23 Temmuz 2008 Çarşamba

ANNE OLDUM:)

Yeni anladım anne olduğumu..İki sebepten:

Bu iki haftayı kızımızla yalnız geçirdik..Annemsiz kayınvalidemsiz tek başımıza..İlk iki ay annemle paylaşmıştık Ece'nin bakımını..Yani yarım annelik yapmıştım diyebilirim nerdeyse..Ben emzirdim annem altını aldı ben emzirdim annem uyuttu..Annem yıkadı annem avuttu..Bu iki hafta ise hepsini ben yaptım..Ece'nin bakımı değil zor olan bunlarla birlikte ev işi de yapmak zormuş..Yemek yapsam ütü kalıyor ütü yapsam temizlik kalıyor herbişiy eksik kalıyor..Olsun diyorum Ece'nin bakımı tam olsun geri kalan eksik kalsın..Geçen gün artık tozlar evin içinde cirit atmaya başlayına Ece'yi uyutup aldım süpürgeyi elime..uyutup dediğime bakmayın hala uykusu yok da onbeş dakikalık minik şekerlemeler yapıyo bebezade..Bir oda bir beşik başı sallama bir oda bir beşikbaşı sallama..Resmen şaftım kaydı evi süpürene kadar..Sonra eşim gelince kendisini ona havale edip sildim toz aldım..Ama bir daha ne zaman cesaret edebilirim bunu yapmaya bilemiyorum..

Bazen üstümü değiştiremeden şöyle saçımı başımı tarayıp toparlanamadan akşam oluyor..Eb.ru Şal.lı kızımız gibi bi anne olamamak ne kötü...Hem bakımlı hem güzel yemek yapan bebesine pek bi güzel bakan kocaciğine vakit ayıran vs..Kimbilir benim de kocca evimde bisürü bisürü yardımcılarım olsaydı,evimin altında spor salonum yanında güzellik salonum olsa paraya da para demesem hani ben de öyle olur televizyon ekranlarından da büyük büyük laflar eder tavsiyeler verebilirdim anne adaylarına ve annelere ...Ama maalesef kızımız da kocamız da bu modelle idare etmek zorundalar:)

İki sebepte dediydim ikincisine geçemedim..Efendim üçüncü ayında artık tepkiler belirginleşince ve sevmelere daha çok zaman kalınca annelik daha zevkli olmaya başladı..Bilmem herkes öylemiydi ama ilk iki ay sevemedim doğrudüzgün bebişi ben..Ne biliyim ha emsin uyusun aman uyanmasın aman mıkırdanmasın ay orası mı acıdı burası mı incidi derken sanki şöyle mucuk mucuk öpemeden mıncıklayamadan geçti gitti..Şimdi kucağıma alıp sıkı sıkı sarıp öpüyorum şapur şupur...Kızıyo bazen ağlıyo ama olsun canım o kadarı da annelik hakkı...Sabahları pek çakır keyif oluyo özellikle..Biz konuşuyoruz o cilveleniyo..Biz konuşuyoruz o gülüyo..Aman bi krıtmalar bi sırıtmalar..Gelin beni yeyin diyo..Tam babasının hazırlanma saatine geliyo bu anlar...Adamcağız bi saat gecikmeli gidiyo işe..

Büyüyor tatlılaşıyor büyüdüğünü görmek hem sevindiriyor hem hüzünlendiryor..Üzerine olmayan bi posta kıyafeti rafa kalktı bile..Öpüle öpüle dolu gözlerle hastane çıkışlarını o mini mini eldivenleri zıbınları toparlandı dün..Gözlerim doldu ya ne zaman geçti onca vakit anlayamadım...Doğumu çooook güzeldi..Dolu dolu yaşadım içimde kalan bişey olmadı çok şükür ama o günler hep özlenecek galiba...

Yaklaşık bir ay önce sevgili annecik SOBElediydi beni..Çocuklarımızı hangi sevgi sözcükleriyle severiz..Geçen posta eklemeyi unutmuşum biraz gecikmeli oldu ama bu posta eklersem affolunur heralde:)Ben genelde sevgi tekerlemeleriyle seviyorum hem de melodili...Amma velakin buradan melodisini de yayınlayamayacağım için biraz yavan gelecek...Olduğu gibi yazıyorum belki bi ara melodisini de yayınlar silerim kulaklarınızın pasını güzel sesimle:)

Oy benim taTlı tapşanım da güzel tapşanım da minik tapşanımmmm..diye gidiyo bitanesi

Annesinin güüüzeliii,anesinin miniğiii,annesinin şirrriiiniii...öteki

Bi de hertürlü sıfatı ekleyebileceğimiz bi tekerleemeiz var..Kızıma da kızıma da kııızımaa,yavruma yavruma yavruuuma,bıdışıma bıdışıma bıdışımaaa,kuzuşuma kuzuşuma kuzuşumaaa...filan diye...

Eğer kızmış isek kendisine o zaman da: Seni botlu seniiiii,seni tatalı seniii,seni tusmuklu seniiii şeklinde sevebiliyoruz...

:))Geriye dönüp okudum da hakkaten saçma oldu yazınca ama silmedim:)Ya aslında sevmek için tek bi sözcük kullanmıyorum aklıma o an ne gelirse onu söylüyorum ama hiçbir sözcük ifade edemiyo tabi evlat sevgisini...Bambaşka bambaşka bişey bu...Allah herkese nasib etsin...

Kalın sağlıcakla...

18 yorum:

gülücüklerim benim dedi ki...

Allah daha nice aylarda ve yıllarda birlikte ve sağlıkla geçirmenizi nasip eder, inanın büyük kızımın doğumu üzerinden 7,5 yıl, küçüğümünkinden ise 5 yıl geçti hala özlüyorum ilk aylarını, varsın temizlikler kalsın, varsın saçımız başımız darmadağın kalsın bir müddet tüm bunlar zamanla düzene girebiliyor lakin bebeklerimizin o güzel günlerine tekrar geri dönmek mümkün olmuyor,
Varsın biz Eb. Şallı olmayalım, ne çıkar.....
(Hamileyken Vücudu bozulacak diye aylarca yemek bile yemedi, doğum yapar yapmaz kendini podyumlara atıp, vücudunun bozulmadığını cümle aleme gösterme meraklısı zavallıcak )

benimkuzum dedi ki...

irem 20 günlükken yalnız kaldım , herşeyi yapmaya çalışıp yapamayınca da çok bunaldım ama o günler geçti gitti , hiçbir şeyi kafana takma , olduğu kadar , fazlasını yapmaya çalıştıkça kendine kötülük ediyor insan , kızınla birarada olmanın keyfini çıkar bugünler geri gelmiyor , ilk ufalan cicilerini kaldırırken bende aynı şeyleri hissetmiştim , onlar ayrı bir yerde bekliyor şimdi ama daha sonra başedemiyorsun ufalan giysilerle 3.ayımızdan sonrakileri , üçüzleri olan bir annemiz var ona veriyorum :)
minik meleği öpüyorum sevgiler

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

en mühimi kızın. ev işlerini yavaş yavaş yaparsın. boşver dert etme onları. kızınla keyfini sür anne olmanın :D
demek büyüdü de elbiseleri bile rafa kalktı. sevsinler minik prensesi. maşaallah barekallah

Unknown dedi ki...

ben de 6 aylık kızım sebebiyle aynı şeyleri yaşıyorum. Ev alıp başını gidiyor,çoğu zaman yemek yetiştiremiyorum.. Zaman zaman çok geriliyorum ama kızımın yüzüne bakınca,o bana gülümseyince en önemli işimin o olduğunu hatırlıyorum bir kez daha... Allah hepimize kolaylıklar versin,yavrularımıza güzel bakmayı nasip etsin..

KeLeBeK dedi ki...

az bır zaman sonra saclarını toplamaya da vakıt bulacaksın canım, gercı ben de yemek yapıp yemege fırsat bulamıyorum sımdılerde :)

уαѕємiη dedi ki...

öncelik ece hanıma aitt tabii

evin işi hiç bitmiyorki hele bi ayaklanmaya başlasın ev toplu bile durmnaz oluyo

bende geçenlerde küçülenleri kaldırdım bende aynı şeyleri hissettim annelik iç güdüsü işte hafızımıza kazınıp hiç çıkmıyorlar çıkmasınlarda

varsın ev dağınık olsun tozlu olsun varsın biz dağınık olalım yüzündeki gülümseme her şeye bedel

mine dedi ki...

allah bozmasın mutlulugunuzu..

annelik fedakarlık demektir atalarımız ne demiş cennet annelerimizin ayagı altındadır...tabıkı yerı gelıcek kendınızle ilgilenemeyeceksiniz ama varsın olsun hep böyle geçmeyecek ki..elbet bebişlerde birgün büyüyecek..saglıklı olsunlarda biz sacımı taramayalım iş yapamayalım..


sevgiler

meleklerim ve ben dedi ki...

Mummycim evin dağınıklığını senin yemek yetiştireceğini dinler mi hiç bebişler...Keşke öyle olsalardı usluuuu usluuuu dursalardı ama o zaman da annelik ne kadar anlamlı olurdu.Biz onlar için saçımızı süpürge edicez ki içimiz rahat etsin.

Meltem :-) dedi ki...

Waayyy canına be Esra, demek okadar oldu, dün gibi "doğuma gidiyorum" yazın.
Şimdi ben arkandan geliyorum:)
Ece nin keyfi yerinde olsun da varsın yetişeme bir çok şeye, herşeyin mükemmel olmasına çalışma boşver, her anının tadını çıkar, bak sen bile bu kadar zamanda ne çabuk büyüdü anlamadım diyosun.
Sevgilerimle

senem dedi ki...

Yerim ben onu yaaa... Esracim valla cok ozendim, benim kizim da dogsa da bir an once ben de onu boyle guzel tekerlemelerle sevsem keske. Ne guzel, zor zamanlari atlattiniz insallah, bundan sonra artik kizin sana arkadas olacak. Evi, yemegi, temizligi bosver, onemli olan mutlu ve huzurlu olmaniz... digerleri hallolur nasilsa..

Ece'yi gidisindan op benim icin :-)

MELEK KOKUSU dedi ki...

merhabalar, ben ve bebisim blogumuzu ziyaret ettigin icin cok mutlu olduk tesekkürler :) bu arada yeni anne olmus birini daha bulmus olduk, ece hanim cok tatli masallah allah güzel günlerini göstersin...Daha hamile oldugumdan dogumdan sonrasini hayal edemiyorum, yazdigin gibi yogun geciyorsa vah benim hayallerime :) bende o tv lerde gördügümüz anneler gibi olucam diyordum, cocukta yapicam kariyerde durumlari :) ama bakalim, bu gidisle zormus gibi :) ama bebisim saglikli olsun ona gereken ilgiyi verebileyimde geriside varsin olmasin,sacima basima bakamayayim,öyle dikdik dolasayim...Bebisinle cok güzel günler gecirmeni ve her anin tadini cikarmani dilerim

Sevgiler

Minik Patikler dedi ki...

Bence çok güzel olmuş yazın, sevme şekillerini çok beğendim, Allah daha nice güzelliklerini yaşatsın kızının.

Naile dedi ki...

Ben de oğlumla yalnız kaldığım ilk gün oturup ağlamıştım. Güya o gün için sabah kalkıp kahvaltı yapıp bulaşığı yıkayıp ortalık toplayacaktım altı üstü ama sadece kahvaltı yapabilmiştim ve yatağımı dahi toplaymamıştım, wc ye bile gidememiştim (bu sırada öğleden sonra olmuştu tabi) oğlum da ağlayıp duruyordu. Sonra ben de başladım ağlamaya o sustu beni dinledi :) Sonra kaldığı yerden devam etti tabi. Arayıp annemi çağırmıştım. İlk aylar özellikle daha zor oluyor 3-4 ayı geçirdikten sonra oyuncakla falan biraz idare edebiliyorsun.

Anne Duru dedi ki...

Merhaba,
Bugün bütün bir blogu çok ama çok büyük bir keyif alarak okudum.Allah bana da göstersin bu günleri diye dualar ederek:)şu an bana o kadar yavaş geçiyo gibi geliyo ki günler anlatamam ...bir an önce kavuşsam bebeğime diyorum.
Kızınız dünya tatlısı binlerce kere maşallah,allah sağlıklı ve analı babalı büyütsün inşallah.
Sevgiler,

Esin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Esin dedi ki...

Oğluşum neredeyse 1 yaına girecek şöle bir geriye dönüp baktığımda anlıyorum ki o büyüdükçe daha çok anladım anneliği ,daha da zorlaştı,daha da keyiflendi :)
Geçen de bir baktım koca bir dolap çamaşırı küçük geldiği için kaldırmışım ...
sadece kızınla ilgilen zaman akıp gidiyor ...
aslıda ben de bilmiyorum çok çabuk mu büyüyorlar yoksa onalarla tatlanan hayat daha mı hızlı akıyor ....
Bence ne kiloyu ne de temizliği pek takma,zate kilolar yavaşça gidior,ben 20 kilo alıdm şimdi sadece 4 kilom kaldı.

Sermin dedi ki...

Merhaba, 3 aydan sonra yavaş yavaş oyuncaklarıyla oynamaya ana kucaklarında kend kendilerine vakit geçirmeye, şarkıyla da oyalayabilir hale geldikleri için daha kolay iç yapıyorsun. En azından yemek yapabiliyorum ben artık. Ev işi biraz zor oluyor ama olsun. boş vakitlerimi ben de 4.5 aylık olmak üzere olan oğluma ayırmaya çalışıyorum hep. onun gelişimi daha önemli. bugunler bir daha gelmez di mi. keyfini çıkar boşverrr :))

aysarayı dedi ki...

biz daha 4 günlükken yalnız kaldık..anneannemiz damadını pek bi hamarat görüp içi rahat bir şekilde kocacığının yanına döndü...onun deyimiyle eşim on gelinden iyi imiş...

23 Temmuz 2008 Çarşamba

ANNE OLDUM:)

Yeni anladım anne olduğumu..İki sebepten:

Bu iki haftayı kızımızla yalnız geçirdik..Annemsiz kayınvalidemsiz tek başımıza..İlk iki ay annemle paylaşmıştık Ece'nin bakımını..Yani yarım annelik yapmıştım diyebilirim nerdeyse..Ben emzirdim annem altını aldı ben emzirdim annem uyuttu..Annem yıkadı annem avuttu..Bu iki hafta ise hepsini ben yaptım..Ece'nin bakımı değil zor olan bunlarla birlikte ev işi de yapmak zormuş..Yemek yapsam ütü kalıyor ütü yapsam temizlik kalıyor herbişiy eksik kalıyor..Olsun diyorum Ece'nin bakımı tam olsun geri kalan eksik kalsın..Geçen gün artık tozlar evin içinde cirit atmaya başlayına Ece'yi uyutup aldım süpürgeyi elime..uyutup dediğime bakmayın hala uykusu yok da onbeş dakikalık minik şekerlemeler yapıyo bebezade..Bir oda bir beşik başı sallama bir oda bir beşikbaşı sallama..Resmen şaftım kaydı evi süpürene kadar..Sonra eşim gelince kendisini ona havale edip sildim toz aldım..Ama bir daha ne zaman cesaret edebilirim bunu yapmaya bilemiyorum..

Bazen üstümü değiştiremeden şöyle saçımı başımı tarayıp toparlanamadan akşam oluyor..Eb.ru Şal.lı kızımız gibi bi anne olamamak ne kötü...Hem bakımlı hem güzel yemek yapan bebesine pek bi güzel bakan kocaciğine vakit ayıran vs..Kimbilir benim de kocca evimde bisürü bisürü yardımcılarım olsaydı,evimin altında spor salonum yanında güzellik salonum olsa paraya da para demesem hani ben de öyle olur televizyon ekranlarından da büyük büyük laflar eder tavsiyeler verebilirdim anne adaylarına ve annelere ...Ama maalesef kızımız da kocamız da bu modelle idare etmek zorundalar:)

İki sebepte dediydim ikincisine geçemedim..Efendim üçüncü ayında artık tepkiler belirginleşince ve sevmelere daha çok zaman kalınca annelik daha zevkli olmaya başladı..Bilmem herkes öylemiydi ama ilk iki ay sevemedim doğrudüzgün bebişi ben..Ne biliyim ha emsin uyusun aman uyanmasın aman mıkırdanmasın ay orası mı acıdı burası mı incidi derken sanki şöyle mucuk mucuk öpemeden mıncıklayamadan geçti gitti..Şimdi kucağıma alıp sıkı sıkı sarıp öpüyorum şapur şupur...Kızıyo bazen ağlıyo ama olsun canım o kadarı da annelik hakkı...Sabahları pek çakır keyif oluyo özellikle..Biz konuşuyoruz o cilveleniyo..Biz konuşuyoruz o gülüyo..Aman bi krıtmalar bi sırıtmalar..Gelin beni yeyin diyo..Tam babasının hazırlanma saatine geliyo bu anlar...Adamcağız bi saat gecikmeli gidiyo işe..

Büyüyor tatlılaşıyor büyüdüğünü görmek hem sevindiriyor hem hüzünlendiryor..Üzerine olmayan bi posta kıyafeti rafa kalktı bile..Öpüle öpüle dolu gözlerle hastane çıkışlarını o mini mini eldivenleri zıbınları toparlandı dün..Gözlerim doldu ya ne zaman geçti onca vakit anlayamadım...Doğumu çooook güzeldi..Dolu dolu yaşadım içimde kalan bişey olmadı çok şükür ama o günler hep özlenecek galiba...

Yaklaşık bir ay önce sevgili annecik SOBElediydi beni..Çocuklarımızı hangi sevgi sözcükleriyle severiz..Geçen posta eklemeyi unutmuşum biraz gecikmeli oldu ama bu posta eklersem affolunur heralde:)Ben genelde sevgi tekerlemeleriyle seviyorum hem de melodili...Amma velakin buradan melodisini de yayınlayamayacağım için biraz yavan gelecek...Olduğu gibi yazıyorum belki bi ara melodisini de yayınlar silerim kulaklarınızın pasını güzel sesimle:)

Oy benim taTlı tapşanım da güzel tapşanım da minik tapşanımmmm..diye gidiyo bitanesi

Annesinin güüüzeliii,anesinin miniğiii,annesinin şirrriiiniii...öteki

Bi de hertürlü sıfatı ekleyebileceğimiz bi tekerleemeiz var..Kızıma da kızıma da kııızımaa,yavruma yavruma yavruuuma,bıdışıma bıdışıma bıdışımaaa,kuzuşuma kuzuşuma kuzuşumaaa...filan diye...

Eğer kızmış isek kendisine o zaman da: Seni botlu seniiiii,seni tatalı seniii,seni tusmuklu seniiii şeklinde sevebiliyoruz...

:))Geriye dönüp okudum da hakkaten saçma oldu yazınca ama silmedim:)Ya aslında sevmek için tek bi sözcük kullanmıyorum aklıma o an ne gelirse onu söylüyorum ama hiçbir sözcük ifade edemiyo tabi evlat sevgisini...Bambaşka bambaşka bişey bu...Allah herkese nasib etsin...

Kalın sağlıcakla...

18 yorum:

gülücüklerim benim dedi ki...

Allah daha nice aylarda ve yıllarda birlikte ve sağlıkla geçirmenizi nasip eder, inanın büyük kızımın doğumu üzerinden 7,5 yıl, küçüğümünkinden ise 5 yıl geçti hala özlüyorum ilk aylarını, varsın temizlikler kalsın, varsın saçımız başımız darmadağın kalsın bir müddet tüm bunlar zamanla düzene girebiliyor lakin bebeklerimizin o güzel günlerine tekrar geri dönmek mümkün olmuyor,
Varsın biz Eb. Şallı olmayalım, ne çıkar.....
(Hamileyken Vücudu bozulacak diye aylarca yemek bile yemedi, doğum yapar yapmaz kendini podyumlara atıp, vücudunun bozulmadığını cümle aleme gösterme meraklısı zavallıcak )

benimkuzum dedi ki...

irem 20 günlükken yalnız kaldım , herşeyi yapmaya çalışıp yapamayınca da çok bunaldım ama o günler geçti gitti , hiçbir şeyi kafana takma , olduğu kadar , fazlasını yapmaya çalıştıkça kendine kötülük ediyor insan , kızınla birarada olmanın keyfini çıkar bugünler geri gelmiyor , ilk ufalan cicilerini kaldırırken bende aynı şeyleri hissetmiştim , onlar ayrı bir yerde bekliyor şimdi ama daha sonra başedemiyorsun ufalan giysilerle 3.ayımızdan sonrakileri , üçüzleri olan bir annemiz var ona veriyorum :)
minik meleği öpüyorum sevgiler

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

en mühimi kızın. ev işlerini yavaş yavaş yaparsın. boşver dert etme onları. kızınla keyfini sür anne olmanın :D
demek büyüdü de elbiseleri bile rafa kalktı. sevsinler minik prensesi. maşaallah barekallah

Unknown dedi ki...

ben de 6 aylık kızım sebebiyle aynı şeyleri yaşıyorum. Ev alıp başını gidiyor,çoğu zaman yemek yetiştiremiyorum.. Zaman zaman çok geriliyorum ama kızımın yüzüne bakınca,o bana gülümseyince en önemli işimin o olduğunu hatırlıyorum bir kez daha... Allah hepimize kolaylıklar versin,yavrularımıza güzel bakmayı nasip etsin..

KeLeBeK dedi ki...

az bır zaman sonra saclarını toplamaya da vakıt bulacaksın canım, gercı ben de yemek yapıp yemege fırsat bulamıyorum sımdılerde :)

уαѕємiη dedi ki...

öncelik ece hanıma aitt tabii

evin işi hiç bitmiyorki hele bi ayaklanmaya başlasın ev toplu bile durmnaz oluyo

bende geçenlerde küçülenleri kaldırdım bende aynı şeyleri hissettim annelik iç güdüsü işte hafızımıza kazınıp hiç çıkmıyorlar çıkmasınlarda

varsın ev dağınık olsun tozlu olsun varsın biz dağınık olalım yüzündeki gülümseme her şeye bedel

mine dedi ki...

allah bozmasın mutlulugunuzu..

annelik fedakarlık demektir atalarımız ne demiş cennet annelerimizin ayagı altındadır...tabıkı yerı gelıcek kendınızle ilgilenemeyeceksiniz ama varsın olsun hep böyle geçmeyecek ki..elbet bebişlerde birgün büyüyecek..saglıklı olsunlarda biz sacımı taramayalım iş yapamayalım..


sevgiler

meleklerim ve ben dedi ki...

Mummycim evin dağınıklığını senin yemek yetiştireceğini dinler mi hiç bebişler...Keşke öyle olsalardı usluuuu usluuuu dursalardı ama o zaman da annelik ne kadar anlamlı olurdu.Biz onlar için saçımızı süpürge edicez ki içimiz rahat etsin.

Meltem :-) dedi ki...

Waayyy canına be Esra, demek okadar oldu, dün gibi "doğuma gidiyorum" yazın.
Şimdi ben arkandan geliyorum:)
Ece nin keyfi yerinde olsun da varsın yetişeme bir çok şeye, herşeyin mükemmel olmasına çalışma boşver, her anının tadını çıkar, bak sen bile bu kadar zamanda ne çabuk büyüdü anlamadım diyosun.
Sevgilerimle

senem dedi ki...

Yerim ben onu yaaa... Esracim valla cok ozendim, benim kizim da dogsa da bir an once ben de onu boyle guzel tekerlemelerle sevsem keske. Ne guzel, zor zamanlari atlattiniz insallah, bundan sonra artik kizin sana arkadas olacak. Evi, yemegi, temizligi bosver, onemli olan mutlu ve huzurlu olmaniz... digerleri hallolur nasilsa..

Ece'yi gidisindan op benim icin :-)

MELEK KOKUSU dedi ki...

merhabalar, ben ve bebisim blogumuzu ziyaret ettigin icin cok mutlu olduk tesekkürler :) bu arada yeni anne olmus birini daha bulmus olduk, ece hanim cok tatli masallah allah güzel günlerini göstersin...Daha hamile oldugumdan dogumdan sonrasini hayal edemiyorum, yazdigin gibi yogun geciyorsa vah benim hayallerime :) bende o tv lerde gördügümüz anneler gibi olucam diyordum, cocukta yapicam kariyerde durumlari :) ama bakalim, bu gidisle zormus gibi :) ama bebisim saglikli olsun ona gereken ilgiyi verebileyimde geriside varsin olmasin,sacima basima bakamayayim,öyle dikdik dolasayim...Bebisinle cok güzel günler gecirmeni ve her anin tadini cikarmani dilerim

Sevgiler

Minik Patikler dedi ki...

Bence çok güzel olmuş yazın, sevme şekillerini çok beğendim, Allah daha nice güzelliklerini yaşatsın kızının.

Naile dedi ki...

Ben de oğlumla yalnız kaldığım ilk gün oturup ağlamıştım. Güya o gün için sabah kalkıp kahvaltı yapıp bulaşığı yıkayıp ortalık toplayacaktım altı üstü ama sadece kahvaltı yapabilmiştim ve yatağımı dahi toplaymamıştım, wc ye bile gidememiştim (bu sırada öğleden sonra olmuştu tabi) oğlum da ağlayıp duruyordu. Sonra ben de başladım ağlamaya o sustu beni dinledi :) Sonra kaldığı yerden devam etti tabi. Arayıp annemi çağırmıştım. İlk aylar özellikle daha zor oluyor 3-4 ayı geçirdikten sonra oyuncakla falan biraz idare edebiliyorsun.

Anne Duru dedi ki...

Merhaba,
Bugün bütün bir blogu çok ama çok büyük bir keyif alarak okudum.Allah bana da göstersin bu günleri diye dualar ederek:)şu an bana o kadar yavaş geçiyo gibi geliyo ki günler anlatamam ...bir an önce kavuşsam bebeğime diyorum.
Kızınız dünya tatlısı binlerce kere maşallah,allah sağlıklı ve analı babalı büyütsün inşallah.
Sevgiler,

Esin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Esin dedi ki...

Oğluşum neredeyse 1 yaına girecek şöle bir geriye dönüp baktığımda anlıyorum ki o büyüdükçe daha çok anladım anneliği ,daha da zorlaştı,daha da keyiflendi :)
Geçen de bir baktım koca bir dolap çamaşırı küçük geldiği için kaldırmışım ...
sadece kızınla ilgilen zaman akıp gidiyor ...
aslıda ben de bilmiyorum çok çabuk mu büyüyorlar yoksa onalarla tatlanan hayat daha mı hızlı akıyor ....
Bence ne kiloyu ne de temizliği pek takma,zate kilolar yavaşça gidior,ben 20 kilo alıdm şimdi sadece 4 kilom kaldı.

Sermin dedi ki...

Merhaba, 3 aydan sonra yavaş yavaş oyuncaklarıyla oynamaya ana kucaklarında kend kendilerine vakit geçirmeye, şarkıyla da oyalayabilir hale geldikleri için daha kolay iç yapıyorsun. En azından yemek yapabiliyorum ben artık. Ev işi biraz zor oluyor ama olsun. boş vakitlerimi ben de 4.5 aylık olmak üzere olan oğluma ayırmaya çalışıyorum hep. onun gelişimi daha önemli. bugunler bir daha gelmez di mi. keyfini çıkar boşverrr :))

aysarayı dedi ki...

biz daha 4 günlükken yalnız kaldık..anneannemiz damadını pek bi hamarat görüp içi rahat bir şekilde kocacığının yanına döndü...onun deyimiyle eşim on gelinden iyi imiş...