5 Haziran 2009 Cuma

Hayat gailesi,Ece diyette ve Oyun grubu buluşması..

Amaan gene aynı terane..Yazmak istiyorum da zaman yok:P..Herşeyi kayıt altına almak,unutulmasın,hatırası kalsın diye hiç olmazsa haftada bir yazabilmek..Ece'nin doğumundan beri en koşuşturmacalı günlerimi yaşıyorum desem yeri..Okul işleri,malum dönem sonu tantanaları,notlandırılmak (!) üzre bekleyen Liseli yavrucuklar,onları ne geçirmek,ne bırakmak isteyen,daha doğrusu notlandırmak istemeyen bir ürtmen kişisi,evin kapısında her gün 15:30'da beni bekleyen ve 'atta' gitmek için üstümü değiştirmememi bekleyemeyecek kadar aceleci bir cimcime,'artık temizle beni' diye bağıran ev, 'nolur düzenle bizi' diye yalvaran çekmece ve dolaplarım, tavana değmek üzre olan ütü yığınlarım,uykum ah uykum....Çüş be kadın,haftanın üç günü çalışıp da şu kadar tantana da edilir mi?Valla 14 ay evde kaldıktan sonra ediliyomuş napıyim? Tempoya alışmak zaman alcek..

Neyse geçtim aslında başka şeyler diyecektim..Can sıkıcı..Ece kzı bir haftadır yemeğe tövbe etti..Ağzına gram bişiy sürmüyo anne sütünden başka..Ve ben 'DE-LİR-MEK ÜZ-RE-YİM'..Evet hiçbir zaman öyle önüne ne koysak löp löp götüren bir bebek olmadı (bakmayın tombul görünüşüne yani,onu böyle yapan anne sütüdür)ama gerçekten sadece anne sütüyle günü bitirdiği oluyo bu ara..Buna bir de poposunun yer görmemesi eklenince 300 gr. vermiş bu ay..Dün dumur olduk karı koca doktor odasında..Yok,doktor gayet sakin ve normal karşıladı da.Biz her kontrolden çok güzel kilo almış sevinçleriyle (hani güzel kilo alınca sanki iyi bakmışız hissiyle..!) çıkmaya alıştırınca bünyeyi bu koydu biraz..Gerçi kilo vermiş haliyle bile kilosu ayına göre üst sınırlara yakın ama ana yüreği (açgözlülüğü de diyebiliriz) işte:P Üstelik uykusu düzene girmeye başlamışken,kendi odasında,kendi karyolasında,bezen kendi kendine uymaya alışmışken..Biri oluyo,öbürü çöküyo ne zor iş be kardeşim..Dişe bağladık hep beraber,geçecek diye dört gözle bekliyoruz bakalım...

Bu da değildi aslında konumuz..Haftalardır kayıt altına alamadığım oyun grubu buluşmaları..Geçen pazar dördüncüsünü yaptık Darıca Hayvanat Bahçesinde..Gerçi her buluşmada bir fire veriyoruz ama olsun:)Babaları da aldık yanımıza Aylan ve tatlı kızı Nil'le hayvanat bahçesine gittik biraz..Çevreyle ilgilenmekten birbirlerine pek pas vermedile ama değişik bir gün oldu onlar için..Kuşlara ördeklere del del yaptılar,tavşanlara çubuk kraker verdiler,devekuşlarına maymunlara şaşırıp kaldılar..En çok da hayvanat bahçesinin ortasındaki büyük oyun parkında eğlendiler..Nil kız atlı karıncadan inmek istemedi pek at aşkından mütevellit:))Ececiğim de merdiven çıkabilmenin yeni hevesiyle kaydırağa çıkıp çıkıp kaymak istedi..Fotolara baktım da ikisini bir arada yakalamak pek mümkün olmamış yine:))Parkta da tembel babalar oturup çay keyfi yaptıkları için biz fotoğraf çekememişiz..Güzel bir gün oldu,daha nice buluşmalara diyelim..





Herkese güzel haftasonları,bol sevgiler bizden..

9 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

bugun de senden ses çıkmasa "hoop nerdesin" yorumu atacaktım. hayattaymışsınız neyse ki...
bak ne diicem. uykusu düzene giriyorsa yemesini takma bence. deliksiz uyku,,, gelişimi için çok daha önemli.senin ruh sağığın için de tabi.. depo sağlam ece'de.. 3 gün yemese de erimezler. tuna da bir gün iyi yiyo 2 gün mızırtılarla yediriyorum. ece kız bir de süte güveniyo tabi. biliyo yemek yemese de karnının doyacağını. çakal anam bunlar çakal...

Belkıs dedi ki...

Bizim Ece dede var bu yememe mevzu. Şİmdiye kadar boy/kg önden önden gittiğinden es geçiyorum konuyu, yersen işte burda yemessen kendi bilin şeklinde :) Bakalım ne kadar daha böylece sürüp gidecek.

Rahsan Collyer dedi ki...

Hülya'ya katılıyorum, aynen! 3 gün yemese, 5 gün yemese nolur, stoktan kullanır olur biter. Maşallahı var yahu Ece'nin, ilerde şişko bi kız olursa sana hesap sorar beni niye böyle yaptın diye. Ece kadar olmasa da benimki de dombili biraz biliyorsun, annem sık sık uyarıyor aman çok yemek verme diye. Aynen bana yukarda benim sana söylediğim şeyleri söylüyor, kızlar şişman olmaz diyor:) Seninki gibi çok yiyen bir bebek olmadı hiç, anne sütünü çok alıyor ve ben kilosunu buna bağlıyorum.

Uykusu düzelsin yeter, ilerde sen istemesen bile yiyecek zaten. Ayrıcana fotolarda hala maşallah pehlivanlar gibi endamlı:) Çok da güzel her zamanki gibi, tombiş prensesim benim.

Yelish dedi ki...

Sen bu Rahsanla Hulyaya sorarsan yedirme derler cunku ikiside takti yavrucuklarin selulitli totolarina :)
Tuna ve Mina dombili ya bunlar 3-5 gun ac birakicak cocuk yemezse valla....
Bendede ayni sorun basladi , ilk defa ..Ama yapabilecek hicbirseyim yok..sevdigi yemekleri yapmaya calisiyorum o kadar ...

Ömer Tuna dedi ki...

Aynı aylardayızya hep aynı mevzu, yemiyor uyumuyor, mızıldanıp duruyor.. neeedelim? çekcez ..
Bu arada bugün tosunumla parktayken başka bir cimcimeni annesi kızının diş çkarma döneminde D vit. ignesini içirdiklerini söyledi hiç ağrı sızı ishal vs.. olmuyormuş başka bir annede ona katıldı. Bu konuda birşey duydunuz mu arkadaşlar.. değilse başvurcem dee!!

mummy dedi ki...

Hülücüm hayattayız hayattayız:))Tel.im var ya sende kıs merak edersen arayabilirsin:PŞükür bacım ya uykular da yeme de aynı anda dibe vursa napardık?Ha düzene girdi dediysek tabi her gece 4-5 defa uyanıyo o ayrı..Ama gecede 15-20'den buralara gelince şükür diyoz işte:))Ay T.Hogg kitabını hatırladım da 'Oh Tracy yardım et,kabus bu,3 aylık kızımız Sue gecede 1 ya da 2 defa muhakkak uyanıyor..Oh my god..Ne yapmam lazım'..Delirmiş anam bunlar..Gecede 1-2 defa uyandığı günlere gelince tavuk kesecem adağım var:))

Belkısçım ben de pek rahattım aman yemezse yemesin nasılsa emiyo filan diye ama kilo verince de üzülüyo insan...Amaan tabii ki önemli olan sağlık..

Rahşancım ne diyem haklısın kız çocuğu öyle kiloluca olmasın ama kilo verince ana yüreği dayanmıyo işte be güzelim:))Bebeklikteki kilolar yürüyünce dökülür diyolardı doğruymuş galiba..

Yelizcim ah sevdiği yemek olsa da onu yese razıyım..Tam anlamıyla hiçbişey yemiyo kaç gündür..Ayıla bayıla yediği bir yoğurt vardı onu da yemiyo artık:(( Geçicidir diye ümid ediyorum..

Sevgili Ö.Tuna'nın annesi dediğin gibi çekicez tek derdimiz diş sancıları,iştahsızlıkları olsun napalım..valla çocuğunuz hep gülecek,herşeyi itirazsız yiyecek,geceden sabaha deliksiz uyuyacak garantisi verseler de yaptırmam ben o iğnelerden falan..Calpolü dahi bikaç kez kullanmışımdır,çok ciddi ateş durumunda..Varsın ağrı çeksin,varsın huysuzlansın biraz ben çok gereksiz görüyorum bu tip ilaçları..Tabi herkesin kendi fikri ama doğal süreç neyse onu yaşasınlar diyorum ben bu dönemlerinde de..Herkes aynı yollardan geçiyor nasılsa..Bi doktoruna danış istersen diycem,doktorlara da çok güvenim kalmadı ilaç mevzularında:(

yeliz dedi ki...

hah biz de işte tama senin yaşadıklarını yaşayacağımızı bildiğimiz için şimdilik çok kilo almasını sevinçle karşılıyoruz. Nasıl olsa depodan yiyeceği günler gelecek diyoruz. Ayrıca bebiş harika görünüyor, hiç üzülmek yok!!

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Ohh o fıstığıma fıstık yeşili elbisesi, hayvanat bahçesine giderkene günün anlam ve önemine uygun hayvan figürlü bir elbise giy(diril)mesi , duruşu gülüşü , dombililiğiyle bebbişşliğin en tatlı hallerinde olan ececiğimi nasılda özlemişim yahuu :)

Sıcaklardanda olabilir iştahsızlığı bebbişler mevsim geçişlerinde hep böle ufak tefek değişimler gösterebiliyor kafana takma bi dilim hafif serin karpuzu ver eceye yemesse ben ne olayım :)

Yaz gelince et, tavuk suyuna ara veriyorum ben daha serin daha hafif çorbalara yemeklere geçiş yapıyorum :) Tavsiye ederimm Öptüüümm İkinizide Kocaman hemiiide :) mujks

Bahar dedi ki...

Esracim kendini hiççç üzme... Şimdi sen işe gidiyorsun ya, sana inat yapıyordur belki de... Üstüne gitme. Defne de iki hafta önce açlık grevindeydi, sadece anne sütüyle günü tamamlıyordu. Doktora götürdüm baktı her tarafına hiç bişeyi yok anne memesi bağımlılığından başka dedi :))) Defne de löpür löpür yiyen bebeklerden değil zaten zorla ağzına tıkarak yer hep, binbir türlü animasyonla, ama o on gün boyunca daha kaşığı görünce kıyamet kopuyordu. ilk yorum bırakan arkadaş çok haklı biliyor aç kalmayacağını anne sütüne güveniyor. Önce çok üstüne gittim didiştim durdum Defne'yle (benim kızım da 13. ayını bitirdi) sonra bıraktım, bir kaşık verip elime vurunca gittim hepsini döktüm ısrar etmemek için :))) 10 gün sonra yine yavaş yavaş yemeye başladı! Hiç dert etme bırak yemesin (söylemek kolay, için nasıl eriyor biliyorum), emin ol bir süre sonra kuş gibi açar ağzını. Maaşallah sağlıklılar bir süre eskisi gibi yemeseler de olur. Bizim doktorun dediğine göre 18 saat açlığa dayanabilirlermiş bu aylarda. Ama Ece'cik aç kalmıyor zaten, annesinin misler gibi sütü var! Öpüyorum güzel kızını :)))

Bahar Bilge

5 Haziran 2009 Cuma

Hayat gailesi,Ece diyette ve Oyun grubu buluşması..

Amaan gene aynı terane..Yazmak istiyorum da zaman yok:P..Herşeyi kayıt altına almak,unutulmasın,hatırası kalsın diye hiç olmazsa haftada bir yazabilmek..Ece'nin doğumundan beri en koşuşturmacalı günlerimi yaşıyorum desem yeri..Okul işleri,malum dönem sonu tantanaları,notlandırılmak (!) üzre bekleyen Liseli yavrucuklar,onları ne geçirmek,ne bırakmak isteyen,daha doğrusu notlandırmak istemeyen bir ürtmen kişisi,evin kapısında her gün 15:30'da beni bekleyen ve 'atta' gitmek için üstümü değiştirmememi bekleyemeyecek kadar aceleci bir cimcime,'artık temizle beni' diye bağıran ev, 'nolur düzenle bizi' diye yalvaran çekmece ve dolaplarım, tavana değmek üzre olan ütü yığınlarım,uykum ah uykum....Çüş be kadın,haftanın üç günü çalışıp da şu kadar tantana da edilir mi?Valla 14 ay evde kaldıktan sonra ediliyomuş napıyim? Tempoya alışmak zaman alcek..

Neyse geçtim aslında başka şeyler diyecektim..Can sıkıcı..Ece kzı bir haftadır yemeğe tövbe etti..Ağzına gram bişiy sürmüyo anne sütünden başka..Ve ben 'DE-LİR-MEK ÜZ-RE-YİM'..Evet hiçbir zaman öyle önüne ne koysak löp löp götüren bir bebek olmadı (bakmayın tombul görünüşüne yani,onu böyle yapan anne sütüdür)ama gerçekten sadece anne sütüyle günü bitirdiği oluyo bu ara..Buna bir de poposunun yer görmemesi eklenince 300 gr. vermiş bu ay..Dün dumur olduk karı koca doktor odasında..Yok,doktor gayet sakin ve normal karşıladı da.Biz her kontrolden çok güzel kilo almış sevinçleriyle (hani güzel kilo alınca sanki iyi bakmışız hissiyle..!) çıkmaya alıştırınca bünyeyi bu koydu biraz..Gerçi kilo vermiş haliyle bile kilosu ayına göre üst sınırlara yakın ama ana yüreği (açgözlülüğü de diyebiliriz) işte:P Üstelik uykusu düzene girmeye başlamışken,kendi odasında,kendi karyolasında,bezen kendi kendine uymaya alışmışken..Biri oluyo,öbürü çöküyo ne zor iş be kardeşim..Dişe bağladık hep beraber,geçecek diye dört gözle bekliyoruz bakalım...

Bu da değildi aslında konumuz..Haftalardır kayıt altına alamadığım oyun grubu buluşmaları..Geçen pazar dördüncüsünü yaptık Darıca Hayvanat Bahçesinde..Gerçi her buluşmada bir fire veriyoruz ama olsun:)Babaları da aldık yanımıza Aylan ve tatlı kızı Nil'le hayvanat bahçesine gittik biraz..Çevreyle ilgilenmekten birbirlerine pek pas vermedile ama değişik bir gün oldu onlar için..Kuşlara ördeklere del del yaptılar,tavşanlara çubuk kraker verdiler,devekuşlarına maymunlara şaşırıp kaldılar..En çok da hayvanat bahçesinin ortasındaki büyük oyun parkında eğlendiler..Nil kız atlı karıncadan inmek istemedi pek at aşkından mütevellit:))Ececiğim de merdiven çıkabilmenin yeni hevesiyle kaydırağa çıkıp çıkıp kaymak istedi..Fotolara baktım da ikisini bir arada yakalamak pek mümkün olmamış yine:))Parkta da tembel babalar oturup çay keyfi yaptıkları için biz fotoğraf çekememişiz..Güzel bir gün oldu,daha nice buluşmalara diyelim..





Herkese güzel haftasonları,bol sevgiler bizden..

9 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

bugun de senden ses çıkmasa "hoop nerdesin" yorumu atacaktım. hayattaymışsınız neyse ki...
bak ne diicem. uykusu düzene giriyorsa yemesini takma bence. deliksiz uyku,,, gelişimi için çok daha önemli.senin ruh sağığın için de tabi.. depo sağlam ece'de.. 3 gün yemese de erimezler. tuna da bir gün iyi yiyo 2 gün mızırtılarla yediriyorum. ece kız bir de süte güveniyo tabi. biliyo yemek yemese de karnının doyacağını. çakal anam bunlar çakal...

Belkıs dedi ki...

Bizim Ece dede var bu yememe mevzu. Şİmdiye kadar boy/kg önden önden gittiğinden es geçiyorum konuyu, yersen işte burda yemessen kendi bilin şeklinde :) Bakalım ne kadar daha böylece sürüp gidecek.

Rahsan Collyer dedi ki...

Hülya'ya katılıyorum, aynen! 3 gün yemese, 5 gün yemese nolur, stoktan kullanır olur biter. Maşallahı var yahu Ece'nin, ilerde şişko bi kız olursa sana hesap sorar beni niye böyle yaptın diye. Ece kadar olmasa da benimki de dombili biraz biliyorsun, annem sık sık uyarıyor aman çok yemek verme diye. Aynen bana yukarda benim sana söylediğim şeyleri söylüyor, kızlar şişman olmaz diyor:) Seninki gibi çok yiyen bir bebek olmadı hiç, anne sütünü çok alıyor ve ben kilosunu buna bağlıyorum.

Uykusu düzelsin yeter, ilerde sen istemesen bile yiyecek zaten. Ayrıcana fotolarda hala maşallah pehlivanlar gibi endamlı:) Çok da güzel her zamanki gibi, tombiş prensesim benim.

Yelish dedi ki...

Sen bu Rahsanla Hulyaya sorarsan yedirme derler cunku ikiside takti yavrucuklarin selulitli totolarina :)
Tuna ve Mina dombili ya bunlar 3-5 gun ac birakicak cocuk yemezse valla....
Bendede ayni sorun basladi , ilk defa ..Ama yapabilecek hicbirseyim yok..sevdigi yemekleri yapmaya calisiyorum o kadar ...

Ömer Tuna dedi ki...

Aynı aylardayızya hep aynı mevzu, yemiyor uyumuyor, mızıldanıp duruyor.. neeedelim? çekcez ..
Bu arada bugün tosunumla parktayken başka bir cimcimeni annesi kızının diş çkarma döneminde D vit. ignesini içirdiklerini söyledi hiç ağrı sızı ishal vs.. olmuyormuş başka bir annede ona katıldı. Bu konuda birşey duydunuz mu arkadaşlar.. değilse başvurcem dee!!

mummy dedi ki...

Hülücüm hayattayız hayattayız:))Tel.im var ya sende kıs merak edersen arayabilirsin:PŞükür bacım ya uykular da yeme de aynı anda dibe vursa napardık?Ha düzene girdi dediysek tabi her gece 4-5 defa uyanıyo o ayrı..Ama gecede 15-20'den buralara gelince şükür diyoz işte:))Ay T.Hogg kitabını hatırladım da 'Oh Tracy yardım et,kabus bu,3 aylık kızımız Sue gecede 1 ya da 2 defa muhakkak uyanıyor..Oh my god..Ne yapmam lazım'..Delirmiş anam bunlar..Gecede 1-2 defa uyandığı günlere gelince tavuk kesecem adağım var:))

Belkısçım ben de pek rahattım aman yemezse yemesin nasılsa emiyo filan diye ama kilo verince de üzülüyo insan...Amaan tabii ki önemli olan sağlık..

Rahşancım ne diyem haklısın kız çocuğu öyle kiloluca olmasın ama kilo verince ana yüreği dayanmıyo işte be güzelim:))Bebeklikteki kilolar yürüyünce dökülür diyolardı doğruymuş galiba..

Yelizcim ah sevdiği yemek olsa da onu yese razıyım..Tam anlamıyla hiçbişey yemiyo kaç gündür..Ayıla bayıla yediği bir yoğurt vardı onu da yemiyo artık:(( Geçicidir diye ümid ediyorum..

Sevgili Ö.Tuna'nın annesi dediğin gibi çekicez tek derdimiz diş sancıları,iştahsızlıkları olsun napalım..valla çocuğunuz hep gülecek,herşeyi itirazsız yiyecek,geceden sabaha deliksiz uyuyacak garantisi verseler de yaptırmam ben o iğnelerden falan..Calpolü dahi bikaç kez kullanmışımdır,çok ciddi ateş durumunda..Varsın ağrı çeksin,varsın huysuzlansın biraz ben çok gereksiz görüyorum bu tip ilaçları..Tabi herkesin kendi fikri ama doğal süreç neyse onu yaşasınlar diyorum ben bu dönemlerinde de..Herkes aynı yollardan geçiyor nasılsa..Bi doktoruna danış istersen diycem,doktorlara da çok güvenim kalmadı ilaç mevzularında:(

yeliz dedi ki...

hah biz de işte tama senin yaşadıklarını yaşayacağımızı bildiğimiz için şimdilik çok kilo almasını sevinçle karşılıyoruz. Nasıl olsa depodan yiyeceği günler gelecek diyoruz. Ayrıca bebiş harika görünüyor, hiç üzülmek yok!!

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Ohh o fıstığıma fıstık yeşili elbisesi, hayvanat bahçesine giderkene günün anlam ve önemine uygun hayvan figürlü bir elbise giy(diril)mesi , duruşu gülüşü , dombililiğiyle bebbişşliğin en tatlı hallerinde olan ececiğimi nasılda özlemişim yahuu :)

Sıcaklardanda olabilir iştahsızlığı bebbişler mevsim geçişlerinde hep böle ufak tefek değişimler gösterebiliyor kafana takma bi dilim hafif serin karpuzu ver eceye yemesse ben ne olayım :)

Yaz gelince et, tavuk suyuna ara veriyorum ben daha serin daha hafif çorbalara yemeklere geçiş yapıyorum :) Tavsiye ederimm Öptüüümm İkinizide Kocaman hemiiide :) mujks

Bahar dedi ki...

Esracim kendini hiççç üzme... Şimdi sen işe gidiyorsun ya, sana inat yapıyordur belki de... Üstüne gitme. Defne de iki hafta önce açlık grevindeydi, sadece anne sütüyle günü tamamlıyordu. Doktora götürdüm baktı her tarafına hiç bişeyi yok anne memesi bağımlılığından başka dedi :))) Defne de löpür löpür yiyen bebeklerden değil zaten zorla ağzına tıkarak yer hep, binbir türlü animasyonla, ama o on gün boyunca daha kaşığı görünce kıyamet kopuyordu. ilk yorum bırakan arkadaş çok haklı biliyor aç kalmayacağını anne sütüne güveniyor. Önce çok üstüne gittim didiştim durdum Defne'yle (benim kızım da 13. ayını bitirdi) sonra bıraktım, bir kaşık verip elime vurunca gittim hepsini döktüm ısrar etmemek için :))) 10 gün sonra yine yavaş yavaş yemeye başladı! Hiç dert etme bırak yemesin (söylemek kolay, için nasıl eriyor biliyorum), emin ol bir süre sonra kuş gibi açar ağzını. Maaşallah sağlıklılar bir süre eskisi gibi yemeseler de olur. Bizim doktorun dediğine göre 18 saat açlığa dayanabilirlermiş bu aylarda. Ama Ece'cik aç kalmıyor zaten, annesinin misler gibi sütü var! Öpüyorum güzel kızını :)))

Bahar Bilge