6 Haziran 2008 Cuma

İlk Ay Muayenemiz

Geçen postu yazdığım gün ilk ay muayenesi ve aşısı için doktora gittik..Ama maalesef haberler iyi değldi..Aklıma takılan bir sürü soru vardı..Önce onları sordum..Acemi ve pipirikli bir anne olarak boşuna kafama taktığım şeyleri..Mesela arada öksürmesi, karnının guruldaması,yüzünde çıkan minik akneler hepsi normal dedi doktor açıklamlarını yaptı..Ama kızım beni hiç tahmin etmediğim yerden vurdu..Kilosunu ve boyunu ölçtü doktor..3300 doğan kuzu bir ay sonunda 3870 olmuş sadece..(nankör anacım bu yedir içir açmış gibi zayıf kalsın babasına çekmiş dünyaları yer ama tüy siklet beyefendi)Bu kadar emen çocuktan böyle bi kilo beklemiyodum açıkçası..Doktor sabah akşam mama takviyesi dedi..Çok moralim bozuldu tabi..Doktor gözlerimin dolduğunu görünce bu korkulacak bişey değil..İnce delikli yenidoğan biberonu kullanırsanız emmeyi asla bırakmaz korkmayın dedi..Ama ben sonrasını dinlemedim bile öyle apar topar çıkmışım ki odadan aşı yaptırmayı da çocuğun sağlık karnesini de unutmuşuz orda..(Arabada birbirimizi yiye yiye eve geldik kocayla sonra)

Eve geldik ilk mamasını yaptık yavrum mamadan bir damla alınca öyle garip bir yüz ifadesi oldu ki..Annem bana bu iğrenç şeyi niye veriyo ki der gibi..Yok dedim ben ne yapıp yapıp bu sütü artırmalıyım..Biliyorum son iki haftaki stres sütümü azaltmıştı..Üç hafta yanımda kalan annem gittikten sonra kayınvalidemler ve elti efradı geldiler bana kalmaya..İki hafta kaldım onlarla....Tamam evi kendilerince çekip çevirmeye çalıştılar ama takıntılı bir düzen ve temizlik hastası olan bana yetmiyo..Zira halının hafif yamuk durmasını bile kafama takabilen bir kılım ben düzen konusunda..Bi de evin her odası dolu olunca ben yatak odamın dört duvarı arasında yaşamaya mahkum kaldım..Malum günde en az 18 saat emen bir bebek ve açık göğüslerle herkesin yanına çıkılamıyor..Derken lohusa cinleri ziyaretlerini sıklaştırmaya başladılar tabi..

Baktık olmayacak geçen Cuma onlar evlerine ben Ankaraya annemin yanına..Annemdeyim şimdi ve bir haftadır kasıyorum resmen süt olsun diye (Günde üç sürahi su, küçük bir tencere komposto,bir bardak rezene çayı,iki bardk süt,bol yeşillik) ama sonuç pozitif:) Dün doktora gittik takrar muayene için kilosu 4130 olmuş bir haftada boyu da 55,5cm..çok iyi dedi doktor..Mamaya gerek görmüyorum dedi..İşitme testi ve aşısı yapıldı..Doktorumuz çok sempatik bir kadındı..Süt olayının psikolojik durum ile çok ilgili olduğunu, beyinden gelen uyarılar ile harekete geçen hormonların sütü ürettiğini, kesinlikle kafama hiçbişeyi takmamamı söyledi..Artık sıvı gıdanı bol tüket 'oh oh sütüm de çok bol bebeğimi de güzelce besliyorum ne güzel' diye düşün yeterli dedi..İstanbuldaki doktoru değiştimek gerekecek..Doktorun biraz moral verici olması gerekiyomuş..Musmutlu eve geldik sonra..

Süt arttırmak için tavsiyeleri bekliyorum tabi..Vita.malt diye bi içecek varmış çok işe yarıyomuş süt için..Ama doktora sordum içindeki malt mayasından dolayı bira göbeği yapabilir dedi..Doğal yollardan şaşmamamı söyledi..Valla süt olmasaydı bira göbeği falan demiycek içicektim kuzu için ama şükür gerek kalmadı gibi..

Haberler böyle şimdilik..Bu arada ayrı yaşayabildiğimiz dakikalar uzamaya başladı..(Kırka yaklaştık ya ondan mı acep.. demek ki var bi keramet bu kırkta hakkatten) Artık emmediği ve uyumadığı anlarımız da var..Yani oyalanabiliyoruz uyanıkken de..Konuşmaları daha uzun dinliyoruz..Bariz gülücüklerle karşılık veriyoruz..Anneye nefes aldırıyoruz biraz..(ilk doğduğunda da konuşunca pür dikkat dinliyodu ama bikaç saniye.. ondan sonra kes laklak yamayı da süt ver bana der gibi basıyodu ağıtı) Bu postu bi seferde yazdım mesela ama uyanmaya başladı mıkırdanıyo bebecik..iş başına çağırıyor annesini..Bazen damızlık gibi hissediyorum kendimi ne yalan söyliyim..Aman süt olsun da ona yetsin de ne kadar emerse emsin napalım..

Kalın sağlıcakla..

18 yorum:

Betül dedi ki...

Esracım ben vita malt aldım..ve 1 yudum içtim attım:)tadı çok iğrençti bence...Doğal yolları denemeye devam...Bende öyle yappıyorum:)

gülücüklerim benim dedi ki...

Bence de doktorun söyledikleri yeterli ekstradan birşey yapmana gerek yok, bildiğin gibi devam et, doğru yoldasın. Gerçekten doktorun doğru olarak yönlendirmesi çok önemli. Moral ve bol sıvı
Sağlıcakla kalın.

meleklerim ve ben dedi ki...

Mummy'cim kayınvalideni anladımda eltin ne alaka.....Senin şimdi sakin ortamda sırf bebeğinle ilgilenmen lazım.
Çok iyi yapmışsın annenin yanına gelmekle bazen anlayışlı olmayan insanlara karşı tolerans göstermek yoruyor.
Seni ve Ece bebeği öpüyorum.Stressiz günler diliyorum.

aysarayı dedi ki...

azmin sonu bu oluyor demek.uğraşınca süt de dahil herşey istenilen seviyeye geliyor.

ben de doğum sonrası o dediğin ev doluluğu ve insan kalabalığı sebebiyle kayınvalidenin felan gelmelerini istemedim.haklı çıktım..neyse köşesinden dönmüşsünüz mamanın.

hurma yemeni tavsiye ederim.hem süt artırıcı hem doğal früktoz şeker oranı yüksek hem de kan yapıcı...bi de mübarek bir meyve.bol bol ye.şişmanlatmıyor da...haliyle üzerimde test etmedim ama çok severim hurmayı.cidden faydalı olduğuna da inanıyorum...

huysuz dedi ki...

moral kesinlikle çok önemli bu devrede, annenin yanına gitmen isabetli olmuş hakkaten. şahsen ben ilk zamanlar çok düşünmüştüm bunu, annem ve kızkardeşimden başka kimseye tahammil edemeyeceğime karar vermiştim. kayınvaldeyle, zor biraz...
sütünü arttırmak için sen çözümü bulmuşsun ama istersen benim son postumu da bir oku, belki ek bir kaç şey de olabilir...
ece'ye efe'den selamlar :)

siyap dedi ki...

kesinlikle moral çok önemli esracım.ben de kızım 5 aylıkken kayınvalidemden gına gelince stres yapmıştım ve sütüm azalmaya başlamıştı sonra takmamaya başladım ve aynen düzeldi.doktorun da dediği gibi çocuğuna ve sütüne odaklan,hep iyi düşün çok iyi geliyor.
biraz daha senden uzak kalması sütünün yettiğinden de olabilir.önceden bebiş aç kalınca ne yapsın süte yumuluyordur...sevgileeer...

KeLeBeK dedi ki...

azmın sonu selamet, valla tebrık ederım esracım ınadından dolayı :) annelık ıste neler neler yaptırtıyor
postu okurken bızım evın hallerı dedım ıcımden...
lohusa evıne kalmaya geınır mı sastım da kaldım neyse, kotuluklerınden degıldır elbet ıyı olmus anneanne yanında rahat etmıssınızdır ece kızı da opuyorum emsın emsın de buyusun ıns.

damlasakızlıkurabiyem dedi ki...

aynı şeyleri yaşayan biri olarak tek diyeceğim önce moral sonra bol su..sen huzurlu ve mutlu olmazsan bu durum bebeğini de etkiler biliyorsun.bak mamaya da gerek kalmamış zaten allaha şükür.öptük sizi.sevgiler...

Esra dedi ki...

:-)
ben bloga surekli ugruyorum, reader'dan okuyorum da yorum yapmadan cikiyorum. Yoksa ugramaz miyim, ask olsun. :-))))

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Merhaba, yazının ilk başlarını okurken üzülmüştüm sütünün yetmediği ve mamaya başlaman gerektiğini. Neyse ki, mamaya gerek kalmamış çok sevindim.

Sütün artması için, özellikle helva yemeni tavsiye ediyorum, birde en az günde 2,5 litre su! Meyve suyuda bol tüketmelisin. Birde marul acayip süt yapıyor.

Size bol sütlü günler. Stres çok etkiliyor hem sütünü hem bebeğini!

Esin dedi ki...

Benim de ilk zamanlarda sütüm çok azdı,bol bol emzirerek ,bol bol su tüketerek üstesiden geldim ,hatta ikiz yada üçüzüm olsaydı onlara bile yetecek kadar sütüm vardı,kardeşlerim bana hoştayn ineği diyorlardı :)))
Humana çayı da çok içtim çok da faydasını gördüm,onu deneyeilrsin .

уαѕємin... dedi ki...

ekstradan bir şey yapma bence iyi düşün iyi olsun

bol sütlü bol doyurucu günlerr ;)

Yesim dedi ki...

Sevgili Mummy,
Istanbul'daki doktor abartmis biraz. Yeni dogmus bir bebegin fazla kilo almamasi hatta ilk bir iki hafta kilo kaybetmesi cok normal. Cunku oncelikle unutma ki bu sut dedigin sey oyle hazirda bekleyip ilk gunden siselerce gelen bir sey degil, bebegin nasil dogru durust emmeyi ogrenmesi gerekiyorsa senin de vucudunun gerekli miktarda sut uretimi gorevine alismasi gerekiyor. Ilk bir aydan sonra ancak her sey yavas yavas yoluna giriyor.

Sut uretimi icin takviye olayina gelince bana soylenen tek sey bolca su idi, bu da daha cok senin vucudunun su kaybindan dolayi, sen dengeli beslendigin surece ne yedigin ne ictigin cok onemli. Bol meyve, bol sebze, yani her zaman nasil olmasi gerekiyorsa yine aynen devam.

Dert etme demiyecegim cunku bunun mumkun olmadigini ben kendimden biliyorum. Fakat mumkun oldugunca oluruna birak, mutlu bir bebek ancak mutlu annelerle oluyor.

Ayrica unutma ki bebegin ve senin icin en dogrusunu yine sen bilirsin, kim ne derse desin.

Sevgiler

AYSUN dedi ki...

Canım yaa üzme kendini sakın. Herşey yavrucağın için... Kendini rahat tutarsan ve tabii sıvı gıdaları da bol alırsan sütün hiç kesilmez... Ve inşallah minik şeker Berk abisi gibi emer de emer...

Komposto çok faydalı ben çok içmiştim. vee çörek otu... Bir çay bardağı kaynamış suyun içine bir çay kaşığı çörek otu koyup demlendiriyorsun. Sonra içiyorsun suyunu. Hatta çörek otlarını da yiyebilirsin. Ben günde 5 bardak falan içiyordum. Aynı gün farketti hemen göğüsler patlayacak gibi oldu:P

senem dedi ki...

Esracim, deneyim sahibi olmadigim icin ne yazacagimi da bilemedim ama herseyin yolunda olduguna ve Ece'nin cok guzel bir gelisme gosterdigine eminim. Bazi doktorlar nedense gereksiz yere felaket tellaligi yapmaya bayiliyor. Onemli olan moral. Ikinize de sevgiler.

Senem

annecugun dedi ki...

bence bu kadar kendinizi uzmeyin, zaten bir sure sonra sutunuz fizyolojik olarak artacak. sadece bol bol su icin gerisi genelde hikaye. hem cocuk diyelim ki hic sutunuz olmasa formul sut almayacak miydi? o yuzden boyle stresler yapmayin, size yazik, nacizane onerim boyle seylere takilmayin.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

mummy humana still tee'yi çok tavsiye ediyorlar. ben de 35 haftalık hamileyim ve bana bir sürü doğum yapan arkadaşım hastane çantama bile koymamı söyledi. vita malt da evet çok iyi bir ürün fakat kalorisi aşırı yüksek. ama madem sen de kendini yemeye verdin bi dene bence:))

Ayça dedi ki...

canım ya aynı sıkıntılar bende de olmuştu. Sür için bende humana içmiştim 2 kutu kadar ve hiç durmadan su içmiştim. İşe yaramıştı artana kadar. Sonra zaman zaman yine azaldı sütüm gördüm kihepsi sinir stres takıntıdan. Rahat ol bak her şey nasılda yoluna girecek. İş kafada bitiyo. ilk 3hafta mama kullandım ama nefret ederek sonra dr dan izinsiz kendim bıoraktım baktık ki kilo artışı aynı geri dönüş yapmadık. çok sıkıldığında şöyle düşün.
dağ başında olsan ne yapacaktın nasıl besleyecektin bbeğini tabi ki sütünle o zaman süte devam. O içtikçe devamı zaten gelir.

6 Haziran 2008 Cuma

İlk Ay Muayenemiz

Geçen postu yazdığım gün ilk ay muayenesi ve aşısı için doktora gittik..Ama maalesef haberler iyi değldi..Aklıma takılan bir sürü soru vardı..Önce onları sordum..Acemi ve pipirikli bir anne olarak boşuna kafama taktığım şeyleri..Mesela arada öksürmesi, karnının guruldaması,yüzünde çıkan minik akneler hepsi normal dedi doktor açıklamlarını yaptı..Ama kızım beni hiç tahmin etmediğim yerden vurdu..Kilosunu ve boyunu ölçtü doktor..3300 doğan kuzu bir ay sonunda 3870 olmuş sadece..(nankör anacım bu yedir içir açmış gibi zayıf kalsın babasına çekmiş dünyaları yer ama tüy siklet beyefendi)Bu kadar emen çocuktan böyle bi kilo beklemiyodum açıkçası..Doktor sabah akşam mama takviyesi dedi..Çok moralim bozuldu tabi..Doktor gözlerimin dolduğunu görünce bu korkulacak bişey değil..İnce delikli yenidoğan biberonu kullanırsanız emmeyi asla bırakmaz korkmayın dedi..Ama ben sonrasını dinlemedim bile öyle apar topar çıkmışım ki odadan aşı yaptırmayı da çocuğun sağlık karnesini de unutmuşuz orda..(Arabada birbirimizi yiye yiye eve geldik kocayla sonra)

Eve geldik ilk mamasını yaptık yavrum mamadan bir damla alınca öyle garip bir yüz ifadesi oldu ki..Annem bana bu iğrenç şeyi niye veriyo ki der gibi..Yok dedim ben ne yapıp yapıp bu sütü artırmalıyım..Biliyorum son iki haftaki stres sütümü azaltmıştı..Üç hafta yanımda kalan annem gittikten sonra kayınvalidemler ve elti efradı geldiler bana kalmaya..İki hafta kaldım onlarla....Tamam evi kendilerince çekip çevirmeye çalıştılar ama takıntılı bir düzen ve temizlik hastası olan bana yetmiyo..Zira halının hafif yamuk durmasını bile kafama takabilen bir kılım ben düzen konusunda..Bi de evin her odası dolu olunca ben yatak odamın dört duvarı arasında yaşamaya mahkum kaldım..Malum günde en az 18 saat emen bir bebek ve açık göğüslerle herkesin yanına çıkılamıyor..Derken lohusa cinleri ziyaretlerini sıklaştırmaya başladılar tabi..

Baktık olmayacak geçen Cuma onlar evlerine ben Ankaraya annemin yanına..Annemdeyim şimdi ve bir haftadır kasıyorum resmen süt olsun diye (Günde üç sürahi su, küçük bir tencere komposto,bir bardak rezene çayı,iki bardk süt,bol yeşillik) ama sonuç pozitif:) Dün doktora gittik takrar muayene için kilosu 4130 olmuş bir haftada boyu da 55,5cm..çok iyi dedi doktor..Mamaya gerek görmüyorum dedi..İşitme testi ve aşısı yapıldı..Doktorumuz çok sempatik bir kadındı..Süt olayının psikolojik durum ile çok ilgili olduğunu, beyinden gelen uyarılar ile harekete geçen hormonların sütü ürettiğini, kesinlikle kafama hiçbişeyi takmamamı söyledi..Artık sıvı gıdanı bol tüket 'oh oh sütüm de çok bol bebeğimi de güzelce besliyorum ne güzel' diye düşün yeterli dedi..İstanbuldaki doktoru değiştimek gerekecek..Doktorun biraz moral verici olması gerekiyomuş..Musmutlu eve geldik sonra..

Süt arttırmak için tavsiyeleri bekliyorum tabi..Vita.malt diye bi içecek varmış çok işe yarıyomuş süt için..Ama doktora sordum içindeki malt mayasından dolayı bira göbeği yapabilir dedi..Doğal yollardan şaşmamamı söyledi..Valla süt olmasaydı bira göbeği falan demiycek içicektim kuzu için ama şükür gerek kalmadı gibi..

Haberler böyle şimdilik..Bu arada ayrı yaşayabildiğimiz dakikalar uzamaya başladı..(Kırka yaklaştık ya ondan mı acep.. demek ki var bi keramet bu kırkta hakkatten) Artık emmediği ve uyumadığı anlarımız da var..Yani oyalanabiliyoruz uyanıkken de..Konuşmaları daha uzun dinliyoruz..Bariz gülücüklerle karşılık veriyoruz..Anneye nefes aldırıyoruz biraz..(ilk doğduğunda da konuşunca pür dikkat dinliyodu ama bikaç saniye.. ondan sonra kes laklak yamayı da süt ver bana der gibi basıyodu ağıtı) Bu postu bi seferde yazdım mesela ama uyanmaya başladı mıkırdanıyo bebecik..iş başına çağırıyor annesini..Bazen damızlık gibi hissediyorum kendimi ne yalan söyliyim..Aman süt olsun da ona yetsin de ne kadar emerse emsin napalım..

Kalın sağlıcakla..

18 yorum:

Betül dedi ki...

Esracım ben vita malt aldım..ve 1 yudum içtim attım:)tadı çok iğrençti bence...Doğal yolları denemeye devam...Bende öyle yappıyorum:)

gülücüklerim benim dedi ki...

Bence de doktorun söyledikleri yeterli ekstradan birşey yapmana gerek yok, bildiğin gibi devam et, doğru yoldasın. Gerçekten doktorun doğru olarak yönlendirmesi çok önemli. Moral ve bol sıvı
Sağlıcakla kalın.

meleklerim ve ben dedi ki...

Mummy'cim kayınvalideni anladımda eltin ne alaka.....Senin şimdi sakin ortamda sırf bebeğinle ilgilenmen lazım.
Çok iyi yapmışsın annenin yanına gelmekle bazen anlayışlı olmayan insanlara karşı tolerans göstermek yoruyor.
Seni ve Ece bebeği öpüyorum.Stressiz günler diliyorum.

aysarayı dedi ki...

azmin sonu bu oluyor demek.uğraşınca süt de dahil herşey istenilen seviyeye geliyor.

ben de doğum sonrası o dediğin ev doluluğu ve insan kalabalığı sebebiyle kayınvalidenin felan gelmelerini istemedim.haklı çıktım..neyse köşesinden dönmüşsünüz mamanın.

hurma yemeni tavsiye ederim.hem süt artırıcı hem doğal früktoz şeker oranı yüksek hem de kan yapıcı...bi de mübarek bir meyve.bol bol ye.şişmanlatmıyor da...haliyle üzerimde test etmedim ama çok severim hurmayı.cidden faydalı olduğuna da inanıyorum...

huysuz dedi ki...

moral kesinlikle çok önemli bu devrede, annenin yanına gitmen isabetli olmuş hakkaten. şahsen ben ilk zamanlar çok düşünmüştüm bunu, annem ve kızkardeşimden başka kimseye tahammil edemeyeceğime karar vermiştim. kayınvaldeyle, zor biraz...
sütünü arttırmak için sen çözümü bulmuşsun ama istersen benim son postumu da bir oku, belki ek bir kaç şey de olabilir...
ece'ye efe'den selamlar :)

siyap dedi ki...

kesinlikle moral çok önemli esracım.ben de kızım 5 aylıkken kayınvalidemden gına gelince stres yapmıştım ve sütüm azalmaya başlamıştı sonra takmamaya başladım ve aynen düzeldi.doktorun da dediği gibi çocuğuna ve sütüne odaklan,hep iyi düşün çok iyi geliyor.
biraz daha senden uzak kalması sütünün yettiğinden de olabilir.önceden bebiş aç kalınca ne yapsın süte yumuluyordur...sevgileeer...

KeLeBeK dedi ki...

azmın sonu selamet, valla tebrık ederım esracım ınadından dolayı :) annelık ıste neler neler yaptırtıyor
postu okurken bızım evın hallerı dedım ıcımden...
lohusa evıne kalmaya geınır mı sastım da kaldım neyse, kotuluklerınden degıldır elbet ıyı olmus anneanne yanında rahat etmıssınızdır ece kızı da opuyorum emsın emsın de buyusun ıns.

damlasakızlıkurabiyem dedi ki...

aynı şeyleri yaşayan biri olarak tek diyeceğim önce moral sonra bol su..sen huzurlu ve mutlu olmazsan bu durum bebeğini de etkiler biliyorsun.bak mamaya da gerek kalmamış zaten allaha şükür.öptük sizi.sevgiler...

Esra dedi ki...

:-)
ben bloga surekli ugruyorum, reader'dan okuyorum da yorum yapmadan cikiyorum. Yoksa ugramaz miyim, ask olsun. :-))))

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Merhaba, yazının ilk başlarını okurken üzülmüştüm sütünün yetmediği ve mamaya başlaman gerektiğini. Neyse ki, mamaya gerek kalmamış çok sevindim.

Sütün artması için, özellikle helva yemeni tavsiye ediyorum, birde en az günde 2,5 litre su! Meyve suyuda bol tüketmelisin. Birde marul acayip süt yapıyor.

Size bol sütlü günler. Stres çok etkiliyor hem sütünü hem bebeğini!

Esin dedi ki...

Benim de ilk zamanlarda sütüm çok azdı,bol bol emzirerek ,bol bol su tüketerek üstesiden geldim ,hatta ikiz yada üçüzüm olsaydı onlara bile yetecek kadar sütüm vardı,kardeşlerim bana hoştayn ineği diyorlardı :)))
Humana çayı da çok içtim çok da faydasını gördüm,onu deneyeilrsin .

уαѕємin... dedi ki...

ekstradan bir şey yapma bence iyi düşün iyi olsun

bol sütlü bol doyurucu günlerr ;)

Yesim dedi ki...

Sevgili Mummy,
Istanbul'daki doktor abartmis biraz. Yeni dogmus bir bebegin fazla kilo almamasi hatta ilk bir iki hafta kilo kaybetmesi cok normal. Cunku oncelikle unutma ki bu sut dedigin sey oyle hazirda bekleyip ilk gunden siselerce gelen bir sey degil, bebegin nasil dogru durust emmeyi ogrenmesi gerekiyorsa senin de vucudunun gerekli miktarda sut uretimi gorevine alismasi gerekiyor. Ilk bir aydan sonra ancak her sey yavas yavas yoluna giriyor.

Sut uretimi icin takviye olayina gelince bana soylenen tek sey bolca su idi, bu da daha cok senin vucudunun su kaybindan dolayi, sen dengeli beslendigin surece ne yedigin ne ictigin cok onemli. Bol meyve, bol sebze, yani her zaman nasil olmasi gerekiyorsa yine aynen devam.

Dert etme demiyecegim cunku bunun mumkun olmadigini ben kendimden biliyorum. Fakat mumkun oldugunca oluruna birak, mutlu bir bebek ancak mutlu annelerle oluyor.

Ayrica unutma ki bebegin ve senin icin en dogrusunu yine sen bilirsin, kim ne derse desin.

Sevgiler

AYSUN dedi ki...

Canım yaa üzme kendini sakın. Herşey yavrucağın için... Kendini rahat tutarsan ve tabii sıvı gıdaları da bol alırsan sütün hiç kesilmez... Ve inşallah minik şeker Berk abisi gibi emer de emer...

Komposto çok faydalı ben çok içmiştim. vee çörek otu... Bir çay bardağı kaynamış suyun içine bir çay kaşığı çörek otu koyup demlendiriyorsun. Sonra içiyorsun suyunu. Hatta çörek otlarını da yiyebilirsin. Ben günde 5 bardak falan içiyordum. Aynı gün farketti hemen göğüsler patlayacak gibi oldu:P

senem dedi ki...

Esracim, deneyim sahibi olmadigim icin ne yazacagimi da bilemedim ama herseyin yolunda olduguna ve Ece'nin cok guzel bir gelisme gosterdigine eminim. Bazi doktorlar nedense gereksiz yere felaket tellaligi yapmaya bayiliyor. Onemli olan moral. Ikinize de sevgiler.

Senem

annecugun dedi ki...

bence bu kadar kendinizi uzmeyin, zaten bir sure sonra sutunuz fizyolojik olarak artacak. sadece bol bol su icin gerisi genelde hikaye. hem cocuk diyelim ki hic sutunuz olmasa formul sut almayacak miydi? o yuzden boyle stresler yapmayin, size yazik, nacizane onerim boyle seylere takilmayin.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

mummy humana still tee'yi çok tavsiye ediyorlar. ben de 35 haftalık hamileyim ve bana bir sürü doğum yapan arkadaşım hastane çantama bile koymamı söyledi. vita malt da evet çok iyi bir ürün fakat kalorisi aşırı yüksek. ama madem sen de kendini yemeye verdin bi dene bence:))

Ayça dedi ki...

canım ya aynı sıkıntılar bende de olmuştu. Sür için bende humana içmiştim 2 kutu kadar ve hiç durmadan su içmiştim. İşe yaramıştı artana kadar. Sonra zaman zaman yine azaldı sütüm gördüm kihepsi sinir stres takıntıdan. Rahat ol bak her şey nasılda yoluna girecek. İş kafada bitiyo. ilk 3hafta mama kullandım ama nefret ederek sonra dr dan izinsiz kendim bıoraktım baktık ki kilo artışı aynı geri dönüş yapmadık. çok sıkıldığında şöyle düşün.
dağ başında olsan ne yapacaktın nasıl besleyecektin bbeğini tabi ki sütünle o zaman süte devam. O içtikçe devamı zaten gelir.