16 Haziran 2008 Pazartesi

The life is...


Onu uyurken seyretmektir..

Günün en güzel dakikaları..Sessiz sakin uyurken o, başında uzanıp hem dinlenip hem de onu seyretmek..Tabi günün en nadir dakkaları da diyebiliriz..Çünkü maalesef bu anlar sadece 15'er dakika sürüyor bizim gündüz uykusunu ısrarla reddeden cadaloz Ece ile..İnernette bebekler 3 aya kadar 16 saat uyumalıymış günde diye okudum..Dalga mı geçiyo diye düşündüm önce..Ya dalga geçiyolar ya da bizim ki o modellerden değil bilemedim..

Neyse efendim şöyle bi özet geçelim Ece hanımlı hayattan..Önce pek muhterem kırkımızı çıkardık..Tahmin olunduğu üzre mucizeler olmadı kırkından sonra..Ece aynı Ece yani..Kırk çıkarmaya Cepa AVM'ye gittik..Anası gibi olsun alışverişi sevsin diye:)Tabi babası da kafayı yesin diye:)Jokerden pusetimizi aldık oracıkta kurdurduk abilere, attık kızı içine başladık gezmeye..İlk yarım saat uyuyodu hanım içinde..Aman be dedim işte budur hayat pusette 40 günlük bebeyle bak nasıl da tozunu attırıyorum alışveriş merkezinin havalarında geçti ilk yarım saat...Niye daha önce gelmedim ki diye düşünüyodum ki sorumun cevabı gecikmedi.. 5-6 yaşlarında bir çocuğun burnumuzun dibinde avaz avaz bağırmasıyla uyandı kız..Tabi benim o çocuğu okşayasım geldi orda biraz..Yapacağımdan değil de şeytan dürtverdi..Allahtan emzirme odası varmış da bizimkinin feryatları ortalığı yıkmadan doyurduk hanımı..Sonra gene pusette yarım saat kadar daaha alışveriş yapmamıza izin verdi saolsun..Bi de Mothercare yapıp bikaç cici alıp gene kendim için hiçbir mağaza dolaşamadan geldik eve..İlk deneme için hiç fena sayılazdı Ece hanım..

Kırkıyla alakası var mı bilmiyorum ama gece uykularında yavaş yavaş düzelme var gibi..Gece 10-11'den 4'e kadar uyuyoruz artık..Ben emzirmek için uyandırmanın zevkine varıyorum mesela..Zira şimdiye kadar hep emmek için kendisi beni uyandırıyordu gecede sekiz on defa..Ancak güneş doğduktan sonra uykuyla arası hemen bozuluyo..sanki işi var mubarek yavrunun..Güneşin ağardığını gürünce gözler faltaşı gibi oluyor..Sonra saat dokuz gibi tekrar uyuyor..Bundan sonrası tamamen muamma..Gün boyu esnemekten ağzı yırtıldığı halde göğsümden çektikten sonra asla uyumuyor..

Bir de iki haftadır anakucağı(otokoltuğu)aşkımız başladı..Anakucağını seviyoruz onda oyalanıyoruz uyuyoruz uyanıyoruz arabadayken zaten gıkımızı çıkarmıyoruz yani anakucağında pek mutluyuz..Ama günde kaç saat bunda oturtmalı kaç satten sonrası zararlı bilemediğimden fazla kalmasını istemiyorum anakucağunda..


Tabi her bebek gibi en mutlu dakikalarımız emdiğimiz anlar..Sancımız da olsa uykumuz da olsa memeyi aldığı anda susuveriyor..Yani Ece şimdiye kadar hiç bir seferde birkaç dakikadan fazla ağlamamıştır..Gerçi memeyi alır almaz sustuğu için bu sefer de acaba gazı mı var aç mı başka bir derdi mi var analayamıyorum ama saatlerce sancı ile ağlayan ne yapılırsa yapılsın susturalamayan bebekleri duyunca da şükrediyorum..Bizimkinin çözümü var hiç değilse memeyi veriyorsunuz ağlama son buluyor..Tabi sancısı varken ağzıdakine plastik muamelesi yapıp sağa sola çekiştirdiği ve annesini ciyaklattığı da oluyor ama çok uzun sürmüyor çok şükür...

Durumlar böyle şimdilik..Ece hanım iki aylık olmaya doğru hızla ilerliyor farkedilir derecede büyüyor artık tulumlar zıbınlar olmuyor..Ona baktıkça bir insan yavrusunun aslında ne kadar zahmetli ama ne kadar çabuk büyüdüğünü tam olarak anlıyorum ilk kez..

Kalın sağlıcakla..

24 yorum:

annesininoglusu dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
annesininoglusu dedi ki...

hakikaten çok tatlı ama muzur bir iadeyle uyuyor valla:)
ne diyelim Allah kolaylık versin:))

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Resimde sanki gülümsüyor gibi uyumuş :)

çok şirin maşşllh 40 çıkmış , uçmuş hayırlı olun .)

ikinizide çok sefiyoruz mujjuk

senem dedi ki...

Cok guzel bir kiz bu Esraaaa... Masallah!!!!!

siyap dedi ki...

canım ya çok tatlı,çok masum ve çok güzeeel...maşallah!40'ınız hayırlı olsun.yavaş yavaş daha da kolay olur dışarı çıkarmak eve girmek istemez valla :)) öpüyoruz,sevgileeer...

aysarayı dedi ki...

maşallah ne kadar güzel uyuyor,melekler gibi uyumak bu olsa gerek.gibisi fazla zaten o bir melek...
(keşke diğer anneler de bebeklerinin cemalini az da olsa yayınlasalar da mest olsak...)

benimkuzum dedi ki...

maşallah maşallah diyorum :) çok güzel ece 'miz ,allah nazarlardan saklasın bu güzel meleği sevgiler figen

firdevs dedi ki...

ayy ne tatli masaallah :) Allah banada verir insaallah :p bizim kucuk kecide bebekken en fazla dakika uyurdu :p hatta tam yasina girince gunduz uykularini 1 saate ancak ckiarabildi :p

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Merhaba, bende 40ı çıkıncaya kadar iple çekmiştim, çevremdekiler 40ı çıkınca düzene girer demişti ama, dediğin gibi Nazlı aynı Nazlı oldu çıktı... Hatta büyüdükçe ağlamaları daha bir yüksek sesle oluyor, gözyaşı akmıyor ama resmen çığlığı basıyordu son demine kadar.

Neyseki 2. ayına kadar bu şekil devam etti, ben tabi büyük bir sabırla...

Ama bu defa da emmeme sorunu yaşıyoruz:( İyi tamam uykusunun arasında emiyor iyi dedik ama her geçen gün bunuda reddetmeye başladı.

Bende ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

ALlah yardımcımız olsun.

Sevgiler.

meleklerim ve ben dedi ki...

Maşallah küçük Ece'ye ne de güzel uyuyor.

Bak annesi sana alışveriş için yarım saat vakit vermiş işte daha ne istiyorsun.

Hayatımıza girdikler anda bizi yöneten minik bebeklerimizi Allah sağlıklı,mutlu,uzunömürlü yaşatsın inşallah.Amin.

Sevgiyle kalın.

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

annesi sana yarımşar saatten tam bir saat müsade etmiş
daha ne istiyorsun daha iki aylık olmayan bir bebeden :D

şaka bir yana hayırlı olsun uçan kırkınız :D gece uyumalarının uzamasına sevindim. hiç değilse sen dinlenirsin bu süre zarfında.

Unknown dedi ki...

maaşallah ne kadar tatlı bir bebek bu:) Allah bağışlasın,hayırlı evlat eylesin...
sütle ilgili postunuzu yeni okudum,onunla ilgili bir iki şey söylemek istedim: vita malt çok kalorili. Bu sebeple eczaci bir hanım (kendisi de hamileydi) bira mayası önerdi. Emzirmeden yarın saat önce bir çay kaşığı su ile içilecek. Ben çok faydasını gördüm. Ayrıca humana still tee işe yarıyor. Bunun yanısıra soğan ve dereotu. Ve elbette sizin dedikleriniz,pozitif düşünmek,bol miktarda sıvı tüketmek gibi..
Bir de muhakak gece emzirmek lazım. Sabah 5-8 arası günlük üretilecek sütün miktarı belli oluyor. O yüzden gece emzirmek çok önemli.
Ve anne sütüyle beslemenin önemine inanan bir dr seçin muhakkak. Bizim dr'umuz "bir annenin bebeğine verebileceği en güzel hediye onu ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslemek" diyor ve zaman zaman kilo alımımız çok yavaşlasa da hiç mama vermedi,bana da hep moral,destek verdi..

Esin dedi ki...

esracım,ömer 10 ayllık oldu hala sabah saat 6 da kurulmuş saat gibi kalkar ve saat 9ila 9 30 arası uyur,umarım ece de öyle olmaz...

ana kucağını biz doktroumuza sormuştuk o da en derin yerine ince bir yastık koymamız gerektiğini bebekler ancak 3 yada 5 (tam hatırlamıyorum ) ayından sonra ana kucağı içinde yastıksız durabilir demişti,biz de uuzn zaman ana kucağının içine yastık koyduk ve düzleştirdik,bence ecenin doktoruna da bir sor istersen...

KeLeBeK dedi ki...

yazdıklarına bazen denden koymak istiyorum mummycim :))

aybike dedi ki...

Merhaba;
Ne kadar masum yerim ben onu:))
Çok güzel bi anlatımınız var.İnsan bi çırpıda okuyuveriyor..
Rabbim bu güzelliği nazarlardan saklasın..
Benim yerime de koklayın..
Sevgilerr..

mummy dedi ki...

@ aynen öyle annesinin oğluşu..tam anlamıyla muzur..saolasın..

@ teşekkür ettim mısır patlağım biz de öptk..

@ Senemcim Allah seni de kavuştursun sağlıkla güzelliğine..az kaldı bekliyoruz:)

@ teşekkürler siyapçım..ah eve girmek istemesin yeterki o ben sokarmıyım hiç..o günleri iple çekiyorum..sevgiler..

@ teşekkür ederim aysarayı..senin meleğini de görürüz inşallah sayfanda..Sevgiler..

@figencim teşekkür ederim..Allah hepimizinkini korusun nazarlardan..sevgiler..

AYSUN dedi ki...

Ooo büyümüz kızımız:) Artık 40 'ı da çıktığına göre herşey düzene girecek demektir... Bir bakmışsın yaşına gelmiş. Sen de şaşıracaksın:)

mummy dedi ki...

@ firdevsçim ne güzel seni tekrar görmek..Allah sana da nasib etsin diyorum o zaman:)sevgiler

@ sevgili pembeli hemen geldim ziyarete ben de bloğuna..bu bebeklerin dertleri bitmiyo heralde..birini düzene sokuyosun başka yerden patlak veriyo..allah yardımcımız olsun...

@meleklerim ve ben kocaman bir amin diyorum güzel duana..sevgiler

@uçan talhanın annesi teşekkür ederim..tabiiki şimdilik bir sat yetiyor canım başka bişey istemiyorum:)

mummy dedi ki...

@fatma aslınur teşekkür ederim tavsiyelerinize..ben de aldım humana'yı içiyorum faydası oluyor gerçekten..sevgiler..

@esin ve ömer evet ben de doktora danışmadım ama yastık koyuyorum anakucağına oturturken..demek doktor da öyle tavsiye etti..teşekkür ederim sevgiler..

@kelebekçim ben de seni okurken aynen diyorum çoğu yazdığına bu zamane bebeleri hep aynı demek ki..öptük çileğimizi..

@aybikecim teşekkür ederim..aklıma geleni düzeltme yapmadan yazıyorum valla:) sevgiler..

mummy dedi ki...

@aysuncum saol.büyüyor galiba:)inşallah dediğin gibi olur..sevgiler

KelebekGibi dedi ki...

Maasallah!
Kirkini bende dört gözle beklemistim ama ayni devam ediyor, sonra 3 aylik olsun diyor insan o da geciyor simdi 2 yasinda kizim bu yasinida beklemistim uyku düzeni icin ama gene ayni gece hala kalkiyorum kackez. Yani icini karartmak gibi olmasinda tabiki:)Bazi bebekler uyku yönünden böyleler iste, bazilari ise ufaktan hemen düzenli uyuyorlar ne güzel kiskaniyorum öyle bebekleri ve maasallah diyorum:)
Ama güzellikleri say say bitmez bu miniklerin.
Sevgiler

gülücüklerim benim dedi ki...

Kırkınız hayırlı olsun, annesi senin kız da alışverişi sevecek galiba, ana-kız tozunu attırırsınız mağazaların.

уαѕємin... dedi ki...

gece uyumalarının uzaması süper olmuş 40 ınız da uçmuş hayırlı olsun ee havalarda süper gezersiniz analı kızlı

resimdede çok masum bir ifadesi var maaşallah kuzuma

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Bu uyuyan güzel uyanmadı mı acaba ? Neredesiniiiiiiz:))

http://nazlibebegim.blogspot.com/

16 Haziran 2008 Pazartesi

The life is...


Onu uyurken seyretmektir..

Günün en güzel dakikaları..Sessiz sakin uyurken o, başında uzanıp hem dinlenip hem de onu seyretmek..Tabi günün en nadir dakkaları da diyebiliriz..Çünkü maalesef bu anlar sadece 15'er dakika sürüyor bizim gündüz uykusunu ısrarla reddeden cadaloz Ece ile..İnernette bebekler 3 aya kadar 16 saat uyumalıymış günde diye okudum..Dalga mı geçiyo diye düşündüm önce..Ya dalga geçiyolar ya da bizim ki o modellerden değil bilemedim..

Neyse efendim şöyle bi özet geçelim Ece hanımlı hayattan..Önce pek muhterem kırkımızı çıkardık..Tahmin olunduğu üzre mucizeler olmadı kırkından sonra..Ece aynı Ece yani..Kırk çıkarmaya Cepa AVM'ye gittik..Anası gibi olsun alışverişi sevsin diye:)Tabi babası da kafayı yesin diye:)Jokerden pusetimizi aldık oracıkta kurdurduk abilere, attık kızı içine başladık gezmeye..İlk yarım saat uyuyodu hanım içinde..Aman be dedim işte budur hayat pusette 40 günlük bebeyle bak nasıl da tozunu attırıyorum alışveriş merkezinin havalarında geçti ilk yarım saat...Niye daha önce gelmedim ki diye düşünüyodum ki sorumun cevabı gecikmedi.. 5-6 yaşlarında bir çocuğun burnumuzun dibinde avaz avaz bağırmasıyla uyandı kız..Tabi benim o çocuğu okşayasım geldi orda biraz..Yapacağımdan değil de şeytan dürtverdi..Allahtan emzirme odası varmış da bizimkinin feryatları ortalığı yıkmadan doyurduk hanımı..Sonra gene pusette yarım saat kadar daaha alışveriş yapmamıza izin verdi saolsun..Bi de Mothercare yapıp bikaç cici alıp gene kendim için hiçbir mağaza dolaşamadan geldik eve..İlk deneme için hiç fena sayılazdı Ece hanım..

Kırkıyla alakası var mı bilmiyorum ama gece uykularında yavaş yavaş düzelme var gibi..Gece 10-11'den 4'e kadar uyuyoruz artık..Ben emzirmek için uyandırmanın zevkine varıyorum mesela..Zira şimdiye kadar hep emmek için kendisi beni uyandırıyordu gecede sekiz on defa..Ancak güneş doğduktan sonra uykuyla arası hemen bozuluyo..sanki işi var mubarek yavrunun..Güneşin ağardığını gürünce gözler faltaşı gibi oluyor..Sonra saat dokuz gibi tekrar uyuyor..Bundan sonrası tamamen muamma..Gün boyu esnemekten ağzı yırtıldığı halde göğsümden çektikten sonra asla uyumuyor..

Bir de iki haftadır anakucağı(otokoltuğu)aşkımız başladı..Anakucağını seviyoruz onda oyalanıyoruz uyuyoruz uyanıyoruz arabadayken zaten gıkımızı çıkarmıyoruz yani anakucağında pek mutluyuz..Ama günde kaç saat bunda oturtmalı kaç satten sonrası zararlı bilemediğimden fazla kalmasını istemiyorum anakucağunda..


Tabi her bebek gibi en mutlu dakikalarımız emdiğimiz anlar..Sancımız da olsa uykumuz da olsa memeyi aldığı anda susuveriyor..Yani Ece şimdiye kadar hiç bir seferde birkaç dakikadan fazla ağlamamıştır..Gerçi memeyi alır almaz sustuğu için bu sefer de acaba gazı mı var aç mı başka bir derdi mi var analayamıyorum ama saatlerce sancı ile ağlayan ne yapılırsa yapılsın susturalamayan bebekleri duyunca da şükrediyorum..Bizimkinin çözümü var hiç değilse memeyi veriyorsunuz ağlama son buluyor..Tabi sancısı varken ağzıdakine plastik muamelesi yapıp sağa sola çekiştirdiği ve annesini ciyaklattığı da oluyor ama çok uzun sürmüyor çok şükür...

Durumlar böyle şimdilik..Ece hanım iki aylık olmaya doğru hızla ilerliyor farkedilir derecede büyüyor artık tulumlar zıbınlar olmuyor..Ona baktıkça bir insan yavrusunun aslında ne kadar zahmetli ama ne kadar çabuk büyüdüğünü tam olarak anlıyorum ilk kez..

Kalın sağlıcakla..

24 yorum:

annesininoglusu dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
annesininoglusu dedi ki...

hakikaten çok tatlı ama muzur bir iadeyle uyuyor valla:)
ne diyelim Allah kolaylık versin:))

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Resimde sanki gülümsüyor gibi uyumuş :)

çok şirin maşşllh 40 çıkmış , uçmuş hayırlı olun .)

ikinizide çok sefiyoruz mujjuk

senem dedi ki...

Cok guzel bir kiz bu Esraaaa... Masallah!!!!!

siyap dedi ki...

canım ya çok tatlı,çok masum ve çok güzeeel...maşallah!40'ınız hayırlı olsun.yavaş yavaş daha da kolay olur dışarı çıkarmak eve girmek istemez valla :)) öpüyoruz,sevgileeer...

aysarayı dedi ki...

maşallah ne kadar güzel uyuyor,melekler gibi uyumak bu olsa gerek.gibisi fazla zaten o bir melek...
(keşke diğer anneler de bebeklerinin cemalini az da olsa yayınlasalar da mest olsak...)

benimkuzum dedi ki...

maşallah maşallah diyorum :) çok güzel ece 'miz ,allah nazarlardan saklasın bu güzel meleği sevgiler figen

firdevs dedi ki...

ayy ne tatli masaallah :) Allah banada verir insaallah :p bizim kucuk kecide bebekken en fazla dakika uyurdu :p hatta tam yasina girince gunduz uykularini 1 saate ancak ckiarabildi :p

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Merhaba, bende 40ı çıkıncaya kadar iple çekmiştim, çevremdekiler 40ı çıkınca düzene girer demişti ama, dediğin gibi Nazlı aynı Nazlı oldu çıktı... Hatta büyüdükçe ağlamaları daha bir yüksek sesle oluyor, gözyaşı akmıyor ama resmen çığlığı basıyordu son demine kadar.

Neyseki 2. ayına kadar bu şekil devam etti, ben tabi büyük bir sabırla...

Ama bu defa da emmeme sorunu yaşıyoruz:( İyi tamam uykusunun arasında emiyor iyi dedik ama her geçen gün bunuda reddetmeye başladı.

Bende ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.

ALlah yardımcımız olsun.

Sevgiler.

meleklerim ve ben dedi ki...

Maşallah küçük Ece'ye ne de güzel uyuyor.

Bak annesi sana alışveriş için yarım saat vakit vermiş işte daha ne istiyorsun.

Hayatımıza girdikler anda bizi yöneten minik bebeklerimizi Allah sağlıklı,mutlu,uzunömürlü yaşatsın inşallah.Amin.

Sevgiyle kalın.

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

annesi sana yarımşar saatten tam bir saat müsade etmiş
daha ne istiyorsun daha iki aylık olmayan bir bebeden :D

şaka bir yana hayırlı olsun uçan kırkınız :D gece uyumalarının uzamasına sevindim. hiç değilse sen dinlenirsin bu süre zarfında.

Unknown dedi ki...

maaşallah ne kadar tatlı bir bebek bu:) Allah bağışlasın,hayırlı evlat eylesin...
sütle ilgili postunuzu yeni okudum,onunla ilgili bir iki şey söylemek istedim: vita malt çok kalorili. Bu sebeple eczaci bir hanım (kendisi de hamileydi) bira mayası önerdi. Emzirmeden yarın saat önce bir çay kaşığı su ile içilecek. Ben çok faydasını gördüm. Ayrıca humana still tee işe yarıyor. Bunun yanısıra soğan ve dereotu. Ve elbette sizin dedikleriniz,pozitif düşünmek,bol miktarda sıvı tüketmek gibi..
Bir de muhakak gece emzirmek lazım. Sabah 5-8 arası günlük üretilecek sütün miktarı belli oluyor. O yüzden gece emzirmek çok önemli.
Ve anne sütüyle beslemenin önemine inanan bir dr seçin muhakkak. Bizim dr'umuz "bir annenin bebeğine verebileceği en güzel hediye onu ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslemek" diyor ve zaman zaman kilo alımımız çok yavaşlasa da hiç mama vermedi,bana da hep moral,destek verdi..

Esin dedi ki...

esracım,ömer 10 ayllık oldu hala sabah saat 6 da kurulmuş saat gibi kalkar ve saat 9ila 9 30 arası uyur,umarım ece de öyle olmaz...

ana kucağını biz doktroumuza sormuştuk o da en derin yerine ince bir yastık koymamız gerektiğini bebekler ancak 3 yada 5 (tam hatırlamıyorum ) ayından sonra ana kucağı içinde yastıksız durabilir demişti,biz de uuzn zaman ana kucağının içine yastık koyduk ve düzleştirdik,bence ecenin doktoruna da bir sor istersen...

KeLeBeK dedi ki...

yazdıklarına bazen denden koymak istiyorum mummycim :))

aybike dedi ki...

Merhaba;
Ne kadar masum yerim ben onu:))
Çok güzel bi anlatımınız var.İnsan bi çırpıda okuyuveriyor..
Rabbim bu güzelliği nazarlardan saklasın..
Benim yerime de koklayın..
Sevgilerr..

mummy dedi ki...

@ aynen öyle annesinin oğluşu..tam anlamıyla muzur..saolasın..

@ teşekkür ettim mısır patlağım biz de öptk..

@ Senemcim Allah seni de kavuştursun sağlıkla güzelliğine..az kaldı bekliyoruz:)

@ teşekkürler siyapçım..ah eve girmek istemesin yeterki o ben sokarmıyım hiç..o günleri iple çekiyorum..sevgiler..

@ teşekkür ederim aysarayı..senin meleğini de görürüz inşallah sayfanda..Sevgiler..

@figencim teşekkür ederim..Allah hepimizinkini korusun nazarlardan..sevgiler..

AYSUN dedi ki...

Ooo büyümüz kızımız:) Artık 40 'ı da çıktığına göre herşey düzene girecek demektir... Bir bakmışsın yaşına gelmiş. Sen de şaşıracaksın:)

mummy dedi ki...

@ firdevsçim ne güzel seni tekrar görmek..Allah sana da nasib etsin diyorum o zaman:)sevgiler

@ sevgili pembeli hemen geldim ziyarete ben de bloğuna..bu bebeklerin dertleri bitmiyo heralde..birini düzene sokuyosun başka yerden patlak veriyo..allah yardımcımız olsun...

@meleklerim ve ben kocaman bir amin diyorum güzel duana..sevgiler

@uçan talhanın annesi teşekkür ederim..tabiiki şimdilik bir sat yetiyor canım başka bişey istemiyorum:)

mummy dedi ki...

@fatma aslınur teşekkür ederim tavsiyelerinize..ben de aldım humana'yı içiyorum faydası oluyor gerçekten..sevgiler..

@esin ve ömer evet ben de doktora danışmadım ama yastık koyuyorum anakucağına oturturken..demek doktor da öyle tavsiye etti..teşekkür ederim sevgiler..

@kelebekçim ben de seni okurken aynen diyorum çoğu yazdığına bu zamane bebeleri hep aynı demek ki..öptük çileğimizi..

@aybikecim teşekkür ederim..aklıma geleni düzeltme yapmadan yazıyorum valla:) sevgiler..

mummy dedi ki...

@aysuncum saol.büyüyor galiba:)inşallah dediğin gibi olur..sevgiler

KelebekGibi dedi ki...

Maasallah!
Kirkini bende dört gözle beklemistim ama ayni devam ediyor, sonra 3 aylik olsun diyor insan o da geciyor simdi 2 yasinda kizim bu yasinida beklemistim uyku düzeni icin ama gene ayni gece hala kalkiyorum kackez. Yani icini karartmak gibi olmasinda tabiki:)Bazi bebekler uyku yönünden böyleler iste, bazilari ise ufaktan hemen düzenli uyuyorlar ne güzel kiskaniyorum öyle bebekleri ve maasallah diyorum:)
Ama güzellikleri say say bitmez bu miniklerin.
Sevgiler

gülücüklerim benim dedi ki...

Kırkınız hayırlı olsun, annesi senin kız da alışverişi sevecek galiba, ana-kız tozunu attırırsınız mağazaların.

уαѕємin... dedi ki...

gece uyumalarının uzaması süper olmuş 40 ınız da uçmuş hayırlı olsun ee havalarda süper gezersiniz analı kızlı

resimdede çok masum bir ifadesi var maaşallah kuzuma

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Bu uyuyan güzel uyanmadı mı acaba ? Neredesiniiiiiiz:))

http://nazlibebegim.blogspot.com/