18 Aralık 2008 Perşembe

8. Ay Biterken...

Dilim varmıyor yahu..Nerdeyse 8 aylık oldu kuzucuğum be şaka maka..Sekiz aylık bir hanım o artık...Yavaştan çıkıyor bebeklikten sanki..

Ve yedinci ay kontrolüne ancak gidebildik..Araya bayram falan girince Ankara'ya da geleceğim diye hadi dedik kendi doktorumuzda olalım gene muayenemizi..Herşey güzel şükür..9300 gr ve 71 cm..Ek gıdalar konusunda yeni bişiyler eklendi..Bizim yediğimiz çorbalara geçilecek bu ay...(Hoş sebze çorbası yemediği için ben tarhana ve yoğurt çorbasına geçmiştim zaten kendi kendime)Kırmızı ve beyaz et ek gıdalar arasına giriyor..Deneyeceğiz bakalım yarı vejeteryan:) annenin kızındaki et tepkisi ne olcek..Ve tabi yumurta sarısı(ben başlamıştım iki hafta önce)kahvaltıya ekleniyor..Kahvaltı-çorba-sebze yemeği (tuzsuz olarak bizim yediğimiz her yemek olabilirmiş) olmak üzere üç ana öğün yoğurt veya meyve püresiyle de ara öğün önerdi doktor..Tabi illa hepsi hergün olacak diye bişiy yok..ne kadar yerse..ha bi de ekmeği sadece bir öğünle sınrlı tutuyoruz bizim tombul hanım için:)

Bir de kazık yedim ki dün sormayın gitsin..Bile bile lades diye buna denir yani..Pnömokok aşısının sağlık ocaklarına geleceğini sevgili kelebek'in sitesinde okumuştum..Ama sonra birdaha araştırmadım gelip gelmediğini..Bugün o aşının üçüncü dozunu oldu Ece..Yüz bilmem kaç küsüre..cepten trink yani..Ve gelince noldu...Annemin karşı komşusu bu aşının artık sağlık ocaklarında ücretsiz yapıldığını söyledi...Üzerine su içtik tabi..Bundan sonra yaptıracaklara duyurulur..Bugüne kadar dozu yüz küsür olmak üzere dört doz halinde ve özel yapılan aşı bundan sonra sağlık oacklarında ücretsiz olarak yapılıyor..Yalnız özellerde 3-5-7. ay olarak vuruyorlardı ilk üç dozu...sağlık ocaklarında 2-4-6. aylarda vurulacakmış bilginize...

Dün kontrolden sonra liseden yıllardır görüşmediğim (ve facebook sayesinde tekrar bulduğum) arkadaşlarla toplandık...Yedi kişilik (seven-up takma adında) fıkır fıkır kikir kikir bir gruptuk hey gidi hey:))İçlerinden birinin kırk günlük bebişini görmeye gittik hep beraber...Tek bıraktığım herkes iki kişi olmuştu..Beş bebekli bir hamileydik..Çok güzeldi eski günleri yad etmek..Ece'cik de saolsun hiç üzmedi beni dün..Yalnız o kırk günlük bebenin orda bulunduğum süre içinde bir mıkı çıkmadı yahu...Annesi bir kere emzirme saati (40 günlük bebenin emzirme saati var yahu bizimkinin değil saat saniyesi geçmiyodu emmeden ya o kadarlıkken..) geldi alayım ben onu dedi..Gitti doyurdu temizledi koydu gene ana kucağına...bebecik orda öylece uyudu arada uyandı bakındı gene uyudu...Ağlamak istedim ya o bebeği görünce...Bi benim mi bu kadar zor büyütüyorum Allahım ya..Kız var ya bir sofra donatmış o kırk günlük bebeylen..Dudaklarım uçukladı...Bana yalnızken bebek görmeye gelenler bisküvi,çubuk kraker falan yediler yahu..Utandım halimden..Ama suç bende değil valla ya ilk üç ay tuvalete zor gidiyodum ben..napalım herkesin bebeği bir olmuyo demek ki...

Ece beni dün üzmedi dediysem bu bugünler için genel geçer bişey değil pek..Bu ayın özelliğimidir,üst dişler gelecek gibi ondan mıdır,yoksa meakn değişikliğinden midir Ece'nin huyu suyu çok değişti bu ara...Bazen fıttırma noktasına getiriyor beni..Bu da öbür posta kalsın bakalım..Fazla uzatmayalım..Belki düzelir yazmaya gerek kalmaz (inşallah yani)..

Sağlıcakla...

16 yorum:

meleklerim ve ben dedi ki...

Ece prensesin 8. ayı kutlu olsun.MAŞALLAH...
Ek gıdalarda tavsiyem neyi seviyorsa onu ver çok strese sokma kendini,gelişimi iyiyse problem yok her çocuk bir olmuyor.
Benim de büyük kızım aynı o bebek gibi gıkı çıkmadan büyüdü,çok rahattı....Amaaaa.... küçüğüm dünyayı burnumdan getirdi 9 ay neler çektim arada yazılarımda da anlatıyorum,çok zor bir bebekti.Dediğim gibi her çocuk bir olmuyor,aynı anadan olsalar bile...
Sevgilerimle....

Belkıs dedi ki...

Doğdu doğacak oldu olacak derkene büyüyüp gidiveriyorlar değilmi. Zaman çok hızlı geçiyor.Bazen yakın bi gelecekte bu günleri özleyeceğimi düşünerek hayıflanıyorum bende :) Demekki sadecenek 1 ay kadar bir zaman var ece ler arasında. Bizde 22 Martta 9dan almaya başlayacağız kısmetse. Pnömokok aşısının sağlık bakanlığı kapsamına alındığını bende daha dün duydum. Biz faydalanamadık velhasılkelam bari henüz yaptırmayanların işine yarasın :)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

yaa ben de görüyorum öyle bebekler. saatlerce gıkı çıkmadan öölece duran. bizim tuna da doğum miskinliğini 15.günde attıktan sonra iflah olmadı. 15 günlük herif ille "kucaklayın dokunun sevin okşayın beni" der mi yaa. diyodu valla. hala da aynı işte. hep dokunmatik hep sokulmatik.
neyse esracım bizim veletler özel, zeki falan diye avutalım kendimizi. yaa bu arada sen ecenin iştahından şikayet ediyosun da hatun gene iyi kilo almış. ek gıdalara geçince ne kadar emziriyosun falan diye detaylı detaylı sorsam..

gülücüklerim benim dedi ki...

Valla benimkiler kırklarında usluydular ama sonradan kudurdular, hepsi bir olmuyor anacım, olsun zaten kimse kırklı bir anneden sofralar donatmasını beklemiyor, sen içini rahat tut.
Ececiğin 8. ayı kutlu olsun, nice 8aylara, yaşlara sağlıkla inşallah

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Boyuna kilosuna maaşallah tombul hanımının:))

Bu arada, arkadaşlardan duyduğum kadarıyla pnomokok aşısı için, mayıs doğumlular için geçerli imiş. Yani yine biz yararlanamayacağız anlaşılan. Gerçi biz bu aşıyı vurdurmadık hiç!

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Ya baksana benmde arkdaşımın bebeği var öle bizimki uslu diyorduk onu gördük demiyoruz artık gıkı çıkmadan 4 saat uyudu 1 kez emdi 1 aylıktı :)

onu bırakıp 5 saatlik yola gezmeye gittik hep beraber onlar çocukları yokmuş gibi el ele kol kola dolaştılar arada telde sordular nası diye :) biz nazlışı bi eşim bi ben kucağında tutarak gezmişştik :) ayy nası kötü oldum nasıl üzülmüştüm bi bilsen :))

kızım 1 yaşını geçti şoku yni atlatıyom o derece :))) kızıma maşşllh diyorum tontişim benm ...

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

bu arada yarana tuz basmak gibi olmadın biz de bugün pnomökok aşısını sağlık ocağında yaptırdık :)

Birben dedi ki...

ben de gördüm öyle sakin bir bebek ve nazar değdireceğim diye aklım çıkmıştı.Kız bebekti o da, ıg diyordu emziriyordu annesi çok kibar bir biçimde emiyordu hatun, bir ıg daha uykusu gelmiş deyip kucağına alır almaz uyuyordu.bizimki emerken probelm uyurken problem.sütü alır almaz hapur hupur 5 dk.da tüketir sonra niye gelmiyor diye çekiştirir, uykuya dalmakta güçlü çeker ayak sesine irkilir:)biz de büyüdük atlatıyoruz o günleri ama çok kıskanmıştım arkadaşımı:)
biz de bu hafta pnomökok aşısı olacağız herhangi bir etki yapıyor mu çocukta?

MELEK KOKUSU dedi ki...

her cocuk farkli oluyor ama öyle görünüyor diye hep öyle sakin olmuyor, mesela benim kizda baskalarinin yaninda aynen öyleydi falan ama herkes gidince basiyordu yayagarayi, simdi simdi düzene soktuk, zaten deigin gibi hergün degisiyor bu ufakliklar...8.ayiniz hayirli olsun, nice güzel saglikli aylara

aybike dedi ki...

Canım 8.ayınız kutlu olsun.Her bebek birbirinden farklıoluyor.Hasan Erende milletin yanında öyle usluyduki herkes ay ne kadar uslu diyolardı.Diye diye nazar değdirler şimdi 1 saniye kıçının üstünde oturduğunu gören yok:)
Maşallah güzeller güzeli eceye kilosu boyu çok güzel.Canım o aşılara ne kadar para verdik.Merak etme yalnız değilsin..
sevgilerr

mummy dedi ki...

@Sevgili meleklerim; teşekkür ettik..ya zaten sevmediği şeyi verme şansım yok inatla yutmuyor deniyoruz beğenmediyse hemen yok ediyoruz:)Sevgiler bizden de..

@Belkıs aslında bugünleri özleyeceğiz diye hayıflanmaktan çok tadını çıkarabilmek lazım ama çok iyi değiliz bu konuda sanırım hiçbirimiz..Öptük ece'yi..

@Ah Hülya ah ne sen sor ne ben söyliyim anlatsam sayfalar tutar arkadaşım..Anlatmasam daha iyi zira bu konuda hiç örnek alınacak bir tarafım yok..Bikere postta da dediğim gibi bizmkinin hiç emme saati olmadı canım ya..Zira uykuya dalarken bişeye canı sıkkınken sakinleştirmek için hep memeyi kullanmak durumnda kaldık ..Şimdi de öyle bir sınırlama koymak öyle zor ki..Mesela çorbasını yedi diyelim uykusu geldi karnı tok ama emmeden uyumuyo dolayısıyla emzir..Gece uyandı aç değil biliyorum ama uyusun diye emzir..valla ben ne kadar emdiğinin kaç satte bir emdiğinin kaydını tutamaz oldum canım...Ama katı gıdalardan daha çok şu anki kiloyu sütten aldığına eminim...Çünkü şu sıralar yediği sadece 50cc çorba ve yoğurt o kadar..
Uzattım ama sen kaşındın napıyım..:)

Gülücüklerim teşekkürler..

Pembeli bunu bana söyleyen bir hemşireydi ve bu aykini sağlık ocağında vurabilirdk neden para verdin dedi..Bu arada bundan sonra vurdurmak istersen iki yaşında mı ne tek doz yapıyolarmış...Bir araştır istersen..

Mısır patlağı valla bizde de durum aynı..Biyere bırakıp gitmek çok zor kendisini genelde sırayla kucağımızda taşıyarak sözde geziyoz:)Teşekkürler...

BirBen pnömokok biz de bir etki yapmadı...gerçi hiçbir aşıya tepkisi olmadı Ece'nin ama her çocuk bir değil...İnşallah sorun olmaz sizde de...Sevgiler..

Sevgili melek kokusu ve Aybike teşekkür ediyoruz dilekleriniz için...Sevgiler miniklere öpücükler..

Esin dedi ki...

Acaaayip canım sıkıldı şimdi yaaa ,biz 400 milyona yakın bir para verirken ,artık bedava.
Kader işte ,ne yapalım...Gitti paracıklar :)

Sermin dedi ki...

Ya evet biz o kazığı 2 kere yedik. Kontrole gidince hastanede yaptırıyoruz hep aşıları. Hatta 2.de başka bir hastaneye gtmiştik orada tam 450 ytl tuttu. Gerçi sşgorta %80 ini ödedi ama asıl hastanemizin 2 katı para ödeyince kazığında kazığı oldu. Tontişin 8. ayı kutlu mutlu olsun.

AsYa dedi ki...

arkadaşlar ücretsiz ama yeni doğanlara ücretsiz..sanırım (tam emin değilim)08/08den sonra doğanlara ücretsiz olacak diye duydum ben pnomokoktan sorumlu:) istanbul müdüründen..
bizde yedik o kazığı yani:)

AsYa dedi ki...

pardon mayıs/08 den sonraymış..sizi etkiliyo mu bilmiyorum..

ANNECİK dedi ki...

okurken sanki o günleri tekrar yaşadım.gerçi çok zaman geçmedi.kızımda şu an 20 aylık ama ilk zamanlardaki bunalımlarımı hatırladım.gece uykusuzluğu,banyo yapmaya bile zamanım olmuyordu...neyse bazı şeyler yoluna girdi tabi ama bu seferde yürümeye başlayınca karıştırmalar çoğaldı.çekmeceler,dolaplar ne varsa ondan soruluyor artık herşey onun eşyası...neyse güle güle büyüsünler.ben henüz pnömokok aşısını yaptırmadım.tek doz bu ay içinde yapılacak.doktorumuz öyle uygun gördü...

18 Aralık 2008 Perşembe

8. Ay Biterken...

Dilim varmıyor yahu..Nerdeyse 8 aylık oldu kuzucuğum be şaka maka..Sekiz aylık bir hanım o artık...Yavaştan çıkıyor bebeklikten sanki..

Ve yedinci ay kontrolüne ancak gidebildik..Araya bayram falan girince Ankara'ya da geleceğim diye hadi dedik kendi doktorumuzda olalım gene muayenemizi..Herşey güzel şükür..9300 gr ve 71 cm..Ek gıdalar konusunda yeni bişiyler eklendi..Bizim yediğimiz çorbalara geçilecek bu ay...(Hoş sebze çorbası yemediği için ben tarhana ve yoğurt çorbasına geçmiştim zaten kendi kendime)Kırmızı ve beyaz et ek gıdalar arasına giriyor..Deneyeceğiz bakalım yarı vejeteryan:) annenin kızındaki et tepkisi ne olcek..Ve tabi yumurta sarısı(ben başlamıştım iki hafta önce)kahvaltıya ekleniyor..Kahvaltı-çorba-sebze yemeği (tuzsuz olarak bizim yediğimiz her yemek olabilirmiş) olmak üzere üç ana öğün yoğurt veya meyve püresiyle de ara öğün önerdi doktor..Tabi illa hepsi hergün olacak diye bişiy yok..ne kadar yerse..ha bi de ekmeği sadece bir öğünle sınrlı tutuyoruz bizim tombul hanım için:)

Bir de kazık yedim ki dün sormayın gitsin..Bile bile lades diye buna denir yani..Pnömokok aşısının sağlık ocaklarına geleceğini sevgili kelebek'in sitesinde okumuştum..Ama sonra birdaha araştırmadım gelip gelmediğini..Bugün o aşının üçüncü dozunu oldu Ece..Yüz bilmem kaç küsüre..cepten trink yani..Ve gelince noldu...Annemin karşı komşusu bu aşının artık sağlık ocaklarında ücretsiz yapıldığını söyledi...Üzerine su içtik tabi..Bundan sonra yaptıracaklara duyurulur..Bugüne kadar dozu yüz küsür olmak üzere dört doz halinde ve özel yapılan aşı bundan sonra sağlık oacklarında ücretsiz olarak yapılıyor..Yalnız özellerde 3-5-7. ay olarak vuruyorlardı ilk üç dozu...sağlık ocaklarında 2-4-6. aylarda vurulacakmış bilginize...

Dün kontrolden sonra liseden yıllardır görüşmediğim (ve facebook sayesinde tekrar bulduğum) arkadaşlarla toplandık...Yedi kişilik (seven-up takma adında) fıkır fıkır kikir kikir bir gruptuk hey gidi hey:))İçlerinden birinin kırk günlük bebişini görmeye gittik hep beraber...Tek bıraktığım herkes iki kişi olmuştu..Beş bebekli bir hamileydik..Çok güzeldi eski günleri yad etmek..Ece'cik de saolsun hiç üzmedi beni dün..Yalnız o kırk günlük bebenin orda bulunduğum süre içinde bir mıkı çıkmadı yahu...Annesi bir kere emzirme saati (40 günlük bebenin emzirme saati var yahu bizimkinin değil saat saniyesi geçmiyodu emmeden ya o kadarlıkken..) geldi alayım ben onu dedi..Gitti doyurdu temizledi koydu gene ana kucağına...bebecik orda öylece uyudu arada uyandı bakındı gene uyudu...Ağlamak istedim ya o bebeği görünce...Bi benim mi bu kadar zor büyütüyorum Allahım ya..Kız var ya bir sofra donatmış o kırk günlük bebeylen..Dudaklarım uçukladı...Bana yalnızken bebek görmeye gelenler bisküvi,çubuk kraker falan yediler yahu..Utandım halimden..Ama suç bende değil valla ya ilk üç ay tuvalete zor gidiyodum ben..napalım herkesin bebeği bir olmuyo demek ki...

Ece beni dün üzmedi dediysem bu bugünler için genel geçer bişey değil pek..Bu ayın özelliğimidir,üst dişler gelecek gibi ondan mıdır,yoksa meakn değişikliğinden midir Ece'nin huyu suyu çok değişti bu ara...Bazen fıttırma noktasına getiriyor beni..Bu da öbür posta kalsın bakalım..Fazla uzatmayalım..Belki düzelir yazmaya gerek kalmaz (inşallah yani)..

Sağlıcakla...

16 yorum:

meleklerim ve ben dedi ki...

Ece prensesin 8. ayı kutlu olsun.MAŞALLAH...
Ek gıdalarda tavsiyem neyi seviyorsa onu ver çok strese sokma kendini,gelişimi iyiyse problem yok her çocuk bir olmuyor.
Benim de büyük kızım aynı o bebek gibi gıkı çıkmadan büyüdü,çok rahattı....Amaaaa.... küçüğüm dünyayı burnumdan getirdi 9 ay neler çektim arada yazılarımda da anlatıyorum,çok zor bir bebekti.Dediğim gibi her çocuk bir olmuyor,aynı anadan olsalar bile...
Sevgilerimle....

Belkıs dedi ki...

Doğdu doğacak oldu olacak derkene büyüyüp gidiveriyorlar değilmi. Zaman çok hızlı geçiyor.Bazen yakın bi gelecekte bu günleri özleyeceğimi düşünerek hayıflanıyorum bende :) Demekki sadecenek 1 ay kadar bir zaman var ece ler arasında. Bizde 22 Martta 9dan almaya başlayacağız kısmetse. Pnömokok aşısının sağlık bakanlığı kapsamına alındığını bende daha dün duydum. Biz faydalanamadık velhasılkelam bari henüz yaptırmayanların işine yarasın :)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

yaa ben de görüyorum öyle bebekler. saatlerce gıkı çıkmadan öölece duran. bizim tuna da doğum miskinliğini 15.günde attıktan sonra iflah olmadı. 15 günlük herif ille "kucaklayın dokunun sevin okşayın beni" der mi yaa. diyodu valla. hala da aynı işte. hep dokunmatik hep sokulmatik.
neyse esracım bizim veletler özel, zeki falan diye avutalım kendimizi. yaa bu arada sen ecenin iştahından şikayet ediyosun da hatun gene iyi kilo almış. ek gıdalara geçince ne kadar emziriyosun falan diye detaylı detaylı sorsam..

gülücüklerim benim dedi ki...

Valla benimkiler kırklarında usluydular ama sonradan kudurdular, hepsi bir olmuyor anacım, olsun zaten kimse kırklı bir anneden sofralar donatmasını beklemiyor, sen içini rahat tut.
Ececiğin 8. ayı kutlu olsun, nice 8aylara, yaşlara sağlıkla inşallah

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Boyuna kilosuna maaşallah tombul hanımının:))

Bu arada, arkadaşlardan duyduğum kadarıyla pnomokok aşısı için, mayıs doğumlular için geçerli imiş. Yani yine biz yararlanamayacağız anlaşılan. Gerçi biz bu aşıyı vurdurmadık hiç!

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Ya baksana benmde arkdaşımın bebeği var öle bizimki uslu diyorduk onu gördük demiyoruz artık gıkı çıkmadan 4 saat uyudu 1 kez emdi 1 aylıktı :)

onu bırakıp 5 saatlik yola gezmeye gittik hep beraber onlar çocukları yokmuş gibi el ele kol kola dolaştılar arada telde sordular nası diye :) biz nazlışı bi eşim bi ben kucağında tutarak gezmişştik :) ayy nası kötü oldum nasıl üzülmüştüm bi bilsen :))

kızım 1 yaşını geçti şoku yni atlatıyom o derece :))) kızıma maşşllh diyorum tontişim benm ...

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

bu arada yarana tuz basmak gibi olmadın biz de bugün pnomökok aşısını sağlık ocağında yaptırdık :)

Birben dedi ki...

ben de gördüm öyle sakin bir bebek ve nazar değdireceğim diye aklım çıkmıştı.Kız bebekti o da, ıg diyordu emziriyordu annesi çok kibar bir biçimde emiyordu hatun, bir ıg daha uykusu gelmiş deyip kucağına alır almaz uyuyordu.bizimki emerken probelm uyurken problem.sütü alır almaz hapur hupur 5 dk.da tüketir sonra niye gelmiyor diye çekiştirir, uykuya dalmakta güçlü çeker ayak sesine irkilir:)biz de büyüdük atlatıyoruz o günleri ama çok kıskanmıştım arkadaşımı:)
biz de bu hafta pnomökok aşısı olacağız herhangi bir etki yapıyor mu çocukta?

MELEK KOKUSU dedi ki...

her cocuk farkli oluyor ama öyle görünüyor diye hep öyle sakin olmuyor, mesela benim kizda baskalarinin yaninda aynen öyleydi falan ama herkes gidince basiyordu yayagarayi, simdi simdi düzene soktuk, zaten deigin gibi hergün degisiyor bu ufakliklar...8.ayiniz hayirli olsun, nice güzel saglikli aylara

aybike dedi ki...

Canım 8.ayınız kutlu olsun.Her bebek birbirinden farklıoluyor.Hasan Erende milletin yanında öyle usluyduki herkes ay ne kadar uslu diyolardı.Diye diye nazar değdirler şimdi 1 saniye kıçının üstünde oturduğunu gören yok:)
Maşallah güzeller güzeli eceye kilosu boyu çok güzel.Canım o aşılara ne kadar para verdik.Merak etme yalnız değilsin..
sevgilerr

mummy dedi ki...

@Sevgili meleklerim; teşekkür ettik..ya zaten sevmediği şeyi verme şansım yok inatla yutmuyor deniyoruz beğenmediyse hemen yok ediyoruz:)Sevgiler bizden de..

@Belkıs aslında bugünleri özleyeceğiz diye hayıflanmaktan çok tadını çıkarabilmek lazım ama çok iyi değiliz bu konuda sanırım hiçbirimiz..Öptük ece'yi..

@Ah Hülya ah ne sen sor ne ben söyliyim anlatsam sayfalar tutar arkadaşım..Anlatmasam daha iyi zira bu konuda hiç örnek alınacak bir tarafım yok..Bikere postta da dediğim gibi bizmkinin hiç emme saati olmadı canım ya..Zira uykuya dalarken bişeye canı sıkkınken sakinleştirmek için hep memeyi kullanmak durumnda kaldık ..Şimdi de öyle bir sınırlama koymak öyle zor ki..Mesela çorbasını yedi diyelim uykusu geldi karnı tok ama emmeden uyumuyo dolayısıyla emzir..Gece uyandı aç değil biliyorum ama uyusun diye emzir..valla ben ne kadar emdiğinin kaç satte bir emdiğinin kaydını tutamaz oldum canım...Ama katı gıdalardan daha çok şu anki kiloyu sütten aldığına eminim...Çünkü şu sıralar yediği sadece 50cc çorba ve yoğurt o kadar..
Uzattım ama sen kaşındın napıyım..:)

Gülücüklerim teşekkürler..

Pembeli bunu bana söyleyen bir hemşireydi ve bu aykini sağlık ocağında vurabilirdk neden para verdin dedi..Bu arada bundan sonra vurdurmak istersen iki yaşında mı ne tek doz yapıyolarmış...Bir araştır istersen..

Mısır patlağı valla bizde de durum aynı..Biyere bırakıp gitmek çok zor kendisini genelde sırayla kucağımızda taşıyarak sözde geziyoz:)Teşekkürler...

BirBen pnömokok biz de bir etki yapmadı...gerçi hiçbir aşıya tepkisi olmadı Ece'nin ama her çocuk bir değil...İnşallah sorun olmaz sizde de...Sevgiler..

Sevgili melek kokusu ve Aybike teşekkür ediyoruz dilekleriniz için...Sevgiler miniklere öpücükler..

Esin dedi ki...

Acaaayip canım sıkıldı şimdi yaaa ,biz 400 milyona yakın bir para verirken ,artık bedava.
Kader işte ,ne yapalım...Gitti paracıklar :)

Sermin dedi ki...

Ya evet biz o kazığı 2 kere yedik. Kontrole gidince hastanede yaptırıyoruz hep aşıları. Hatta 2.de başka bir hastaneye gtmiştik orada tam 450 ytl tuttu. Gerçi sşgorta %80 ini ödedi ama asıl hastanemizin 2 katı para ödeyince kazığında kazığı oldu. Tontişin 8. ayı kutlu mutlu olsun.

AsYa dedi ki...

arkadaşlar ücretsiz ama yeni doğanlara ücretsiz..sanırım (tam emin değilim)08/08den sonra doğanlara ücretsiz olacak diye duydum ben pnomokoktan sorumlu:) istanbul müdüründen..
bizde yedik o kazığı yani:)

AsYa dedi ki...

pardon mayıs/08 den sonraymış..sizi etkiliyo mu bilmiyorum..

ANNECİK dedi ki...

okurken sanki o günleri tekrar yaşadım.gerçi çok zaman geçmedi.kızımda şu an 20 aylık ama ilk zamanlardaki bunalımlarımı hatırladım.gece uykusuzluğu,banyo yapmaya bile zamanım olmuyordu...neyse bazı şeyler yoluna girdi tabi ama bu seferde yürümeye başlayınca karıştırmalar çoğaldı.çekmeceler,dolaplar ne varsa ondan soruluyor artık herşey onun eşyası...neyse güle güle büyüsünler.ben henüz pnömokok aşısını yaptırmadım.tek doz bu ay içinde yapılacak.doktorumuz öyle uygun gördü...