3 Kasım 2008 Pazartesi

Emzirmenin gözünü seveyim ben..

Dedim.. Diyorum 21 Ekim 2008'den beri..Ek gıdalar denilen tantanaya başladığımızdan beri..

Oysa....

Oysa herbişiyi araştırdıydım...Herbişiy tamamdı bence...Bizim kızçe de bir aydır biz yemekteykene ağzını kuş gibi açıp durduğu için hazır olmalıydı ek gıdaya geçmeye..Doktorun her dediğine de uydumdu...

1. Bebek mama sandalyesinde yemeğini yiyecek. (Evde bir o eksikti zaten...Bebe hanımın eşyaları yüzünden popomuzu nereye döndürsek bişeye çarpıyo..Bigün evcek alt komşuya misafir olacaz bu ev bu kadar yükü kaldırmaz......)

2.Önünde yediğinden bir parça olacak.(Tamamdır önüne bir parça elma kondurduk)

3.Bebek bir buçuk saattir emmemiş olacak,uykusunu almış oacak. (Oldu günün en çakır keyif olduğu zamanını da seçtik)

4.Bebeğe mama verilmesi bir merasim gibi olmayacak. Elde oyuncak,tv karsında vs. olmayacak. (gayet aristokratik pek bi ciddi işe başladık)..





Ve 13. günündeyiz bir arpa boyu yol katedemedik anacım..Bi kere bebemiz mama sandalyesi denen aletten pek hoşlanmadı..İçinde kaykılıp duruyo ordan alalım diye..Önüne koduğumuz elma paçasıylan damaklarını kaşıtmaya çalışıyo fekat kaşığa pas vermiyo..Kaşıkla ağzına verdiğim püreyi evet ittirmiyo püskürtmüyo ama ağzını bilerek açık tutmak suretiyle yanlardan dışarı akışını sağlıyo..E biz de dalsın yutsun diye karşısında türlü şaklabanlıklar yapıyoz tabi mecburen...Bi takla atmadğımız kaldı yarın onu da deneyecez..Karı koca bir buçuk saat Bebe.lac reklamının ham ham şarkısını söyleyerek dans bile ediyoruz...Komşular kayışı kopardığımızı düşünebilirler...

Elma, havuç ve armut püresi verdim önce üçer gün deneyerek...Armutu eh işte fakat diğerlerini hiç sevmedi...Bu hafta seze çorbasını ekledik menüye..Bundan da pek hoşnut değil şimdilik..Ben acele mi ediyorum acaba...Böyle böyle mi alşacak..Yoksa bizim tosuncuk iştahsız olup boğumcukları tombul yanacıkları kayıp mı olacak...

Bugün mızmız günü gene...Sabah kontroldeydik aşılarını vuruldu..Kilosu 8700 boyu 70 cm. olmuş..Ama bundan sonraki ay böyle olmayacak heralde..

Of of hatta ofsssss...Zamanı geri almak istiyorum ya...Neden altı aylık omasını bekledim ki...Kas kafa otur tv. karşısına uzat ayağını sabahtan akşama kadar emzir işte..Rahatık battı di mi??Al bu da sana kapak olsun...Yorgunum ve korkuyoum...Bu çocuk yemek yemeyen iştahsız bi tip mi olcek??Napsak netsek???

18 yorum:

gülücüklerim benim dedi ki...

Canım yaa bence yinede acele etme ısrarcı olma, insan bir kere hırs yaptımı doğru bildiklerini de unutup kaptırıyorsun, yavaş yavaş deneyin bence.

BEBE-ERTESİ dedi ki...

ay çok güldüm :)

yani, farkındayım, sen ciddi ciddi bunalıyorsun anlaşılan. ama, çok şeker anlatmışsın :))

aynı dönemdeyiz; bizim topuzcuk emzirme şansım olamayışından kelli biraz daha erken başladı ek gıdalara. dolayısıyla tam oturmayı becermediğinden ana kucağında, halihazırda kaykık vaziyetteyken kaşık kaşık çorba ve mama veriyoruz. bir-iki gün fışır fışır akıttıktan sonra şimdi hapır hupur yemeye başladı. şiddetle, ucu silikonlu yumuşak kaşıklardan tavsiye etmek isterim. önceleri kaşığı emebiliyor. sonra sonra sert kaşıkla yiyecek kadar kapabiliyor işi.

meseleye elma dilimiyle girmek cesaret işi. çok tebrik ederim. anne sütüne daha yakın olduğunu söyleyerek yoğurttan başlattı bizim doktor. evde kendin mayalayıp verebilirsin hem. oda sıcaklığında verince süte benzettirip yuttrabiliyorsun.

kolay gelsin. cici kızımızı topuzcuk ve benim adıma öpünüz lütfen. aylardır yakından takipçisiyiz, ona göre!

kurşunkalem dedi ki...

bazı bebekler tok karnına almayı sever,emdikten sonra,ya da günün değişik zamanlarında.Bir de çocuk doktorunun deneyimlisini,yani çocuğu olanını seçmek daha iyi oluyor.Teorik bilgiler yerine,yaşadıklarından,daha pratik bilgiler verebiliyor.Yoğurt ve diğer meyveleri aralıklı denemek yararlı olabilir.Eninde sonunda alıyorlar,kolay gelsin...

mine dedi ki...

bende gececegim bu yollardan..allah yardımcın olsun..bence fazla zorlama kendini de kasma..elbette alısacak ama senıda cok zorlayacak...kolaylıklar diliyorum..minik ecenin o tatlı yanaklarından öpüyorum..sevgiler

siyap dedi ki...

bence sakın paniğe kapılma şu aralar alışma evresinde,sıkıntı yapma kendine...sen stres yaptıkça oda etkilenir,her şey üstüste gelir.
buarada ceren normal yediği halde 7.ay kilo alımı 450gr.a düşmüştü sonra yine artmıştı.maşallah ece'nin kilosu ve boyu da oldukça iyi Allah bozmasın ve tombulları kaybolmasın inşallah,çok yakışıyor çünkü :))
yavaş yavaş devam et bence ben 6,5 aylıkken ek gıdaya başlamıştım,sıkmamak en güzeli...
kolay gelsin
sevgileeer...

Adsız dedi ki...

merhaba mami hanınım benim bebeler uyurkene sana naçizane birkaç öneri de bulunacam 1- her bebe özellikle 6 ay meme emmişse başka bir şey ağzına sürmek istemez.2-bu işte sabır esastır.3- emzik emiyorsa emzikle emmiyorsa eline mesela havuç gibi bir şey vererek yutmayı öğretmek gerek bu bebelere4- bu mama sandalyesi işi benim kafamada yatmıyo bebeler zaten yeni oturmayı öğrenmiş sıkılıyorlar ben yarı oturur pozusyonda yedirdim en başında yani yere iki tane yastığı koydum yasladım ve öyle yedirdim 2-3 ay sonra başlarsın mama sandalyesine. işte böyle. bide türkiye şartlarında yaşayan herkesin mama sandalyesi yokki sofra adabını da öğretiyolar dimi ama.şimdilik bu kadar: )

KeLeBeK dedi ki...

canım geç başlasan bile yine aynı süreci yaşayacaksın ki bence erken başlamak daha iyi, çünkü o da süt rutinine daha sıkı yapışmış olacaktı ve dahada zorlayacaktı

hımm kendi adıma söyleyeyim ki biz başladığımızdan beri bir arpa boyu yolu gittik hergün bir arpa daha ilerlemeye başladık
mesela başlarda sadece tadacak kadar veriyordum ki o da daha fazlasını yemiyordu şimdilerde çay kaşığına geçtik sonra tatlı kaşığını ölçü yapacağım ama ne zaman bilmiyorum yavaş yavaş olacak
çok yavaş ilerleyen bir süreç olduğunu anladım ve kendimi de onu da bunaltmamaya gayret ediyorum sen de öyle yap zaman ilerledikçe o da alışacak parmakla (senin ya da onun )tattırmayı dene daha kolay ağzını açıyor
her geçiş dönemi illaki sancılıdır
bu arad kilonuzun maşaAllahı var çilek ayına göre geride, ben bile kafayı takmıyorsam seb hiç takma :)
sevgiler

Anne ve Bebisi dedi ki...

:))

Yemek yemeyen, istahsiz bir cocuk olsa nolacak ki? Benim kizkardesim oyleydi. Sabahtan aksama kahvalti masasinda otururdu. Yemeden kalkmasi yasak odlugu icin:) Her yemegi secer, sevmez, yemez... Hic bir sey olmadi:) Gayet akilli ve cok sukur saglikli, ne istedigini bilen bir universite ogrencisi simdi:)

Neden korkuyorsun ki istahsiz olmasindan? Sutun var mi? Hala emziriyor musun? Ilk 1 yil cocuklarin ana besin maddesi anne sutu, anne sutu, anne sutu. Doktorlar ne derse desin. Elma havuz puresi, sebze corbasi, dunyanin en besin yuklu yiyecegi bile anne sutunun yerini tutamaz. Once rahat ol. Hic bir besin, 6 ayindan sonra da, anne sutunun saglayacagi seyi saglayamaz. Saglikli olmasi, zeki olmasi vs vs sebze corbalarina degil anne sutune bagli en cok. Afrika'daki cocuklar bile annelerini emdikleri surece saglikli bir sekilde yasiyorlar. Yemek bulamamalarina ragmen. Anne sutu hayat kurtariyor. 1 yasinda da, 2 yasinda da ..

Biraz ara ver, ikiniz de mola verin. Gun icinde ara ara eline tutustur meyveleri. Yerse.. Yemezse zorlama. Ilerde bu durumu sana karsi kullanip bir arkadasimin kizinin yaptigini yapmasin. Annesi odada yokken annesinin arkadasinin elinden guzel guzel yemek yerken annesi iceri girince gulerek agzindakileri cikarmasin.

Aksam ailece yemek yerken al kucagina, kasikla degil, parmaginin ucuyla tattir yemeklerden. Yok tuzlu, yok salcali.. Ver gitsin. Bu yasta yiyecegi zaten 1-2 cay kasigi..

Dert etmeee. Bol bol emzir:))

Seyhan dedi ki...

Karı koca bir buçuk saat Bebe.lac reklamının ham ham şarkısını söyleyerek dans bile ediyoruz...Komşular kayışı kopardığımızı düşünebilirler


bu kısma çok güldüm ya gelecekteki halimizi gördüm sanki:)

ne diyebilirim kolay gelsin sana

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Ah ah ah.. neler çekiyorum ben bu ek gıdaya başladığımdan bu yana:( Saatlerce aç kalmasına rağmen yemiyor:( Doktor her ne kadar zorlama desede, aç kalmasına gönlüm razı olmuyor.

Biz sebze çorbasından önce yoğurtla başladık. İlk meyve suyu ve püresiyle başladık. En son çorbaya geçtik. Günlük olarak yoğurdunu yapıyor, 3 günde bir ise çorbasını yapıyorum.

Ek gıda çok zor ve büyük bir sabır isteyen bir geöçiş dönemi ve devamı... Sabırlı bir insanımdır aslında ama, yemek konusunda sabrım çok taşıyor. Hele ki bir zaman sonra ise ağzını açtığı halde ağzında dakikalarca bekletiyor ve yutmuyor, bu daha zor!!! Yutsana kızımmmmmm, yutsana kızımmmmmmmmmmm, yutsana kızımmmmmmmmmmmmmmmmmmm.... Diyerek sesler yükselerek söyleniyor. Korkuyor ve ağlamaya başladığında ise ağzındaki boğazına kaçıyor ve bu defa yediği iki lokmacık şeyle doooğru dışarı... Midede ne varsa dışarı... Halı temizlemekten beynim sulandı resmen.

Hepimize Allah sabırlar versin.

Tuğçe dedi ki...

Merhabalar,
Çok gülerek okudum ama durumun vehametinin farkındayım tabii...Deneyimim olmadığı için hiç bir şey söyleyemeyeceğim sadece kolay gelsin, umarım kısa sürede uyum sağlar güzel Ece. :) :) :)

MELEK KOKUSU dedi ki...

biz daha 3 haftaligiz mummy teyzesi ama takip ediyoruz ek gida ya gecis serüvenlerini nede olsa bizede sira gelecek, ama yazdiklarindan bunalmis olsanda cookkk tatli yazmissin, insallah bir an önce bu sorunu cözersiniz...

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

oyy naasıl da korkuttun gözümü. bizim tuna efendi de ece hanım gibi bizi yemek yerken izlemeye bayılıyor. ben parmak parmak bir sürü şey tattırdım(balık ve çikolata dahil üstelik) "hepsine bayıldı hiç sorun yaşamam" diyordum ama senin bu acı deneyimlerin sersemletti valla beni. sanırım ben 4.aydan sonra hemen başlayacağım bir şeyler daha vermeye ve bu işe eğilmeye..
herkes yazmış ben de yazayım ece hanımın kilosu yerinde. kasma bence. er geç yiyecek... zira bıkacak emmekten de sütten de... boğumlarından gıdısından tombul popocuğundan öpüyorum.

senem dedi ki...

Esracim, haliyle bir tavsiyem olamayacak ama deneyimlerini okumak cok bilgilendirici. Iyisi mi ben onumdeki 4 ayin tadini cikartayim ve ayagimi uzatip emzirmenin kiymetini bileyim :))

Ececigin tombik yanaklarindan opuyoum..

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

bir de birinden duymuş idim zamanında. o iğrenç sebze çorbalarını biraz anne sütü ya da yoğurtla tatlandırısan en azından bebelerin aşina olduğu bir tat haline geliyormuş dedim ya ben de söyleyenlerin yalancısıyım. bana sorarsan sebze çorbası=kusmuk

huysuz dedi ki...

ay dur yahu, panik yok :) hep böyle sancılı başlıyor ama sonra düzelecek. sabırla değişik lezzetler denemeye devam. sebze çorbasını efe de kesinlikle sevmemişti. o yüzden ben 7. ayda yoğurt, yayla, tavuk suyuna şehriye çorbası gibi çorbalara geçtim... şimdi gayet normal yiyor işte.

Rahsan Collyer dedi ki...

Anaaa, moku yedik desene!!! Valla benim de gözüm çok korktu, napsam acaba 4. ayın sonunda başlasam mı hafif yollu? Bakalım tabi doktorumuz ne diyecek, kilo durumuna göre karar vericez sadece anne sütüne devam mı yoksa hafif hafif serpiştirelim mi 4. ayın sonu itibariyle demişti. Bakıcaz artık. Sanırım emzirme olayının başında nasıl sabırlı olmamız gerktiyse bu işin başında da öyle olmak gerekecek. Sabır sabır ya sabır... belki de akıllanırrrr ahhh belki de akıllanr:)

mesecina dedi ki...

esracım sabır diliyorum.ilk 2 hafta hiç yediremedim tutişe. son 2 haftadır çorbaya alıştı ama elma armutu hala redediyor. Ağlamaya başlayınca vermiyorum. Unutmaki bunlar alıştırma, karın doyurmak değil amaç. Onlarda haklı hep emmeye alışıklar. düşünsene sana çatal kaşıkla yemeyi yasak etseler, değişik bir yolla mesela ağzına huni dayayıp verseler:ilk haftalar sende bocalarsın sonra sonra alışırsın. Allah hepimize kolaylık versin.

3 Kasım 2008 Pazartesi

Emzirmenin gözünü seveyim ben..

Dedim.. Diyorum 21 Ekim 2008'den beri..Ek gıdalar denilen tantanaya başladığımızdan beri..

Oysa....

Oysa herbişiyi araştırdıydım...Herbişiy tamamdı bence...Bizim kızçe de bir aydır biz yemekteykene ağzını kuş gibi açıp durduğu için hazır olmalıydı ek gıdaya geçmeye..Doktorun her dediğine de uydumdu...

1. Bebek mama sandalyesinde yemeğini yiyecek. (Evde bir o eksikti zaten...Bebe hanımın eşyaları yüzünden popomuzu nereye döndürsek bişeye çarpıyo..Bigün evcek alt komşuya misafir olacaz bu ev bu kadar yükü kaldırmaz......)

2.Önünde yediğinden bir parça olacak.(Tamamdır önüne bir parça elma kondurduk)

3.Bebek bir buçuk saattir emmemiş olacak,uykusunu almış oacak. (Oldu günün en çakır keyif olduğu zamanını da seçtik)

4.Bebeğe mama verilmesi bir merasim gibi olmayacak. Elde oyuncak,tv karsında vs. olmayacak. (gayet aristokratik pek bi ciddi işe başladık)..





Ve 13. günündeyiz bir arpa boyu yol katedemedik anacım..Bi kere bebemiz mama sandalyesi denen aletten pek hoşlanmadı..İçinde kaykılıp duruyo ordan alalım diye..Önüne koduğumuz elma paçasıylan damaklarını kaşıtmaya çalışıyo fekat kaşığa pas vermiyo..Kaşıkla ağzına verdiğim püreyi evet ittirmiyo püskürtmüyo ama ağzını bilerek açık tutmak suretiyle yanlardan dışarı akışını sağlıyo..E biz de dalsın yutsun diye karşısında türlü şaklabanlıklar yapıyoz tabi mecburen...Bi takla atmadğımız kaldı yarın onu da deneyecez..Karı koca bir buçuk saat Bebe.lac reklamının ham ham şarkısını söyleyerek dans bile ediyoruz...Komşular kayışı kopardığımızı düşünebilirler...

Elma, havuç ve armut püresi verdim önce üçer gün deneyerek...Armutu eh işte fakat diğerlerini hiç sevmedi...Bu hafta seze çorbasını ekledik menüye..Bundan da pek hoşnut değil şimdilik..Ben acele mi ediyorum acaba...Böyle böyle mi alşacak..Yoksa bizim tosuncuk iştahsız olup boğumcukları tombul yanacıkları kayıp mı olacak...

Bugün mızmız günü gene...Sabah kontroldeydik aşılarını vuruldu..Kilosu 8700 boyu 70 cm. olmuş..Ama bundan sonraki ay böyle olmayacak heralde..

Of of hatta ofsssss...Zamanı geri almak istiyorum ya...Neden altı aylık omasını bekledim ki...Kas kafa otur tv. karşısına uzat ayağını sabahtan akşama kadar emzir işte..Rahatık battı di mi??Al bu da sana kapak olsun...Yorgunum ve korkuyoum...Bu çocuk yemek yemeyen iştahsız bi tip mi olcek??Napsak netsek???

18 yorum:

gülücüklerim benim dedi ki...

Canım yaa bence yinede acele etme ısrarcı olma, insan bir kere hırs yaptımı doğru bildiklerini de unutup kaptırıyorsun, yavaş yavaş deneyin bence.

BEBE-ERTESİ dedi ki...

ay çok güldüm :)

yani, farkındayım, sen ciddi ciddi bunalıyorsun anlaşılan. ama, çok şeker anlatmışsın :))

aynı dönemdeyiz; bizim topuzcuk emzirme şansım olamayışından kelli biraz daha erken başladı ek gıdalara. dolayısıyla tam oturmayı becermediğinden ana kucağında, halihazırda kaykık vaziyetteyken kaşık kaşık çorba ve mama veriyoruz. bir-iki gün fışır fışır akıttıktan sonra şimdi hapır hupur yemeye başladı. şiddetle, ucu silikonlu yumuşak kaşıklardan tavsiye etmek isterim. önceleri kaşığı emebiliyor. sonra sonra sert kaşıkla yiyecek kadar kapabiliyor işi.

meseleye elma dilimiyle girmek cesaret işi. çok tebrik ederim. anne sütüne daha yakın olduğunu söyleyerek yoğurttan başlattı bizim doktor. evde kendin mayalayıp verebilirsin hem. oda sıcaklığında verince süte benzettirip yuttrabiliyorsun.

kolay gelsin. cici kızımızı topuzcuk ve benim adıma öpünüz lütfen. aylardır yakından takipçisiyiz, ona göre!

kurşunkalem dedi ki...

bazı bebekler tok karnına almayı sever,emdikten sonra,ya da günün değişik zamanlarında.Bir de çocuk doktorunun deneyimlisini,yani çocuğu olanını seçmek daha iyi oluyor.Teorik bilgiler yerine,yaşadıklarından,daha pratik bilgiler verebiliyor.Yoğurt ve diğer meyveleri aralıklı denemek yararlı olabilir.Eninde sonunda alıyorlar,kolay gelsin...

mine dedi ki...

bende gececegim bu yollardan..allah yardımcın olsun..bence fazla zorlama kendini de kasma..elbette alısacak ama senıda cok zorlayacak...kolaylıklar diliyorum..minik ecenin o tatlı yanaklarından öpüyorum..sevgiler

siyap dedi ki...

bence sakın paniğe kapılma şu aralar alışma evresinde,sıkıntı yapma kendine...sen stres yaptıkça oda etkilenir,her şey üstüste gelir.
buarada ceren normal yediği halde 7.ay kilo alımı 450gr.a düşmüştü sonra yine artmıştı.maşallah ece'nin kilosu ve boyu da oldukça iyi Allah bozmasın ve tombulları kaybolmasın inşallah,çok yakışıyor çünkü :))
yavaş yavaş devam et bence ben 6,5 aylıkken ek gıdaya başlamıştım,sıkmamak en güzeli...
kolay gelsin
sevgileeer...

Adsız dedi ki...

merhaba mami hanınım benim bebeler uyurkene sana naçizane birkaç öneri de bulunacam 1- her bebe özellikle 6 ay meme emmişse başka bir şey ağzına sürmek istemez.2-bu işte sabır esastır.3- emzik emiyorsa emzikle emmiyorsa eline mesela havuç gibi bir şey vererek yutmayı öğretmek gerek bu bebelere4- bu mama sandalyesi işi benim kafamada yatmıyo bebeler zaten yeni oturmayı öğrenmiş sıkılıyorlar ben yarı oturur pozusyonda yedirdim en başında yani yere iki tane yastığı koydum yasladım ve öyle yedirdim 2-3 ay sonra başlarsın mama sandalyesine. işte böyle. bide türkiye şartlarında yaşayan herkesin mama sandalyesi yokki sofra adabını da öğretiyolar dimi ama.şimdilik bu kadar: )

KeLeBeK dedi ki...

canım geç başlasan bile yine aynı süreci yaşayacaksın ki bence erken başlamak daha iyi, çünkü o da süt rutinine daha sıkı yapışmış olacaktı ve dahada zorlayacaktı

hımm kendi adıma söyleyeyim ki biz başladığımızdan beri bir arpa boyu yolu gittik hergün bir arpa daha ilerlemeye başladık
mesela başlarda sadece tadacak kadar veriyordum ki o da daha fazlasını yemiyordu şimdilerde çay kaşığına geçtik sonra tatlı kaşığını ölçü yapacağım ama ne zaman bilmiyorum yavaş yavaş olacak
çok yavaş ilerleyen bir süreç olduğunu anladım ve kendimi de onu da bunaltmamaya gayret ediyorum sen de öyle yap zaman ilerledikçe o da alışacak parmakla (senin ya da onun )tattırmayı dene daha kolay ağzını açıyor
her geçiş dönemi illaki sancılıdır
bu arad kilonuzun maşaAllahı var çilek ayına göre geride, ben bile kafayı takmıyorsam seb hiç takma :)
sevgiler

Anne ve Bebisi dedi ki...

:))

Yemek yemeyen, istahsiz bir cocuk olsa nolacak ki? Benim kizkardesim oyleydi. Sabahtan aksama kahvalti masasinda otururdu. Yemeden kalkmasi yasak odlugu icin:) Her yemegi secer, sevmez, yemez... Hic bir sey olmadi:) Gayet akilli ve cok sukur saglikli, ne istedigini bilen bir universite ogrencisi simdi:)

Neden korkuyorsun ki istahsiz olmasindan? Sutun var mi? Hala emziriyor musun? Ilk 1 yil cocuklarin ana besin maddesi anne sutu, anne sutu, anne sutu. Doktorlar ne derse desin. Elma havuz puresi, sebze corbasi, dunyanin en besin yuklu yiyecegi bile anne sutunun yerini tutamaz. Once rahat ol. Hic bir besin, 6 ayindan sonra da, anne sutunun saglayacagi seyi saglayamaz. Saglikli olmasi, zeki olmasi vs vs sebze corbalarina degil anne sutune bagli en cok. Afrika'daki cocuklar bile annelerini emdikleri surece saglikli bir sekilde yasiyorlar. Yemek bulamamalarina ragmen. Anne sutu hayat kurtariyor. 1 yasinda da, 2 yasinda da ..

Biraz ara ver, ikiniz de mola verin. Gun icinde ara ara eline tutustur meyveleri. Yerse.. Yemezse zorlama. Ilerde bu durumu sana karsi kullanip bir arkadasimin kizinin yaptigini yapmasin. Annesi odada yokken annesinin arkadasinin elinden guzel guzel yemek yerken annesi iceri girince gulerek agzindakileri cikarmasin.

Aksam ailece yemek yerken al kucagina, kasikla degil, parmaginin ucuyla tattir yemeklerden. Yok tuzlu, yok salcali.. Ver gitsin. Bu yasta yiyecegi zaten 1-2 cay kasigi..

Dert etmeee. Bol bol emzir:))

Seyhan dedi ki...

Karı koca bir buçuk saat Bebe.lac reklamının ham ham şarkısını söyleyerek dans bile ediyoruz...Komşular kayışı kopardığımızı düşünebilirler


bu kısma çok güldüm ya gelecekteki halimizi gördüm sanki:)

ne diyebilirim kolay gelsin sana

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Ah ah ah.. neler çekiyorum ben bu ek gıdaya başladığımdan bu yana:( Saatlerce aç kalmasına rağmen yemiyor:( Doktor her ne kadar zorlama desede, aç kalmasına gönlüm razı olmuyor.

Biz sebze çorbasından önce yoğurtla başladık. İlk meyve suyu ve püresiyle başladık. En son çorbaya geçtik. Günlük olarak yoğurdunu yapıyor, 3 günde bir ise çorbasını yapıyorum.

Ek gıda çok zor ve büyük bir sabır isteyen bir geöçiş dönemi ve devamı... Sabırlı bir insanımdır aslında ama, yemek konusunda sabrım çok taşıyor. Hele ki bir zaman sonra ise ağzını açtığı halde ağzında dakikalarca bekletiyor ve yutmuyor, bu daha zor!!! Yutsana kızımmmmmm, yutsana kızımmmmmmmmmmm, yutsana kızımmmmmmmmmmmmmmmmmmm.... Diyerek sesler yükselerek söyleniyor. Korkuyor ve ağlamaya başladığında ise ağzındaki boğazına kaçıyor ve bu defa yediği iki lokmacık şeyle doooğru dışarı... Midede ne varsa dışarı... Halı temizlemekten beynim sulandı resmen.

Hepimize Allah sabırlar versin.

Tuğçe dedi ki...

Merhabalar,
Çok gülerek okudum ama durumun vehametinin farkındayım tabii...Deneyimim olmadığı için hiç bir şey söyleyemeyeceğim sadece kolay gelsin, umarım kısa sürede uyum sağlar güzel Ece. :) :) :)

MELEK KOKUSU dedi ki...

biz daha 3 haftaligiz mummy teyzesi ama takip ediyoruz ek gida ya gecis serüvenlerini nede olsa bizede sira gelecek, ama yazdiklarindan bunalmis olsanda cookkk tatli yazmissin, insallah bir an önce bu sorunu cözersiniz...

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

oyy naasıl da korkuttun gözümü. bizim tuna efendi de ece hanım gibi bizi yemek yerken izlemeye bayılıyor. ben parmak parmak bir sürü şey tattırdım(balık ve çikolata dahil üstelik) "hepsine bayıldı hiç sorun yaşamam" diyordum ama senin bu acı deneyimlerin sersemletti valla beni. sanırım ben 4.aydan sonra hemen başlayacağım bir şeyler daha vermeye ve bu işe eğilmeye..
herkes yazmış ben de yazayım ece hanımın kilosu yerinde. kasma bence. er geç yiyecek... zira bıkacak emmekten de sütten de... boğumlarından gıdısından tombul popocuğundan öpüyorum.

senem dedi ki...

Esracim, haliyle bir tavsiyem olamayacak ama deneyimlerini okumak cok bilgilendirici. Iyisi mi ben onumdeki 4 ayin tadini cikartayim ve ayagimi uzatip emzirmenin kiymetini bileyim :))

Ececigin tombik yanaklarindan opuyoum..

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

bir de birinden duymuş idim zamanında. o iğrenç sebze çorbalarını biraz anne sütü ya da yoğurtla tatlandırısan en azından bebelerin aşina olduğu bir tat haline geliyormuş dedim ya ben de söyleyenlerin yalancısıyım. bana sorarsan sebze çorbası=kusmuk

huysuz dedi ki...

ay dur yahu, panik yok :) hep böyle sancılı başlıyor ama sonra düzelecek. sabırla değişik lezzetler denemeye devam. sebze çorbasını efe de kesinlikle sevmemişti. o yüzden ben 7. ayda yoğurt, yayla, tavuk suyuna şehriye çorbası gibi çorbalara geçtim... şimdi gayet normal yiyor işte.

Rahsan Collyer dedi ki...

Anaaa, moku yedik desene!!! Valla benim de gözüm çok korktu, napsam acaba 4. ayın sonunda başlasam mı hafif yollu? Bakalım tabi doktorumuz ne diyecek, kilo durumuna göre karar vericez sadece anne sütüne devam mı yoksa hafif hafif serpiştirelim mi 4. ayın sonu itibariyle demişti. Bakıcaz artık. Sanırım emzirme olayının başında nasıl sabırlı olmamız gerktiyse bu işin başında da öyle olmak gerekecek. Sabır sabır ya sabır... belki de akıllanırrrr ahhh belki de akıllanr:)

mesecina dedi ki...

esracım sabır diliyorum.ilk 2 hafta hiç yediremedim tutişe. son 2 haftadır çorbaya alıştı ama elma armutu hala redediyor. Ağlamaya başlayınca vermiyorum. Unutmaki bunlar alıştırma, karın doyurmak değil amaç. Onlarda haklı hep emmeye alışıklar. düşünsene sana çatal kaşıkla yemeyi yasak etseler, değişik bir yolla mesela ağzına huni dayayıp verseler:ilk haftalar sende bocalarsın sonra sonra alışırsın. Allah hepimize kolaylık versin.