16 Şubat 2009 Pazartesi

İyileşen cimcime,Haftasonu Nefeslenmesi,Yeni Rutinimiz:S.Ç.M.K

Ece kız daha iyi çok şükür..Cuma günü kontrole götürdük..Öksürük,burun akıntısı,tıkanıklık geçti..Ama kulağındaki iltihap durumu devam ediyo..Antibiyotik yeni bitmişti..En geç iki hafta içinde iyileşir dedi doktor..Yine gidilecek iki hafta sonra kulak için..Göğsünde de hafif bir hırıltı kalmıştı..Onun için Ventolin şuruba devam edeceğiz bir hafta daha..Ama dünden beri hırıltı gelmiyo..İnşallah tekrarlamaz bidaha..

Tabi en önemlisi keyfi yerine geldi kuzunun..Zaten en çok da o bitkin halini görmek üzüyo insanı..Sürekli ağlamaklı,iniltili halleri..Nefes alamaması,o içten gelen öksürüğü duymak ve bişey yapamamak..Neyse geçti bitti inşallah...Allah bütün bebişleri korusun her türlü hastalıklıtan..

İstanbul'a geldiğimizden beridir tam anlamıyla eve tıkıldık..Önce benim hastalığık sonra Ece'ninki derken özledik dışarıları..Ama malum havalar soğuk,kapalı ortamlarda hastalık yuvası olduğu için iyleşsek de genelde evde devam ediyoruz hayatımıza:)Cumartesi sabah güneş vardı biraz..Ece'cik babasının kucağında bahçeyi turladı on dakikacık..Biraz hava alsın dedim..Akşam da sahile tatlı yemeye gitsek derken rüzgar yağmur bastırıverdi..Pazar gününü de artık evde geçirirsem sıyıracağıma kanaat getirip yine mecburen yakındaki bir AVM'ye gitik..Aman ne mahşeri kalabalık!!Sanki bedava bişiyler dağıtıyolar..Herkesin elinde koca koca torbalar...Tamam indirim falan ama hani kriz vardı yahu!!Yine diğer mağazalardan daha sakince olan bir kitabevinde takıldık biraz sonra yemeğimizi yedik geldik..Kitabevinde çocuklar için ilk kitaplar bölümünde bakınıyoruz Ece'ye bişey alalım da kurtaralım bizim dergileri ve kitapları diye..Hanım tercihini yapmış bile babasının kucağında..Gözüne kestirdiği bi minik kitabı kapmış,kasiyere vermek bile zor oldu ödeme için..



Gelgelelim yeni oturttuğumuz rutine..Malum haftalar önce bir kitap okumuş ve pek bir heveslenmiş idim hanımın düzenini ve en önemlisi uykusunu oturtma konusunda..Bi eve döneyim tamam bu iş gibi havalara da girdiydim hatta..Ama gazı fazla sürmedi..Eve gelince önce tekrar başbaşa olmaya alışma süreci sonra hastalık derken uyku,ek gıda herbişey tepetaklak oluverdi..Hastalık dönemi zaten kabustu..O uyudu ben uyuyamadım,o uyandı ben uykusuzluktan bitkin düştüm falan..Bi de hiçbişey yiyememe girince işin içine tam bi keşmekeş..

Ece kız iyileşmeye başlayınca da dedim hiçbişey için kasmıycam bundan sonra anasını satiim..Benimsediğim yeni ekol:S(saldım).Ç(çayıra).M(Mevlam).K(Kayıra)..Budur kardeşim dedim ne zaman uyursa uyusun ne zaman canı yemek isterse yesin veled..Sonra bi baktım kızın kendi kendine bi düzeni oluştu..Vallahi de düzen işte..Hergün birbirinin aynı olmaya başladı..Hiçbişey yapmadan ellemeden dokunmadan..Kendi istediği gibi..Aynen şudur 9,5 ay itibariyle rutin:(Allahım ya bigün ben de yazabilecekmiydim böyle bir liste..Ne saadet..)

10:00 Uyanış ve kahvaltı
10:30-12:00 Aktivite,azca oturarak oynamaca,sıralamaca,çokca ev turu
12:00-13:00 Emme ve uyku
13:15 Meyve püresi (ara öğün)
13:15-14:30 Aktivite,azca oturarak oynamaca,sıralamaca,çokca ev turu
14:30 Öğlen yemeği (Genelde çorba)
15:00-16:00 Emme ve Uyku
16:00-16:30 Aktivite,azca oturarak oynamaca,sıralamaca,çokca ev turu
16:30 Yoğurt (ara öğün)
18:00-18:45 Emme ve uyku
18:45-19:30 Aktivite,babanın sırası
19:30 Akşam yemeği (Sebzeli bişiyler)
20:00-22:00 Aktivite,annenin babanın yanında mecburiyetten oturarak oynama
22:00 Uyku
*Ev turu kısmısı anne elinden tutarak yapılıyo ve zaten doğumdan sonra şaftı kayan anne kambur olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyo..Emeklemek yok zaten..Sürünmek istemiyo anasının gözü!!Direk kaldırılıp yürütülecek..Oturmaya karşı büyük bi direnç gösteriyo zaten,oklava gibi yapıyo kendini büküp oturtmak ne mümkün ondan sonra..

Tabi 22'de uyku dediysek öyle uyanmamacasına değil yani;)Gece üçe kadar filan bir iki uyanma ve emmeyle idare ediyoruz..Artık sabaha karşı beşikte olduğunu farkedip feryat figan edince alıyorum karyolaya..Sonra 10'a kadar kaç defa uyandığını bilemiyorum artık..Uyanıp işini görüp geri uyuyor:)Ben de işini görmesi için hazır ve nazır pozisyonda uyuyo oluyorum tabi bu durumda..



Evet güzel bir düzen değil belki...Daha erken uyumalı erken uyanmalı..Evet yatağa almamalı,beşiğinde uyumalı..Ama vallahi an itibariyle bulduğum çözüm budur artık..Zira daha kötü günlerini de görmüş olarak-Yatağa yatırır yatırmaz uyanma,gece birlere kadar dalamama-bugünüme şükür diyor daha fazla da kurcalamıyorum şimdilik..Biraz da kalbimin sesini dinliyorum be kardeşim..Sabah kucuş kucuş uyanmak biraz yatakta tembellik yapmak da pek hoş oluyor ne yalan söyleyeyim..İşe başlayana kadar iki ay daha gitsin böyle..Zaten yaza kadar odasına geçirme işi yattı gibi..E gece emzirmelerine de devam..O zaman ne kasıyim diyorum..(Tabi iş çığırından çıkar ve eski haline dönerse her an değişebilir fikrim)

Ek gıdalar konusunda da hoş ilerlemeler var..(maşallah vur tahtaya)Bidahaki posta diyeceklerim var bu konuda da yani..Şimdi uyanır Ece kız..Gitmeli..

25 yorum:

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Offf ben resimlerinize bitttiiiimmmm :)

S.Ç.M.K Yönteminede bayıllldımmm bizdede bu yöntem etkili oluyor İyileştiği içinde çok mutluyum sıralayan vede o tontiş parmaklarla o minicik şirincik kitabı okuyuşuna hayran kaldım sevgiler.

meleklerim ve ben dedi ki...

Ecenin uyuma problemlerini okuyunca aklıma Serra geldi Mummycim.Çok zor bu çocukları anlamak akıllarına ne eserse onu yapıyorlar.
Kolaylıklar diliyorum canım
Öptüm.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

eh bu da bi gelişme sayılır tabii. bizim yatır kaldır da yalan oldu. annem geldi her şey değişti. artık tuna efendi yatağı sallanmak suretiyle uyuyor. elimi tutacak tabi aynı anda. gece emzirdiğin sürece y/k bi halta yaramıyo zaten. emzirirsen gene her uyandığında uykuya dalmak yerine emmeyi istiyor. bazen iyi gündüz uykuaları oluyor ama bazen cortingen. geceler de aynen. bazen süper bazen saat başı. büyüseler artık ama yaa

Betül dedi ki...

esracım şu senin uyguladığın yöntemi ben baştan beri uyguluyorum:)Efe yi hiç bir zaman hiç birşey için zorlamadım.ne yemek ne uyku...karnı acıkınca yemek istiyor,uykusu gelince uyuyor...bu durumda bile belirli saatlerimiz var.Belli saatlerde uyuyup belli saatlerde yiyor.Yani anlayacağın aman şu saatte yesin,aman şu saatte uyusun diye kasmaya gerek yok,onları serbest bırakınca yollarını buluyorlar.Ya da ben şenslıyım bu konuda oğlum için geçerli olan bu..
Sevgiler canım..

annecik dedi ki...

resimler çok güzel maş. büyüyor cimcime iyileşmenize çok sevindim inş. 2 hafta sonra kulağınızdaki iltihapda temzilenmiş olur sevgiler

zeynep dedi ki...

valla en kötü düzen bile düzensizlikten daha iyidir, belki yavaş yavaş kalkma saati erkene alınarak yatma saati öne çekilebilir(mi)bu arada pembiş pembiş resimleriniz de çok güzel...

Rahsan Collyer dedi ki...

Valla bence de en iyisi S.Ç.M.K yöntemidir kardeşim:) Bunlar kaç defa bebek olacak, kaç defa çocuk olacak, kaç defa onlara sarılma, doya doya öpüp koklama, onları şımartma fırsatımız olacak? Ayrıca da anne olmak kolay değil, kimse bize kolay olduğunu söylemedi anne olmaya karar verdiğimiz, öyle değil mi? Uykusuz da kalıcaz, yemek mücadelesi de vericez, saçımızı başımızı da yolucaz yeri gelecek, napalım. Tabiki ideal olanı mümkün olduğu kadar melek bebek kıvamını yakalamak, düzenli uyku-yemek rutini oturtabilmek ama oturmuyorsa da dünyanın sonu değil. En fazla 1-2 sene dişimizi sıkıcaz, o kadar. Sonsuza kadar öyle sürmeyecek herhalde. Ay bugün çok Polyana'yım yahu ben:)

Çok sevindim Ece'nin iyi olmasına, daha da iyi olsun en kısa sürede inşallah.

Burcu dedi ki...

İlahi çok güldürdün beni.. :)

Rahsan Collyer dedi ki...

Benim de kızım hasta oldu-iyileşti ya, ondan kesin bu iyimserliğim:)

Esin dedi ki...

Biz 3 müz kucak kucağa uyuyoruz,onun odasında,bizim onun odasından ayrılmamız lazım :).Ömer geceye kendi yatağında başlıyor ,sonra emme nedeniyle bizim yatağımızda-yer yatağı-devam ediyor.Bizde bu durumdan çok memnunuz ama emmeyi bırakınca nasıl ayrılıcaz orası meçhul :)))

Esin dedi ki...

Ayy unuttuum yazmayı resimlere bayıdlım ,çok şeker ece kız ...

Anne ve Bebisi dedi ki...

hahaha ay cok guldum ya:)
Masallah diyelim fena duzen degil yani:) Zamanla yarim saat yarim saat one cekebilirsin. Sabahlari 15-20 dk once uyandirarak halledersin.

Sen de benim ekole dahil olmussun hayirli olsun :D Ben kendi adima, kendime en uygun olarak cocuga ayak uydurma sistemini buldum :) Cok rahat ettim :) Herkese tavsiye ederim :P

Yurumesi yakindir insallah. O zaman elinden tutmana gerek kalmaz, o hizla kacarken depar atmaya baslarsin arkasindan :D

Cok tatli, cok hanimefendi, masallah diyor kaciyorum :)

ELİF dedi ki...

öncelikle geçmiş olsun...bloğunuza yenice bakmaya başladım,ece çok tatlı maşallah...

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

çok geçmiş olsun canım hatta geçmiş ben yazana kadar şükür...
çocuklara uymadığımız zaman saç baş yolduğumuza göre bari uyalım da rahat edelim dimi :D yakında senin kız koşmaya başlar annesi... maşaallah barekallah. ayrıca fotolar da süper...

Adsız dedi ki...

Ben begümü ilk baştan serbest bıraktım ve düzen kendiliğinden oluştu işe başlamam belki bizim için bir düzen oluşturdu.
Ne güzel kitap okuyor bunlar Allahım begümünde bilmiş bilmiş kitap okumaları var bitiyorum:)

Adsız dedi ki...

SEVGİLİ MUMMY:
BEN DE UZUN ZAMANDAN BERİ TAKİPÇİNİM.OĞLUMLA KIZIN AYNI GÜN DOĞMUŞLAR.GELİŞME DURUMLARI İÇİN ARAMA YAPARKEN SİZLERE RASTLADIM.İYİ Kİ DE RASTLAMIŞIM.BU ARADA İNANILMAZ AMA GERÇEK,ÇOCUKLARIMIZ BİRBİRİNE O KADAR BENZİYOR Kİ ANLATAMAM.BİZİM Kİ BİRAZCIK DAHA SARIŞIN...ŞANSLARI BAHTLARI DA GÜZEL OLUR İNŞALLAH...
SEVGİLER.KIVANÇ'IN ANNESİ

siyap dedi ki...

:)) yöntem süper bizde de durum aynı.bence de çok kasmaya gerek yok çünkü aman düzen oturtalım,aman neden uyumadı derken en güzel zamanlarının tadını çıkaramıyoruz.rahatlık en güzeli.bak şimdi(aman MAŞALLAH diyeyim)gündüz uykularına da başlamış kuzucuk.her şey bir düzene oturuyor zamanla dönem dönem değişse de bu mutlaka oluyor.bizim mesela yatış,kalkış,uyku süresi dönem dönem hep.bazen çok uyuyor,bazen az uykuyla duruyor.3'er haftalık periyotlarla sürüp gidiyor işte alıştık artık.

fotolar çok tatlı yine,tam ısırmalık.hele kitabına bakarken ne kadar ciddi :))
çok öpüyoruz,sevgileeer...

DEMET ERTAN dedi ki...

Esracım blogunu uzun süredir takipteydim, kızının ek besinlerle çok arası olmadığını anlatıyordun.Maşallah kilosuyerinde ve sağlıklı bir bebek. Biz de o durumdayız, hatta daha kötü durumdayız.benim kızımda on ayını yeni doldurdu, hiç bir ek besini kabul etmiyor. Sadece emmek istiyor ama ben işe geri döndüm artık sütüm tabiki azalmaya başladı zaten beren 3,5 aylıkken bir rahatsızlık geçirmiştim ondan beri sütüm yaramıyor(yani kilo aldırmıyor.)Ek besin problemini nasıl çözdün bir taktiğin varmı yoksa sadece boş mu verdin? Ben boşveremiyorum çünki benim kızım hem küçük doğdu hemde yeterince beslenmediği için aydaşlarını yakalayamadı, yemezse yemesin gibi bir lüksüm yok. off çok konuştum kusura bakma. Bir yöntem varsa...Çok teşekkürler.

damlasakızlıkurabiyem dedi ki...

uzun zamandır uğrayamadım bloglara. bugün girip şöyle bir bakayım dedim.bir de baktım ne göreyim cimcime kocaman bir genç kız olmuş:)canım çok tatlı maşallah.bu arada geçmişler olsun..sevgiler....

Belkıs dedi ki...

Oyyy çok bi tatlı olmuşsunuz, büyümüşmü ne Ece kız :) ne si fazla desenize büyüdü tabii, allah nazarlardan esirgesin.

Sermin dedi ki...

Evet evet o kitaba bilmiş bilmiş bakarken ki foto çok sevimli. Al sana rutin işte. Kendisi oluşturmuş rutinini. 10'a kadar uyumak ne güzeeeel. Biz 7-8 gibi ayaktayız. erken yattığı için tabii. öperim o tombiği ben.

Sibel dedi ki...

bizde 7 aylıkken odasını ayırdık büyüyünce zor olur diye. hastalandı diye yanıma aldım,sabah işe gideceğim uykumu alamıyorum diye aldım ogün bugündür bizimle yatıyor 2 yaşına girecek burası benim odam diyor şimdi biz odayı terk etmeyi düşünüyoruz. 1 yatakda 3 kişi sabah kalkınca heryerimiz tutulmuş oluyor.

mummy dedi ki...

Mısır patlağı ve Meleklerim çok teşekkür ederim..

Hülyacım büyüyecekler işte böyle böyle..Biz de sabaha kadar uyuyacağımız günleri göreceğiz tekrar diye avutuyorum kendimi:))

Betülcüm serbest bıraktım zaten artık:)Sevgiler benden de..

Annecik teşekkürler güzel dileklerine..

Zeynepçim evet ben de uyku saatini biraz erkene çekmek istiyorum bakalım zamanla olabilir belki..

Rahşancım evet insan hastalıklarını görünce aman iyi olsunlar da ne yaparlarsa yapsınlar diyor;)Öyle ama gerçekten....Allah sağlık versin de gerisi boş..Sevgiler..

Burcucum valla ben de gülüyom geçiyom artık hallerime:))

mummy dedi ki...

Esincim bizm akıbetimiz de sizinki gibi olacak galiba..Emmeyi bırakmadıkça üçlü halinde yatar gideriz artık..Teşekkürler..Sevgiler..

Esracım teşekkürler..Aklın yolu bir canım..Biz uyacaz bu zamane bebelerine napalım:)Teşekkürler..

Elif hoşgeldin bloğuma:)Teşekkürler..

Sevgili Talha'nın annesi teşekkür ederim..Bakalım herkes yürür yakında diyo ama görücez artık:)Sevgiler..

Güneşçim oluruna bırakınca demek ki oturuyo bişeyler..Bakalım biz işe başlayınca neler olacak göreceğiz..Sevgiler..

Sevgili Kıvanç'ın annesi..Ne hoş tesadüf olmuş hakikaten...teşekkürler güzel dileklerin için..

Siyapçım teşekkürler sizi dinliyorum kasmıyorum ben de artık:)

mummy dedi ki...

Demet ek gıdalar konusundaki son durumları yazacağım..Ah keşke bir yöntem olsa da hepimizin işini hallediverse ama yok malesef..Biz biraz düzelttik gibi durumu..Valla severek yediklerine sevmediklerini karıştırıp yediriyorum tek çare olarak..Allahtan yoğurda çok düşkün..O yüzden yoğurt koyduğum şeyleri genelde reddetmiyor..Sürekli yeni bişiyler deniyorum..Ama tek çözüm ısrarcı olmamak..Hiçbir zaman ısrar etmedim sevmediyse yemedi..Gerçekten her çocuk çok farklı..Allah yardımcın olsun..

Damlasakızlı kurabiyem:)Evet büyüdük biz baya baya kız olduk yani..Teşekkürler güzel dileklerine...Hoşgeldin tekrar:))

Belkısçım evet valla gün gün büyüyolar..Allah sağlık versin hepsine...teşekkürler..

Sermin aslında normal olan sizinki..Erken uyuyup erken uyanmak..Ama gece 10'dan önce uyumadığı için sabah erken kalkarsa uykusunu alamamış oluyor...Bakalım erkene almayı deneyeceğim..Sevgiler..

Sibel heralde bir kere yanına aldı mı ayırmak zor oluyor..Ben de aslında bu aylarda ayırmayı düşünüyodum ama işe başlayana kadar erteledim artık..Sevgiler..

16 Şubat 2009 Pazartesi

İyileşen cimcime,Haftasonu Nefeslenmesi,Yeni Rutinimiz:S.Ç.M.K

Ece kız daha iyi çok şükür..Cuma günü kontrole götürdük..Öksürük,burun akıntısı,tıkanıklık geçti..Ama kulağındaki iltihap durumu devam ediyo..Antibiyotik yeni bitmişti..En geç iki hafta içinde iyileşir dedi doktor..Yine gidilecek iki hafta sonra kulak için..Göğsünde de hafif bir hırıltı kalmıştı..Onun için Ventolin şuruba devam edeceğiz bir hafta daha..Ama dünden beri hırıltı gelmiyo..İnşallah tekrarlamaz bidaha..

Tabi en önemlisi keyfi yerine geldi kuzunun..Zaten en çok da o bitkin halini görmek üzüyo insanı..Sürekli ağlamaklı,iniltili halleri..Nefes alamaması,o içten gelen öksürüğü duymak ve bişey yapamamak..Neyse geçti bitti inşallah...Allah bütün bebişleri korusun her türlü hastalıklıtan..

İstanbul'a geldiğimizden beridir tam anlamıyla eve tıkıldık..Önce benim hastalığık sonra Ece'ninki derken özledik dışarıları..Ama malum havalar soğuk,kapalı ortamlarda hastalık yuvası olduğu için iyleşsek de genelde evde devam ediyoruz hayatımıza:)Cumartesi sabah güneş vardı biraz..Ece'cik babasının kucağında bahçeyi turladı on dakikacık..Biraz hava alsın dedim..Akşam da sahile tatlı yemeye gitsek derken rüzgar yağmur bastırıverdi..Pazar gününü de artık evde geçirirsem sıyıracağıma kanaat getirip yine mecburen yakındaki bir AVM'ye gitik..Aman ne mahşeri kalabalık!!Sanki bedava bişiyler dağıtıyolar..Herkesin elinde koca koca torbalar...Tamam indirim falan ama hani kriz vardı yahu!!Yine diğer mağazalardan daha sakince olan bir kitabevinde takıldık biraz sonra yemeğimizi yedik geldik..Kitabevinde çocuklar için ilk kitaplar bölümünde bakınıyoruz Ece'ye bişey alalım da kurtaralım bizim dergileri ve kitapları diye..Hanım tercihini yapmış bile babasının kucağında..Gözüne kestirdiği bi minik kitabı kapmış,kasiyere vermek bile zor oldu ödeme için..



Gelgelelim yeni oturttuğumuz rutine..Malum haftalar önce bir kitap okumuş ve pek bir heveslenmiş idim hanımın düzenini ve en önemlisi uykusunu oturtma konusunda..Bi eve döneyim tamam bu iş gibi havalara da girdiydim hatta..Ama gazı fazla sürmedi..Eve gelince önce tekrar başbaşa olmaya alışma süreci sonra hastalık derken uyku,ek gıda herbişey tepetaklak oluverdi..Hastalık dönemi zaten kabustu..O uyudu ben uyuyamadım,o uyandı ben uykusuzluktan bitkin düştüm falan..Bi de hiçbişey yiyememe girince işin içine tam bi keşmekeş..

Ece kız iyileşmeye başlayınca da dedim hiçbişey için kasmıycam bundan sonra anasını satiim..Benimsediğim yeni ekol:S(saldım).Ç(çayıra).M(Mevlam).K(Kayıra)..Budur kardeşim dedim ne zaman uyursa uyusun ne zaman canı yemek isterse yesin veled..Sonra bi baktım kızın kendi kendine bi düzeni oluştu..Vallahi de düzen işte..Hergün birbirinin aynı olmaya başladı..Hiçbişey yapmadan ellemeden dokunmadan..Kendi istediği gibi..Aynen şudur 9,5 ay itibariyle rutin:(Allahım ya bigün ben de yazabilecekmiydim böyle bir liste..Ne saadet..)

10:00 Uyanış ve kahvaltı
10:30-12:00 Aktivite,azca oturarak oynamaca,sıralamaca,çokca ev turu
12:00-13:00 Emme ve uyku
13:15 Meyve püresi (ara öğün)
13:15-14:30 Aktivite,azca oturarak oynamaca,sıralamaca,çokca ev turu
14:30 Öğlen yemeği (Genelde çorba)
15:00-16:00 Emme ve Uyku
16:00-16:30 Aktivite,azca oturarak oynamaca,sıralamaca,çokca ev turu
16:30 Yoğurt (ara öğün)
18:00-18:45 Emme ve uyku
18:45-19:30 Aktivite,babanın sırası
19:30 Akşam yemeği (Sebzeli bişiyler)
20:00-22:00 Aktivite,annenin babanın yanında mecburiyetten oturarak oynama
22:00 Uyku
*Ev turu kısmısı anne elinden tutarak yapılıyo ve zaten doğumdan sonra şaftı kayan anne kambur olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyo..Emeklemek yok zaten..Sürünmek istemiyo anasının gözü!!Direk kaldırılıp yürütülecek..Oturmaya karşı büyük bi direnç gösteriyo zaten,oklava gibi yapıyo kendini büküp oturtmak ne mümkün ondan sonra..

Tabi 22'de uyku dediysek öyle uyanmamacasına değil yani;)Gece üçe kadar filan bir iki uyanma ve emmeyle idare ediyoruz..Artık sabaha karşı beşikte olduğunu farkedip feryat figan edince alıyorum karyolaya..Sonra 10'a kadar kaç defa uyandığını bilemiyorum artık..Uyanıp işini görüp geri uyuyor:)Ben de işini görmesi için hazır ve nazır pozisyonda uyuyo oluyorum tabi bu durumda..



Evet güzel bir düzen değil belki...Daha erken uyumalı erken uyanmalı..Evet yatağa almamalı,beşiğinde uyumalı..Ama vallahi an itibariyle bulduğum çözüm budur artık..Zira daha kötü günlerini de görmüş olarak-Yatağa yatırır yatırmaz uyanma,gece birlere kadar dalamama-bugünüme şükür diyor daha fazla da kurcalamıyorum şimdilik..Biraz da kalbimin sesini dinliyorum be kardeşim..Sabah kucuş kucuş uyanmak biraz yatakta tembellik yapmak da pek hoş oluyor ne yalan söyleyeyim..İşe başlayana kadar iki ay daha gitsin böyle..Zaten yaza kadar odasına geçirme işi yattı gibi..E gece emzirmelerine de devam..O zaman ne kasıyim diyorum..(Tabi iş çığırından çıkar ve eski haline dönerse her an değişebilir fikrim)

Ek gıdalar konusunda da hoş ilerlemeler var..(maşallah vur tahtaya)Bidahaki posta diyeceklerim var bu konuda da yani..Şimdi uyanır Ece kız..Gitmeli..

25 yorum:

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Offf ben resimlerinize bitttiiiimmmm :)

S.Ç.M.K Yönteminede bayıllldımmm bizdede bu yöntem etkili oluyor İyileştiği içinde çok mutluyum sıralayan vede o tontiş parmaklarla o minicik şirincik kitabı okuyuşuna hayran kaldım sevgiler.

meleklerim ve ben dedi ki...

Ecenin uyuma problemlerini okuyunca aklıma Serra geldi Mummycim.Çok zor bu çocukları anlamak akıllarına ne eserse onu yapıyorlar.
Kolaylıklar diliyorum canım
Öptüm.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

eh bu da bi gelişme sayılır tabii. bizim yatır kaldır da yalan oldu. annem geldi her şey değişti. artık tuna efendi yatağı sallanmak suretiyle uyuyor. elimi tutacak tabi aynı anda. gece emzirdiğin sürece y/k bi halta yaramıyo zaten. emzirirsen gene her uyandığında uykuya dalmak yerine emmeyi istiyor. bazen iyi gündüz uykuaları oluyor ama bazen cortingen. geceler de aynen. bazen süper bazen saat başı. büyüseler artık ama yaa

Betül dedi ki...

esracım şu senin uyguladığın yöntemi ben baştan beri uyguluyorum:)Efe yi hiç bir zaman hiç birşey için zorlamadım.ne yemek ne uyku...karnı acıkınca yemek istiyor,uykusu gelince uyuyor...bu durumda bile belirli saatlerimiz var.Belli saatlerde uyuyup belli saatlerde yiyor.Yani anlayacağın aman şu saatte yesin,aman şu saatte uyusun diye kasmaya gerek yok,onları serbest bırakınca yollarını buluyorlar.Ya da ben şenslıyım bu konuda oğlum için geçerli olan bu..
Sevgiler canım..

annecik dedi ki...

resimler çok güzel maş. büyüyor cimcime iyileşmenize çok sevindim inş. 2 hafta sonra kulağınızdaki iltihapda temzilenmiş olur sevgiler

zeynep dedi ki...

valla en kötü düzen bile düzensizlikten daha iyidir, belki yavaş yavaş kalkma saati erkene alınarak yatma saati öne çekilebilir(mi)bu arada pembiş pembiş resimleriniz de çok güzel...

Rahsan Collyer dedi ki...

Valla bence de en iyisi S.Ç.M.K yöntemidir kardeşim:) Bunlar kaç defa bebek olacak, kaç defa çocuk olacak, kaç defa onlara sarılma, doya doya öpüp koklama, onları şımartma fırsatımız olacak? Ayrıca da anne olmak kolay değil, kimse bize kolay olduğunu söylemedi anne olmaya karar verdiğimiz, öyle değil mi? Uykusuz da kalıcaz, yemek mücadelesi de vericez, saçımızı başımızı da yolucaz yeri gelecek, napalım. Tabiki ideal olanı mümkün olduğu kadar melek bebek kıvamını yakalamak, düzenli uyku-yemek rutini oturtabilmek ama oturmuyorsa da dünyanın sonu değil. En fazla 1-2 sene dişimizi sıkıcaz, o kadar. Sonsuza kadar öyle sürmeyecek herhalde. Ay bugün çok Polyana'yım yahu ben:)

Çok sevindim Ece'nin iyi olmasına, daha da iyi olsun en kısa sürede inşallah.

Burcu dedi ki...

İlahi çok güldürdün beni.. :)

Rahsan Collyer dedi ki...

Benim de kızım hasta oldu-iyileşti ya, ondan kesin bu iyimserliğim:)

Esin dedi ki...

Biz 3 müz kucak kucağa uyuyoruz,onun odasında,bizim onun odasından ayrılmamız lazım :).Ömer geceye kendi yatağında başlıyor ,sonra emme nedeniyle bizim yatağımızda-yer yatağı-devam ediyor.Bizde bu durumdan çok memnunuz ama emmeyi bırakınca nasıl ayrılıcaz orası meçhul :)))

Esin dedi ki...

Ayy unuttuum yazmayı resimlere bayıdlım ,çok şeker ece kız ...

Anne ve Bebisi dedi ki...

hahaha ay cok guldum ya:)
Masallah diyelim fena duzen degil yani:) Zamanla yarim saat yarim saat one cekebilirsin. Sabahlari 15-20 dk once uyandirarak halledersin.

Sen de benim ekole dahil olmussun hayirli olsun :D Ben kendi adima, kendime en uygun olarak cocuga ayak uydurma sistemini buldum :) Cok rahat ettim :) Herkese tavsiye ederim :P

Yurumesi yakindir insallah. O zaman elinden tutmana gerek kalmaz, o hizla kacarken depar atmaya baslarsin arkasindan :D

Cok tatli, cok hanimefendi, masallah diyor kaciyorum :)

ELİF dedi ki...

öncelikle geçmiş olsun...bloğunuza yenice bakmaya başladım,ece çok tatlı maşallah...

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

çok geçmiş olsun canım hatta geçmiş ben yazana kadar şükür...
çocuklara uymadığımız zaman saç baş yolduğumuza göre bari uyalım da rahat edelim dimi :D yakında senin kız koşmaya başlar annesi... maşaallah barekallah. ayrıca fotolar da süper...

Adsız dedi ki...

Ben begümü ilk baştan serbest bıraktım ve düzen kendiliğinden oluştu işe başlamam belki bizim için bir düzen oluşturdu.
Ne güzel kitap okuyor bunlar Allahım begümünde bilmiş bilmiş kitap okumaları var bitiyorum:)

Adsız dedi ki...

SEVGİLİ MUMMY:
BEN DE UZUN ZAMANDAN BERİ TAKİPÇİNİM.OĞLUMLA KIZIN AYNI GÜN DOĞMUŞLAR.GELİŞME DURUMLARI İÇİN ARAMA YAPARKEN SİZLERE RASTLADIM.İYİ Kİ DE RASTLAMIŞIM.BU ARADA İNANILMAZ AMA GERÇEK,ÇOCUKLARIMIZ BİRBİRİNE O KADAR BENZİYOR Kİ ANLATAMAM.BİZİM Kİ BİRAZCIK DAHA SARIŞIN...ŞANSLARI BAHTLARI DA GÜZEL OLUR İNŞALLAH...
SEVGİLER.KIVANÇ'IN ANNESİ

siyap dedi ki...

:)) yöntem süper bizde de durum aynı.bence de çok kasmaya gerek yok çünkü aman düzen oturtalım,aman neden uyumadı derken en güzel zamanlarının tadını çıkaramıyoruz.rahatlık en güzeli.bak şimdi(aman MAŞALLAH diyeyim)gündüz uykularına da başlamış kuzucuk.her şey bir düzene oturuyor zamanla dönem dönem değişse de bu mutlaka oluyor.bizim mesela yatış,kalkış,uyku süresi dönem dönem hep.bazen çok uyuyor,bazen az uykuyla duruyor.3'er haftalık periyotlarla sürüp gidiyor işte alıştık artık.

fotolar çok tatlı yine,tam ısırmalık.hele kitabına bakarken ne kadar ciddi :))
çok öpüyoruz,sevgileeer...

DEMET ERTAN dedi ki...

Esracım blogunu uzun süredir takipteydim, kızının ek besinlerle çok arası olmadığını anlatıyordun.Maşallah kilosuyerinde ve sağlıklı bir bebek. Biz de o durumdayız, hatta daha kötü durumdayız.benim kızımda on ayını yeni doldurdu, hiç bir ek besini kabul etmiyor. Sadece emmek istiyor ama ben işe geri döndüm artık sütüm tabiki azalmaya başladı zaten beren 3,5 aylıkken bir rahatsızlık geçirmiştim ondan beri sütüm yaramıyor(yani kilo aldırmıyor.)Ek besin problemini nasıl çözdün bir taktiğin varmı yoksa sadece boş mu verdin? Ben boşveremiyorum çünki benim kızım hem küçük doğdu hemde yeterince beslenmediği için aydaşlarını yakalayamadı, yemezse yemesin gibi bir lüksüm yok. off çok konuştum kusura bakma. Bir yöntem varsa...Çok teşekkürler.

damlasakızlıkurabiyem dedi ki...

uzun zamandır uğrayamadım bloglara. bugün girip şöyle bir bakayım dedim.bir de baktım ne göreyim cimcime kocaman bir genç kız olmuş:)canım çok tatlı maşallah.bu arada geçmişler olsun..sevgiler....

Belkıs dedi ki...

Oyyy çok bi tatlı olmuşsunuz, büyümüşmü ne Ece kız :) ne si fazla desenize büyüdü tabii, allah nazarlardan esirgesin.

Sermin dedi ki...

Evet evet o kitaba bilmiş bilmiş bakarken ki foto çok sevimli. Al sana rutin işte. Kendisi oluşturmuş rutinini. 10'a kadar uyumak ne güzeeeel. Biz 7-8 gibi ayaktayız. erken yattığı için tabii. öperim o tombiği ben.

Sibel dedi ki...

bizde 7 aylıkken odasını ayırdık büyüyünce zor olur diye. hastalandı diye yanıma aldım,sabah işe gideceğim uykumu alamıyorum diye aldım ogün bugündür bizimle yatıyor 2 yaşına girecek burası benim odam diyor şimdi biz odayı terk etmeyi düşünüyoruz. 1 yatakda 3 kişi sabah kalkınca heryerimiz tutulmuş oluyor.

mummy dedi ki...

Mısır patlağı ve Meleklerim çok teşekkür ederim..

Hülyacım büyüyecekler işte böyle böyle..Biz de sabaha kadar uyuyacağımız günleri göreceğiz tekrar diye avutuyorum kendimi:))

Betülcüm serbest bıraktım zaten artık:)Sevgiler benden de..

Annecik teşekkürler güzel dileklerine..

Zeynepçim evet ben de uyku saatini biraz erkene çekmek istiyorum bakalım zamanla olabilir belki..

Rahşancım evet insan hastalıklarını görünce aman iyi olsunlar da ne yaparlarsa yapsınlar diyor;)Öyle ama gerçekten....Allah sağlık versin de gerisi boş..Sevgiler..

Burcucum valla ben de gülüyom geçiyom artık hallerime:))

mummy dedi ki...

Esincim bizm akıbetimiz de sizinki gibi olacak galiba..Emmeyi bırakmadıkça üçlü halinde yatar gideriz artık..Teşekkürler..Sevgiler..

Esracım teşekkürler..Aklın yolu bir canım..Biz uyacaz bu zamane bebelerine napalım:)Teşekkürler..

Elif hoşgeldin bloğuma:)Teşekkürler..

Sevgili Talha'nın annesi teşekkür ederim..Bakalım herkes yürür yakında diyo ama görücez artık:)Sevgiler..

Güneşçim oluruna bırakınca demek ki oturuyo bişeyler..Bakalım biz işe başlayınca neler olacak göreceğiz..Sevgiler..

Sevgili Kıvanç'ın annesi..Ne hoş tesadüf olmuş hakikaten...teşekkürler güzel dileklerin için..

Siyapçım teşekkürler sizi dinliyorum kasmıyorum ben de artık:)

mummy dedi ki...

Demet ek gıdalar konusundaki son durumları yazacağım..Ah keşke bir yöntem olsa da hepimizin işini hallediverse ama yok malesef..Biz biraz düzelttik gibi durumu..Valla severek yediklerine sevmediklerini karıştırıp yediriyorum tek çare olarak..Allahtan yoğurda çok düşkün..O yüzden yoğurt koyduğum şeyleri genelde reddetmiyor..Sürekli yeni bişiyler deniyorum..Ama tek çözüm ısrarcı olmamak..Hiçbir zaman ısrar etmedim sevmediyse yemedi..Gerçekten her çocuk çok farklı..Allah yardımcın olsun..

Damlasakızlı kurabiyem:)Evet büyüdük biz baya baya kız olduk yani..Teşekkürler güzel dileklerine...Hoşgeldin tekrar:))

Belkısçım evet valla gün gün büyüyolar..Allah sağlık versin hepsine...teşekkürler..

Sermin aslında normal olan sizinki..Erken uyuyup erken uyanmak..Ama gece 10'dan önce uyumadığı için sabah erken kalkarsa uykusunu alamamış oluyor...Bakalım erkene almayı deneyeceğim..Sevgiler..

Sibel heralde bir kere yanına aldı mı ayırmak zor oluyor..Ben de aslında bu aylarda ayırmayı düşünüyodum ama işe başlayana kadar erteledim artık..Sevgiler..