kolay olsun inşallah öpüyorum sevgiler

sinem dedi ki...

Bazen bende çalışmaya başlayacağım günleri özlediğimi düşünüyorum ama kızımdan da ayrılmak çok zor olacak gibi geliyor. Allah kolaylık versin sana...Ama şanslısın yinede babaannesi evde olacak .Bakıcı derdin yok en azından. Tebrk ediyorum kızımızı bu arada ilk adımları için!

Kıvır Anniş dedi ki...

İlk günler zor olsa da herşeye alışıyor insan.Bi an gelicek alışamıyorum hani alışıcaktım diceksin sonra bi bakacaksın alışmışsın :) bu arada hayatı durdurmak istediğin anı o kadar katılıyorum ki.
Ece bir iki adım attıysa çok yakında devamı gelicek demektir.Toprak 18martta ilk adımlarını atmıştı.şimdi pıtı pıtı yürüyor her yana. :)

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Çok şeker çok, denecek fazla bir şey yok, umarım hep böyle sağlıkla, mutlulukla büyür Ece'cik..

İlk günler için şimdiden kolay gelsin diyorum, zamanla herşey düzene girer eminim..

Sımsıcak sevgiler......

yeliz dedi ki...

öncelikle allah yardımcın olsun. ben de 1,5 ay sonra başlayacağım, yine de kendini bu kadar zamandır birlikte geçirebildiğinize sevinerek teselli edebilirsin, ben 3 aylıkken bırakmak zorundayım. bu arada ece harika bir bebek ve anladığım kadarıyla çok iyi gelişiyor, ne mutlu sana:)

Sen Gelince dedi ki...

Ne kadar çok şey yapıyor Ece... 1 ayda bu kadar farkeder mi diye düşündüm.

İşe tekrar başlamadan önceki son günlerime döndüm bir an yazdıklarını okuyunca. Eminim şu an çok karışık duygular içindesindir. Benim için çok zordu son bir hafta. Hiç bitmesin istedim. Ama çabuk alışıyor insan. Ve en güzeli bir yabancı yerine babannesinin bakacak olması. Çok şanslısın, çok şanslıyız... Sevgiler:)

Güneş dedi ki...

Sanırım bir, iki aya kalmaz bunlardan bende yazacağım :) çok güzel böyle önde gidenlerin olması :) ilk gün/LER çok zor, Allahım sabır versin diyorum, çok çok duygusal olup çıkıyorsun ortaya,başarılar diliyorum,oluyor ama bir şekilde :) hatta zaman ilerledikçe diyorsun ki aaa iyide oluyormuş arada böyle,
Sonuç, Özlem ağır bassada , gün içinde ona birşeyler alabilme, grup maillerini daha iyi takip edebilme fırsatları ile mutlu olabiliyorsun. :)

Adsız dedi ki...

canım benim cok tatli cok masallahh.
is yasaminda kolaylıklar diliyorum, sevgiler.

zeynep dedi ki...

Allah, senin de yavrunun da yardımcısı olsun.ikiniz de çabuk atlatırsınız inşallah,


Esra, bunlar böyle bu ayda topluca olan gelişmeler mi? Yaşına doğru ne kadar çok gelişme yaşamışsınız bu ay :o))

mummy dedi ki...

*Yeliz sen de hoşgeldin bloğuma:)Evet babsıyla ilişkilerini kıskanmıyorum desem yalan:)Çok teşekkürler güzel dileklerine..

*Figencim çok teşekkürler..

*Sinem teşekkürler..Evet tek tesellim gözümün arkada kalmayacak olması..Ama tabii ki zorlanacağız ikimiz de..

*Sevgili Toprağın annesi,inşallah ikimiz de çabuk alışırız..Bakalım ben de dört gözle bekliyorum pıtı pıtı yürümesini:))

*Rapucuğum:) çok teşekkürler..Bizden de sevgiler..

mummy dedi ki...

*Yelizcim çok teşekkürler..Evet bir yaşına getirmiş olarak şanslı 'çalışan anne' lerden sayılırım...Allah hepimizin yardımcısı olsun..

*Sevgili Nilsu'nun annesi aslında hepsi son bir ayda birden olan şeyler değildi yazdıklarımın..Bir kısmının zemini önceden vardı..Tam yapabildiklerini sıraladım bu ay..Ama tabii ki son bir ayda belirgin bir farklılık da olmadı değil..Mesela kelimeleri arttı ki bunu da son bir buçuk aydır hergün bahçeye çıkarmama,oyun parkına gitmemize bağlıyorum..Orada gördüğü minikleri taklit etmeye çalışıyor..Onlar çiçekleri kokluyor o da yapıyor,onlar kedinin arkasından pisi pisi diye koşuyor o da benim elimden tutarak kediye gidiyor vs.Yani bizden ziyade kendi boylarına yakın olanları daha çok taklit ediyorlar gördüüm kadarıyla..Tabi bide yaşına yaklaştıkça artık daha rahat ifade eder hale geliyor kendini ve isteklerini..Sen de göreceksin zaten bir ay sonra:)

*Güneşçim evet aslında dediğin çok doğru..Özleyeceğim mutlaka ama başka şeylere de zaman ayırabiliyo olmak rahatlatacak beni eminim..Teşekkürler güzel dileklerine..

*Kirazsevdası teşekkürler güzel dileğin için..

*Zeynepçim teşekkürler güzel dileğin için..Nilsu^'nun annesinin yorumuna da yazdım böyle bir anda oluveren şeyler değil tabi bunlar...Uzun zamandır böyle bir toparlama yapmamıştım,öyle aklıma gelenleri yazılarıma ekleyiveriyodum,bu yazıyı buna ayırınca daha çok şey çıktı ortaya:)Mesela terlikler oturmaya başladığından beri çok dikkatini çekiyordu..Oyuncakları falan bırakıp bizim terliklere saldırıyodu çoğu zaman..Ben de ilgisini dağıtıp elinden alıp ayağıma giyiyordum ağzına götürmesin diye...Sonra baktım terliklerimizi görünce ayağımıza sokmaya çalışıyor..Geçen haftasonu ikisini de giydirdi babasının ayağına..Şaşırdık..Çok iyi bir taklitçi oluyolar 1 yaşına yaklaşırken..Ben elektrikli gırgırı günde üç beş kez açarım mutlaka..Yerini biliyor yürürken ilk ona gidiyor,bir eliyle beni tutup bir eliyle halıyı süpürüyor..Bişeyi iki üç kez tekrarlamayalım akşamına aynısını yapmaya başlıyor:))Siz de yaklaşıyosunuz bu zevkli döneme:))