11 Temmuz 2008 Cuma

İKİ AYLIK ECE KUZU


Ece üçüncü ayın içinde..Hadi bakalım kırkından sonra üçüncü aya bel bağladıydık ya..Şafak yaklaşıyo..İki hafta sonra üçüncü ayını dolduracak bizim kuzu..Bakalım neler değişecek..

İkinci ay kontrolümüzü yine Ankarada yaptırdık..Maşallah herşeyi güzel..5200gr ve 58 cm olmuşuz yani süt problemi ortadan kalktı tamamen.Aklımızda hiç şüphe kalmadı artık kilo alımı çok güzel yani kızımız doyuyor..Kalça ultrasonumuz vardı bu ay..Çok şükür onda da problem çıkmadı..Verem ve karma aşılarımızı da olduk..Bidahaki ay için rota ve pnömokok aşılarından bahsetti doktorumuz..Bu aşıları devlet ödemediği için yaptırıp yaptırmamak tamamen aileye kalmış..Tabi doktor yapılması gerektiği görüşünde..Kararsızım o güne kadar bir karar verebilmeyi ümid ediyorum..

Uykusuzluk probleminden bahsettim doktorumuza..Bana kendi kendine uyumaya alıştırmamı söyledi..Yöntemi anlattı..Uyku hali gelince bebeği beşiğine yatırıcaz..Uyku aracı olarak kabul edebileceği herhangi bişeyle tabi..Mesela ninni cd'leri gibi..Önce biraz sırtını sıvazlayıp pişpişliycez sonra dışarı çıkıcaz..Ağlamaya başladıktan sonra üç dakika bekleyip öyle yanına gelcez..Kucağa almadan tekrar pişpiş..ilk gün üç,sonra beş, sonra onbeş dakika aralıklarla yanına gircez..Zaten olay burda kopuyo çünkü bizimkinde ağlarken katılma problemi var..Önce mızmızlanma şeklinde başlıyoruz sonra uvvaaa şeklinde uzayan ağlama faaliyeti başlıyo..Sonra motor sesini andıran çığırmalar ve tık ses yok oluyo birden..Tabi karşısına geçip bu süreci izlemedim cani gibi..Altını alırken genelde bu süreci yaşıyoruz özellikle de açken altını alıyosak neden önce meme verilmedi diye ağlayabiliyo..Ama mecburen açken alıyorum çünkü emdikten sonra altını alırsam olduğu gibi çıkarıyo..Sütçüklerimi ziyan ediyo..Ben ne çabalarla seri üretime geçirdim o sütü ziyan ettirmem..Velhasılı bu kendi kendine uyuma işi bizi bozar..Klasik yöntem sallamaya devam anacım..

Bu arada artık İstanbul'dayız evimize geldik..Gelirken de Bursa'ya anne memlektine uğradık..Bizim kuzu annesinin memeleketini gördü..Melez kuzu anane tarafından macır, dede tarafından lazuk,baba tarafından Angaralı birazcık..Epey karışık ama daha çok babaya çekmiş gibi bana benzemedi pek:(

Geçen Çarşamba üçüncü evlilik yıldönümümüzdü bu arada.Üç kişi olarak geçirdiğimiz ilk evlilik yıldönümü..Özel bişey yapamadık ama şimdiye kadarkilerin en güzeliydi..Saat 10 gibi kuzuyu da alıp bindik arabaya..Hemen uyudu kuzucuk pusetine koyduk uyumaya devam etti..Biz de sahilde gezdik..Bi çaybahçesine oturduk çayımızı içtik..Sonra dondurmamızı yedik..Eve dönünce bile uyanmadı bizimki..(Kırkbir kere maşallah)İlaç gibi geldi valla pekgüzel oldu..

Şimdilik haberler böyle..Ece hanımlı günler giderek güzelleşmekte..Bi de uykularımız düzene girse dadından yenmeyecek hani..Bekliyorum ümitliyim..

Kalın sağlıcakla..

26 yorum:

meleklerim ve ben dedi ki...

Maşallah Ece Hanıma kırkbir kere maşallah.
Mummy'cim canım benim uyutmak için ne yaparsan yap bebelerin istediği oluyor.Onlar ne isterse onu yapmaya mecburuz.
Doktorun dediğini ben hiç uygulayamazdım üç dakika çocuk ağlığcak,ben kapının önünde kafayı yerdim.
Zaten biraz zaman geçsin herşey rayına oturuyor.
Boşver sen Ece'li günlerin tadını çıkarmaya bak.
Öptüm.

Unknown dedi ki...

merhabalar,
maasallah Ece hanım çok şeker:)benim de 6 aylık bir kızım var. O uyutma metodunu ben de hic uygulayamadım. Çocuk aglarken insan içeride oturamıyor,dakika sayıp bekleyemiyor. Zaten 30 saniye bile 3 saat gibi geliyor o esnada.. Bebek bakımında hala en zorlandığım şey de bu zaten: Uyku.. Allah hepimize kolaylıklar versin..

Betül dedi ki...

hoşgeldiniz...Ece yede maşallah...Esracım demek aynı tarihte bursadaydık..Benimde annem ve eşim bursalı...

Rahsan Collyer dedi ki...

Merhaba Esra,

Blog'umdaki yorumundan ulaştım sana, nasıl daha önce farketmemişim ya da bulmamışım seni diye şaştım vallahi. Hemen geriye dönük yazılarını okudum hızlıca. Sen de daha çiçeği burnunda bir annesin, üstelik de bir kız bebiş annesi:) İnşallah ben de çok kısa bir süre sonra kavuşacağım kızıma. Ece'ye bayıldım bu arada, çok güzel bir bebek maşallah.

Hemen senden bir ricam olucak, bu ne hız dimi? Hastane odasını süslemek için tam olarak neler kullanmıştın? Ne almak, ne yapmak gerekir? Zira Ece'nin doğduğu ayki yazılarında kullandığın süsler çok hoş gözküyor ve de uygun fiyatlı olduklarını da söylemişsin. Çok süsten hoşlanan bir insan değilim, odanın kapısına sadece bir süs assam yeter mi acaba diye düşünüyorum, tabi bir de ikram çikolatalarımız olucak sepetin içinde. Blogumda görmüşsündür zaten. Başka neler yapmıştın sen? Şimdiden teşekkürler...

annesininoglusu dedi ki...

ay ay yaramaz falan ama çok güzel annesi bu kız:))
huysuz ve tatlı Ece:))

annesininoglusu dedi ki...

unutmuşum, birinci resme bayıldım
maşallah maşallah...

Anne ve Bebisi dedi ki...

Evlilik yıldönümünüz kutlu olsun:)
Bundan sonrakilerin hepsini en az 3 kişi olarak kutlayın inşallh :)

Sakın o doktoru dinleyip ağlatmayın kuzuyu. Eminim yapmazsınız zaten. Zararsızmış gibi görünen o 3 dakikaların, henüz daha nerede bile olduğunu anlayamamış bebişlere verdiği zararlar çok büyük. Bebekler kendi kendilerine uyuyabilselerdi, emmeyi bildikleri gibi öyle uyumayı da bilerek dünyaya gelirlerdi:) Bunu bir de bize bu tavsiyeleri veren doktorlar, uzmanlar bilseler :)))

Umarım kısa sürede uykuya dalan, seni çok yormayan, uslu uslu, uzun uzun uyuyan bir kuzucuk olur Ece hanım :))

Esin dedi ki...

maşallah eceye,çok tatlı olmuş :)yüzü ifadesi oturmuş...
3 ay doldktan sonra daha da rahat olacak herşey.
Szi çok öptük

senem dedi ki...

Esracim, bu kiz bir harika... Masallah Ece'ye.. tam bir kucuk prenses!!! Vay be! Ultrason goruntulerinden nerelere geldik, di mi? ;-)

Bu arada Ferber metodunu benim karsi komusum su anda 5 aylik olan oglunda kullandi. Bebek cok zor uyuyan bir bebekti, ozellikle alti acilinca cok agliyordu. Ferber metodu onlarda mucize yaratti valla, simdi ufaklik aksam 7 dedigin zaman misil misil uyuyor, hem de kendi kendine. Soylediklerine gore ilk gun 1.5 saat aglamis uyumadan once, ikinci gun yarim saat, ucuncu gun ise sadece 7 dakika. Dorduncu gunde alismis. Ama tabi psikolojik olarak olumsuz bir etkisi var midir onu arastirmak lazim. Gerci olumsuz bir etkisi olsa kesinlikle komsularimin uygulayacagini sanmiyorum cunku anne-baba her ikisi de son derece bilincliler.

Cok opuyorum...

benimkuzum dedi ki...

ece kuzuya maşallah :)
ne olur ağlatma minik kuzuyu , altı ay bitene kadar hep meme de uyudu irem , işe başlamaya yakın yanında yatıp uyutmaya alıştırdım ama kayınvalideme bırakınca ikisi aynı rutini uygulayamadılar , altı aydan sonra ayakta sallayarak uyumaya alıştı babaannede , benleyken yine yanına uzanıyorum öyle uyuyor :)
evlilik yıldonumüz kutlu olsun nice yıllara...
sevgiler figen

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Eyy yarabbim be ne kuzular yaratmışşın :)

resimleri çok tatlı çok fotojenik çok artist bu kızın : )))

Ya bu kadar dert etme bu günler bu aylar geçince nasıl çareler bulduğuna inanamayacak ve unutacaksın bu zor zamanları yanlız uyutmayı tavsiye etmiyorum ya hamileyken binbir duayla kucağımıza almayı beklerken şimdi ağlarken nasıl yanlız bırakılır bu güzellik :)

Allah yardımcın olsun:) Öptük ikinizi mUjjuka

Adsız dedi ki...

3. Evlilik yıldönümünüzü kutlarım, Allah Ece'nizle birlikte nice sağlıklı ve uzun yıllar geçirmenizi dilerim, uyku meselesine kafanı takma bence bir süre sonra düzelir, bebekler büyüyene kadar kırk çeşit huy değiştirirler, hastalık, diş çıkarma, ortam değişikliği bir bakmışsın bebeğini tanıyamazsın

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Merhaba, Ece çok tatlı maaşallah, Allah nazarlardan saklasın.

Sallayarak uyutmaya devam edersen, sürekli sallayarak uyumaya alışır.

Nazlı'yı asla sallayarak uyutmaya alıştırmadım. Beşiğinde bile...

Şuan uyutmak için, uykusu geldiği zamanda, emziğini ağzına verip, yan yatırıp pışpışlıyorum beline uyumaya çalışıyor kendince. Eline birşeyler istiyor. Kendisi yattığı yastığı tutup yüzüne örtmeye çalışıyor. Sende uyuma zamanı geldiği zaman aynı şeyleri yaparsan, kendisi de uyuması gerektiğini anlayacaktır. Mesela uyurken emziğini ver ve yan yatırıp eline mendil ver, ona sarılıp uyuyacaktır. Genelde bebekler uyudukları zaman birşeylere sarılınca daha kolay uyuyorlar. Benim iki yeğenimde bu şekildeydi.

Ama beşiğe yatırıp uyumazsa, kucağına yatırıp yine emziğini verip yan yatırarak yüzüne birşey örtebilirsin, ninni söyleyip odada gezdirebilirsin. Bazende böyle yapıyoruz.

Kolay gelsin. Sevgiler.

mummy dedi ki...

@Teşekkür ederim Sevgili meleklerim ve ben evet bebelerin dediği oluyor maalesef ben de tesli omluş durumdayım zaten:)sevgiler..

@Teşekkür ederim Fatma..Çok haklısın onun ağladığı bir dakika bir saat oluyor benim için..Amin Allah hepimize yardım etsin..

@Betülcüm benim de annem Bursalı..Güzelliğinden belli zaten Bursa kızı olduğun:)Sevgiler..

@Rahşancım bloğuna yazdım cevabını..Sevgiler..

mummy dedi ki...

@annesininoğluşu teşekkür ederim..evet kelimenin tam anlamıyla huysuz:)sevgiler..

@Esracım teşekkür ederim..Ağlatamam ki zaten..Dileklerine de kocaman bir amin diyorum:)sevgiler..

@esincim teşekkür ederim..biz de öptük sevgiler

mummy dedi ki...

@Senemcim inşallah senin presesin de böyle günlerini görcez..Ama Ece ablası kadar uyusuz olmaz inşallah..Öpüyorum..

@Figencim teşekür ederim güzel dileklerine...Biz de işe başlayana kadar memede uyuyacağız sanırım öyle gözüküyo:)SEvgiler..

@Mısır patlağı teşekkür ederim..Ne kadar haklsın ya hamileyken kucağımıza alalım diye dört gözle bekliyoz doğunca da yalnız mı uyutçaz olmuyo zaten napalım anneler çeksin çileyi...Öptük..

mummy dedi ki...

@gülüücüklerim benim teşekkür ederim güzel dileklerin iin..Sevgiler..

@Pembeli valla sallamaya alıştı bile çoktan.Sanırım bizim en büyük sorunumuz emzik almamamız zaten..Emzikle uykuya daha rahat dalacak belki ama inatla almıyor emziği..Teşekkür ederim tavsiylerine..Sevgiler..

KeLeBeK dedi ki...

ah su uyku düzeni... olcak olcak o da olcak inş.
rota konusunda kararsızım, özellikle de yurt dısından geldıklerı ıcın, cok yenibir ası, daha yeterıne arastırıldıgını dusunmuyorum, bebegımde denensin istemıyorum, bır yandan da kuaybenın ve archısugarın meleklerıne olanlar gelıyor aklıma, off kararsızımm

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

pembelilerle olan resmine bayıldım. rabbim nazarlardan esirgesin maşaallah maşaallah...
size nice nice yıllar dilerim.

siyap dedi ki...

maşallah kuzuyaaa!maşallah!
bence sen en iyisini yapıyorsun uyutmak konusunda.ben de ayakta salladım durdum.eee ne yapalım başlar daha zor ama sonra kendine göre bir yöntem oturtuyorsun...
daha güzel günlere inşallah...öpüyoruuuz,sevgileeer...

Lighter-N dedi ki...

Aghhhh ne sevimli bi bebeick bu boyleeeeeeeee lah nazardan korusun..ve de ben yazmak istiyorum ama vakit yok...umarım ben de yazabilirim bi gün:))))öpüyorum

mine dedi ki...

maşallah çok tatlı bir kızınız var allah bağışlasın allah uzun ömürler versin inşallah

Rahsan Collyer dedi ki...

Canımm çok teşekkürler, doğum odası süsleriyle ilgili bana geri dönmüşsün. Çok makbule geçti, yarın sabah Oliver'la bir Sultanahmet gezisi planlıyoruz:)

Yesim dedi ki...

Sevgili Mummy,
Bu hic bitmeyecekmis gibi gorunen bir takim sorunlar (uyku en basta) bir gun geciyor ya da en azindan kolaylasiyor merak etme. Fakat her bebegin (nasil gelisimlerinde farkliliklar oluyorsa) kendine ait bir zamanlamasi var, plani var.

Su aglatma uygulamasi icin cok iyi de diyen var, cok kotu bebege sana guvenmemeyi ogretiyorsun diyen de. Ben bazilari icin belki iyi bir yontemdir ama biz yapamadik demekle yetinecegim. Bizimki de senin dedigin gibi hic durmadan ve nefessiz kalana kadar aglar durur bir basladimi.

Bak ne guzel size evlilik yildonumu hediyesi huzurlu, mutlu bir gun vermis, daha ne.

Sevgiler.

aybike dedi ki...

Merhabalar;
Çok tatlı bu kuzucuk maşallah ona.Herşey yoluna girmiş uykularınızda girer.
Bebişlerimizle hayat çok çok güzel..
sevgilerr..

mine dedi ki...

evet kızım olacagı için çok şanslıyım:-)))allah herkese bu güzel mutluluğu nasip etsin ..ayaklarım bayaği şişiyor.çalıştıgım için fazla uzatamıyorum.ancak akşamları eve gidince işim bitince bide uyurken dinelendirebiliyorum...

hamilelik zor ama bebeğin yüzünü görünce herşey değişiyor herşeye değer değilmi..

ece bebekte öyle şirinki maşallah..ne güzel bir kız ..
sevgilerr

11 Temmuz 2008 Cuma

İKİ AYLIK ECE KUZU


Ece üçüncü ayın içinde..Hadi bakalım kırkından sonra üçüncü aya bel bağladıydık ya..Şafak yaklaşıyo..İki hafta sonra üçüncü ayını dolduracak bizim kuzu..Bakalım neler değişecek..

İkinci ay kontrolümüzü yine Ankarada yaptırdık..Maşallah herşeyi güzel..5200gr ve 58 cm olmuşuz yani süt problemi ortadan kalktı tamamen.Aklımızda hiç şüphe kalmadı artık kilo alımı çok güzel yani kızımız doyuyor..Kalça ultrasonumuz vardı bu ay..Çok şükür onda da problem çıkmadı..Verem ve karma aşılarımızı da olduk..Bidahaki ay için rota ve pnömokok aşılarından bahsetti doktorumuz..Bu aşıları devlet ödemediği için yaptırıp yaptırmamak tamamen aileye kalmış..Tabi doktor yapılması gerektiği görüşünde..Kararsızım o güne kadar bir karar verebilmeyi ümid ediyorum..

Uykusuzluk probleminden bahsettim doktorumuza..Bana kendi kendine uyumaya alıştırmamı söyledi..Yöntemi anlattı..Uyku hali gelince bebeği beşiğine yatırıcaz..Uyku aracı olarak kabul edebileceği herhangi bişeyle tabi..Mesela ninni cd'leri gibi..Önce biraz sırtını sıvazlayıp pişpişliycez sonra dışarı çıkıcaz..Ağlamaya başladıktan sonra üç dakika bekleyip öyle yanına gelcez..Kucağa almadan tekrar pişpiş..ilk gün üç,sonra beş, sonra onbeş dakika aralıklarla yanına gircez..Zaten olay burda kopuyo çünkü bizimkinde ağlarken katılma problemi var..Önce mızmızlanma şeklinde başlıyoruz sonra uvvaaa şeklinde uzayan ağlama faaliyeti başlıyo..Sonra motor sesini andıran çığırmalar ve tık ses yok oluyo birden..Tabi karşısına geçip bu süreci izlemedim cani gibi..Altını alırken genelde bu süreci yaşıyoruz özellikle de açken altını alıyosak neden önce meme verilmedi diye ağlayabiliyo..Ama mecburen açken alıyorum çünkü emdikten sonra altını alırsam olduğu gibi çıkarıyo..Sütçüklerimi ziyan ediyo..Ben ne çabalarla seri üretime geçirdim o sütü ziyan ettirmem..Velhasılı bu kendi kendine uyuma işi bizi bozar..Klasik yöntem sallamaya devam anacım..

Bu arada artık İstanbul'dayız evimize geldik..Gelirken de Bursa'ya anne memlektine uğradık..Bizim kuzu annesinin memeleketini gördü..Melez kuzu anane tarafından macır, dede tarafından lazuk,baba tarafından Angaralı birazcık..Epey karışık ama daha çok babaya çekmiş gibi bana benzemedi pek:(

Geçen Çarşamba üçüncü evlilik yıldönümümüzdü bu arada.Üç kişi olarak geçirdiğimiz ilk evlilik yıldönümü..Özel bişey yapamadık ama şimdiye kadarkilerin en güzeliydi..Saat 10 gibi kuzuyu da alıp bindik arabaya..Hemen uyudu kuzucuk pusetine koyduk uyumaya devam etti..Biz de sahilde gezdik..Bi çaybahçesine oturduk çayımızı içtik..Sonra dondurmamızı yedik..Eve dönünce bile uyanmadı bizimki..(Kırkbir kere maşallah)İlaç gibi geldi valla pekgüzel oldu..

Şimdilik haberler böyle..Ece hanımlı günler giderek güzelleşmekte..Bi de uykularımız düzene girse dadından yenmeyecek hani..Bekliyorum ümitliyim..

Kalın sağlıcakla..

26 yorum:

meleklerim ve ben dedi ki...

Maşallah Ece Hanıma kırkbir kere maşallah.
Mummy'cim canım benim uyutmak için ne yaparsan yap bebelerin istediği oluyor.Onlar ne isterse onu yapmaya mecburuz.
Doktorun dediğini ben hiç uygulayamazdım üç dakika çocuk ağlığcak,ben kapının önünde kafayı yerdim.
Zaten biraz zaman geçsin herşey rayına oturuyor.
Boşver sen Ece'li günlerin tadını çıkarmaya bak.
Öptüm.

Unknown dedi ki...

merhabalar,
maasallah Ece hanım çok şeker:)benim de 6 aylık bir kızım var. O uyutma metodunu ben de hic uygulayamadım. Çocuk aglarken insan içeride oturamıyor,dakika sayıp bekleyemiyor. Zaten 30 saniye bile 3 saat gibi geliyor o esnada.. Bebek bakımında hala en zorlandığım şey de bu zaten: Uyku.. Allah hepimize kolaylıklar versin..

Betül dedi ki...

hoşgeldiniz...Ece yede maşallah...Esracım demek aynı tarihte bursadaydık..Benimde annem ve eşim bursalı...

Rahsan Collyer dedi ki...

Merhaba Esra,

Blog'umdaki yorumundan ulaştım sana, nasıl daha önce farketmemişim ya da bulmamışım seni diye şaştım vallahi. Hemen geriye dönük yazılarını okudum hızlıca. Sen de daha çiçeği burnunda bir annesin, üstelik de bir kız bebiş annesi:) İnşallah ben de çok kısa bir süre sonra kavuşacağım kızıma. Ece'ye bayıldım bu arada, çok güzel bir bebek maşallah.

Hemen senden bir ricam olucak, bu ne hız dimi? Hastane odasını süslemek için tam olarak neler kullanmıştın? Ne almak, ne yapmak gerekir? Zira Ece'nin doğduğu ayki yazılarında kullandığın süsler çok hoş gözküyor ve de uygun fiyatlı olduklarını da söylemişsin. Çok süsten hoşlanan bir insan değilim, odanın kapısına sadece bir süs assam yeter mi acaba diye düşünüyorum, tabi bir de ikram çikolatalarımız olucak sepetin içinde. Blogumda görmüşsündür zaten. Başka neler yapmıştın sen? Şimdiden teşekkürler...

annesininoglusu dedi ki...

ay ay yaramaz falan ama çok güzel annesi bu kız:))
huysuz ve tatlı Ece:))

annesininoglusu dedi ki...

unutmuşum, birinci resme bayıldım
maşallah maşallah...

Anne ve Bebisi dedi ki...

Evlilik yıldönümünüz kutlu olsun:)
Bundan sonrakilerin hepsini en az 3 kişi olarak kutlayın inşallh :)

Sakın o doktoru dinleyip ağlatmayın kuzuyu. Eminim yapmazsınız zaten. Zararsızmış gibi görünen o 3 dakikaların, henüz daha nerede bile olduğunu anlayamamış bebişlere verdiği zararlar çok büyük. Bebekler kendi kendilerine uyuyabilselerdi, emmeyi bildikleri gibi öyle uyumayı da bilerek dünyaya gelirlerdi:) Bunu bir de bize bu tavsiyeleri veren doktorlar, uzmanlar bilseler :)))

Umarım kısa sürede uykuya dalan, seni çok yormayan, uslu uslu, uzun uzun uyuyan bir kuzucuk olur Ece hanım :))

Esin dedi ki...

maşallah eceye,çok tatlı olmuş :)yüzü ifadesi oturmuş...
3 ay doldktan sonra daha da rahat olacak herşey.
Szi çok öptük

senem dedi ki...

Esracim, bu kiz bir harika... Masallah Ece'ye.. tam bir kucuk prenses!!! Vay be! Ultrason goruntulerinden nerelere geldik, di mi? ;-)

Bu arada Ferber metodunu benim karsi komusum su anda 5 aylik olan oglunda kullandi. Bebek cok zor uyuyan bir bebekti, ozellikle alti acilinca cok agliyordu. Ferber metodu onlarda mucize yaratti valla, simdi ufaklik aksam 7 dedigin zaman misil misil uyuyor, hem de kendi kendine. Soylediklerine gore ilk gun 1.5 saat aglamis uyumadan once, ikinci gun yarim saat, ucuncu gun ise sadece 7 dakika. Dorduncu gunde alismis. Ama tabi psikolojik olarak olumsuz bir etkisi var midir onu arastirmak lazim. Gerci olumsuz bir etkisi olsa kesinlikle komsularimin uygulayacagini sanmiyorum cunku anne-baba her ikisi de son derece bilincliler.

Cok opuyorum...

benimkuzum dedi ki...

ece kuzuya maşallah :)
ne olur ağlatma minik kuzuyu , altı ay bitene kadar hep meme de uyudu irem , işe başlamaya yakın yanında yatıp uyutmaya alıştırdım ama kayınvalideme bırakınca ikisi aynı rutini uygulayamadılar , altı aydan sonra ayakta sallayarak uyumaya alıştı babaannede , benleyken yine yanına uzanıyorum öyle uyuyor :)
evlilik yıldonumüz kutlu olsun nice yıllara...
sevgiler figen

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Eyy yarabbim be ne kuzular yaratmışşın :)

resimleri çok tatlı çok fotojenik çok artist bu kızın : )))

Ya bu kadar dert etme bu günler bu aylar geçince nasıl çareler bulduğuna inanamayacak ve unutacaksın bu zor zamanları yanlız uyutmayı tavsiye etmiyorum ya hamileyken binbir duayla kucağımıza almayı beklerken şimdi ağlarken nasıl yanlız bırakılır bu güzellik :)

Allah yardımcın olsun:) Öptük ikinizi mUjjuka

Adsız dedi ki...

3. Evlilik yıldönümünüzü kutlarım, Allah Ece'nizle birlikte nice sağlıklı ve uzun yıllar geçirmenizi dilerim, uyku meselesine kafanı takma bence bir süre sonra düzelir, bebekler büyüyene kadar kırk çeşit huy değiştirirler, hastalık, diş çıkarma, ortam değişikliği bir bakmışsın bebeğini tanıyamazsın

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Merhaba, Ece çok tatlı maaşallah, Allah nazarlardan saklasın.

Sallayarak uyutmaya devam edersen, sürekli sallayarak uyumaya alışır.

Nazlı'yı asla sallayarak uyutmaya alıştırmadım. Beşiğinde bile...

Şuan uyutmak için, uykusu geldiği zamanda, emziğini ağzına verip, yan yatırıp pışpışlıyorum beline uyumaya çalışıyor kendince. Eline birşeyler istiyor. Kendisi yattığı yastığı tutup yüzüne örtmeye çalışıyor. Sende uyuma zamanı geldiği zaman aynı şeyleri yaparsan, kendisi de uyuması gerektiğini anlayacaktır. Mesela uyurken emziğini ver ve yan yatırıp eline mendil ver, ona sarılıp uyuyacaktır. Genelde bebekler uyudukları zaman birşeylere sarılınca daha kolay uyuyorlar. Benim iki yeğenimde bu şekildeydi.

Ama beşiğe yatırıp uyumazsa, kucağına yatırıp yine emziğini verip yan yatırarak yüzüne birşey örtebilirsin, ninni söyleyip odada gezdirebilirsin. Bazende böyle yapıyoruz.

Kolay gelsin. Sevgiler.

mummy dedi ki...

@Teşekkür ederim Sevgili meleklerim ve ben evet bebelerin dediği oluyor maalesef ben de tesli omluş durumdayım zaten:)sevgiler..

@Teşekkür ederim Fatma..Çok haklısın onun ağladığı bir dakika bir saat oluyor benim için..Amin Allah hepimize yardım etsin..

@Betülcüm benim de annem Bursalı..Güzelliğinden belli zaten Bursa kızı olduğun:)Sevgiler..

@Rahşancım bloğuna yazdım cevabını..Sevgiler..

mummy dedi ki...

@annesininoğluşu teşekkür ederim..evet kelimenin tam anlamıyla huysuz:)sevgiler..

@Esracım teşekkür ederim..Ağlatamam ki zaten..Dileklerine de kocaman bir amin diyorum:)sevgiler..

@esincim teşekkür ederim..biz de öptük sevgiler

mummy dedi ki...

@Senemcim inşallah senin presesin de böyle günlerini görcez..Ama Ece ablası kadar uyusuz olmaz inşallah..Öpüyorum..

@Figencim teşekür ederim güzel dileklerine...Biz de işe başlayana kadar memede uyuyacağız sanırım öyle gözüküyo:)SEvgiler..

@Mısır patlağı teşekkür ederim..Ne kadar haklsın ya hamileyken kucağımıza alalım diye dört gözle bekliyoz doğunca da yalnız mı uyutçaz olmuyo zaten napalım anneler çeksin çileyi...Öptük..

mummy dedi ki...

@gülüücüklerim benim teşekkür ederim güzel dileklerin iin..Sevgiler..

@Pembeli valla sallamaya alıştı bile çoktan.Sanırım bizim en büyük sorunumuz emzik almamamız zaten..Emzikle uykuya daha rahat dalacak belki ama inatla almıyor emziği..Teşekkür ederim tavsiylerine..Sevgiler..

KeLeBeK dedi ki...

ah su uyku düzeni... olcak olcak o da olcak inş.
rota konusunda kararsızım, özellikle de yurt dısından geldıklerı ıcın, cok yenibir ası, daha yeterıne arastırıldıgını dusunmuyorum, bebegımde denensin istemıyorum, bır yandan da kuaybenın ve archısugarın meleklerıne olanlar gelıyor aklıma, off kararsızımm

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

pembelilerle olan resmine bayıldım. rabbim nazarlardan esirgesin maşaallah maşaallah...
size nice nice yıllar dilerim.

siyap dedi ki...

maşallah kuzuyaaa!maşallah!
bence sen en iyisini yapıyorsun uyutmak konusunda.ben de ayakta salladım durdum.eee ne yapalım başlar daha zor ama sonra kendine göre bir yöntem oturtuyorsun...
daha güzel günlere inşallah...öpüyoruuuz,sevgileeer...

Lighter-N dedi ki...

Aghhhh ne sevimli bi bebeick bu boyleeeeeeeee lah nazardan korusun..ve de ben yazmak istiyorum ama vakit yok...umarım ben de yazabilirim bi gün:))))öpüyorum

mine dedi ki...

maşallah çok tatlı bir kızınız var allah bağışlasın allah uzun ömürler versin inşallah

Rahsan Collyer dedi ki...

Canımm çok teşekkürler, doğum odası süsleriyle ilgili bana geri dönmüşsün. Çok makbule geçti, yarın sabah Oliver'la bir Sultanahmet gezisi planlıyoruz:)

Yesim dedi ki...

Sevgili Mummy,
Bu hic bitmeyecekmis gibi gorunen bir takim sorunlar (uyku en basta) bir gun geciyor ya da en azindan kolaylasiyor merak etme. Fakat her bebegin (nasil gelisimlerinde farkliliklar oluyorsa) kendine ait bir zamanlamasi var, plani var.

Su aglatma uygulamasi icin cok iyi de diyen var, cok kotu bebege sana guvenmemeyi ogretiyorsun diyen de. Ben bazilari icin belki iyi bir yontemdir ama biz yapamadik demekle yetinecegim. Bizimki de senin dedigin gibi hic durmadan ve nefessiz kalana kadar aglar durur bir basladimi.

Bak ne guzel size evlilik yildonumu hediyesi huzurlu, mutlu bir gun vermis, daha ne.

Sevgiler.

aybike dedi ki...

Merhabalar;
Çok tatlı bu kuzucuk maşallah ona.Herşey yoluna girmiş uykularınızda girer.
Bebişlerimizle hayat çok çok güzel..
sevgilerr..

mine dedi ki...

evet kızım olacagı için çok şanslıyım:-)))allah herkese bu güzel mutluluğu nasip etsin ..ayaklarım bayaği şişiyor.çalıştıgım için fazla uzatamıyorum.ancak akşamları eve gidince işim bitince bide uyurken dinelendirebiliyorum...

hamilelik zor ama bebeğin yüzünü görünce herşey değişiyor herşeye değer değilmi..

ece bebekte öyle şirinki maşallah..ne güzel bir kız ..
sevgilerr