27 Mayıs 2008 Salı

1.Ay Durum Raporu

 

Derkeeenn Ece Hanım bir aylık olur...Sanki daha dün öğrendim hamile olduğumu..Dokuz ay ne zaman geçti..O canım hazırlıklar ne zaman bitti de beklenen prenses ne zaman gelip bir aylık oldu..Ne ilginç ..Bir kan pıhtısı olarak hayatınıza giriyor daha karnınızdayken hayatınızın merkezi oluyor ve doğumuyla hayatınızın sadece merkezi değil tamamı oluveriyor..

Ve gelgelelim Ece hanımlı durumlara..Ben henüz acemi bir anne olarak bu hanımı çözemedim..Çözebilen beri gelsin akıl versin..Acaba ben bir aylık bebek mi görmedim yoksa bizim bebek mi azcık anormal anlayamadım..Şimdi durum şudur ki efendim biz artık etlen tırnak gibi birbirinden ayrılamaz iki varlık olduk..Yok tamam manen anne ile evladı öyledir zaten ama biz madden de ayrılamıyoruz tam anlamıyla etlen tırnağız yani..Bizim bebezade memede doyuyor (tamam bu kısım normal), memede uyuyor, memede uyanıyor, hatta ne kabiliyettir ki memede gazını çıkarıyor, ve mümkün olsa memede altının temizlenmesini istiyor..Öyle ki altını alma anlarımız tam bir facia..Neden ayrılmışız diye ağlamaktan tıkanma derecesine geliyor..Hatta altını alma merasimi üç kademeli olarak yapılıyor..Bez bağlanıyor ağlamaktan tıkanan bebek kaldırılıyor yatırılıp zıbın çıtçıtlanıyor ve tekrar kaldırılıp yatırıldıktan sonra tulum giydiriliyo..Altını alırken memeyi hazırda bekletiyoz ve eller yıkanır yıkanmaz yine birleşiyoruz..

Böyle anlatması hoş ama yaşamasını gel de bana sor..Bazen emzrmekten bunalıyorum..Bazen süt bitiyor gelmeyince bebezade memeyle kavgaya tutuşuyor.Dıgıl dıgıl şeklinde memeyle muhabbete başlayıp sütün gelmeme durumu değişmeyince yumrukları konuşturabiliyor..Bazen sabahın dokuzundan akşamın beşine kadar oturduğum yerden kalkamadığım için her yerim tutuluyor vs vs..

Ben başından beri memede uyumaya alışmasın diye kendisini beşiğine alıyodum dalar dalmaz..Ama hiç mübalağasız beşiğe yatırılınca beş dakika sonra uyanıyor altı dakika olmuyor yani uyuması..Sadece iki haftadır akşam 7-9 arası uyumaya alıştı..Bu saatler arasında uyanmıyor..Biz de fırsattan istifade bi sahil yapabiliyoruz bebişi kayınvalideye emanet edip...Yani yirmidört saat içinde tek soluklandığım saatler bu iki saattir efenim..Ha bu anlattığım durum gece de geçerli olduğu için gün içinde uykusuzluktan şaşı dolaşıyorum bu da ayrı mevzuu..

Büyüklern ısrarı ile emzik kullandıralım bari dedik bu böyle olmayacak..Ama emziği de inatla reddediyor..Gerçi kullanmasını ben de pek istemiyorum ama alsa da rahat olacağım onu biliyorum..Sadece temizlği konusu beni düşündürüyor..Yere düşünce sudan geçirip vermek yeterli mi sterilizatöre mi koymak gerek..E her düştüğünde sterile mi edilecek?Dışarıda nasıl temizlenecek? gibi sorular kafamı kurcalıyor..İlginçtir sadece anakucağına yani otokoltuğuna koyduğumuzda emziği kabul ediyor ve culuk culuk emiyor..(ne alaka çözemedik)

Gelgelelim gaz durumları..Arkadaşların uyardığı üzre 20 günden sonra başladı haklı çıktınız..Ama kolik derecesinde değil şükür..Bazı günler rahatsızlanıyor kakasını yapamıyor ıkınyor ıkınıyor kıpkırmızı oluyor yavrukuş..Zinco kullanıyoruz şimdilik..Bitkisel diye terih ettim ama gene de çok sık kullanmak içime sinmiyor nedense..Şükür ki ne kadar sancısı olursa olsun memede susuyor dilimi ısırayım ki öyle ağlama krizlerimiz olmuyor..(Kırkbir kere maşallah)

Efendim bizde durumlar böyle şimdilik..Azcık şaşkın, uykusuz, asabi ama mutlu bir anneyim..Yani ne kadar bunalsam da bazen onun o minyatür suratına bakınca hele uykudaki masum halini seyredince unutuluveriyor sıkıntılar.. Ya ne bileyim işte annelik çok farklı..Uyusun diye gözünün içine bakıyosunuz uyuyunca uyansa da sevsem koklasam diyosunuz, dışarı çıkalım beş dakika nefes alayım diye kocanın geldiği akşam vaktini iple çekiyosunuz dışarı çıkınca özleyip cep telefonunuzdaki resmine bakıp dayanamayıp yarım saat sonra alelacele eve geliyosunuz ..Ya her dakikanızı alıyo işte bebek..Mesela şu okumakta olduğunuz post toplam üç günde altı seferde bitirilebilmiştir..Konu komşu gezilememiş yorum bırakılamamıştır..Yapışık ikizimin benden daha uzun süreli kopabildiği ilk gün eski performansıma dönmeyi ümid ediyorum..Bu da artık kırkı çıkınca mı olur bilemiyorum..Gerçi ben bu kırk olayına da fazla bel bağlamıyorum..Zira bebeği dursun diye çaresizce herşeyden medet uman biz zavallı lohusa kadınları uyutmak için uydurulmuş bir hikaye olduğunu düşünüyorum..Mesela inanıp bu kırkı beklediniz olmadı yeni bir üç ay hikayesi konacak önünüze.Üç aylık olsun düzene girer kardeş...Hadi sabır böyle böyle bi bakmışınız kız gelin olmuş gidiyo...

Hadi kalın sağlıcakla...

22 yorum:

meleklerim ve ben dedi ki...

Allah kolaylıklar versin mummy'cim.Valla gözünü korkutmak gibi olmasın ben Serrayla dokuz ay uğraşmıştım ama Sena kırkından sonra uslanmıştı.İnşallah Ecede Sena ablası gibi kırkından sonra uslu bir bebek olur.Öpüyorum.

huysuz dedi ki...

mummy, bu yazdıkların çok aşina bana. kesinlikle bir anormallik yok, ilk zamanlar bu memeye düşkünlük gayet normal. ama emzik konusunu bi daha düşün derim, çünkü özellikle uyku esnasında en çok işine yarayacak nesne o. ayrıca doktorlar 1 aydan sonra verilebileceğini söylüyorlar. temizlik için sterilizatör ya da kaynatmak şart benim bildiğim. kolay gelsin...

senem dedi ki...

Hehhe, Esracim ne guzel anlatmissin. Acaba ben yol yakinken vazmigecsem? :))) Yazdiklarinizi okudukca gozum korkuyor, Allah'im ben naptim diye dusunmeden edemiyorum valla :)) Ama yok, yok, sonra Ece Hanim'in o pembe minik ayaklarini gordum de neden bu yola girdigimi bir kez daha hatirladim. Hayatta bundan daha guzel birsey olabilir mi?

Benim karsi komsumun simdi 3.5 aylik olan bebegi de ilk zamanlarda cok agliyordu ve kesinlikle altinin acilmasini istemiyordu ama son zamanlarda bayagi duzene girdi. Uc ay efsanesi dogru olabilir yani!!

Kolayliklar diliyorum, Ececigi yumusacik gidigindan opuyorum.

Senem

benimkuzum dedi ki...

hoşgeldin :) emzik olayı kurtarıcı özellikle gece uykuya geçerken , irem altı ay kadar emzik aldı sonra bıraktı , malesef sterilazatör yada kaynatmak gerekiyor , yedekli olursa biri temiz kalıyor sürekli , 40'ı çıkması , 3 ay olayı falan efsane :)
bu düzen uzun müddet devam edecek sabır :) insan herşeye katlanıyor , kollarındaki o minik mucize herşeyi unutturuyor kendine iyi bak sevgilerimle figen

Adsız dedi ki...

Mummy'cim.. hiç anormal değil, son derece normal bu yaşadıkların..
bi süre sonra daha "kabul edilebilir" bir hal alır bu meme işi.. ve inan bana,ne kırkında ne 3.ayında ne de başka bi dönemeçte bi sihirli değnek yok:( zamanla oturacak herşey..
sana kolaylıklar dilerim.. sevgiler.

Adsız dedi ki...

Mummy'cim.. hiç anormal değil, son derece normal bu yaşadıkların..
bi süre sonra daha "kabul edilebilir" bir hal alır bu meme işi.. ve inan bana,ne kırkında ne 3.ayında ne de başka bi dönemeçte bi sihirli değnek yok:( zamanla oturacak herşey..
sana kolaylıklar dilerim.. sevgiler.

AYSUN dedi ki...

Yapışık olmanız çok normal:) Biz bile hala hafta sonları yapışık yaşıyoruz:(

Gaz olayı da kolik değilse birkaç aya kadar azalır ve ikinizde rahatlarsınız...

Yesim dedi ki...

Sevgili Esra,
Ne ilginc, insan butun bunlari yasarken bir tek kendi bebegi boyleymis de butun diger bebekler misil misil uyuyormus gibi hissediyor. Sanirim soyle yap boyle olur diyen kitaplarin ve gercekleri nedense saklayan bazi annelerin, doktorlarin sayesinde :((

Demek ki, her bebek asagi yukari ayni seyleri yapiyor ayni zorluklarla buyuyor, arada bir bunun disina cikan ilk geceden itibaren misil misil uyuyanlar da varmis, oyle diyorlar, ben inanmiyorum. :)

Evet, bir takim seyler duzene giriyor ama baska bir takim yeni sorunlari da beraberinde getiriyor.

Biz, oglum ve ben, hala senin dedigin gibi bir butunuz mesela daha iki ayri vucut olamadik, bizim bey benden kopmamakta kararli. Ama, boyle sIkI sIkI sarilinca da zaten hic kopmasin istiyorum.

Daha da guzel gunler seni bekliyor, butun zorluklarina ragmen.
Bebeginle sana iyi eglenceler.

Bu arada bizimki de ilk uc ay kadar emzik istememisti, simdi onsuz yasayamiyor. Ben cozumu bir cok (8 tane kadar var su an) emzik almakta buldum, boylece elinde her zaman yeterli, strelize edilmis sayida emzik oluyor.

KeLeBeK dedi ki...

ilahi mummy yine gülümseyerek okudum postunu, bizim evde de durumlar pek farklı değil zira, Allahtan havalar ısındı şansımıza, çok güzel bir zamanda doğum yaptık, yoksa göğsü açıkta gezmekten üşütmemek mümkün değil, mzik meselesine gelince ja.plo idi sanırım markası onun kapaklı olan yenidoğanını biz çok sevdik her düştüğünde önce çeşme suyunda sonra kaynamış suyla yıkıyorum, çünkü doktor ishal olduğunda çeşme suyuyla yıkayıp yıkamadığımı sormuştu, malum kaynamamış içme suyu bile onun için zararlı
bu arada o emerken ve memede uyurken uyumaya çalış bence, yani yatakta uzun oturarak uyumakta çok zor olmuyor, anne kurtarıcı işte :)
sevgilerimizi gönderiyoruz

siyap dedi ki...

canım ya ilk zamanlar işte böyle geçiyor,hepimizin böyle oldu farklı büyüten çok azdır merak etme hepsi yaşanacak Allah'ın emri...ama zamanla herşey düzene giriyor.dönem dönem yine eskiye dönebiliyor ama bir kaç günlük oluyor bu dönüşler ve zamanla büyüdükçe başka sorunlar oluyor diş,ek gıdaya geçişteki zorluklar(biraz gaz sıkıntısı oluyor)vs vs.....biz de küçükken bunları yapmışız onlar da yapacak elbet hakları :)) emziğe gelince bizim kız hala yatarken emiyor hakikaten kurtarıcı olmuştu.yedekli kullanırsan sorun olmuyor ve zincir kullanırsan en azından düşmesini engellersin.evde düşünce kaynar suyla yıkıyorum,sevgileeer...

уαѕємiη dedi ki...

:)) kendimi anımsadım birden sen anlatınca o beşiğe yatırılınca hiç uyanmamış gibi uyanmaları yok mu güler misin ağlar msıın durumları :))

zamanla düzeliyor her şey

Allah kolaylık versin canım

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

allah kolaylık versin...
bu arada sen bir ay yazınca şok oldum. ne kadar çabuk ya...
maşaallah maşaallah...
zamanla daha alışcaksınız birbirinize. daha kolay olacak herşey. biraz zaman yani :D

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Ahh ahh bilmem mi bu durumları! MEmede uyur, yatağa yatırırken uyanır, kucağa alınca uyur tekrar yatırınca ağlar.... Uyanıkken ağlar, emerken susar:)) Ah bu bebekler böyledir işte.

Bu arada bebeğin hayırlı olsun, anne olmak büyük bir sabır işi gerçekten!

Ayça dedi ki...

ahh ahh bu sahneler ne kadar da tanıdık. bütün gün gece bizde yapışık gezerdik bırakınca başlardı ağlamaya emmeden 1dakika durmazdı ya yaşayanlar biliyor işte. Ama bak göreceksin şu 40 çıkma hadisesinden sonra ki bizde bu sadece 30 gün sürmüştü kesinlikle değişecek durumlar. sana 1 ya da 2 dakikayla başlayan izinler verecek kızın ve bu 3. ayın sonun da 5 dkikaya çıkacak :))) ne komik dimi sadece 5 dk izin :) ama ona bile inanamıyor insan okadar mola bile lütuf gibi :)) ben dediğim gibi inanamamıştım ama doğrusymuş 3. ay ve 6. aylarda keramet oluyormuş :))
Tadına varman dileğiyle öpüyoruz boncuğu ellerinden :)

annesininoglusu dedi ki...

Valla bizi hatırladım sen anlatınca.Ben de saatlerce hatta iftar yapıp bir yandan da emzirdiğimi bilirim,Allah kolaylık versin.Emzik için ben de çok uğraştım çeşit çeşit emzik aldım ama almadı.
Yine de çok tatlı:))
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

merhabalar,
benim kizim 4,5aylik oldu hala memeye yapisik yasiyor.. gunde ortalama 7-8 saat emziriyorum..hal boyle olunca birakip hicbir yere de gidemiyorum:)
ilk baslarda aynen sizin gibi emzik vermek istememistim,fakat baktim olacak gibi degil 3.ayda vermeyi denedim, lakin herhalde gec kaldigim icin cok ugrasmama ragmen hala almiyor...
alt acma meselesine gelince biz de ayni durumu yasiyorduk ilk ay, ama yaklasik 2 aydan sonra altinin acildigi anlar bebek icin en keyifli dakikalar haline geliyor.. Bazen 5dk mola istedigimde,altini acip yataginda/besiginde birakiyordum. Normalde sirti yere deger degmez aglayan cocuk o sekilde duruyordu:)
her gun,her ay bilimum degisikliklerle sasirtiyor bizi bu minik keratalar:) Allah kolayliklar versin, kizinizin guzel gunlerini gostersin daima...

Kremali'nin annesi dedi ki...

Sevgili Mummy,
Allah kolaylik versin. Insaallah en kisa zamanda birbirinize alisir ve senkronize bir sekilde mutlu mesut yasamaya baslarsiniz Elif hanimla:) Bezlenme sirasinda aglamasi gazdan olabilir mi acaba? Acizane, iyice gazini cikarip oyle bezlemeye baslamani tavsiye etsem. Umarim isine yarar... Ha bir de, musait bir vaktinde bizim pastahaneye ugrayiver. Sutunu artiracak bir surprizimiz var cunku:))

Sevgiler,
Ayse Sule
Sevgiler,

özge yılmaz dedi ki...

sevgili mummy
benim kizimla ayni gun dogduklari icin eceyi daha buyuk merakla okudum simdiye kadar. benim prensesimde ayni ece gibi memeye yapisik yasiyordu ta ki gecen hafta dr umuza gidene kadar.. ben ah yavrum anne kokusu istiyor herhalde diye dusune durayim megerse benim kuzucugum acmis:( ustelik 1 ayda almasi gereken kiloyu da almamis. dr umuz memeye surekli yapisik olmasinin kesinlikle yanlis oldugunu soyledi ve mamaya basladik. Surekli emdikleri durumda sutun kalitesinin bozulacagini ve yetersiz sut alacagi icin buyumesinin yavaslayacgini soyledi. 1 hafta mama aldiktan sonra eger en az 150 gr almazsa da tetkilere baslayacagimizi soyledi. gerci tabi her bebek ayni olmayabilir. oyuzden eger ece hergun 30 gr aliyorsa sorun yok ama almiyorsa mamaya baslamani tavsiye ederim. gunluk kilo takibi yapmak da cok yararli oluyor. bebek tartisi oyuzden cok isimize yaradi. boyle aylik kontrollerimizi beklemeden gelisimimizi daha rahat takip edebiliyoruz.
benim kizim gecen haftadan beri cok iyi hem cok iyi kilo aliyor hemde 3 saatlik periodlarla emdigi icin epimiz cok rahatiz. gerci ben doktor anne olarak 1 mama 1 anne sutu tavsiyesine uymayip sadece 1 kere mama verdim 1 hafta boyunca ama gercekten cok fark etti. su anda 3 saatte bir emdigimiz icin bebekde cok rahat ustelik uykusu artti. Oyuzden eger yeterli kilo almamissa mamaya baslamaktan korkma ama duzene girdikten ve yeterli kilo almaya basladiktan sonra devam etmeye de gerek yok tabi...
sevgiler...
ozge

mummy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
mummy dedi ki...

@Sevgili Meleklerim ve ben amin diyorum duana Allah hepimize kolaylı versin..

@Huysuzcum dört koldan uğraşıyoz emzik alsın diye am şimdiye kadar başarılı olamadık bakalım kim galip çıkacak..Saolasın..

@Senemcim senin yol yakın değil artık dönmek için maalesef:)Yok yok gözün korkmasın Allah sabrını veriyor..

@Figemcim saolasın dediğin gibi annelik sabretmek demekmiş..Sevgiler..

@elifçim saolasın..Zamanla kabullenyo insan durumu..Sevgiler..

@Aysuncum inşallah biz de sadece haftsonları yapışık olacağımız günleri görelim ona razıyım ben..Sevgiler..

mummy dedi ki...

@ Calanon teşekkürler ziyaretine çok haklısın bebekle ilgili çoğu şey itaplarda yazılanlar gibi değil..Maalesef kural tanımıyor onlar..Sevgiler..

@ kelebekçim valla biz de gülüyoz ağlanacak halimize:P Ya o uyurken uyumak ve kendime zaman ayırmak arasında kalıyorum genelde uyumuyorum sonra şapşal olma pahasına..Öptük biz de..

@ Siyapçım saolasın..ne güzel emzik almış seninki rahat etmişsindir biraz..Biz aldıramadık daha..Sevgiler.

@yasemin saolasın hepimize kolaylık versin Allah..

@ Sevgili uçan Talhanın annesi dediğin gibi çabucak geçti sanki zaman..İkinci ayın içindeyiz artık..Sevgiler..

mummy dedi ki...

@ Sevgili Pembelinin mutfağı teşekkürler ziyaretine..Ben de sabır diliyorum tüm annelere..Sevgiler..

@Ayçacım saolasın..ben de dört gözle bekliyorum o kerametli ayları..Sevgiler..

@Sevgili annesinin oğluşu herkes aynı aşamalardan geçiyor galiba..Ama senin gibi şöyle alıp çocuğunu gezmelere başlayınca zorluklar unutuluyor heralde..Bize de nasib olur inşallah..Sevgiler..

@Sevgili fatma aslınur teşekkür ederim güzel dileğine..Allah sana da güzel günler nasib etsin kızınla..Sen büyütmüş sayılırsın baya bize göre...Sevgiler..

@Ayşecim saolasın geldim bile..bana kıyak geçmişsin saolasın yemiş kadar oldum..teşekkür ettim tekrar..Sevgiler..

@Özgecim hoşgeldin bloğuma..Kızlarımız aynı günde doğmakla kalmamış aynı kaderi paylaşmışlar..Aynen geçen hafta doktorda kilomuz az çıkınca doktor mama takviyesi dedi..Ama ben başlamadan son bir şans vereyim kendime dedim..Zira süt verdiğim halde çok dikketli beslenmedim bir ay boyunca..Bu bir haftada günde üç litre su,iki bardak süt ve sürekli komposto içtim..Bugün muayenede 250 gr. artmş çıktı kilosu..mamaya şidilik başlamıycam ama ilerleyen günler ne gösterir bilinmez..Hemen görmek istedim prensesşnş ama şireliymiş bloğun..Burdan sevgiler gönderdm minik kızına..

27 Mayıs 2008 Salı

1.Ay Durum Raporu

 

Derkeeenn Ece Hanım bir aylık olur...Sanki daha dün öğrendim hamile olduğumu..Dokuz ay ne zaman geçti..O canım hazırlıklar ne zaman bitti de beklenen prenses ne zaman gelip bir aylık oldu..Ne ilginç ..Bir kan pıhtısı olarak hayatınıza giriyor daha karnınızdayken hayatınızın merkezi oluyor ve doğumuyla hayatınızın sadece merkezi değil tamamı oluveriyor..

Ve gelgelelim Ece hanımlı durumlara..Ben henüz acemi bir anne olarak bu hanımı çözemedim..Çözebilen beri gelsin akıl versin..Acaba ben bir aylık bebek mi görmedim yoksa bizim bebek mi azcık anormal anlayamadım..Şimdi durum şudur ki efendim biz artık etlen tırnak gibi birbirinden ayrılamaz iki varlık olduk..Yok tamam manen anne ile evladı öyledir zaten ama biz madden de ayrılamıyoruz tam anlamıyla etlen tırnağız yani..Bizim bebezade memede doyuyor (tamam bu kısım normal), memede uyuyor, memede uyanıyor, hatta ne kabiliyettir ki memede gazını çıkarıyor, ve mümkün olsa memede altının temizlenmesini istiyor..Öyle ki altını alma anlarımız tam bir facia..Neden ayrılmışız diye ağlamaktan tıkanma derecesine geliyor..Hatta altını alma merasimi üç kademeli olarak yapılıyor..Bez bağlanıyor ağlamaktan tıkanan bebek kaldırılıyor yatırılıp zıbın çıtçıtlanıyor ve tekrar kaldırılıp yatırıldıktan sonra tulum giydiriliyo..Altını alırken memeyi hazırda bekletiyoz ve eller yıkanır yıkanmaz yine birleşiyoruz..

Böyle anlatması hoş ama yaşamasını gel de bana sor..Bazen emzrmekten bunalıyorum..Bazen süt bitiyor gelmeyince bebezade memeyle kavgaya tutuşuyor.Dıgıl dıgıl şeklinde memeyle muhabbete başlayıp sütün gelmeme durumu değişmeyince yumrukları konuşturabiliyor..Bazen sabahın dokuzundan akşamın beşine kadar oturduğum yerden kalkamadığım için her yerim tutuluyor vs vs..

Ben başından beri memede uyumaya alışmasın diye kendisini beşiğine alıyodum dalar dalmaz..Ama hiç mübalağasız beşiğe yatırılınca beş dakika sonra uyanıyor altı dakika olmuyor yani uyuması..Sadece iki haftadır akşam 7-9 arası uyumaya alıştı..Bu saatler arasında uyanmıyor..Biz de fırsattan istifade bi sahil yapabiliyoruz bebişi kayınvalideye emanet edip...Yani yirmidört saat içinde tek soluklandığım saatler bu iki saattir efenim..Ha bu anlattığım durum gece de geçerli olduğu için gün içinde uykusuzluktan şaşı dolaşıyorum bu da ayrı mevzuu..

Büyüklern ısrarı ile emzik kullandıralım bari dedik bu böyle olmayacak..Ama emziği de inatla reddediyor..Gerçi kullanmasını ben de pek istemiyorum ama alsa da rahat olacağım onu biliyorum..Sadece temizlği konusu beni düşündürüyor..Yere düşünce sudan geçirip vermek yeterli mi sterilizatöre mi koymak gerek..E her düştüğünde sterile mi edilecek?Dışarıda nasıl temizlenecek? gibi sorular kafamı kurcalıyor..İlginçtir sadece anakucağına yani otokoltuğuna koyduğumuzda emziği kabul ediyor ve culuk culuk emiyor..(ne alaka çözemedik)

Gelgelelim gaz durumları..Arkadaşların uyardığı üzre 20 günden sonra başladı haklı çıktınız..Ama kolik derecesinde değil şükür..Bazı günler rahatsızlanıyor kakasını yapamıyor ıkınyor ıkınıyor kıpkırmızı oluyor yavrukuş..Zinco kullanıyoruz şimdilik..Bitkisel diye terih ettim ama gene de çok sık kullanmak içime sinmiyor nedense..Şükür ki ne kadar sancısı olursa olsun memede susuyor dilimi ısırayım ki öyle ağlama krizlerimiz olmuyor..(Kırkbir kere maşallah)

Efendim bizde durumlar böyle şimdilik..Azcık şaşkın, uykusuz, asabi ama mutlu bir anneyim..Yani ne kadar bunalsam da bazen onun o minyatür suratına bakınca hele uykudaki masum halini seyredince unutuluveriyor sıkıntılar.. Ya ne bileyim işte annelik çok farklı..Uyusun diye gözünün içine bakıyosunuz uyuyunca uyansa da sevsem koklasam diyosunuz, dışarı çıkalım beş dakika nefes alayım diye kocanın geldiği akşam vaktini iple çekiyosunuz dışarı çıkınca özleyip cep telefonunuzdaki resmine bakıp dayanamayıp yarım saat sonra alelacele eve geliyosunuz ..Ya her dakikanızı alıyo işte bebek..Mesela şu okumakta olduğunuz post toplam üç günde altı seferde bitirilebilmiştir..Konu komşu gezilememiş yorum bırakılamamıştır..Yapışık ikizimin benden daha uzun süreli kopabildiği ilk gün eski performansıma dönmeyi ümid ediyorum..Bu da artık kırkı çıkınca mı olur bilemiyorum..Gerçi ben bu kırk olayına da fazla bel bağlamıyorum..Zira bebeği dursun diye çaresizce herşeyden medet uman biz zavallı lohusa kadınları uyutmak için uydurulmuş bir hikaye olduğunu düşünüyorum..Mesela inanıp bu kırkı beklediniz olmadı yeni bir üç ay hikayesi konacak önünüze.Üç aylık olsun düzene girer kardeş...Hadi sabır böyle böyle bi bakmışınız kız gelin olmuş gidiyo...

Hadi kalın sağlıcakla...

22 yorum:

meleklerim ve ben dedi ki...

Allah kolaylıklar versin mummy'cim.Valla gözünü korkutmak gibi olmasın ben Serrayla dokuz ay uğraşmıştım ama Sena kırkından sonra uslanmıştı.İnşallah Ecede Sena ablası gibi kırkından sonra uslu bir bebek olur.Öpüyorum.

huysuz dedi ki...

mummy, bu yazdıkların çok aşina bana. kesinlikle bir anormallik yok, ilk zamanlar bu memeye düşkünlük gayet normal. ama emzik konusunu bi daha düşün derim, çünkü özellikle uyku esnasında en çok işine yarayacak nesne o. ayrıca doktorlar 1 aydan sonra verilebileceğini söylüyorlar. temizlik için sterilizatör ya da kaynatmak şart benim bildiğim. kolay gelsin...

senem dedi ki...

Hehhe, Esracim ne guzel anlatmissin. Acaba ben yol yakinken vazmigecsem? :))) Yazdiklarinizi okudukca gozum korkuyor, Allah'im ben naptim diye dusunmeden edemiyorum valla :)) Ama yok, yok, sonra Ece Hanim'in o pembe minik ayaklarini gordum de neden bu yola girdigimi bir kez daha hatirladim. Hayatta bundan daha guzel birsey olabilir mi?

Benim karsi komsumun simdi 3.5 aylik olan bebegi de ilk zamanlarda cok agliyordu ve kesinlikle altinin acilmasini istemiyordu ama son zamanlarda bayagi duzene girdi. Uc ay efsanesi dogru olabilir yani!!

Kolayliklar diliyorum, Ececigi yumusacik gidigindan opuyorum.

Senem

benimkuzum dedi ki...

hoşgeldin :) emzik olayı kurtarıcı özellikle gece uykuya geçerken , irem altı ay kadar emzik aldı sonra bıraktı , malesef sterilazatör yada kaynatmak gerekiyor , yedekli olursa biri temiz kalıyor sürekli , 40'ı çıkması , 3 ay olayı falan efsane :)
bu düzen uzun müddet devam edecek sabır :) insan herşeye katlanıyor , kollarındaki o minik mucize herşeyi unutturuyor kendine iyi bak sevgilerimle figen

Adsız dedi ki...

Mummy'cim.. hiç anormal değil, son derece normal bu yaşadıkların..
bi süre sonra daha "kabul edilebilir" bir hal alır bu meme işi.. ve inan bana,ne kırkında ne 3.ayında ne de başka bi dönemeçte bi sihirli değnek yok:( zamanla oturacak herşey..
sana kolaylıklar dilerim.. sevgiler.

Adsız dedi ki...

Mummy'cim.. hiç anormal değil, son derece normal bu yaşadıkların..
bi süre sonra daha "kabul edilebilir" bir hal alır bu meme işi.. ve inan bana,ne kırkında ne 3.ayında ne de başka bi dönemeçte bi sihirli değnek yok:( zamanla oturacak herşey..
sana kolaylıklar dilerim.. sevgiler.

AYSUN dedi ki...

Yapışık olmanız çok normal:) Biz bile hala hafta sonları yapışık yaşıyoruz:(

Gaz olayı da kolik değilse birkaç aya kadar azalır ve ikinizde rahatlarsınız...

Yesim dedi ki...

Sevgili Esra,
Ne ilginc, insan butun bunlari yasarken bir tek kendi bebegi boyleymis de butun diger bebekler misil misil uyuyormus gibi hissediyor. Sanirim soyle yap boyle olur diyen kitaplarin ve gercekleri nedense saklayan bazi annelerin, doktorlarin sayesinde :((

Demek ki, her bebek asagi yukari ayni seyleri yapiyor ayni zorluklarla buyuyor, arada bir bunun disina cikan ilk geceden itibaren misil misil uyuyanlar da varmis, oyle diyorlar, ben inanmiyorum. :)

Evet, bir takim seyler duzene giriyor ama baska bir takim yeni sorunlari da beraberinde getiriyor.

Biz, oglum ve ben, hala senin dedigin gibi bir butunuz mesela daha iki ayri vucut olamadik, bizim bey benden kopmamakta kararli. Ama, boyle sIkI sIkI sarilinca da zaten hic kopmasin istiyorum.

Daha da guzel gunler seni bekliyor, butun zorluklarina ragmen.
Bebeginle sana iyi eglenceler.

Bu arada bizimki de ilk uc ay kadar emzik istememisti, simdi onsuz yasayamiyor. Ben cozumu bir cok (8 tane kadar var su an) emzik almakta buldum, boylece elinde her zaman yeterli, strelize edilmis sayida emzik oluyor.

KeLeBeK dedi ki...

ilahi mummy yine gülümseyerek okudum postunu, bizim evde de durumlar pek farklı değil zira, Allahtan havalar ısındı şansımıza, çok güzel bir zamanda doğum yaptık, yoksa göğsü açıkta gezmekten üşütmemek mümkün değil, mzik meselesine gelince ja.plo idi sanırım markası onun kapaklı olan yenidoğanını biz çok sevdik her düştüğünde önce çeşme suyunda sonra kaynamış suyla yıkıyorum, çünkü doktor ishal olduğunda çeşme suyuyla yıkayıp yıkamadığımı sormuştu, malum kaynamamış içme suyu bile onun için zararlı
bu arada o emerken ve memede uyurken uyumaya çalış bence, yani yatakta uzun oturarak uyumakta çok zor olmuyor, anne kurtarıcı işte :)
sevgilerimizi gönderiyoruz

siyap dedi ki...

canım ya ilk zamanlar işte böyle geçiyor,hepimizin böyle oldu farklı büyüten çok azdır merak etme hepsi yaşanacak Allah'ın emri...ama zamanla herşey düzene giriyor.dönem dönem yine eskiye dönebiliyor ama bir kaç günlük oluyor bu dönüşler ve zamanla büyüdükçe başka sorunlar oluyor diş,ek gıdaya geçişteki zorluklar(biraz gaz sıkıntısı oluyor)vs vs.....biz de küçükken bunları yapmışız onlar da yapacak elbet hakları :)) emziğe gelince bizim kız hala yatarken emiyor hakikaten kurtarıcı olmuştu.yedekli kullanırsan sorun olmuyor ve zincir kullanırsan en azından düşmesini engellersin.evde düşünce kaynar suyla yıkıyorum,sevgileeer...

уαѕємiη dedi ki...

:)) kendimi anımsadım birden sen anlatınca o beşiğe yatırılınca hiç uyanmamış gibi uyanmaları yok mu güler misin ağlar msıın durumları :))

zamanla düzeliyor her şey

Allah kolaylık versin canım

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

allah kolaylık versin...
bu arada sen bir ay yazınca şok oldum. ne kadar çabuk ya...
maşaallah maşaallah...
zamanla daha alışcaksınız birbirinize. daha kolay olacak herşey. biraz zaman yani :D

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Ahh ahh bilmem mi bu durumları! MEmede uyur, yatağa yatırırken uyanır, kucağa alınca uyur tekrar yatırınca ağlar.... Uyanıkken ağlar, emerken susar:)) Ah bu bebekler böyledir işte.

Bu arada bebeğin hayırlı olsun, anne olmak büyük bir sabır işi gerçekten!

Ayça dedi ki...

ahh ahh bu sahneler ne kadar da tanıdık. bütün gün gece bizde yapışık gezerdik bırakınca başlardı ağlamaya emmeden 1dakika durmazdı ya yaşayanlar biliyor işte. Ama bak göreceksin şu 40 çıkma hadisesinden sonra ki bizde bu sadece 30 gün sürmüştü kesinlikle değişecek durumlar. sana 1 ya da 2 dakikayla başlayan izinler verecek kızın ve bu 3. ayın sonun da 5 dkikaya çıkacak :))) ne komik dimi sadece 5 dk izin :) ama ona bile inanamıyor insan okadar mola bile lütuf gibi :)) ben dediğim gibi inanamamıştım ama doğrusymuş 3. ay ve 6. aylarda keramet oluyormuş :))
Tadına varman dileğiyle öpüyoruz boncuğu ellerinden :)

annesininoglusu dedi ki...

Valla bizi hatırladım sen anlatınca.Ben de saatlerce hatta iftar yapıp bir yandan da emzirdiğimi bilirim,Allah kolaylık versin.Emzik için ben de çok uğraştım çeşit çeşit emzik aldım ama almadı.
Yine de çok tatlı:))
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

merhabalar,
benim kizim 4,5aylik oldu hala memeye yapisik yasiyor.. gunde ortalama 7-8 saat emziriyorum..hal boyle olunca birakip hicbir yere de gidemiyorum:)
ilk baslarda aynen sizin gibi emzik vermek istememistim,fakat baktim olacak gibi degil 3.ayda vermeyi denedim, lakin herhalde gec kaldigim icin cok ugrasmama ragmen hala almiyor...
alt acma meselesine gelince biz de ayni durumu yasiyorduk ilk ay, ama yaklasik 2 aydan sonra altinin acildigi anlar bebek icin en keyifli dakikalar haline geliyor.. Bazen 5dk mola istedigimde,altini acip yataginda/besiginde birakiyordum. Normalde sirti yere deger degmez aglayan cocuk o sekilde duruyordu:)
her gun,her ay bilimum degisikliklerle sasirtiyor bizi bu minik keratalar:) Allah kolayliklar versin, kizinizin guzel gunlerini gostersin daima...

Kremali'nin annesi dedi ki...

Sevgili Mummy,
Allah kolaylik versin. Insaallah en kisa zamanda birbirinize alisir ve senkronize bir sekilde mutlu mesut yasamaya baslarsiniz Elif hanimla:) Bezlenme sirasinda aglamasi gazdan olabilir mi acaba? Acizane, iyice gazini cikarip oyle bezlemeye baslamani tavsiye etsem. Umarim isine yarar... Ha bir de, musait bir vaktinde bizim pastahaneye ugrayiver. Sutunu artiracak bir surprizimiz var cunku:))

Sevgiler,
Ayse Sule
Sevgiler,

özge yılmaz dedi ki...

sevgili mummy
benim kizimla ayni gun dogduklari icin eceyi daha buyuk merakla okudum simdiye kadar. benim prensesimde ayni ece gibi memeye yapisik yasiyordu ta ki gecen hafta dr umuza gidene kadar.. ben ah yavrum anne kokusu istiyor herhalde diye dusune durayim megerse benim kuzucugum acmis:( ustelik 1 ayda almasi gereken kiloyu da almamis. dr umuz memeye surekli yapisik olmasinin kesinlikle yanlis oldugunu soyledi ve mamaya basladik. Surekli emdikleri durumda sutun kalitesinin bozulacagini ve yetersiz sut alacagi icin buyumesinin yavaslayacgini soyledi. 1 hafta mama aldiktan sonra eger en az 150 gr almazsa da tetkilere baslayacagimizi soyledi. gerci tabi her bebek ayni olmayabilir. oyuzden eger ece hergun 30 gr aliyorsa sorun yok ama almiyorsa mamaya baslamani tavsiye ederim. gunluk kilo takibi yapmak da cok yararli oluyor. bebek tartisi oyuzden cok isimize yaradi. boyle aylik kontrollerimizi beklemeden gelisimimizi daha rahat takip edebiliyoruz.
benim kizim gecen haftadan beri cok iyi hem cok iyi kilo aliyor hemde 3 saatlik periodlarla emdigi icin epimiz cok rahatiz. gerci ben doktor anne olarak 1 mama 1 anne sutu tavsiyesine uymayip sadece 1 kere mama verdim 1 hafta boyunca ama gercekten cok fark etti. su anda 3 saatte bir emdigimiz icin bebekde cok rahat ustelik uykusu artti. Oyuzden eger yeterli kilo almamissa mamaya baslamaktan korkma ama duzene girdikten ve yeterli kilo almaya basladiktan sonra devam etmeye de gerek yok tabi...
sevgiler...
ozge

mummy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
mummy dedi ki...

@Sevgili Meleklerim ve ben amin diyorum duana Allah hepimize kolaylı versin..

@Huysuzcum dört koldan uğraşıyoz emzik alsın diye am şimdiye kadar başarılı olamadık bakalım kim galip çıkacak..Saolasın..

@Senemcim senin yol yakın değil artık dönmek için maalesef:)Yok yok gözün korkmasın Allah sabrını veriyor..

@Figemcim saolasın dediğin gibi annelik sabretmek demekmiş..Sevgiler..

@elifçim saolasın..Zamanla kabullenyo insan durumu..Sevgiler..

@Aysuncum inşallah biz de sadece haftsonları yapışık olacağımız günleri görelim ona razıyım ben..Sevgiler..

mummy dedi ki...

@ Calanon teşekkürler ziyaretine çok haklısın bebekle ilgili çoğu şey itaplarda yazılanlar gibi değil..Maalesef kural tanımıyor onlar..Sevgiler..

@ kelebekçim valla biz de gülüyoz ağlanacak halimize:P Ya o uyurken uyumak ve kendime zaman ayırmak arasında kalıyorum genelde uyumuyorum sonra şapşal olma pahasına..Öptük biz de..

@ Siyapçım saolasın..ne güzel emzik almış seninki rahat etmişsindir biraz..Biz aldıramadık daha..Sevgiler.

@yasemin saolasın hepimize kolaylık versin Allah..

@ Sevgili uçan Talhanın annesi dediğin gibi çabucak geçti sanki zaman..İkinci ayın içindeyiz artık..Sevgiler..

mummy dedi ki...

@ Sevgili Pembelinin mutfağı teşekkürler ziyaretine..Ben de sabır diliyorum tüm annelere..Sevgiler..

@Ayçacım saolasın..ben de dört gözle bekliyorum o kerametli ayları..Sevgiler..

@Sevgili annesinin oğluşu herkes aynı aşamalardan geçiyor galiba..Ama senin gibi şöyle alıp çocuğunu gezmelere başlayınca zorluklar unutuluyor heralde..Bize de nasib olur inşallah..Sevgiler..

@Sevgili fatma aslınur teşekkür ederim güzel dileğine..Allah sana da güzel günler nasib etsin kızınla..Sen büyütmüş sayılırsın baya bize göre...Sevgiler..

@Ayşecim saolasın geldim bile..bana kıyak geçmişsin saolasın yemiş kadar oldum..teşekkür ettim tekrar..Sevgiler..

@Özgecim hoşgeldin bloğuma..Kızlarımız aynı günde doğmakla kalmamış aynı kaderi paylaşmışlar..Aynen geçen hafta doktorda kilomuz az çıkınca doktor mama takviyesi dedi..Ama ben başlamadan son bir şans vereyim kendime dedim..Zira süt verdiğim halde çok dikketli beslenmedim bir ay boyunca..Bu bir haftada günde üç litre su,iki bardak süt ve sürekli komposto içtim..Bugün muayenede 250 gr. artmş çıktı kilosu..mamaya şidilik başlamıycam ama ilerleyen günler ne gösterir bilinmez..Hemen görmek istedim prensesşnş ama şireliymiş bloğun..Burdan sevgiler gönderdm minik kızına..