20 Kasım 2008 Perşembe

İLK'ler Haftası...

Ece kızım bu hafta dilli düdük..Ne zamandır ağız egzersizleri yapan ve hatta bunları pekiştirmek için uykusundan uyanan,emmeyi bırakan kızım bu hafta ilk anlamlı sözcüklerini arka arkaya sıralamaya başladı..Ama maalesef ve tekrar maalesef ki ilk anlamlı sözcüğü BABBA oldu:((B'nin üzerine basa basa inadına inadına babbba..Anne kızım an-ne?????Babbbbbaa..Çocuğum evladım ben an-ne...Iııhh..Babbbba..Nankör evlat dedim baban temizliyo dimi dötünü baban emziriyo baban gece uykularından oluyo dimi..Ve tam ümidi kesmişken bırakmışken artık yakasını dün yüzüme bakarak annne dedi kuzum..(Ağlarken ınnnee gibi bir ses çıkarıyodu ama ilk defa ağlamazken ilk defa karşımdayken ilk defa bana bakıyoken)Anne diyo..Dedde diyo...Del del diyo..Eeedduee gibi bişiy diyo(Ece olduğunu düşünüyoruz)Gün içinde sürekli çığlıklarıyla, mırıldanmalarıyla, gülmeleriyle, kıkırdamalarıyla evi dolduruyo..Sürekli konuşuyo saolsun sürekli bişiyler anlatıyo -çoğunu anlamlandıramadığımız- çok dertli çoookkk...:))



Epeydir yazmak isteyip bilgisayarın başına oturup oturup Ece'nin uyanmalarıyla geri kalktığım yoğun bir hafta oldu bu hafta..Haftasonu havalar da güzelken dışarlardaydık..Cumartesi Kadıköy'e gittik..Maşallah cadde bebek arabasından geçilmiyodu gene...Sanki tüm genç nüfus berabercek doğurmuşuz yani o derece bebekli vardı caddede..Pazar günü buralardaydık evin çevresinde dolandırdık Ece'yi..Tuzla'nın tek sevdiğim yanı bahçeli evleriyle ve adım başı parklarıyla hala biraz yeşilliğin kaldığı nadir İst. ilçelerinden biri olması...En azından evden uzaklaşmadan sahil keyfi park bahçe keyfi yapılabiliyor rahatça...Ece kızım henüz sallanamasa da salıncaklarda, kayamasa da kaydıraklardan, sallananlara kayanlara laf attı birazcık....Onlar anlamasalar da:))Ve hafta başında evimizi temizleyip mamalar hazırlayıp süslenip misafir ağırladık kızımla..Şaka maka ne zormuş bebekle misafir ağırlamak..(Doğumdan beri ilk defa yalnız olarak misafir aldım da..Yuh biliyorum ama böyle:) )Bir yaşında bir erkek geldi bu eve..Ece'ye pek pas vermedi evi keşfetmekten ve yerinde durmadığı için beraber fotoğref çekemedik..Biz de yalnız çektik Ece'yi..



Neyse konu dağıldı diyecektim ki ben hafta içi yazacağım postta Ece'nin bu aralar ki huyzuluğundan, gece uykusuzluğundan, anlamdıramadığımız ağlamalarından bahsedecektim ...Ve tüm bunları dişe bağlayacaktım...Haklı çıktım..Ece kızım bugün altı ay yirmiüç günlükken ilk dişini çıkardı..Yine bir alt açma keyfi sırasında burnumu yemeye çalışırken farkettim..Ama görmek için epey uğraştım kucağıma yatırıp ağzını açıp dilini arkaya doğru ittirmek ve tükürüklerinden görmek biraz zor oldu ama gördüm..Aman karı koca bir mutluluk bizim evde sonra gece gece..Çocuğu yatırıp yatırıp tekrar bakmalar..Gördünmü babası bak tam şuracıkta bir beyaz noktacık..Dur annesi ya görünmüyo çek şu dili..Bu arada Ece ciyak ciyak bağırıyo tabi kuduruyo..Ya garipsemeyin hiç diş görmedinizmi demeyin valla insan çok merak ediyo..Neyse gördük rahatladık da yakasını bıraktık çocuğun..

Ya ne ilginç bu ANNE'lik dedim sonra kendi kendime...Hadi konuşmaya başlaması tamam da dişi çıkınca niye mutlu olur duygulanır ki bu anne kişisi..Dişsiz kalan olmamış nasılsa..Çıkıyo işte bir bir..

Bebeğinin emmesine,agulamasına,dönmesine,kıkırdamasına,gülmesine,kilo almasına,yemesine,içmesine,bakmasına,dudak bükmesine,el sallamasına,konuşmasına,geğirmesine,kaka yapmasına -ya kaka yapmasına var mı daha ötesi- sevinen psikopat nadide varlıklarız ya anneler olarak..Annelik işte...27 yaşıma kadar edindiğim en güzel sıfat bu heralde..Anne..

Bebeğim ilk kelimelerin ve dişin hayırlı olsun..Her İLK'in her günün güzel olsun..Senin gibi...Tatlı gülüşün gibi...

Dip notçuk: Yazılarımı etiketlendiriyim derken teknoloji fakiri olarak son iki yazımı silmiş bulunuyorum..Gogıldaki anlık görüntüden kopyaladım ama yorumlar gitti giden oldu malesef..Önceki yazılara bakıp de nerde benim yorumum diyen olursa diye...Herkeslerden özür:((

18 yorum:

siyap dedi ki...

ay çok hoşsun esracım :)) gerçekten ne tuhaf yaratıklarız biz...bizim evde de bir yürüme telaşı var evlere şenlik.çocuğu kapan ayakta tutup "gel kızım gel kızım" deyip duruyor.bizimki inat tabi 1-2 adım,2 popo kıvırma,dans etme ve alkış yapıp yere atıyor kendini.yani adım atmak dışında ayakta yapılabilecek en zor hareketleri yapıp programına son veriyor :) ama dün 5 adım attı sonunda...
ececiğimin ilk kelimelerini,ilk dişini tebrik ederim,devamlarına inşallah!bu arada ben bu tatlışa bayılıyorum ya çok masum,çok sevimli.
öpüyorum güzel miniğimi,sevgileeer...

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

OOOOO hayırlı olsun dişiniz:))) Bizde ilk göremmiştik ve ağzını açmıyordu, çay bardağı ile alt dişine pıt pıt yapıyoruz, o çıkan ses bile bizi öyle çok mutlu ediyorki:) Bu arada ilk kelimeleriniz hayırlı olsun, erken dillenmiş senin bebecik:) Sevgiler.

BEBE-ERTESİ dedi ki...

bu kadar anlatılır! :)) gitgide daha vazgeçilmez bir blog olmaya başladı bu :)

güzeller güzeline maşallahlar diye diye her "yeni"sini tebrik ederiz. Ben, oğlum geğirdikçe ve pırtladıkça da çok eğleniyorum. Şunları bi başka insanoğlu yapsa yanımda, suratına çarpıveririm iki tane, ama oğlum yaptıkça zevkleniyorum.

tuhafız biz hepimiz, tuhaf! :P

mine dedi ki...

kız cocukları böyle işte 9 ay tası karnına temizle poposunu oda gitsin baba desin...bütün kızlar babacı bunu bilmek gerekir benimde sonum sizin gibi olacak belli...
ilk dişiniz hayırlı olsun...saglıklar ve uzun uzun ömürler dilerim eceye...

sevgilerrr

Betül dedi ki...

maşallah Ece kızımıza:) ilk sözcükler,ilk diş....ama kaderimiz bu malesef önce baba,dede sonra anne:(

benimkuzum dedi ki...

maşallah ece'ye ilk incisi hayırlı olsun , seni yakın zamanda bir diş buğdayı telaşı bekliyor :)
irem de baba dedi ilk önce anne yi çok ama çok sonra söyledi ,vardır bir bildikleri diyorum....
minik kuzuyu ve seni öpüyorum sevgiler

aybike dedi ki...

Merhabalar;
Maşallah ben görmeyeli ne kadar da büyümüş.İlk dişiniz hayırlı olsun.Ne güzel bişey minicik bir canlının büyüdüğüne tanıklık etmek.Anne olmak çokkk güzel bişey.Bu arada son kez bi maşallah diyelim de nazar değmesin kuzucuğumuza..

sevgilerr...

firdevs dedi ki...

masaallah ece cok cabuk konusmaya baslamis :)

heehhee :) esinin ve senin dis gorme cabalarinizi gormek isterdim :p

ece cok tatli bir bebek :) kendisine opucuklerimizi yolluyoruz :)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

o dişiyle kemirsin bakalım yeni mamacıklarını. ikinci kolajdaki koltukta ayacıklarını yakalamsına bayıldım resmen. dudaklarını şişirerek objektife bakmasına hele bittim bittim.

Ayça dedi ki...

YErim seni eceeee..
Annen anneliğin sarhoşluğuyla annenliği analiz ediyor, asıl annelik bundan sonra :)

KeLeBeK dedi ki...

dişiniz hayırlı olsunnn demek ki ece kız da çilek gibi acelecilerden :)
dişe sevinmek gerçekten ilginç :)
ben o iki küçük diş ile bana gülümseyişine bayılıyorummm

Adsız dedi ki...

sevgili esra,
bende bloğunu yakından takip edenlerdenim. sizden 1 ay küçük duru kızım var benimde
yeni ek gıdalara geçtik.netteki tariflere göre sebze çorbası pişiriyorum tam pişmiyor.fazla su koysam ve daha çok kayatsam vitamini gidecek diye düşünüyorum.ince eleyip sık dokuyan biri olarak sizin çorbanın tarifini verebilir misin cevaplarsan çok sevinirim

Mısır Patlağı :) dedi ki...

uyy yeri ben onu ) dişte çıkarmış ece hayırlı olsunnnn çokta erken başlamış konuşmaya annesine benzeyen dattlu dillerini sevsinler :) sevgiler

Rahsan Collyer dedi ki...

Hayırlı olsun canım Ece kızımızın ilk dişi ve ilk kelimeleri. Fotoğraflarda kocaman çocuklar gibi çıkmış maşallah. Resmen gözümüzün önünde büyüyorlar blogger sayesinde bu kuzular:)

ESHUR dedi ki...

Merhabalar
İsmim Esra kızımın ismide Ece Gizem..Ece 14 Nisan 2008 doğumlu..Birçok blogu takip ediyordum ama bu kadar benzerlik olunca dayanamadım ve ilk defa bir yorum yazmak istedim. Birçok şeyi sizinle eşzamanlı olarak yaşıyorum ,benim kızım da tam bir baba hayranı!! Umarım birgün Eceler biraraya gelir.Sevgiler

mummy dedi ki...

@Serapçım teşekkür ederim...Sizn de ilk adımlar hayırlı olsun...Gelir elbet devamı..

@Pembeli teşekkürler..Sorma valla erken dillendi az hareket bol çene bizmkinde:)

@Bebe-ertesi teşekkürler..Hakkaten başkası yapınca iğrenilecek şeyleri kendi bebende zevkle karşılayabiliyosun işte..Öptük miniği..

@Bitanemiz bebeğimiz teşekkür ederim..Evet güya şanslıların kızı olur derler ama nasıl oluyo anlamadım...Sevgiler..

@Betülcüm teşekkürler...darısı başınıza:))

@Figencim saolasın valla diş buğdayı olayı annemin ellerinden öper artık heralde..Ben mutfak özürlüyüm maalesef:(Öptük kuzuyu..

@Aybikecim teşekkürler..Valla bidahaki gelişine gelin etmiş oluruz heralde:)Sevgiler

mummy dedi ki...

@Firdevsçim teşekkür ederim...Allah sana da nasip etsin o zaman Ece gibi bir kız...:)Sevgiler..

@Hülyacım saolasın..Pozları beğenmene sevindim kaynanası sayılırsın ne de olsa:))Öptük damadı:)))

@Ayçacım saolasın...Evet daha çok var aslında anneliği tam olarak anlamaya ama nacizane altı aylık tecrübeler işte:)öptük tonguçu..

@Kelebekçim teşekkürler..Hakkaten tam ısırmalık oluyolar o minicik dişlerle gülünce...Öptüm Çileği..

mummy dedi ki...

@Merhabalar sevgili adsız:)Durunun annesi desem olur heralde..:)Ya aslında bizim çorba diye bişiy yok şöyle ki yarım patates ve yarım havuç sabit kalmak şartıyla yanına değişik sebzeler deniyorum ben de..Sebzeleri rendeleyip (rendelenmeyenleri çok minik doğrayıp) üzerine çok azıcık çıkacak şekilde koyuyorum suyunu..Kaynayana kadar ağzını kapalı kaynadıktan sonra da ağzını aralayıp toplamda yarım saat pişiriyorum ara ara karıştırarak..Zaten sebzeler rendelenince çabuk pişiyor içine koyduğum pirinç ya da mercimek pişmiş olunca kapatıyorum..Yedirmeden önce de zeytinyağı ekliyorum bi tatlı kaşığı..Aslında vitamini düşünecek olursan en iyisi buharlı pişirici tabi..Ben de edinmeyi düşünüyorum bi süre sonra...Ama şimdi alıştırma sürecindeyiz zaten..Kolay gelsin sana da..
Sevgiler..

@Mp'cim teşekkür ettim..Öptüm Nazlışı..

@Rahşancım teşekkürler...Evet ya fotoğraflarda büyük görünmüş baya bi..:)Koca kız oldu teyzesi:))

@Sevgili Esra hoşgeldin bloğuma..Ya hakkaten bu kadar benzerlik şaşırttı beni de..Nerdeyse doğum tarihleri de aynı olacakmış..Bloğunu açarsan takip etmek isterim ben de...Sevgiler..

20 Kasım 2008 Perşembe

İLK'ler Haftası...

Ece kızım bu hafta dilli düdük..Ne zamandır ağız egzersizleri yapan ve hatta bunları pekiştirmek için uykusundan uyanan,emmeyi bırakan kızım bu hafta ilk anlamlı sözcüklerini arka arkaya sıralamaya başladı..Ama maalesef ve tekrar maalesef ki ilk anlamlı sözcüğü BABBA oldu:((B'nin üzerine basa basa inadına inadına babbba..Anne kızım an-ne?????Babbbbbaa..Çocuğum evladım ben an-ne...Iııhh..Babbbba..Nankör evlat dedim baban temizliyo dimi dötünü baban emziriyo baban gece uykularından oluyo dimi..Ve tam ümidi kesmişken bırakmışken artık yakasını dün yüzüme bakarak annne dedi kuzum..(Ağlarken ınnnee gibi bir ses çıkarıyodu ama ilk defa ağlamazken ilk defa karşımdayken ilk defa bana bakıyoken)Anne diyo..Dedde diyo...Del del diyo..Eeedduee gibi bişiy diyo(Ece olduğunu düşünüyoruz)Gün içinde sürekli çığlıklarıyla, mırıldanmalarıyla, gülmeleriyle, kıkırdamalarıyla evi dolduruyo..Sürekli konuşuyo saolsun sürekli bişiyler anlatıyo -çoğunu anlamlandıramadığımız- çok dertli çoookkk...:))



Epeydir yazmak isteyip bilgisayarın başına oturup oturup Ece'nin uyanmalarıyla geri kalktığım yoğun bir hafta oldu bu hafta..Haftasonu havalar da güzelken dışarlardaydık..Cumartesi Kadıköy'e gittik..Maşallah cadde bebek arabasından geçilmiyodu gene...Sanki tüm genç nüfus berabercek doğurmuşuz yani o derece bebekli vardı caddede..Pazar günü buralardaydık evin çevresinde dolandırdık Ece'yi..Tuzla'nın tek sevdiğim yanı bahçeli evleriyle ve adım başı parklarıyla hala biraz yeşilliğin kaldığı nadir İst. ilçelerinden biri olması...En azından evden uzaklaşmadan sahil keyfi park bahçe keyfi yapılabiliyor rahatça...Ece kızım henüz sallanamasa da salıncaklarda, kayamasa da kaydıraklardan, sallananlara kayanlara laf attı birazcık....Onlar anlamasalar da:))Ve hafta başında evimizi temizleyip mamalar hazırlayıp süslenip misafir ağırladık kızımla..Şaka maka ne zormuş bebekle misafir ağırlamak..(Doğumdan beri ilk defa yalnız olarak misafir aldım da..Yuh biliyorum ama böyle:) )Bir yaşında bir erkek geldi bu eve..Ece'ye pek pas vermedi evi keşfetmekten ve yerinde durmadığı için beraber fotoğref çekemedik..Biz de yalnız çektik Ece'yi..



Neyse konu dağıldı diyecektim ki ben hafta içi yazacağım postta Ece'nin bu aralar ki huyzuluğundan, gece uykusuzluğundan, anlamdıramadığımız ağlamalarından bahsedecektim ...Ve tüm bunları dişe bağlayacaktım...Haklı çıktım..Ece kızım bugün altı ay yirmiüç günlükken ilk dişini çıkardı..Yine bir alt açma keyfi sırasında burnumu yemeye çalışırken farkettim..Ama görmek için epey uğraştım kucağıma yatırıp ağzını açıp dilini arkaya doğru ittirmek ve tükürüklerinden görmek biraz zor oldu ama gördüm..Aman karı koca bir mutluluk bizim evde sonra gece gece..Çocuğu yatırıp yatırıp tekrar bakmalar..Gördünmü babası bak tam şuracıkta bir beyaz noktacık..Dur annesi ya görünmüyo çek şu dili..Bu arada Ece ciyak ciyak bağırıyo tabi kuduruyo..Ya garipsemeyin hiç diş görmedinizmi demeyin valla insan çok merak ediyo..Neyse gördük rahatladık da yakasını bıraktık çocuğun..

Ya ne ilginç bu ANNE'lik dedim sonra kendi kendime...Hadi konuşmaya başlaması tamam da dişi çıkınca niye mutlu olur duygulanır ki bu anne kişisi..Dişsiz kalan olmamış nasılsa..Çıkıyo işte bir bir..

Bebeğinin emmesine,agulamasına,dönmesine,kıkırdamasına,gülmesine,kilo almasına,yemesine,içmesine,bakmasına,dudak bükmesine,el sallamasına,konuşmasına,geğirmesine,kaka yapmasına -ya kaka yapmasına var mı daha ötesi- sevinen psikopat nadide varlıklarız ya anneler olarak..Annelik işte...27 yaşıma kadar edindiğim en güzel sıfat bu heralde..Anne..

Bebeğim ilk kelimelerin ve dişin hayırlı olsun..Her İLK'in her günün güzel olsun..Senin gibi...Tatlı gülüşün gibi...

Dip notçuk: Yazılarımı etiketlendiriyim derken teknoloji fakiri olarak son iki yazımı silmiş bulunuyorum..Gogıldaki anlık görüntüden kopyaladım ama yorumlar gitti giden oldu malesef..Önceki yazılara bakıp de nerde benim yorumum diyen olursa diye...Herkeslerden özür:((

18 yorum:

siyap dedi ki...

ay çok hoşsun esracım :)) gerçekten ne tuhaf yaratıklarız biz...bizim evde de bir yürüme telaşı var evlere şenlik.çocuğu kapan ayakta tutup "gel kızım gel kızım" deyip duruyor.bizimki inat tabi 1-2 adım,2 popo kıvırma,dans etme ve alkış yapıp yere atıyor kendini.yani adım atmak dışında ayakta yapılabilecek en zor hareketleri yapıp programına son veriyor :) ama dün 5 adım attı sonunda...
ececiğimin ilk kelimelerini,ilk dişini tebrik ederim,devamlarına inşallah!bu arada ben bu tatlışa bayılıyorum ya çok masum,çok sevimli.
öpüyorum güzel miniğimi,sevgileeer...

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

OOOOO hayırlı olsun dişiniz:))) Bizde ilk göremmiştik ve ağzını açmıyordu, çay bardağı ile alt dişine pıt pıt yapıyoruz, o çıkan ses bile bizi öyle çok mutlu ediyorki:) Bu arada ilk kelimeleriniz hayırlı olsun, erken dillenmiş senin bebecik:) Sevgiler.

BEBE-ERTESİ dedi ki...

bu kadar anlatılır! :)) gitgide daha vazgeçilmez bir blog olmaya başladı bu :)

güzeller güzeline maşallahlar diye diye her "yeni"sini tebrik ederiz. Ben, oğlum geğirdikçe ve pırtladıkça da çok eğleniyorum. Şunları bi başka insanoğlu yapsa yanımda, suratına çarpıveririm iki tane, ama oğlum yaptıkça zevkleniyorum.

tuhafız biz hepimiz, tuhaf! :P

mine dedi ki...

kız cocukları böyle işte 9 ay tası karnına temizle poposunu oda gitsin baba desin...bütün kızlar babacı bunu bilmek gerekir benimde sonum sizin gibi olacak belli...
ilk dişiniz hayırlı olsun...saglıklar ve uzun uzun ömürler dilerim eceye...

sevgilerrr

Betül dedi ki...

maşallah Ece kızımıza:) ilk sözcükler,ilk diş....ama kaderimiz bu malesef önce baba,dede sonra anne:(

benimkuzum dedi ki...

maşallah ece'ye ilk incisi hayırlı olsun , seni yakın zamanda bir diş buğdayı telaşı bekliyor :)
irem de baba dedi ilk önce anne yi çok ama çok sonra söyledi ,vardır bir bildikleri diyorum....
minik kuzuyu ve seni öpüyorum sevgiler

aybike dedi ki...

Merhabalar;
Maşallah ben görmeyeli ne kadar da büyümüş.İlk dişiniz hayırlı olsun.Ne güzel bişey minicik bir canlının büyüdüğüne tanıklık etmek.Anne olmak çokkk güzel bişey.Bu arada son kez bi maşallah diyelim de nazar değmesin kuzucuğumuza..

sevgilerr...

firdevs dedi ki...

masaallah ece cok cabuk konusmaya baslamis :)

heehhee :) esinin ve senin dis gorme cabalarinizi gormek isterdim :p

ece cok tatli bir bebek :) kendisine opucuklerimizi yolluyoruz :)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

o dişiyle kemirsin bakalım yeni mamacıklarını. ikinci kolajdaki koltukta ayacıklarını yakalamsına bayıldım resmen. dudaklarını şişirerek objektife bakmasına hele bittim bittim.

Ayça dedi ki...

YErim seni eceeee..
Annen anneliğin sarhoşluğuyla annenliği analiz ediyor, asıl annelik bundan sonra :)

KeLeBeK dedi ki...

dişiniz hayırlı olsunnn demek ki ece kız da çilek gibi acelecilerden :)
dişe sevinmek gerçekten ilginç :)
ben o iki küçük diş ile bana gülümseyişine bayılıyorummm

Adsız dedi ki...

sevgili esra,
bende bloğunu yakından takip edenlerdenim. sizden 1 ay küçük duru kızım var benimde
yeni ek gıdalara geçtik.netteki tariflere göre sebze çorbası pişiriyorum tam pişmiyor.fazla su koysam ve daha çok kayatsam vitamini gidecek diye düşünüyorum.ince eleyip sık dokuyan biri olarak sizin çorbanın tarifini verebilir misin cevaplarsan çok sevinirim

Mısır Patlağı :) dedi ki...

uyy yeri ben onu ) dişte çıkarmış ece hayırlı olsunnnn çokta erken başlamış konuşmaya annesine benzeyen dattlu dillerini sevsinler :) sevgiler

Rahsan Collyer dedi ki...

Hayırlı olsun canım Ece kızımızın ilk dişi ve ilk kelimeleri. Fotoğraflarda kocaman çocuklar gibi çıkmış maşallah. Resmen gözümüzün önünde büyüyorlar blogger sayesinde bu kuzular:)

ESHUR dedi ki...

Merhabalar
İsmim Esra kızımın ismide Ece Gizem..Ece 14 Nisan 2008 doğumlu..Birçok blogu takip ediyordum ama bu kadar benzerlik olunca dayanamadım ve ilk defa bir yorum yazmak istedim. Birçok şeyi sizinle eşzamanlı olarak yaşıyorum ,benim kızım da tam bir baba hayranı!! Umarım birgün Eceler biraraya gelir.Sevgiler

mummy dedi ki...

@Serapçım teşekkür ederim...Sizn de ilk adımlar hayırlı olsun...Gelir elbet devamı..

@Pembeli teşekkürler..Sorma valla erken dillendi az hareket bol çene bizmkinde:)

@Bebe-ertesi teşekkürler..Hakkaten başkası yapınca iğrenilecek şeyleri kendi bebende zevkle karşılayabiliyosun işte..Öptük miniği..

@Bitanemiz bebeğimiz teşekkür ederim..Evet güya şanslıların kızı olur derler ama nasıl oluyo anlamadım...Sevgiler..

@Betülcüm teşekkürler...darısı başınıza:))

@Figencim saolasın valla diş buğdayı olayı annemin ellerinden öper artık heralde..Ben mutfak özürlüyüm maalesef:(Öptük kuzuyu..

@Aybikecim teşekkürler..Valla bidahaki gelişine gelin etmiş oluruz heralde:)Sevgiler

mummy dedi ki...

@Firdevsçim teşekkür ederim...Allah sana da nasip etsin o zaman Ece gibi bir kız...:)Sevgiler..

@Hülyacım saolasın..Pozları beğenmene sevindim kaynanası sayılırsın ne de olsa:))Öptük damadı:)))

@Ayçacım saolasın...Evet daha çok var aslında anneliği tam olarak anlamaya ama nacizane altı aylık tecrübeler işte:)öptük tonguçu..

@Kelebekçim teşekkürler..Hakkaten tam ısırmalık oluyolar o minicik dişlerle gülünce...Öptüm Çileği..

mummy dedi ki...

@Merhabalar sevgili adsız:)Durunun annesi desem olur heralde..:)Ya aslında bizim çorba diye bişiy yok şöyle ki yarım patates ve yarım havuç sabit kalmak şartıyla yanına değişik sebzeler deniyorum ben de..Sebzeleri rendeleyip (rendelenmeyenleri çok minik doğrayıp) üzerine çok azıcık çıkacak şekilde koyuyorum suyunu..Kaynayana kadar ağzını kapalı kaynadıktan sonra da ağzını aralayıp toplamda yarım saat pişiriyorum ara ara karıştırarak..Zaten sebzeler rendelenince çabuk pişiyor içine koyduğum pirinç ya da mercimek pişmiş olunca kapatıyorum..Yedirmeden önce de zeytinyağı ekliyorum bi tatlı kaşığı..Aslında vitamini düşünecek olursan en iyisi buharlı pişirici tabi..Ben de edinmeyi düşünüyorum bi süre sonra...Ama şimdi alıştırma sürecindeyiz zaten..Kolay gelsin sana da..
Sevgiler..

@Mp'cim teşekkür ettim..Öptüm Nazlışı..

@Rahşancım teşekkürler...Evet ya fotoğraflarda büyük görünmüş baya bi..:)Koca kız oldu teyzesi:))

@Sevgili Esra hoşgeldin bloğuma..Ya hakkaten bu kadar benzerlik şaşırttı beni de..Nerdeyse doğum tarihleri de aynı olacakmış..Bloğunu açarsan takip etmek isterim ben de...Sevgiler..